Átigazolási hírek 2013/14 tél

Feltöltve: 2014, március 28 - 14:20 Frissítve: 2014, április 28 - 14:21

A csakfoci.hu legnépszerűbb rovatában a korábbiakhoz hasonlóan minden átigazolási információt megtaláltok egy helyen. Cikkünk folyamatosan frissül, nézz vissza naponta többször!

Segítsd a munkánkat: Ha tudsz egy olyan máshol megjelent átigazolási hírről, amit itt nem láttál, küldd el nekünk ide kattintva!

Tedd be a rovatot kedvencek közé! - CTRL+D gomb együtt, majd okézd le!


Március 6.:

Videoton: Életbe lépett a Juan Calatayud szerződésében lefektetett opció, így a kapus kontraktusát 2015 nyaráig meghosszabbították.


Március 3.:

Légiósok: A válogatott telki sajtótájékoztatóján Leandro, a ciprusi Omonia Nicosia játékosa megerősítette, hogy a nyáron mindenképpen haza akar igazolni az NB I-be.

Légiósok: Lovrencsics Gergő nem tudja, honnan származnak az információk, melyek szerint a Bundesligából is figyelik, és egyelőre nem is kíván foglalkozni egy esetleges klubváltással.


Március 2.:

Kaposvár: Fwayo Tembo érkezik a román Astrából csatársorba a Times of Zambia beszámolója szerint.


Március 1.:

Vasas-FTC: Grúz Tamás két és fél évre a Vasas játékosa lesz.


Február 28.:

PMFC: A bama.hu információi szerint a teljes hazai élmezőny érdeklődését felkeltette Márkvárt Dávid, a Debrecen, a Videoton, a Győr és a Ferencváros is szívesen látná, s az Újpest is megszerezné. "Márkvártnak 2015-ig szól a szerződése, ha normalizálódik a klub helyzete, tárgyalni" fogunk vele, és a többi, hasonló helyzetben lévő játékossal a folytatásról – fogalmazott a portálnak Győri János, a pécsiek sportigazgatója. "Több csapat is jelentkezett érte, köztük a Videoton is. Természetesen mindenkit meghallgattunk, de tudomásom szerint egyezség senkivel sem született. Egyébként pedig nem csak Márkvárt Dávid iránt érdeklődtek, hanem egy másik fiatal játékosunk, Kővári Róbert iránt is, mindez pedig azt jelzi, hogy jó szakmai munka folyik nálunk."


Február 27.:

Lombard Pápa: "A védelembe szerződtettük Csizmadia Csabát, aki nagyon jó fizikai állapotban, bizonyítási vággyal fűtve érkezett Pápára, vele másfél éves szerződést kötöttünk. Tehetséges fiatalokkal is megerősítettük a keretünket, így Kulcsár Kornél érkezett a Haladástól fél évre kölcsönbe, az Újpesttől Horváth Richárd, a Haladástól pedig Jagodics Bence is nálunk folytatja, velük két és fél éves szerződésben állapodtunk meg" - mondta az érkezőkről Szemán György klubigazgató. (lombardfcpapa.hu)

Vasas: "Lehet, hogy szükségünk lesz hiányposztra egy külföldire, akit ráadásul ingyen lehet leigazolni" - mondta Vancsa Miklós ügyvezető a klub szurkolói ankétján a hivatalos Facebook-oldal tanúsága szerint. A debreceni Engel Alex akár a nyár után is maradhat, Hermány Bencét pedig a nyáron kölcsönadnák.

Újpest: Belga lapértesülések szerint csak a lilákon (pontosabban a tulajdonoson) múlik, hogy a kongói válogatott támadó, Jean-Marc Makusu Mundele végleg a Megyeri útiak játékosa lesz-e. A labdarúgó kölcsönben érkezett egyelőre a Standardtól.

Videoton: A Málaga szerződtetheti a nyáron a Videoton kapusát, Juan Calatayudot. A klub már be is jelentkezett a spanyol futballistánál, akit ingyen szerezne meg a távozó Carlos Kameni pótlására. (Nemzeti Sport)

FTC: "Balasov valóban próbajátékon volt nálunk néhány napon át, megnéztük, és bár tehetséges, de jelenleg számunkra nem elég meggyőző a játéka, s így már nincs a csapattal" - nyilatkozta Thomas Doll vezetőedző a Magyar Hírlapnak.


Február 26.:

Vasas: Megjárta az MTK-t, a Siófokot, legutóbb pedig a Vasasban védett. Szatmári Zoltán azonban nem NB-s szinten futballozik a továbbiakban, hanem a megyei élvonalban a Jászberény csapatában véd majd. (fociakobon.hu)

FTC: Az átigazolási időszak lejárta előtt a Ferencvárosi Torna Club, mind Laczkó Zsolt klubjával, mind magával a játékossal megállapodott, így eldőlt, hogy a válogatott labdarúgó kölcsönben a Ferencvárosnál folytatja a pályafutását. Az itáliai szövetségnek péntekig van határideje elküldeni a játékengedélyt, mivel mindez formalitás, ezért klubunk hivatalosan is bejelenti a játékos kölcsönvételét. (fradi.hu)


Február 25.:

FTC: "A szakmai stáb javaslatát várom" - reagált Kubatov Gábor elnök a Facebookon egy szurkolónak, aki arról érdeklődött, hosszabbítanak-e a nyáron lejáró szerződésű Julian Jennerrel.

Újpest: "Megmondom őszintén, nagy élmény volt ez számomra, még akkor is, ha a tréning elsősorban erősítésről és gimnasztikáról szólt. Ennyi történt, a vezetőkkel továbbra sem tárgyaltam a szerződésemről. Persze, tisztában vagyok azzal, hogy az anyagiakkal kapcsolatos egyeztetések miatt bármikor magához hívathat a tulajdonos, de én most egyelőre szigorúan csak a munkára koncentrálok" - Szélesi Zoltán helyzete egyelőre változatlannak tűnik Újpesten, annak ellenére is, hogy a volt válogatott bekk már az első csapattal edzett fél év után. (Blikk)

Győri ETO: "Nagy a kereslet itthon is a jó támadók iránt. Akik igazán kimagaslóak, azokat mi sem tudjuk megfizetni, olyat pedig nem akartunk szerződtetni, aki nem éri el az itteniek színvonalát. Több jó csatár is van a keretünkben, bízunk bennük, nincs miért aggódni" - mondta Sasa Stevanovic sportigazgató a Kisalföldnek, arra a kérdésre, hogy van-e hiányérzete amiatt, hogy csatárt nem igazolt a télen a bajnokcsapat.

FTC: Julian Jenner elmondta, a Fradi vezetői még nem keresték a hosszabbítás miatt, holott szerződése a nyáron lejár. A szélső szívesen maradna, de akár Ázsiába vagy egy másik európai országba is elmenne. Állítólag Spanyolországból és Katarból érdeklődnek iránta.

FTC: "Ma minden kiderül" - írta Kubatov Gábor Laczkó Zsolt ügyéről a Facebookon.

Légiósok: Leon Vlemmings, a Roda vezetője elmondta, nem csak a szezon végéig terveznek Németh Krisztiánnal. A klubnak opciós joga van a hosszabbításra.


Február 24.:

Ferencváros: Laczkó Zsoltot már mint a Ferencváros játékosát említette meg az MLSZ honlapja is a hétfői válogatott összetartás névsorának kihirdetésekor. A zöld-fehérek hivatalosan még nem jelentették be az érkezését.

Újpest: A fiatal kongói csatárnak, Jesse Mputunak megköszönték a lilák a próbajátékot, a támadó nem lesz az Újpest játékosa - írja a hivatalos Twitter-oldal.

ZTE: Simon Antallal megegyeztek, így a volt edző szerződését hivatalosan is sikerült felbontani. (ztefc.hu)

Lombard Pápa: A klub szurkolói Facebook-oldala azt írja, hogy Szabó Ottó távozik és Dunaszerdahelyen folytatja pályafutását.


Február 23.:

Újpest: "A próbajátékon lévő Mputu lőtt két gólt és láthattunk tőle pár jó megmozdulást, de még idő kell ahhoz, hogy eldöntsük, hogy elég jó-e ahhoz, hogy Újpesten játsszon" - mondta Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője az ujpestfc.hu oldalon.

Légiósok: A napolitoday.it beszámolója szerint az olasz Napoli kapust keres a súlyos sérüléssel bajlódó brazil Rafael helyére. A honlap úgy tudja a kiszemeltek között szerepel Fülöp Márton is.


Február 22.:

Ferencváros: Thomas Doll is várja már Laczkó Zsoltot, de még nem hivatalos a játékos érkezése.

Ferencváros: A Padova hivatalos honlapja szerint is Laczkó a Fradiban folytatja.

ZTE: Vittman Ádám és Tóth László tekinthető új játékosnak a ZTE tavaszi keretében. (zaol.hu)

Győri ETO: "Úgy voltunk vele, ha tudunk olyan labdarúgót szerződtetni, akit azonnal a kezdőcsapatba tudok állítani, akkor azt megvesszük. Mivel nem volt ilyen, maradt a keret, amely szerintem így is nagyon erős. Maximálisan bízom a játékosaimban" - mondta el Horváth Ferenc vezetőedző a Magyar Hírlap-nak.

Kaposvár: Tarmo Kink Kaposvárra szerződött.

Ferencváros: Egy olasz újságíró azt állítja, Laczkó Zsolt a Ferencvárosban folytatja pályafutását, miután körön kívül került a Padovánál.


Február 21.:

Újpest: A kongói Jean-Marc Makusu Mundele fél évre az Újpest csapatához szerződött, a támadó a Duchatelet-birodalom fellegvárának számító Standard Liége-től érkezett.

Budapest Honvéd: Kispestre igazolt a 18 éves albán Kristi Marku, aki a Magyar Futball Akadémia kötelékébe fog tartozni. A ballábas belsővédő tagja az albán utánpótlás válogatottnak. (honvedfc.hu)

Budapest Honvéd: Június 30-ig szóló szerződést kötöttek Arturo Lupolival. A 26 éves olasz csatár korábban többek között az Arsenalnál és a Fiorentinánál is szerepelt.

Győri ETO: A korábbiakhoz képest szűkebb, huszonhat fő alkotja az első csapat keretét - két kapus, és huszonnégy mezőnyjátékos. Biztossá vált, hogy Mihai Onisor Nicorec is Győrben kap még bizonyítási lehetőséget, és a tavaszt az ETO-ban tölti. (eto.hu)

Nyíregyháza: Ahogy azt a csakfoci.hu elsőként, még január 21-én jelezte, Máté János az NB II-es Nyíregyháza célkeresztjébe került, és ma be is jelentette a Szpari Máté érkezését, aki korábban a Videotonnál és a Ferencvárosnál is megfordult, és volt a másodosztály gólkirálya is.

Kecskemét: A KTE megszerezte kölcsönben az Újpest 21 éves togói középpályását, Henritse Eninfult. (kecskemetite.hu)

Pécs/Kozármisleny: Az utolsó pillanatokban Gyirmót helyett tavasszal a Kozármislenynek adja kölcsön a Pécs kapusát, Holczer Ádámot.

ZTE: Két fiatal, zalaegerszegi kötődésű játékos is visszatért. A 19 éves védő, Kovács Mátyás a Szőcs János Akadémiáról került nyáron Csepelre, most visszatért a ZTE FC-hez, egyenlőre kölcsönben, június 30-ig. Vittman Ádám eddig kölcsönben szerepelt Andráshidán, most újra a kék-fehéreké. (ztefc.hu)

Ferencváros: A korábbi válogatott labdarúgó, a 39 éves Mátyus János a Fradi szurkolói csapatában, az FFC-ben folytatja labdarúgó-pályafutását.

Újpest: Hivatalosan is bemutatták az új igazolásokat a lilák. Még egy érkező lehet Roderick Duchatelet tulajdonos elmondása szerint, de az nem derült ki, hogy magyar vagy újabb külföldi focista érkezik-e még.

Haladás: Hrepka Ádám aláírt a haladasfc.nyugat.hu híre szerint.

Debrecen/KTE: A DVSC és a KTE megegyezett egymással, hogy Szécsi Márk és Burics András a tavaszi szezont a Kecskemét együttesében tölti kölcsönben. A kecskemetite.hu híre szerint a 24 esztendős elefántcsontparti középpályás, Brahima Touré, és a 22 esztendős szenegáli támadó, Bara Mamadou Lamine N’Diaye (művésznevén Bebeto) is fél évre kölcsönbe érkezik a svájci Luganótól.

Ferencváros/Vasas: Grúz Tamás nyárig Angyalföldre került kölcsönben.


Február 20.:

Újpest: Csütörtökön aláírta a 2015/2016-os szezon végéig érvényes szerződését Jonathan Heris. A 23 éves belga hátvéd az AFC Tubize együttesétől érkezik, játékjogát a klub megvásárolta a belga másodosztályban szereplő csapattól. (ujpestfc.hu)

FTC: Ugrai Roland három és fél évre írt alá. (vaol.hu)

Honvéd: A tuttomercatoweb.com beszámolója szerint a kispestiek megállapodtak a csatárposzton bevethető Arturo Lupoli megszerzéséről, aki korábban az Arsenal alkalmazásában is állt, Magyarországra pedig a Varesetől érkezik.

FTC: A Haladástól érkező Ugrai Roland aláírt. (fradi.hu)

Kisvárda: Bodnár László a Facebookon közölte, hogy fél évre aláírt az NB II-ben szereplő együtteshez.

ZTE: Az edzőmérkőzéseken szerepelt Tóth László a csapathoz igazol a Haladástól. (ztefc.hu)

ZTE: Darko Pavicevic ma közös megegyezéssel szerződést bontott a ZTE FC-vel - tájékoztatta a klub honlapját Dézsi Attila ügyvezető. A montenegrói csatár alá is írt Kecskeméten.

Ferencváros/Haladás: Orosz Pál szerint egy góllövő támadót még mindenképp szeretne igazolni a Fradi, aki nem biztos, hogy Ugrai Roland lesz.

ZTE/Kecskemét: A zalaiak leggólerősebb csatára, a montenegrói Darko Pavicevic Kecskemétre tart. Állítása szerint több helyről is megkeresték, de ez az ajánlat tűnt számára legvonzóbbnak. (ztefc.webnode.hu)

Pécs/Szigetszentmiklós: Feleki Attila pécsi ügyvezető cáfolta, hogy Deutsch Bence, az MTK játékosa a PMFC helyett Szigetszentmiklóson folytatja a pályafutását kölcsönben. (bama.hu)


Február 19.:

Kisvárda: A Kisvárda edzőmeccsén pályára lépett Bodnár László is, a korábbi 46-szoros válogatott védővel a várdaiak szóbeli megállapodást kötöttek, hogy a következő fél évben az NB II-es csapatban futballozik. (vardase2003.hu)

Kozármisleny: Toricska Rajmond személyében újabb játékossal bővült a Kozármisleny NB II-es labdarúgócsapatunk kerete. A 20 éves futballista 2012. decemberében az Újpestnél kapott 3 éves profi szerződést, majd a lilák első osztályú együttesében is pályára lépett 1 alkalommal, most fél évre kölcsönbe érkezik Kozármislenybe. (kozarmislenyfc.hu)

Ferencváros/Haladás: Ugrairól tárgyal a Fradi és a Haladás.

Paks: Csertői Aurél a Magyar Hírlapnak elmondta, érkező már nem várható. Távozó még akadhat, de nem az alapemberek közül.

Honvéd: "Jelen pillanatban három év van aláírva, de én azt gondolom, hogy másfél vagy két év után jó lenne, ha a szurkolók elégedettsége mellett, a klub is nyerjen pénzt azzal, hogy én távoznék egy másik országba, hogy kipróbálhassam magam más európai első osztályú bajnokságban" - mondta az újonnan igazolt Ariano Navarro. (honvedfc.hu)

Szigetszentmiklós: Az MTK kölcsönjátékosaként az SZTK-nál folytatja kölcsönben a tavasszal Deutsch Bence. A 21 éves játékos az elmúlt időszakot Pécsen töltötte. (sztkfutball.hu/)

Honvéd: A Bp. Honvéd hároméves szerződést írt alá Ariano Navarro Anibal panamai származású játékossal, aki a védelem közepén bevethető. (honvedfc.hu)

FTC: Próbajátékra érkezett a zöld-fehérekhez az ukrán utánpótlás-válogatott Vitalij Balasov, aki jelenleg a Chornomorets Odessa labdarúgója, ám ebben a szezonban, kölcsönben a szintén ukrán élvonalbeli Hoverla Uzhhorodot erősítette. A fradi.hu szerint Balasov támadóként mindkét szélen, valamint csatárként is bevethető. A 23 esztendős játékos korábban az ukrán nemzeti csapatnál végigjárta a "szamárlétrát", az U16-os, az U17-es, az U18-as, az U20-as és az U21-es válogatottnak is tagja volt.

Diósgyőr: "Nem várható már több igazolás. Ha csak nem érkezik valakiért visszautasíthatatlan ajánlat, akkor vélhetően ezzel a kerettel vágunk neki a tavaszi szezonnak" - mondta Kovács Zoltán sportigazgató. (eszak.hu)


Február 18.:

Haladás/Ferencváros: A fővárosiak szerződtették Ugrai Rolandot, a Haladás középcsatárát. A rangado.hu úgy tudja, hogy a Fradi több mint 100 ezer eurót fizetett a szombathelyieknek, akik a játékos továbbértékesítése esetén húsz százalékkal részesednek a játékjoga vételárából. Illés Béla, a szombathelyiek tulajdonosa a portál megkeresésére csak annyit mondott, hogy még nem írtak alá semmit. Az utánpótlás-válogatott támadó nagyon örül a lehetőségnek, de csak szerdán, a szerződés szentesítése után szeretne nyilatkozni.

Újpest: Hivatalosan is leigazolták a kolumbiai balhátvédet, Darwin Andradét. A 23 éves játékos a belga Sint-Truidentől érkezik a lilákhoz fél évre, kölcsönben.

Haladás: "Korábban már elmondtuk feltételeinket Hrepkának, aki szerdán repül haza Törökországból, és csütörtökön már a Rohonci úton edz. Szóban megegyeztünk a játékossal, hamarosan aláírja a tavaszi szezonra szóló szerződését" - mondta Tóth Miklós ügyvezető a haladas.hu-nak. A csatár nem felelt meg a próbajátékon a kazah Atyraunál.

Légiósok: Dzsudzsák Balázs egy interjúban kijelentette, nem akarja kitölteni a szerződését a Dinamónál, hanem már a nyáron távozna.

Kozármisleny: Régi-új játékossal erősített a Kozármisleny NB II-es labdarúgó csapata. A 32 éves Petrók Viktor, aki az élvonalat is megjárta, 2011 tavaszán fél évig szerepelt már Kozármislenyben, akkor 13 bajnoki mérkőzésen 1 gólt szerzett. (kozarmislenyfc.hu)


Február 17.:

Ferencváros: Orosz Pál vezérigazgató az átigazolási tervekről is beszélt.

Debrecen: Tisza Tibor Debrecenben folytatja.

Diósgyőr: Bejelentették Tisza Tibor távozását.

Haladás: A sports.kz beszámolója szerint a kazah FK Atyrau teszteli Hrepka Ádámot. Tóth Miklós, a vasiak ügyvezetője a haladas.hu-nak elmondta, amennyiben a keleti lehetőség nem jön össze, a támadó a szombathelyieké lehet.

Mezőkövesd: "Ennyi a keretünk létszáma, vagyis huszonhárom mezőnyjátékossal és három kapussal rendelkezünk. Vagyis bő kerettel vágunk a tavaszi idénynek, melynek során ki kell harcolnunk NB I-es tagságunk meghosszabbítását. A létszám elegendőnek tűnik, bár Éles Szilárdot két hete műtötték, ezért ki tudja, hogy mikor számíthatunk rá, aztán jöhetnek sérülések, betegségek, kiállítások. Az volt a célunk, hogy valamennyi játékosnak legyen vetélytársa, mert így srófolhatjuk fel a teljesítményeket" - mondta Hagyaczki József ügyvezető. (eszak.hu)


Február 16.:

MTK: "Rodenbücher István, Torghelle Sándor és Vass Ádám is nagy erősítés, aztán meglátjuk majd, hogy a bajnokságban milyen teljesítményt nyújtanak. Számomra megnyugtatóbb, hogy az ő érkezésükkel több variációs lehetőségünk is lesz a csapat felállást illetően" - mondta Garami József az erősítésekről a Blikknek.

Kozármisleny: A Kozármisleny FC 24 éves támadója, Pap Roland nevelőegyesületéhez, a megyei I. osztályú Bonyhád Völgység LC-hez került kölcsönbe június végéig - számolt be erről a Bonyhád VLC Facebook oldala.

Balmazújváros: A klub megegyezett a debreceni nevelésű Mokánszki Norberttel, a támadósorban és a középpályán számításba vehető labdarúgó Siófokról igazol Híres Gábor együtteséhez - írja a klub honlapja.

Békéscsaba: A DVSC korábbi háromszoros bajnok védőjének, Szűcs Istvánnak a további szolgálataira nem tart igényt az NB II-es gárda szakvezetése. (1912elore.hu)


Február 15.:

Szigetszentmiklós: Az SZTK-hoz kerül fél évre kölcsönbe Sipos Bence, az MTK fiatal középpályása. (sztkfutball.hu/)

Vasas: Szabó Bence csatárral fél plusz egy éves szerződést kötött a Vasas Futball Club Kft. – tájékoztatta a Vasas Facebook-oldalát Vancsa Miklós ügyvezető igazgató, aki hozzátette: a játékos szerződésében szerepel egy olyan kitétel, hogy amennyiben a teljesítményével elégedetlenek, akkor a kft. a kontraktustól fél év után elállhat.


Február 14.:

Videoton: Korosztályos magyar válogatott középpályás igazolt a Vidibe. Ács Ádám az MTK U19-es együttesétől került a fehérváriakhoz, akik két és fél éves szerződést kötöttek az irányító középpályással. (vidi.hu)

ZTE: Több internetes fórumon megjelent ma, hogy Darko Paviceviccsel szerződést bontott a Zalaegerszeg. Az állítás nem igaz, a klub aláírásra jogosult vezetői közül szerződésbontást senki sem írta alá a játékossal - tájékoztatta a ztefc.hu-t Dézsi Attila cégvezető.

Kecskemét: "Eisenberger Tamást is szerettük volna, de az ő ügye egyelőre függőben van, a két klubnak kell megállapodnia esetében" - mondta el Bekő Balázs vezetőedző.(kecskemetite.hu)

Haladás: Péntek délelőtt sajtótájékoztató keretén belül öt Szombathelyi Haladás-játékos is aláírta új kontraktusát. Péntek délelőtt a Haladás két új játékosa, a belső védő, Dvorschák Gábor és a kapus Gyűrű László is aláírta új szerződését. Előbbi 2015. június 30-ig, utóbbi pedig egy plusz egy évre igazolt Szombathelyre. Rajtuk kívül Radó András és Medgyes Zoltán 2016. december 31-ig, Németh Márió 2018. december 31-ig meghosszabbította szerződését. Hrepka Ádám megkapta a Haladás ajánlatát, hétvégére kért gondolkodási időt. (haladas.hu)

Honvéd: Andrea Mancini, a Budapest Honvéd 21 éves középpályása a török Galatasaray csütörtöki edzésén bukkant fel.


Február 13.:

Ajka: Csatlakozott a kerethez Dóczi Krisztián, a Lombard Pápa 25 éves belső védője. (veol.hu)

FTC: Jack Tuijp és Arsenio Valpoort helyzetéről részletesen beszélt Kubatov Gábor.

Vasas: A 24 éves Nánási Balázzsal két és féléves szerződést kötött a klub, a jó felépítésű középhátvéd Zalaegerszegről érkezett Angyalföldre. (ladarugas.vasassc.hu)

Haladás: Németh Márió, Radó András, valamint Medgyes Zoltán is szerződést hosszabbít pénteken - adta hírül a klub.

Honvéd: Tisza Tibor leigazolása nem téma a Budapest Honvédnál, Ignjatovicot a nyáron eladnák, Lovric szerződését pedig nem újítják meg a szezon végén - minderről George F. Hemingway beszélt a szurkolókkal lefolytatott videochat-jében. Edixon Perea Kolumbiában van, Ikenne-Kinggel hosszabbítanának, Vécsei Bálintot pedig nem mindenáron adnák el.

Újpest: Gond lehet a kolumbiai Darwin Andrade leigazolásával.

Tatabánya: Szerződést bontott a volt újpesti csatárral, a Vasashoz tartó Szabó Bencével az NB II-es gárda. (Nemzeti Sport)

Ferencváros: Végleg is megszerezheti akár a Fradi Mateo Pavlovicot a Werder Brementől.

Kisvárda: – Három hete kapcsolódtam be a kisvárdai csapat edzésmunkájába, a féléves kihagyás után én kértem lehetőségét Révész Attilától arra, hogy velük gyakorolhassak. Idővel aztán szóba került, hogy lenne-e kedvem Kisvárdán futballozni, amire én azt mondtam, hogy miért ne. A kihagyás érződik rajtam, ezt a mester gyakran a fejemhez is vágja, de igyekszem utolérni magam és a többieket. Az első másfél hétben nagyon szenvedtem, de mostanra már kezd jólesni az elvégzett munka. A szombati két mérkőzésen összesen százhúsz percet voltam a pályán, de bírtam a tempót, igaz, másnap nehezen tudtam lábra állni. - mondta a jelenlegi helyzetéről a korábbi válogatott Bodnár László a szon.hu-nak, a védő tagja az edzőtáborban résztvevő keretnek is.


Február 12.:

Lombard Pápa: Két ifjú játékos, Jagodics Bence és Horváth Richárd is csatlakozott a csapathoz, az ősszel csak két meccsen szereplő Dóczi Krisztiánra viszont nem számítanak Pápán, ő az NB II-es Ajkában folytathatja a pályafutását. (papa-ma.hu)

Ferencváros: "Szeretnénk még igazolni, szükségünk van támadó szellemű játékosra, de egyelőre még nem találtuk meg az ideális jelöltet" - mondta el a Dunaszerdahely elleni edzőmeccset követően Thomas Doll.

Lombard Pápa: Novica Maksimovic is elköszönt a csapattól, a szerb középpályás ősszel 11 összecsapáson jutott szóhoz, gólt nem szerzett. A klub tovább egyeztet Batik Bence és Horváth Richárd szerződtetéséről, emellett Jagodics Bence is a csapathoz tart. (papa-ma.hu)

Diósgyőr: Miroslav Grumić érkezésével a DVTK kerete teljessé vált, csak abban az esetben érkezik újabb labdarúgó, ha esetleg valaki elhagyná Diósgyőrt. (dvtk.eu)

FTC: A Bors szerint Jack Tuijp és Arsenio Valpoort sem fogadta el a klub szerződésbontási javaslatát, ezért az U19-esekhez irányították őket, Mark Otten ellenben csatlakozhatott a kerethez.

Vasas: A Vasas Futball Klub Kft. közös megegyezéssel szerződést bontott Nagy Gábor belső védővel. A futballista térdproblémák miatt befejezi a pályafutását - adta hírül a klub Facebook-oldala.

Újpest: A Brøndby elleni felkészülési találkozón akár pályára léphet Darwin Andrade is. A 23 éves kolumbiai hátvéd tegnap óta készül a csapattal. A 176 centiméter magas védőjátékos hazájában a La Equidad labdarúgójaként 67 találkozón tíz gólt szerzett. (Újpest FC / Twitter)

Vasas: A 20 éves Orbán Soma kapussal és a 25 esztendős Kiss Róbert védővel gyarapodott a Vasas felnőtt labdarúgócsapatának kerete. Előbbivel két és fél, utóbbival másfél évre szóló szerződést kötöttek. (labdarugas.vasassc.hu)

ZTE / Vasas: Nánási Balázs szerződését közös megegyezéssel felbontották, így már a nyolcadik játékos hagyta el télen a zalai klubot. A labdarúgó a Vasashoz tart. (zaol.hu)


Február 11.:

PMFC: Milan Peric a PMFC-MATIAS játékosa lesz a tavaszi szezonban. A játékos megszerzéséről Feleki Attila ügyvezető beszélt a pmfc.hu-nak: " Sikerült megállapodni a Videotonnal és a játékossal is, Matyi Dezső tulajdonos úr pedig rögtön áldását adta a lehetőségre, így Milan holnap már csatlakozni is fog a kerethez. A játékos szerződtetésére a jelen helyzetünkben csekély esély volt, de sikerült a Klub számára nagyon kedvezően megállapodni, a játékosnak és Klubjának pedig kedvező a több játék lehetősége. Reményeink szerint a csapat sokat nyer a támadóval és közben mi tovább dolgozunk a hiányposztokon, ha a helyzetünk tisztázódik, tudjunk tovább erősíteni."

Újpest: Távozik a Megyeri útról Horváth Richárd, akinek szerződését szerdán közös megegyezéssel bontották fel a felek. (ujpestfc.hu)

Diósgyőr: Tisza Tibor továbbra is napi egy edzéssel készül az U21-es csapatnál, a jövőjét firtató kérdésekre pedig nem kívánt válaszolni. (eszak.hu)

Légiósok: Az angol első és második vonalból is volt a télen érdeklődés a Dortmundban szereplő Bajner Bálint iránt menedzsere elmondása szerint. (Digi Sport)

ZTE: A klub fizetett Simon Antal korábbi szakvezetőnek, így az MLSZ illetékes bizottsága kedden megszüntetheti korábbi határozatát és a kék-fehérek újra igazolhatnak. (ztefc.hu)


Február 10.:

Diósgyőr: Hétfőn Diósgyőrbe érkezett és alá is írta szerződését Miroslav Grumić, aki támadóként Pécsett és Kaposvárott játszott az elmúlt években. A játékost Leisztinger Tamás hozzájárulásának köszönhetően tudta kivásárolni élő szerződéséből a DVTK. (dvtk.eu)

Légiósok: Fél éve esélye lett volna Liverpoolba igazolni, de klubja kölcsönben nem engedte el, Dzsudzsák Balázs ennek ellenére szeretne még Angliában vagy Németországban játszani a jövőben.

Mezőkövesd: Az Újpestről távozott Vermes Krisztián a mai napon 2,5 éves szerződést kötött a Mezőkövesd csapatával.

Kaposvár: A csapatban egy újabb külföldi játékos kapott szerepet: a 21 éves svájci középpályás, Guy Roger fiatal kora ellenére Spanyolországban, Izraelben és Izlandon is játszott már, jelenleg szabadon igazolható. (rakoczifc.hu)

Haladás: "Tudomásom szerint Hrepka korábban külföldet preferálta, ám most már idehaza is körülnéz. Ezért felvettük a kapcsolatot menedzserével, aki jelezte: védence nem zárkózik el a Haladás ajánlata elől. A tulajdonosoknak kell eldönteniük, áldoznak-e a játékosra" - mondta Tóth Miklós ügyvezető. (haladas.hu)

Légiósok: A Barca után a Real is leigazolná a magyar tehetséget

Vasas: Németh Gábor plusz egy évvel meghosszabbította szerződését. Kapusunk, a 38 éves Németh Gábor, plusz egy évvel hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését a Vasas Futball Club Kft.-vel, így a tapasztalt hálóőrünknek 2015. nyaráig szól a Vasassal kötött kontraktusa. Vancsa Miklós ügyvezető igazgató elmondta, hogy a szerződés – Németh Gábor kérésére – tartalmaz egy olyan kitételt, ami a Clubnak lehetőséget biztosít arra, hogy a Vasas 2014. nyarán egyoldalúan felbonthassa a szerződést, amennyiben teljesítményével elégedetlenek, vagy fiatalabb játékossal szeretnék a kapusfeladatokat megoldani. (Vasas-Facebook)

Kecskemét: A mai napon pont került Simon András átigazolásának végére, mely alapján a szezon végéig, kölcsönbe érkezik a támadó a Győri ETO csapatától. (kecskemetite.hu)

Haladás: "Három belső védőnk van, így felelőtlenség lenne nekivágni a bajnokságnak. Ráadásul Devecseri sérült, Guzmics Ricsi ügye pedig még nem zárult le. Úgy érzem, Dvorschákkal mindenképpen erősödünk. (...) Régóta mondom, hogy egy klasszikus középcsatárt még kellene szerződtetnünk. Hrepka Ádámnak - úgy tudom - jelenleg nincs csapata, az egykori MTK-s támadó nagyszerűen illeszkedne a jelenlegi keretbe" - olvashatóak Artner Tamás szavai a klub Zöld 11 névre hallgató hírlevelében.

Haladás: "Ugyan folyamatosan érdeklődtek irántam, egyelőre olybá tűnik, hogy maradok Szombathelyen. Most csak és kizárólag a Halira koncentrálok, nagyon bízom benne, hogy sikeres tavaszt produkálunk. A jövőmmel kapcsolatban nem tudok konkrétumokkal előrukkolni, most legfontosabb a Haladás, no és a válogatott. Motiváltnak érzem magam, remélem, hogy mindkét fronton helyt tudok állni. Várjuk már a tavaszi rajtot, reméljük, hogy az időjárás is kegyes lesz, és nem maradnak el a találkozók" - olvasható Guzmics Richárd nyilatkozata a klub Zöld 11 névre hallgató hírlevelében.

Körkép: Így áll az NB I 16 csapata.

Mezőkövesd: Véber György a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában elmondta, szóba került Tisza Tibor szerződtetése, Vermes Krisztián pedig elméletileg a nap folyamán csatlakozik az együtteshez.


Február 9.:

Vasas: A Vasas Futball Club Kft. másfél éves szerződést kötött egykori játékosával, Nagy Tamással. A 26 éves, 176 centiméter magas, 61 kilogramm tömegű, jobb lábas támadó középpályás eddig összesen 35 mérkőzést játszott az élvonalban, melyeken 3 gólt szerzett. (Vasas-Facebook)


Február 8.:

Tatabánya: Hat játékos szerződtetését jelentette be a klub. Czanik Károly, Papizsanszkij Artur és Birtalan Botond másfél, Zámbó Bence fél, Hullám Attila pedig fél plusz egy évre szóló kontraktust írt alá, míg Batizi-Pócsi Balázs nyárig kölcsönben érkezett az MTK-tól. (fctatabanya.hu)

Videoton / Szolnok: Zsótér Donát az NB II-es Szolnok együttesével utazott el edzőtáborba, a jövő héten pedig aláírásra kerülhet az a kölcsönszerződés, melynek értelmében a 18 éves labdarúgó tavasszal, a több játéklehetőség érdekében, a MÁV csapatában szerepelhet. (vidi.hu)

FTC: A körön kívülre került Jack Tuijp újabb gólt lőtt előkészületi meccsen a második csapatban.

Kecskemét: A 22 esztendős támadót, Mamadou Bara Lamine Ndiayét, vagyis a korábban kaposvári színekben jó benyomást tevő Bebetót, valamint a 24 éves elefántcsontparti középpályást, Brahima Tourét is teszteli a KTE. (kecskemetite.hu)

Újpest: "Radikális csökkentést vártak az egy évvel korábban szerződésben foglalt béremből. Ebbe nem mentem bele. Ez így most macska-egér harc, én játszani szeretnék, ők pedig eladni engem, s ez még így mehet akár másfél évig " – mondta el speciális újpesti helyzetével kapcsolatban Szélesi Zoltán a Blikk hasábjain.

Mezőkövesd: "Igen, teljes mértékben. Véber György azt mondta, számítanak rám, ami nagyon jól esett. Örülnék, ha meg tudnánk egyezni, de egyelőre folynak még a tárgyalások" - erősítette meg elsőként közölt információnkat az Újpestről elküldött Vermes Krisztián. (rangado.hu)

Vasas: A hosszabb ideje az angyalföldiekkel készülő Pál Dávid aláírta szerződését a piros-kékekkel, két és fél évre.

Kozármisleny: "Jelen pillanatban vannak olyan posztok, ahol nem ártana az erősítés, akár azért mert kevés játékosunk van ott, például belső védő poszton, de a középpályán, a tengelybe is jól jönne számunkra egy irányítani tudó labdarúgó. Akik itt vannak azokkal elégedett vagyok, de létszámban mindenképpen még bővülni kellene, hogy javuljanak a variációs lehetőségek. Szükséges még, hogy további játékosokat igazoljunk, mert jöhetnek sérülések, eltiltások és a hiányzókat pótolni kell - mondta el a portugál vezetőedző, Eduardo Almeida a kozarmislenyfc.hu-nak.

Haladás: "Szóban megegyeztünk a klubbal, és a jövő héten alá is írom a másfél évre szóló kontraktusomat" - erősítette meg Dvorschák Gábor a klub korábbi bejelentését a haladasfc.hu-nak.

Kecskemét:: A Fegyelmi Bizottság október 22-i határozatában zárta ki a klubot az átigazolásokból, S. Juhász Attila friss fejleményekről számolt be a keskemetite.hu-nak az üggyel kapcsolatban.

"A mai napon értesítést kaptunk az MLSZ Fegyelmi Bizottságától, melyben az állt, hogy az általunk kiegyenlített tartozást követően, megszüntették KTE-vel szembeni átigazolási tilalom büntetését. Így hivatalosan is visszakapta klubunk az átigazolási jogát" - mondta az ügyvezető.


Február 7.:

Győri ETO: A legutóbb Mezőkövesden kölcsönben levő Linas Pilibaitis hazatér a litván bajnokságba, a Zalgiris Vilnius együtteséhez.

Haladás: Dvorschák Gáborral péntek délután szóban megegyeztek, a korábbi újpesti, 24 éves védő várhatóan a jövő hét elején írja alá másfél évre szóló kontraktusát. (haladas.hu)

Újpest: Hivatalosan is távozott a Megyeri útról a korábbi csapatkapitány, Vermes Krisztián. (ujpestfc.hu)

Kaposvár: A kaposvári együttesben folytatja pályafutását a belga állampolgárságú belső védő, Pierre-Emanuel Mbemba. A 25 éves játékos legutóbb Cipruson, az Omonia Nicosia gárdájában futballozott, ő a sereghajtó somogyiak nyolcadik téli igazolása. (kapos.hu)

ZTE: "Az ajánlatot elfogadom, amennyiben a nyitva lévő kérdésekről sikerül megállapodnunk, hiszen van még számos érdemi kérdés, amelyben dűlőre kell jutnunk. Egy sor technikai jellegű, illetve anyagi természetű kérdés még nyitva van, ezeket tisztázni kell, majd meg kell születnie egy megállapodásnak, ezzel zárulhat a történet. Ez nem úgy működik, hogy kapok egy felszólítást, miszerint reggel kilencig fogadjam el, amit mondanak. Ez a tárgyalások végén szokott megtörténni, a sorrendiséget ne keverjük össze" – mondta Nagy Ferenc, a ZTE FC Zrt. tulajdonosa a város 1920 forintos vételi ajánlata kapcsán. (rangado.hu)

Ferencváros: "Úgy érzem, Pavlovic nagyon hasznos tagja lesz a csapatnak. Szüksége van azonban még meccs– és edzésterhelésre, hogy kihozza magából a legjobbat" - nyilatkozta az újonnan igazolt Mateo Pavlovicról Thomas Doll vezetőedző.

Szolnok: Papucsek Barna személyében pályára lépett a szolnokiak legújabb igazolása is a horvát Inter Zapresic elleni 1-0-ra megnyert edzőmeccsen. Az 1989-es születésű belső védő, aki az NB I-ben szereplő Puskás Akadémia csapatától érkezett, másfél éves szerződést írt alá. (szolnokimavfc.hu)


Február 6.:

Diósgyőr: "Kovács Zoltán rajta van az ügyön és ő is velünk lesz hamarosan" - mondta Miroslav Grumicról Tomiszlav Szivics a Rádió M-nek.

FTC: A Kicker szerint az sem javítja cseppet sem a Ferencváros esélyeit, hogy Peer Kluge és Maik Franz kikerült a keretből a Herthánál. Előbbi túl sokat kért, utóbbi kizárta az országváltást.

Honvéd: "A féléves szerződésem meghosszabbítása a következő 13 bajnokin múlik. Ha nem teljesítek megfelelően, nem akarom elfoglalni a helyet a fiatalok elől" - mondta Emiliano Bonazzoli a Sport TV kamerái előtt.

Diósgyőr: Tomiszlav Szivics lezártnak tekinti az átigazolásokat. (boon.hu)

Tatabánya: "Valószínűleg lassan lezárulnak az átigazolások, bízom benne, hogy a héten pontot tudunk tenni mi is a legtöbb dologra" - mondta Bozsik Péter vezetőedző. (kemma.hu)

Haladás: "Dvorschák Gáborral emberileg és labdarúgóként is elégedett voltam, javasoltam a leigazolását" - mondta Artner Tamás. (vaol.hu)

FTC: Jack Tuijp elmondta, szeretné kitölteni szerződését, amely még másfél évig érvényes.

MTK: A klub hivatalosan bejelentette a Facebookon, hogy a vezetés fél plusz kétéves szerződést kötött az MTK-val korábban bajnoki címet szerzett Rodenbücher Istvánnal. A védő a törökországi edzőtáborba is a csapattal tart.

Légiósok: Egy helyi lap szerint benne van a pakliban, hogy Laczkó Zsolt távozik a Padovától, miután nem került be a következő meccsre nevezett keretbe.

FTC: Peer Kluge és Maik Franz is a második csapathoz került a Hertha BSC egyik szurkolói oldala szerint. Korábban az jelent meg a német sajtóban, hogy egyik kiszemelt sem jön Magyarországra.

Kaposvár: Bejelentették, hogy Andre Alves mégsem lesz a Rákóczi játékosa. Ami a tényleges érkezőket illeti: Safet Jahic két és fél, Antal Botond fél évre írt alá a kapusok közül. A román Andrei Florean a csatársorban, honfitársa, Dragos Firtulesu a középpályán bevethető. A belga Landry Mulemóra a védelem bal oldalán, a kameruni Armand Ken Ellára a középpályán számíthat a szakvezetés

MTK: Információink szerint a kék-fehérek szerződtették Rodenbücher Istvánt, aki legutóbb Pápán szerepelt. Már a hét elején jeleztük, hogy a labdarúgó visszatérhet egykori együtteséhez.

Kisvárda: "Mindenképpen szerettem volna megnézni a játékost, hogy milyen állapotban van, ő viszont nem vállalta a próbajátékot, ezért jelenleg nem aktuális a megszerzése" - mondta a kelet.hu-nak Gyánó Szabolcsról Révész Attila szakmai igazgató.

Egri FC: A szövetség fegyelmi bizottsága tartozások miatt kizárta az átigazolásokból a tavaly még NB I-ben szereplő klubot.

Békéscsaba: A kerettel kapcsolatos hír, hogy az erdélyi származású német állampolgár, Prasler Thomas letette az állampolgári esküt, megvan a magyar igazolványa, s ezzel elhárult minden akadály a szerződtetése elől. Szintén pecsét került Bagi István átigazolására, miként a két akadémista, Károly Bálint és Gajdos Zsolt ügye is rendeződött - írja a klub honlapja.

Sopron: A klub honlapja szerint másfél éves szerződést kötött a klubbal Katona Máté. A 24 éves labdarúgó tagja volt a különböző korosztályos válogatottaknak és 62 NB I-es mérkőzésen lépett pályára. A korábban Vasassal is egyeztető labdarúgó csütörtökön kapcsolódik be a felkészülésbe.


Február 5.:

DVTK: "Tulajdonképpen igen, és most hagyjuk, hogy jön-e Grumic vagy nem. Azokkal fogunk együtt dolgozni tavasszal, akikkel edzőtáborozunk, és én elégedett vagyok, ami az erősítéseket illeti" - válaszolta Szivics Tomiszláv arra a kérdésre, hogy a törökországi edzőtábor előtt lezártnak tekinti-e a DVTK keretét. (boon.hu)

Kecskemét: "Van egy bő keretünk, akarunk ugyan még igazolni, de nem mindenáron. Csak olyan játékost szerződtetünk, akit be tudunk építeni a csapatba, ha ilyet nem találunk, akkor a fiatalokkal alakítjuk ki a végső keretet" - mondta el Bekő Balázs. (nb1.hu)

Honvéd: Emiliano Bonazzoli elmondta, 2015 júniusáig is maradhat a Honvédnál. A csatár Serie B-s ajánlatot is visszautasított a kispestiek kedvéért.

Lombard Pápa: A korábban a magyar válogatottban is szereplő Csizmadia Csabával másfél éves szerződést kötött a klub. Kulcsár Kornél már hetek óta Pápán készül, vele és klubjával, a Haladással a megállapodás nagyon közel van, Kornél fél évre érkezne kölcsönbe a Lombardhoz. A légiósok közül Youseff Sekour és Lazar Arsic is a hét elejétől Pápán készül, Geroges Griffiths a hétén érkezik vissza Pápára, neki is érvényes szerződése van a csapattal. Cezar Quintero Kolumbiában az élvonalbeli Atletic Nationalban folytatja pályafutását. Rodenbücher István jelenleg az MTK-nál van próbajátékon. Amennyiben megfelel, klubunk nem gördít akadályt a távozása elé, hiszen fél év múlva lejár a szerződése Pápán. Rodenbücher Istvánhoz hasonlóan a szerb középpályás, Novica Maksimovic sorsa is napokon belül eldől. (lombardfcpapa.hu)

Nyíregyháza: Bár már úgy tűnt nem lesz a Szpari játékosa, ma sikerült mégis megegyezni Kis Róberttel. A középpályással ma szerződést is kötött a klub. Ma az is eldőlt, hogy Csorba Szabolcs nem tér vissza Nyíregyházára. A játékossal szerződést bontott a klub, így szabadon igazolható. A Szpari vezetése még további tárgyalásokat folytat, hogy a támadósort megerősítse. (nyiregyhazaspartacus.hu)

FTC: A zöld-fehérek bejelentették, hogy fél évre kölcsönvették a Werder Bremen belső védőjét, Mateo Pavlovicot.

FTC: Jack Tuijp egy holland lapnak elmondta, nem sok esélyt lát rá, hogy változik a helyzete tavasszal.

Újpest: "A fiatalok között tényleg van olyan, aki erőssége lehet a csapatnak. Jó lenne, ha magyarokat is tudnánk szerződtetni, de hát a téli átigazolás során erre kevés az esély. Aki jó, annak élő szerződése van a klubjával, s nehéz kivásárolni" - mondta Kabát Péter a Magyar Hírlapnak az erősítésekről.

MTK: "Örömmel jelenthetem, hogy Rodenbücher Istvánon látszik, hogy az elmúlt hetekben is keményen dolgozott, ráadásul az elmúlt években sokkal rutinosabbá is vált. Mivel szükségünk van még egy belső védőre, szorgalmazom a szerződtetését" - mondta Garami József szakmai igazgató az mtkhungaria.hu-nak.

Kisvárda: Bodnár László egyre közelebb kerül a szerződtetéséhez, Gyánó Szabolcs megszerzése egyelőre nem aktuális. (szon.hu)

Légiósok: Vadócz Krisztián Izraelbe biztosan nem igazol, de svájci és orosz megkeresése is van például.

Diósgyőr: Kovács Zoltán elmondta, Miroslav Grumic még nem írt alá a klubhoz, de azt elismerte, hogy tárgyalnak vele. Arra a kérdésre, hogy szabadon igazolható-e a játékos, hogy felbontotta-e már a szerződését a pécsi klubbal, a sportigazgató azt felelte, hogy ezek olyan információk, amelyről nem szeretne nyilatkozni. Tomiszlav Szivics arra számít, hogy a támadó is ott lesz az edzőtáborban - írja a boon.hu. Mint arról hétfőn este beszámoltunk, Tisza Tibor távozása nyithatja meg az utat mielőbb Grumic előtt.

Légiósok: "Nyárig még egy évig szerződésem a Boltonnál, aztán majd meglátjuk. Most ugye sérülésem után egyelőre nem védek, ezt a szituációt szeretném minél előbb orvosolni. Vissza akarok kerülni a csapatba, aztán pedig majd meglátjuk, hogy a klubnak milyen tervei vannak. Egyelőre még különösebben nem gondolkodtam ezen, de azt gondolom, lassan át kell gondolni és egy tervet össze kell rakni" - mondta Bogdán Ádám jövőjéről az MLSZ TV-nek.
Kozármisleny: "Két igazolást még tervezünk, újabb meghatározó futballisták érkezhetnek hozzánk" - árulta el Feleki Attila, a Kozármisleny elnök-tulajdonosa a bama.hu-nak.

Győri ETO: "Dudás Ádámmal másfél évet írtunk alá egy év opcióval. A jövőben jobban szeretnénk támaszkodni a saját utánpótlásunkra, ezért hét fiatallal kötöttünk megállapodást" - mondta Sasa Stevanovic sportigazgató. (Kisalföld)


Február 4.:

Győri ETO: Horváth Ferenc csak a kezdőcsapatba igazolna, de jelenleg nincs ilyen kiszemeltjük.

Diósgyőr: A DVTK saját nevelésű jobbhátvédje, Eperjesi Gábor ma megkötötte élete első profi szerződését. A 20 éves bekk eddig amatőr kontraktussal játszott a borsodiaknál. (dvtk.eu)

Mezőkövesd: Tavasszal is kölcsönben marad Mezőkövesden a Győri ETO-tól érkező Kiss Máté, szerződése 2014. június 30-ig szól. A Győrből is távozó Linas Pilibaitis viszont másik csapatnál folytatja pályafutását. (mse-zsory.hu)

Győri ETO: Csatlakozott a kerethez Pogacsics Krisztián, a kapus fél éves kölcsönszerződéssel érkezik Győrbe, amennyiben a teljesítményével meggyőzi a szakmai stábot, az sem elképzelhetetlen, hogy tovább is itt marad. Mihai Nicorec elképzelhető, hogy Pápára igazol, a két klub jelenleg is tárgyal arról, hogy milyen feltételek mellett játszhatna a román középpályás. Megoldódni látszik Kiss Máté ügye is, hiszen ő idén már két csapatban is pályára lépett, így ebben a szezonban más egyesülethez már nem igazolhat. A középpályás az őszhöz hasonlóan a tavaszt is Mezőkövesden tölti. A napokban közös megegyezéssel felbonthatja a szerződését klubunk Linas Pilibaitissal. (eto.hu)

MTK: A Lombard védője, Rodenbücher István pályára lépett a Dunaszerdahely elleni edzőmeccsen a kék-fehéreknél a klub Facebook-oldalának tájékoztatása szerint.

Légiósok: Bejelentette Priskin Tamás kölcsönvételét a Maccabi Haifa, amelynek honlapján az szerepel, hogy a klub opciós jogot is szerzett a támadó megvásárlására.

Videoton: Baracskai Roland, Barcsay Márk és Molnár Tibor is a Vidiben folytatja pályafutását. Mindhárom játékos kölcsönbe érkezett, és június 30-ig írták alá szerződésüket. (vidi.hu)

Kecskemét: Álex Quillo személyében az Atlético Madrid együttesében is megfordult (két kupameccsen jutott szóhoz) spanyol középpályást tesztel a KTE-Phoenix Mecano szakmai stábja, Boris Bulajic távozása elé pedig nem gördít akadályt a klub. (kecskemetite.hu)

Balmazújváros: Karacs Péter kölcsönszerződése felbontásra került. (balmazfoci.hu)

Pécs: A szakmai stáb döntése értelmében a kerettel tart Törökországba Pölöskey Péter és a Kozármislenyből visszatért. Zsdrál Miroszláv is. (pmfc.hu)

Dunaújváros: "Öt labdarúgó távozott az egyesülettől. A Videotontól kölcsönkapott Papp Mátét visszarendelte egyesülete. Sitku Illés az elmúlt hétvégém már dorogi színekben szerzett gólt a Vasas elleni felkészülési találkozón. Az már régebben eldőlt, hogy Köntös Dániel az NB III Nyugati csoportját vezető Csákvárban folytatja a pályafutását. Micskó Márkkal is megtörtént a szerződésbontás, ő hírek szerint az UFC Szekszárd együtteséhez tart. Birtalan Botond az elmúlt napokban Tatabányán tréningezett. A távozó Papp Máté szerepkörét töltheti be Sárközi Norbert, aki a Videoton második csapatától érkezett. Kapus poszton a REAC gárdájától érkező tizenkilenc éves Dániel Csabával erősített a Dunaújváros. Az érkezők közül már megírtuk Petneházi Márk és Urbin Péter szerződtetését." (dpase.hu)

Újpest: Jonathan Heris 2+1 évre írt alá a walfoot.be beszámolója szerint. A Standard rajta tartja a szemét a játékoson.

PMFC / Diósgyőr: Ahogyan azt a csakfoci.hu előrevetítette, Miskolcra igazolt Miroslav Grumic. A támadó két és fél évre írt alá.

Kecskemét: Rafael Burgos, Pölöskey Péter és L'Imam Seydi megszerzésének a lehetőségét is kizárta egy szabály, pedig mindannyian kiszemeltek voltak. Így most külföldről érkezhet a támadósorba szabadon igazolható futballista.

Vasas: Piller József 2015-ig aláírt - adta hírül a klub a Facebookon.


Február 3.:

Pécs / Diósgyőr: Miroslav Grumic, a PMFC 29 éves szerb támadója egy lépésre került attól, hogy Diósgyőrbe szerződjön.

Újpest: A 21 éves támadót, Horváth Richárdot a múlt héten Cegléden tesztelték, hétfőtől pedig a lilák engedélyével az NB I-es Lombard Pápa edzéseit látogatja. (ujpestfc.hu)

Gyirmót: Közös megegyezéssel szerződést bontott a klub Csizmadia Csabával, aki ennek megfelelően táviozik Gyirmótról. (gyirmotfc.hu)

Újpest: A Tubize hivatalos honlapján jelentette be, hogy védője, Jonathan Heris a liláknál folytatja.

Paks: Tóth Bence két és fél évre elkötelezte magát. Hullám Attilával szerződésbontásra került sor. (paksifc.hu)

Lombard Pápa / MTK: Honlapunk úgy tudja, Garami József, az MTK szakmai igazgatója szívesen látná csapatában Rodenbücher Istvánt, a Pápa védőjét. A játékos a héten a kék-fehéreknél edz, és nagy eséllyel rövid időn belül megállapodás születik a felek között.

FTC: A der-sechzehner.de a Kickerre hivatkozva azt írja, Maik Franz sem jön Budapestre.

Diósgyőr: A próbajátékon megfelelt Lazar Marjanovic aláírt. (dvtk.eu)

Körkép: Így áll az élvonal 16 csapata.

Kozármisleny: Tóth Dániel érkezett a támadósorba, Zsdrál Miroszláv visszatért Pécsre, Pap Rolandra pedig nem tartanak igényt. (kozármislenyfc.hu)

Légiósok: Filippo Galli, a Milan utánpótlás-igazgatója szerint a nyáron kölcsönadhatják Tamás Krisztiánt.

Nyíregyháza: Kis Róbert nem csatlakozik a Nyíregyháza Spartacushoz. A klub vezetése valóban tárgyalt a Szeged középpályásával, de a felek nem kötöttek szerződést, így a labdarúgó nem utazott a csapattal Törökországba. A vezetők továbbra is egyeztetnek játékosokkal, a támadó szekciót még szeretnék megerősíteni - tájékoztatott a klub a Facebookon.

Diósgyőr: "Furtadóról azt tudom mondani, hogy kevés… Ettől nekünk több kell… Lehet, hogy valamikor jó játékos volt, de jelenleg nincs olyan állapotban, amely alapján ki lehetne jelenteni, hogy segítségünkre lehetne" - mondta Tomiszlav Szivics a próbajátékosról a hétvégi meccsek után. (boon.hu)

Vasas: Vancsa Miklós a klub Facebook-oldalán elmondta, Katona Máté úgy döntött, hogy máshol folytatja pályafutását.

Kisvárda: Révész Attila a Digi Sport stúdiójában elmondta, marketing szempontból mindenképpen indokolt lenne Bodnár László leigazolása, de a korábbi válogatott védő tapasztalatával is sokat segíthetne az együttesnek, fizikálisan viszont még nincsen a megfelelő állapotban.

Légiósok: Bár az Austria Wien már bejelentette, hogy Priskin Tamás kölcsönben a Maccabi Haifánál folytatja, az nrg.co.il szerint a két klub még a kölcsönadási díjról sem jutott dűlőre és az is vita tárgya, hogy az izraeliek szeretnének opciós jogot szerezni a futballista megvételére.

Lombard Pápa: "Quintero már elment, Griffiths és Sekour maradását pedig csak akkor hiszem el, ha már itt vannak. Szombaton ott álltam a kispad mellett és kaptam a hírt, hogy Griffiths aláírt. Majd ha itt van, akkor el is hiszem" - mondta Tóth Bálint vezetőedző a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában. Quintero egyébként a kolumbiai élvonalban, az Atlético Nacional csapatánál folytatja.

FTC: A Kicker nyomtatott kiadása szerint nem igazol a Fradihoz a Hertha BSC középpályása, Peer Kluge.


Február 2.:

Újpest: Több szerbiai játékost is figyel az Újpest.

Videoton: Öt utánpótláskorú játékos írta alá élete első profi szerződését. Kókány Péter, Babolek Zoltán, Dobsa Gergő, valamint Valkovszki Péter és Schiller Patrik egyaránt szerződést kaptak a Videoton FC-től, ami 2016. június 30-ig szól. (vidi.hu)

Diósgyőr: Paulo Sousa csapata hívja Kádár Tamást.

Légiósok: Az osztrák harmadosztályba igazolt Horvát Zoltán, a Debrecen korábbi támadója, akinek az MLSZ tavaly nyáron felfüggesztette a játékjogát, mivel még az Eger játékosaként gyanúsított lett a bundabaotrányban.

Tatabánya: A szakmai stáb elköszönt két próbajátékostól, Zámbó Bence, Papizsanszkij Artur, Batizi-Pócsi Balázs, Birtalan Botond és Puskás Zoltán továbbra is a kerettel készül a jövő héten. (fctatabanya.hu)


Február 1.:

Ferencváros: "Több posztra is igazolnunk kell, de ezt már az edzőtábor elején is tudtuk. Sokkal több opcióra van szükségünk a csapatösszeállítást illetően. Erre a legjobb példa a belső védő posztja. Mi van, ha Besic megsérül? Vagy, ha Mateos eltiltást kap? Ezt meg kell oldanunk. Szeretnénk, ha egy játékos sem érezné magát biztonságban, hanem az járna a fejében, hogy folyamatosan a maximumot kell nyújtania a kezdőcsapatba kerülésért" - nyilatkozta Thomas Doll egy vele készült interjúban.

DVTK: "Két igazolást tervezünk, mindkét érkező külföldi lesz. Csak olyan posztokra igazolunk, amelyet neuralgikus pontnak látok". (Szivics Tomiszláv nyilatkozott a Magyar Hírlapnak.)

Kaposvár: A Tatabánya elleni edzőmeccsen pályára lépett a kongói születésű Landry Mulemo, valamint a brazil Acassio is, aki gólt is szerzett.

Videoton II-Puskás Akadémia-Dunaújváos: A téli szünetben két játékos távozott a Vidi II-ből. Sárközi Norbert az NB II-es Dunaújváros együttesébe igazolt, míg Orbán Gáspár kölcsönszerződése lejárt, visszatért a Puskás Akadémia csapatába. Az Ajka elleni edzőmeccsen öt próbajátékos is lehetőséget kapott: Hárman - Baracskai Roland, Barcsay Márk és Molnár Tibor - a Puskás Akadémiáról érkeztek, de korábban mindannyian a Vidi játékosai voltak. Ács Ádám az MTK-tól érkezett, míg Korozmán Norbert legutóbb Törökbálinton futballozott. (vidi.hu)

Honvéd: Marco Rossi együttesében pályára lépett a Lombard Pápa ellen (1-1) a panamai próbajátékos, Ariano Navarro.

Diósgyőr: A találkozókat követően az a döntés született, hogy sem a pályafutását a Portónál kezdő José Furtado, sem Tamási Zsolt nem lesz tavasszal a DVTK játékosa. A magyar játékos teljesítménye azonban elnyerte a diósgyőri szakemberek tetszését, és tavasszal fokozottan figyelemmel kísérik további teljesítményét. (dvtk.eu)

Szolnok: Zsolnai Róberttel másfél évre szóló szerződést kötött a klub. (szolnokimavfc.hu)

Újpest: Nebojsa Vignjevic a Dunaújváros elleni felkészülési mérkőzés után a próbajátékos, Martin Hála kapcsán elmondta, a védő sorsa nem dőlt el, mert az alapján, amit látott tőle, nem tűnt jobbnak, mint a keret tagjai. "Sagna jó benyomást tett ránk a védelem közepén, ha több ideje együtt lesz a csapattal, akkor szerintem még jobb teljesítményre lesz majd képes, Sidibén pedig egy félidő alatt is lehetett látni, hogy milyen gyors játékos csatlakozott a kerethez" - tette hozzá a szakember az ujpestfc.hu-nak.

Puskás Akadémia: Bejelentették, hogy Tóth Balázs érkezett kölcsönben a Viditől a középpályára, aki Tóth II Balázs néven szerepel majd az együttesben. (pfla.hu)

Újpest: A magyar klub is bejelentette Nebojsa Kosovic érkezését. "Nagyon tehetséges, technikás játékos jól lát a pályán és jó személyiség. Sok potenciál van benne, megvan rá az esély, hogy Újpesten minőségi játékos válik belőle. Támadó középpályásként lehet rá számítani" - mondta a futballistáról Nebojsa Vignjevic. (ujpestfc.hu)

Újpest: A cseh próbajátékos, Martin Hála is pályára lépett a Dunaújváros elleni edzőmérkőzésen.

Légiósok: Az Austria Wien bejelentette Priskin Tamás szerződtetését. Az osztrákok azonnal kölcsönadták a csatárt a Maccabi Haifának.

Paks: Csorba Szabolcsra és Hullám Attilára semtart igényt Csertői Aurél vezetőedző. Hullám kapcsán a szigetszentmiklósiak érdeklődéséről hallani, Csorba pedig könnyen Nyíregyházán köthet ki. Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy mi lesz Bori Gábor sorsa. A középpályás kapós a piacon, s az is nyílt titok, hogy korábbi paksi edzője, Tomiszlav Szivics örömmel látná a Diósgyőri VTK-nál. Egyelőre azonban nem dőlt el a sorsa, Pakson, Csertői Aurél irányításával végzi a gyakorlatokat. "Semmit sem szeretnék mondani addig, amíg nem dől el végérvényesen a sorsom - kért türelmet Bori. Szavaira ráerősített Haraszti Zsolt, az MVM Paks ügyvezetője, aki szintén nem szolgált érdemi információval a játékos jövőjét illetően. A Paks eddig két játékossal erősödött, Tóth Bence - aki pénteken 2,5 éves szerződést írt alá - és a Győri ETO-tól visszatérő Lázok János nagy segítségére lehet a csapatnak tavasszal a bentmaradásért zajló harcban. (teol.hu)

Diósgyőr: A DVTK vegyesben a saját nevelésű fiatalok mellett pályára lép 2 próbajátékos: Tamási Zsolt 23 éves középpályás Olaszországból tér haza, ahol legutóbb a Gubbio csapatában játszott, és Boskó Arnold 18 éves erdélyi magyar középpályás nhány napja az U21-es csapatban szerepel próbajátékon. (dvtk.eu)

Vasas: Görgényi Dávid 2016-ig meghosszabbította nyáron lejáró szerződését - adta hírül a klub a Facebookon.

Honvéd: A tuttolegapro.com beszámolója szerint hiába tetszett Marco Rossinak Emmanuel Francoise játéka, a Cremonese labdarúgója nem igazol Magyarországra, Olaszországban keres csapatot.

Újpest: Jonathan Heris személyében belső védő érkezhet Belgiumból egy lap szerint. Hivatalos a 18 éves középpályás, Nebojsa Kosovic érkezése, a Standard nyárig adta kölcsön új szerzeményét.


Január 31.:

Egyéb: Az olasz AS Varese 1910 bejelentette, hogy szerződést bontottak a Győrből nemrégiben visszatérő Tarmo Kinkkel.

Paks-Tatabánya: Az U21-es válogatott korábban Pakson az NB I-ben szereplő Juhász Dániel a Tatabányával edz, és felkészülési mérkőzésen is pályára lép.

Vasas: A szintén U21-es válogatott játékos Pál Dávid, akinek lejárt a ZTE-nél a szerződése, immár tíz napja a Vasassal edz, három mérkőzésen is pályára lépett, és miután meggyőzte a szakmai stábot, vélhetően napokon belül aláírja szerződését a piros-kékekhez.

Haladás: Radó Andrásért belga ajánlat érkezett, amit a tulajdonosok el is fogadtak volna Szombathelyen, de a támadó kölcsönben nem akart menni - a rangado.hu szerint a Genk együttese hívta a csatárt.

DVTK: Kádár Tamás iránt ajánlat érkezett, de egy olyan országból, ahol nem jár le január 31-én az átigazolási időszak, így van ideje a diósgyőri vezetőknek gondolkodni az ajánlaton. (Nemzeti Sport)

ETO: Pogacsics Krisztián védte az ETO kapuját a Slovan elleni edzőmeccsen. "A szabadrúgáshoz nem tudott hozzáérni, de volt egy nagyon jó védése, és látszik, hogy magabiztos, lábbal is" - mondta róla Horváth Ferenc.

Újpest: A szenegáli igazolásokon és a cseh próbajátékoson, Martin Hála kívül a válogatottból ezúttal visszatartott Simon Krisztián is pályára lép majd szombaton, a Dunaújváros elleni edzőmeccsen.

Paks/Pápa: Ahogy azt a csakfoci.hu már jelezte, Tóth Bence Pakson folytatja pályafutását, két és fél évre írt alá a tolnaiakhoz. (Nemzeti Sport)

Diósgyőr: A Portóban nevelkedett és gólkirály is volt a Diósgyőr csatárjelöltje.

Lombard Pápa: A spanyol középpályás Ivan Carril és a szintén a pálya közepén bevethető Csirszki Martin játékára sem tart igényt a Lombard Pápa együttese. A játékosokat az edzéseken és a felkészülési mérkőzésen is figyelte a szakmai stáb, ám Tóth Bálint úgy vélekedett, nem jelentenének erősítést a csapat számára, így ők biztosan nem lesznek a Lombard Pápa játékosai. Tovább tesztelik a 26 éves kameruni támadót, Rene Lois-t, akiről a holnapi, Budapest Honvéd elleni tesztmeccs után dönt a vezetőség. (papa-ma.hu)

Puskás Akadémia: Zsolnai Róbert ma Szolnokon jelentkezett edzésre.

Videoton: Portugál lapértesülések szerint a Videoton FC egy kolumbiai csatárt nézett ki magának a 22 éves Erik Moreno személyében.

Ferencváros: A Fradi által is tesztelt Sofian Chahed legutóbb a Grauther Fürth csapatánál tűnt fel, de nem lesz a Bundesliga II-es klub játékosa, írja a német liga-zwei.de, így a védőnek továbbra sincs klubja.

PMFC: A szerdai edzőmeccsen többen is lehetőséget kaptak az U21-es csapatból, így Erdős Sándor, Gránicz Patrik, Gajág Gergő, Turi Tamás, Márkvárt Dávid öccse - Márkvárt Patrik és Bailo Dávid is pályára lépett. (pmfc.hu)

Haladás: A Haladás második csapatából Megyeri Gábor az FTC második csapatába igazolt, míg jó esély van rá, hogy a 19 éves kazincbarcikai támadó középpályás, Molnár Gábort megszerezzék. Ugyanakkor ha Jagodics Bence, Merk Milán, Tóth László és Kaiser László iránt mutatkozik érdeklődés, kölcsön,- vagy akár eladják őket - mondta el Tóth László a haladas.hu-nak.

Légiósok: Priskin Tamásért egy izraeli klub is bejelentkezett.

Szigetszentmiklós: Három fiatal játékos is felkerült a felnőtt kerethez, Kozma Milán, Földi Máté és Földi Szabolcs is aláírta szerződését. (sztkfutball.hu/)

Kaposvár: Újabb két játékos szerződését bontotta fel a héten a Rákóczi FC vezetése. Illés János ügyvezető elnök arról tájékoztatta a hivatalos klubhonlapot, hogy a szlovén kapus, Marko Ranilovic és a szerb középpályás, Bojan Pavlovic egyaránt távozhat, és szabadon igazolható. Pavlovic három és fél, Ranilovic pedig fél évig volt a kaposváriak játékosa. Pavlovic a horvát élvonalban szereplő NK Istra 1961 együttesénél írt alá két és fél éves szerződést, erről a pulai együttes hivatalos honlapja számolt be (később a rakoczifc.hu is lehozta). (Köszönjük az infót a zte.hu csapatának!)

Újpest: Kabát Péter örült volna, ha szerződésének ügye még a napokban lezárul, de türelemmel várja Roderick Duchatelet tulajdonos döntését, és kettejük tavaszi tárgyalását, amelyre legkorábban márciusban kerülhet sor. "Roderick Duchatelet így döntött, ezt sajnos el kell fogadni, én szerettem volna lezárni ezt az ügyet a törökországi edzőtábor előtt, és úgy kimenni. De túltettem magam, azt mondta, hogy március-áprilisban, amikor elkezdődik a bajnokság, leülünk majd egymással. Próbálok majd úgy játszani, hogy meg tudjuk hosszabbítani a szerződésemet. Itt szeretnék maradni Újpesten. Ha a nyártól esetleg csak edzőként számítana rám, én viszont még fociznék, akkor mindenképpen el kell gondolkodnom a folytatásról, nem szeretnék elmenni, de ha az élet úgy hozza, mindenképpen váltok majd. Szerintem 1-2 év még van bennem a pályán" – mondta a csatár a DigiSport stúdiójában.

Honvéd: Az olasz tuttolegapro.com szerint a kispestiek még ma bejelenthetik a francia támadó, Emmanuel Francoise érkezését, aki a harmadosztályú Cremonésétől igazol a Honvédhoz, ahol Marco Rossi vezetőedző tetszését azonnal elnyerte a próbajáték során.


Január 30.:

Kaposvár: A fupa.net német internetes oldal szerint helyi kilencedik vonalban (!) szereplő Sportfreunde Ippendorf házi gólkirálya, Kuk Han a Rákóczinál folytatja pályafutását. Az elsőre elég hihetetlennek tűnő hírt a kiscsapat edzője is megerősítette.

Honvéd: "Szerintem minden magyar focista álma, hogy egyszer külföldön játszhasson, de amennyiben lehetőségem van rá, előbb szeretnék a Honvédban bizonyítani" - mondta a felkészülési mérkőzéseken nagyon eredményes Daru Bence. (honvedfc.hu)

FTC: Újabb részletek jelentek meg a német sajtóban a két kiszemelt, Peer Kluge és Maik Franz kapcsán.

Légiósok: Dzsudzsák Balázs elmondta, egy éve bejelentkezett érte a Liverpool, de a Dinamo Moszkva kölcsönben nem engedte el.

Haladás / Lombard Pápa: Megegyeztek a klubok, Kulcsár Kornél a tavaszt a Lombardnál tölti kölcsönben. (vaol.hu)

Újpest: A klub tájékoztatása szerint a belga sajtóhírekkel ellentétben nem igazol Budapestre a harmadik ligás La Louviere Centre játékosa, Dieumerci Ndongala.

Vasas / Dunaújváros: Maróti Béla iránt több csapat is érdeklődik.

Puskás Akadémia: A Real Madrid és a Barcelona verseng a klub tehetségéért, Tajti Mátyásért.

Légiósok: Újabb csapat jelentkezett be Vadócz Krisztiánért.

Újpest: Egy 18 éves montenegrói középpályás érkezhet a Standardtól a lilákhoz.

Paks/Sopron: Heffler Norbert csütörtökön írta alá a kölcsönbeadásáról szóló szerződést. Tavasszal az NB II-es, jelenleg a kilencedik helyen álló Soproni VSE-GYSEV játékosa lesz, az egyébként 2015 nyaráig szóló szerződéssel rendelkező paksi játékos. (paksifc.hu)

Videoton: " A klub vezetősége teljes mértékben tisztában van azzal, kik azok a játékosok, akikkel szeretném megerősíteni a csapatot. Keményen dolgoznak a háttérben azért, hogy megszerezzük ezeket a labdarúgókat. Egyelőre korainak tartom, hogy konkrét neveket mondjak, kik azok a játékosok, akiknek a megszerzésén gőzerővel dolgozik a klub. Annyit azonban elárulhatok, bár ez egyáltalán nem titok, hogy olyan játékosokkal akarom megerősíteni a keretünket, akikkel a Vidi még jobb csapat lesz" - mondta José Gomes, a Videoton vezetőedzője a vidi.hu-nak.

Légiósok: Az izraeli bajnokság második helyén álló Hapoel Be'er Sheva szerződtetné Vadócz Krisztiánt.

Újpest: Csütörtökön a Szusza Ferenc Stadionban jelentkezett edzésre a 21 éves cseh Martin Hála. A 175 centiméter magas jobblábas szélsőhátvéd az őszi idényben tíz mérkőzésen szerepelt a cseh élvonalban a Sigma Olomouc játékosaként. Hála korábban szerepelt az 1. FC Slovacko és a FC Nitra csapatiban és megfordult a cseh utánpótlás-válogatottakban is – 2011-ben az U19-es Eb-n ezüstérmes cseh csapatban mind az öt találkozón kezdőként lépett pályára. (ujpestfc.hu)

Győri ETO: Az ETO megkereste Megyeri Balázst - az új sportigazgató a kapuskérdésről és az igazolásokról.

Honvéd: A két próbajátékos, a 23 éves panamai védő, Ariano Navarro és a 26 éves francia támadó, Emmanuel Francoise is elnyerte Marco Rossi vezetőedző tetszését a Szigetszentmiklós elleni szerdai edzőmeccsen. Előbbit még tovább tesztelné a szakember, utóbbinak viszont akár már most szerződést kínálna. (honvedfc.hu)

Ferencváros: Peer Kluge és Maik Franz személyében két rutinos német játékost nézett ki magának az FTC sajtóhírek szerint.

Balmazújváros/PAFC: "Klubunk megegyezett az elmúlt héten nálunk edző, s Kazincbarcikán, felkészülési mérkőzésen pályára is lépő Vachtler Csabával (1993), valamint a klubjával, a Puskás Akadémiával, hogy a védő tavasszal nálunk folytatja a pályafutását. A folytatásra majd nyáron térnek vissza a felek." - írja a balmazfoci.hu.


Január 29.:

ZTE/DVSC: Roguy Meyé, a ZTE FC és a Debrecen korábbi támadója a gaboni élvonalban szereplő Union Sportive de Bitam együtteséhez szerződött. A hírek szerint egy évre írt alá - hosszabbítási opcióval - új csapatához, mely az afrikai Bajnokok Ligájában indul 2014-ben. - Egyébes szerződést írtam alá az USB-vel, hosszabbítási opcióval. Visszatértem Gabonba a több játéklehetőség miatt, és remélem, hogy ismét élvezni fogom a futballt - mondta Meyé az egyik gaboni lapnak. (Köszönjük az infót a zte.hu csapatának!)

Légiósok: Tőzsér Dániel Angliába, a másodosztályú Watford együtteséhez igazolt az idény végéig, kölcsönben a Genoától.

Újpest: Szerdán aláírta szerződését a lilákhoz Elhadji Badiane Sidibe és Lansana Sagna. A támadóként bevethető Sidibe 1994. március 7-én született Szenegál fővárosában, Dakarban. A középhátvédéként játszó Sagna honfitársánál két nappal később, március 9-én született Thionck Essy-ben, utánpótlás-játékosként szerepelt az FC Porto együttesében is. A két szenegáli labdarúgó a Racing Club de Dakar csapatától érkezett Újpestre. (ujpestfc.hu)

Diósgyőr: Hivatalos: Tisza Tibor ingyen távozhat a DVTK-tól.

Légiósok: Megvan Priskin Tamás új klubja: Ausztriában folytatja a csatár

Légiósok: A calciomercato.it szerint a Milan utánpótlás-válogatott védője, Tamás Krisztián a Serie B élén álló Palermóhoz kerülhet.

Siófok: A távozott Szöllősi Tamás újra a Bajai Labdarúgó SE játékosa lett. (baon.hu)

Újpest: Egy belga lap szerint a lilákhoz tartó Dieumerci Ndongalát felajánlották a Charleroi-nak is, de a klub vezetői gyorsan jelezték, hogy nem tartanak igényt a játékosra.

Diósgyőr: Tisza Tibor az U21-es csapattal készül. Csirszki Martin szintén az U21-esek edzését látogatja. Elsődlegesen kölcsön szeretnék őt adni olyan NB I-es vagy akár NB II-es csapathoz, ahol rendszeres játéklehetőséghez juthat. (boon.hu)

Diósgyőr: A három próbajátékos közül Bányász Nikola és Nikola Stojanović hazautazott, a téli átigazolási szezonban nem lesznek a DVTK játékosai. Lazar Marjanovic még bizonyíthat. (dvtk.eu)

Gyirmót / Lombard Pápa: Csizmadia Csaba napokon belül aláírhatja szerződését a Lombard Pápával. A korábbi válogatott védő legutóbb az NB II-es Gyirmóton szerepelt.

Diósgyőr: "A jövőm tekintetében sok függ attól, hogyan szerepelünk majd tavasszal. Ha kiharcoljuk a nemzetközi kupaszereplést, szerintem biztosan meghosszabbítjuk a nyáron lejáró szerződésemet" - mondta Zoran Kostic egy szerb lapnak.

FTC: Arsenio Valpoort holland lapok szerint a Volendamnál szerepel tesztelésen.

Gyirmót: A mai napon a klub másfél éves megállapodást kötött Andorka Péterrel, aki a NB I-es Haladás együtteséből igazolt Győrbe. (gyirmotfc.hu)

Győri ETO: Csató Martin és Illés Dávid 2016. június 30-ig, míg Mervó Bence 2015. június 30-ig hosszabbította meg a szerződését. (eto.hu)

Győri ETO: Lubos Kamenárt a Betis szerződtette volna, de az andalúzoknál bekövetkezett edzőváltás keresztülhúzta a dolgokat - erről a játékos menedzsere beszélt a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában.

Újpest: Horváth Richárd a napokban az NB II 13. helyén álló Ceglédi VSE együttesénél vesz részt próbajátékon. (ujpestfc.hu)

Haladás: Radó András kapcsán a franciák cáfolják a Nantes érdeklődését, de svájci, török és lengyel érdeklődésről írnak.

FTC: A Bundesliga II egyik élcsapata, a Greuther Fürth teszteli a Ferencváros első edzőmeccsén szerepelt Sofian Chahedet.

Diósgyőr: "Azon a helyen, ahol ő otthonosan érzi magát, vannak játékosaink, de például Abdouramannak a nyáron lejár a szerződése, Elek pedig az a kaliberű labdarúgó, aki iránt bármikor lehet érdeklődés, vagyis nekünk ilyen eshetőségekre is fel kell készülnünk az átigazolásoknál" - indokolta Egerszegi Tamás szerződtetését Kovács Zoltán sportigazgató. (boon.hu)

Haladás: "Nem hallottam a Nantes érdeklődéséről, igaz, mióta Törökországban vagyunk, nem beszéltem a menedzseremmel, így nem tudom, mennyire valós a hír. Mindenesetre jó érzés, ha valóban egy ilyen patinás csapat látókörébe kerültem. Hogy érdekelne-e az ajánlat? Várjuk meg, amíg komolyra fordul a dolog" - reagált Radó András az őt a Nantes együttesével összeboronáló francia sajtóhírekre. (vaol.hu)


Január 28.:

Légiósok: A brit Sky Sports információi szerint Tőzsér Dániel, a Genoa magyar légiósa Anglia felé tart és hamarosan a másodosztályú Watfordhoz kerülhet kölcsönben. Az angol gárdával már a nyáron is hírbe hozták a középpályást.

Kaposvár: "Azon fáradozunk, hogy tudjuk őt szerződtetni, amire jelenleg ötven százalék esélyünk van. Tesszük a dolgunkat, mert szükségünk lenne Alves góljaira és gólpasszaira. De az igazolása nem csak rajtunk múlik. Úgy tájékoztattak, esély mutatkozik, hogy a tavasszal Andre Alves minket erősítsen. Rajta kívül még két-három futballista szerződtetését tervezzük" - mondta Illés János ügyvezető. A klub felbontotta Zámbó Bence szerződését, aki szabadon távozhat. (Magyar Hírlap/rakoczifc.hu)

SZTK: Visszatért Szigetszentmiklósra Majoros Árpád. (sztkfutball.hu)

Mezőkövesd: A matyóföldiek nem értik, hogyan igazolhatott Vaskó Tamás a Puskás Akadémiához. Szerintük a bekk anno nyárig írt alá hozzájuk.

Videoton: Információink szerint Papp Máté az edzőtáborban meggyőzte a piros-kékek vezetőit, így eldőlt, hogy a fehérváriak visszaigazolják az ősszel kölcsönben Dunaújvárosban szerepelt védekező középpályást.

Diósgyőr: Antal Botond után újabb játékost igazolt a DVTK, azonban a 22 éves középpályás, a korábban Újpesten is szerepelt Egerszegi Tamás már kedden délután csatlakozik a tavaszi szezonra készülő csapathoz. (dvtk.eu)

Nyíregyháza: "Az igazolások tekintetében sikerült megszerezni a tervezett játékosok egy részét, de azt látni kell, hogy ilyenkor télen nehezebb labdarúgót szerződtetni. Több csapat alaposan bevásárolt, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy tavasszal új bajnokság kezdődik" - mondta Lucsánszky Tamás vezetőedző. (szon.hu)

Lombard Pápa: "Függetlenül attól, hogyan alakul Pápán a helyzet, én szeretnék itt maradni, és itt bizonyítani. Nekem most ez az elsődleges célom. Nyárig van szerződésem az NB I-es csapatnál, és mindenáron szeretnék visszakerülni a keretbe. A lengyel lehetőség profi légkört mutatott, komoly edzői stáb foglalkozik a csapattal. Ez egy újabb lépcsőfok lett volna a pályafutásomban. De még mindig nem mondtam le arról, hogy külföldön játsszak, sőt nem is lehet más a célom" - mondta a sérülésből lábadozó Dlusztus András. (delmagyar.hu)

Haladás: Francia lapértesülések szerint Radó András a Nantes kivánságlistáján szerepel.

Újpest: Egy belga lap szerint a helyi harmadosztályból érkezhet támadó középpályás Dieumerci Ndongala személyében.

Pécs: "Minket biztosítottak arról, hogy megoldást találnak, hogy nem akarják szétszedni a csapatot, nem adják el a játékosokat. Bízunk benne, hogy ez megvalósul, s nemsokára jobb lesz a helyzet. Szóval nincs akkora nyomás rajtunk, amely arra késztetne minket, hogy mindenárom elmenjünk" - mondta Balogh Béla a bama.hu-nak.

Gyirmót: A Haladás játékosával, Andorka Péterrel már mindenben megállapodtak az NB II-es kék-sárga klub vezetői, csupán az aláírás hiányzik a dokumentumokról. A Kisalföld úgy tudja, az Angliából hazatérő kapussal, Somogyi Csabával is közel a megállapodás, nagy rá az esély, hogy ő is Gyirmóton folytatja pályafutását.


Január 27.:

Újpest-MTK: A macedóniai utrinski.mk szerint a Vardar Szkopje támadója, Aco Sztojkov esetében továbbra is képben van az Újpest és az MTK is - ugyanakkor Nebojsa Vignjevic korábban arról beszélt, még csak nem is hallott a csatárról.

Vasas: "Ferenczi István harmadszor is visszatért a Vasashoz. Rajta kívül már szerződtettük Tamás Lászlót és Menyhárt Attilát. Vannak tárgyalá­saink, s úgy gondolom, három-négy futballista még érkezhet a téli szünetben, hogy aztán az új vezetőedzőnk, Szanyó Ká­roly ütőképes csapatot formáljon a társaságból" - mondta el Vancsa Miklós, a Vasas labdarúgó szakosztályának elnöke a Magyar Hírlapnak.

Honvéd: A tuttolegapro.com azt írja, gyakorlatilag biztos Emmanuel Francoise érkezése a Cremonesétől, miután klubjánál nem számítanak rá.

Sopron: Újabb játékossal erősít az SVSE. Valószínű, ma szerződést ír alá a klubhoz Heffler Norbert, aki eddig a Paks játékosa volt. (Kisalföld)

Haladás / Ajka: Noha szerződését még nem írta alá, szinte mindenben megegyezett az NB II-es Ajka vezetőivel a Haladás volt játékosa, Rajos Gábor. (haladas.hu)

Kozármisleny: A korábban a Ferencvárosban is szerepelt Fitos László személyében újabb labdarúgóval bővült a keret. (kozármislenyfc.hu)

Újpest: Az Újpest egyik legjobb légiósa Angliába igazolt

Kaposvár: Az Universitatea Craiova játékosa, Dragos Firtulescu egy fanatik.ro-nak adott nyilatkozatban elismerte, hogy a Rákóczinál folytatja pályafutását. (Köszönjük az infót a zte.hu csapatának!)

Kaposvár: Antal Botond fél évre a Rákóczihoz igazolt. Mint ismert, nyártól a kapus a Diósgyőr játékosa lesz. (rakoczifc.hu)

Videoton: "Csak akkor vagyok hajlandó elhagyni a Vidit, ha ez a klubnak is jó, és nekem is. Nem sietek sehova, nagyon jól érzem magam Székesfehérváron. Azt sem tartom kizártnak, hogy pályafutásom végéig a Vidi játékosa maradok, amennyiben a klub is hasonlóan gondolkodik velem kapcsolatban" - mondta Nemanja Nikolics a vidi.hu-nak.

Puskás Akadémia: Ahogyan azt honlapunk előre jelezte, Felcsúton folytatja pályafutását Vaskó Tamás. A klub bejelentése értelmében a bekk fél évre írt alá.

Légiósok: A kerkida.net beszámolója szerint az Omonia edzője közölte Leandróval, hogy nem akarja, hogy távozzon. Ezek után a játékos menedzsmentje ismételten jelezte a klubváltásra irányuló törekvést, de mivel az átigazolási időszakból már nincs sok hátra, a portál amondó, hogy a középpályás maradni fog a zöld-fehéreknél.


Január 26.:

Légiósok: A pianetagenoa1893.net beszámolója szerint a portugál élvonal alsóházához tartozó Olhanense érdeklődik Tőzsér Dániel iránt.

Diósgyőr: Szerződést kötött a DVTK és Antal Botond, mely szerint a fiatal kapus nyártól Diósgyőrben folytatja pályafutását. (dvtk.eu)

Külföld: A Fraditól elküldött Gerson három és fél évre aláírt a Petrolul Ploiestihez.

Vasas: A 26 éves, erdélyi születésű belső védő, Tamás László aláírta 2,5 éves szerződését, amelyet a Vasas Futball Kft.-vel kötött. Így ő lett a 18. játékosa a csapatnak, ám a következő hetekben még változások várhatók a keretben - írja a Vasas hivatalos Facebook oldala.

Kaposvár: "Lesznek olyanok, akiket tovább tesztelünk, s olyanok is, akiktől búcsút veszünk" - mondta a próbajátékosokról Selymes Tibor vezetőedző. (sonline.hu)

Kozármisleny: Gaál Miklós után Oláh Lóránt szerződtetését is bejelentették. A csatár az NB III-as Szegednek is kellett volna, de ő inkább a második ligát választotta. A hírek szerint további erősítések várhatóak. (kozármislenyfc.hu)

Kaposvár: Ahogy azt a csakfoci.hu tegnap jelezte: aláírt a kameruni Armand Ken Ella, aki a Barcelonánál nevelkedett. Az U21-es válogatott középpályás legutóbb a Karpaty Lviv együttesében szerepelt. (rakoczifc.hu)

Szolnok/Ferencváros: Távozhat a Fradi védője, Grúz Tamás.

Mezőkövesd: Véber György a Mezőkövesdi TV-nek adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy tudomása szerint Vaskó Tamás már aláírt a Puskás Akadémiához.

MTK: "Bár szerettük volna Vaskó Tamást is a csapatban tudni, úgy tűnik, ez nem valósul meg, így a keret gyakorlatilag véglegesnek tekinthető" - mondta Garami József, az mtkhungaria.hu-nak.


Január 25.:

Debrecen: Rene Mihelic is a Lokiban folytatja, a szlovén válogatott támadó középpályás négyéves szerződést kötött a DVSC-vel. (dvsc.hu)

Kaposvár: Egy, a Barcelonánál nevelkedett, U21-es válogatott kameruni középpályást igazolhat a Kaposvár.

Debrecen: Kovács Ádám a DVSC-TEVA csapatában folytatja pályafutását, a 22 éves támadó négyéves szerződést kötött a klubbal. Kovács 14 éves korától a belga OUD-Hewerlee Leuven utánpótlásában nevelkedett, majd 19 évesen tért vissza Magyarországra, ahol játszott az NB II-ben, a Budapest Honvéd második csapatában, majd később a Nyíregyháza együttesében is. A másodosztályban összesen 36 mérkőzésen lépett pályára és 10 gólt szerzett. Ezen kívül egy tavaszi szezont eltöltött a Vasas NB I-s csapatában, ahol öt bajnokin játszott. (dvsc.hu)

Honvéd: A tuttomercatoweb.com információi szerint hamarosan újabb játékost igazolhat Olaszországból a Budapest Honvédhoz. Emmanuel Francoise, a harmadosztályú Cremonese 26 éves támadó középpályása a portál szerint a napokban Magyarországra repül, és akár már a héten aláírhat a piros-feketékhez. A csatárként is bevethető futballista korábban a Metz és a német Kaiserslautern második csapatának játékosa is volt.

Újpest: Nebojsa Vignjevic a csakfoci.hu-nak kifejtette: nagyon bízik abban, hogy még a belgiumi edzőtábor előtt érkeznek új játékosok Azt is elmondta, miért.

Videoton FC/Puskás Akadémia FC: Szerződést hosszabbított a Videoton FC Tóth Balázzsal, az együttes csapatkapitányával, aki azonban a tavasszal várhatóan nem a fehérváriaknál, hanem a Puskás Akadémia csapatában játszhat majd.

Tatabánya: A próbajátékosok közül Wágner Gusztávtól egyenlőre elköszönt a szakmai stáb, Papizsanszkij, Birtalan, Batizi-Pócsi, Csölle és Horváth Szabolcs jövő héten is a kerettel készül, sorsuk a jövő szombati meccsek után dőlhet el. (tatabanyafc.hu)

FTC: A Fraditól távozó Gerson a román Petrolul Ploiesti honlapja szerint elutazott a románokkal az együttes edzőtáborába.

Pápa: Szinte biztosra vehető, hogy a külföldi játékosok nem térnek vissza a Lombard Pápa csapatához, Kenesei Krisztián viszont a megkeresések (Vasas, FTC Futsal) ellenére marad Pápán, mint ahogy Orosz Márk sem távozik. A Szombathelyi Haladás labdarúgójának, Kulcsár Kornélnak sikerült meggyőznie a vezetőséget és annak ellenére, hogy a 22 éves középpályás az egyik edzésen kézközépcsont-törést szenvedett szeretnék, ha maradna Pápán. Koszó Balázst tovább tesztelik, ahogy a Deportivo La Coruña-t is megjárt, legutóbb az osztrák SV Ried csapatában szereplő spanyol középpályás, Iván Carril is lehetőséget kap a bizonyításra. (papa-ma.hu)

Vasas: A Vasas Futball Club Kft. szombaton 1,5 éves szerződést kötött Remili Mohameddel – tájékoztatta a facebook.com/VasasLabdarugas oldalt Vancsa Miklós, a társaság ügyvezető igazgatója.

Kaposvár: Román támadóval erősödött a Rákóczi kerete – jelentette be Illés János ügyvezető-elnök. A 21 esztendős Andrei Florean meggyőzte eddigi teljesítményével a szakvezetést arról, hogy erősítést jelenthet a tavaszi szezonra. Közben Stjepan Babic szerződését is felbontotta a klub, Zámbó Bence pedig bejelentette távozási szándékát. (rakoczifc.hu)

FTC: Jack Tuijp, Arsenio Valpoort, Mark Otten és Leonardo sem utazott el a zöld-fehérek edzőtáborába, utóbbi futballista a klub tájékoztatása szerint csatlakozhat, ha felépül vírusos megbetegedéséből.

Újpest:A transfermarkt.co.uk szerint Grégory Christ az Újpest volt labdarúgója, már január 6-án aláírt a belga 2. ligás Royal White Star Bruxelles-hez. (Köszönjük a tippet olvasónknak!)

Békéscsaba: – Károly Bálint posztját tekintve az ékek mögötti támadó középpályás, aki mozgékony játékos, és kiválóan lát a pályán. Gajdos Zsolt abszolút kétlábas labdarúgó, a játékát agresszivitás terén kell jobbá tenni. Az anyai ágon erdélyi származású, de német állampolgár Thomas Prasler, gyors, sokat futó játékos, és a kaput is kellően érzi, de csak abban az esetben lehet a mi játékosunk, ha megkapja a magyar állampolgárságot, különben a legújabb szabályok szerint elesik a klub a televíziós jogdíjaktól. A debreceni nevelésű, ám legutóbb Olaszországban légióskodó Pataki Zsolt bal lábas, tehetséges középső védő, egy-két éven belül stabil tagja lehet az csapatnak. A Mezőkövesdről hozzánk kerülő 25 éves védő, Bagi István gyakorlatilag már most a mi játékosunknak számít, és képességei alapján helyet követelhet magának a kezdőben.
– Ezek szerint a többiek átigazolása még nem tekinthető véglegesnek?
– Úgy tudom, hogy hétvégén tárgyalnak az elnök úrral, a német fiú sorsa pedig tulajdonképpen a köztársasági elnök kezében van. (Pásztor József mutatta be az új szerzeményeket, illetve beszélt a lehetséges igazolásokról a bmsextra.hu/-nak.)


Január 24.:

Haladás: A Haladás tíznapos törökországi edzőtáborba a csapattal tart a próbajátékos Dvorschák Gábor is. (haladas.hu)

Puskás Akadémia: Pörög a piac, Berki István után újabb játékost szerződtetett a Puskás Akadémia FC a szerb Sztefan Denkovics személyében. A 22 éves szélső szerdán próbajátékon vett részt a Szolnok ellen, és játékával meggyőzte a szakmai stábot, mert pénteken másfél éves szerződést írhatott alá Felcsúton. Denkovics a Vojvodinától érkezett a PAFC-hoz. (pfla.hu)

PMFC: Radule Zivkovic már nem, Borislav Simic és Pogacsics Krisztián azonban további próbajátékon vehet részt a PMFC-Matias csapatánál. (pmfc.hu)

Újpest, Videoton: A megerősítést nem nyert kinti lapinformációk korábban az Újpesttel és a Videoton FC-vel is hírbe hozták az egykor az Ajaxban is védő kapust, Bram Verbist, akiről a legrfrissebb fejlemény, hogy a voetbalkrant.com szerint nem lesz az FC Antwerpen játékosa.

Ferencváros: "Jack nincs könnyű helyzetben, amikor a Fradihoz került, nem volt százszázalékos állapotban, majd bokasérülést szenvedett, és utána nem tudta visszaverekedni magát a csapatba. Van iránta érdeklődés, és ha mindenkinek megfelelő ajánlat érkezik, el kell gondolkodnunk a váltáson, hiszen az FTC jelezte, nem számolnak vele első számú csatárként" - mondta Georgi Attila, Jack Tuijp menedzsere a Borsnak. A lap úgy tudja, hogy a holland csatárnak a jövő nyárig él a szerződése, így a zöld-fehérek csak közös megegyezéssel tudnak "megszabadulni" tőle, ami gyaníthatóan sokba kerülne. A mai cikkben leírtak szerint minden megoldás érdekli a Fradit, így akár a kölcsönadás is, addig sem kellene állni a holland magas fizetését. A klubhoz közeli forrásból úgy értesült a lap, hogy Tuijp már a beleki edzôtáborba sem tart a csapattal.

Vasas: A Vasas Futball Club Kft. pénteken 1,5 évre szóló szerződést kötött Ferenczi Istvánnal, és Menyhárt Attilával, míg Remili Mohameddel és Tamás Lászlóval már szóban megállapodtak. Utóbbi két játékos szerződésének aláírására várhatóan a következő napokban kerülhet sor. Ezzel a csapat kerete 18 fősre gyarapodott – tájékoztatott Vancsa Miklós, a társaság ügyvezető igazgatója. Ferenczi harmadszor lett az angyalföldiek játékosa. (vasassc.hu)

Puskás Akadémia: "Ma reggel megegyeztem a PFLA vezetőivel, így eldőlt, Berki István a felcsúti gárdában folytatja pályafutását" – tájékoztatta Berki Istvánnal kapcsolatban a aqvitalfc.hu/-t a Csákvár tulajdonosa, Nagy Sándor. Berki korábban edzett a Debrecennel, de bejelentkezett érte a Győri ETO is.

Puskás Akadémia: "Négyen távoztak már, de pótolni fogjuk őket. Lesznek további távozók is, összességében több játékos fogja elhagyni a csapatot, mint amennyi érkezik. Vannak erősítési terveink, ezek a kérdések a nagyon közeli jövőben el fognak dőlni: csütörtökön edzőtáborba utazunk, szeretnék már azzal a kerettel odautazni, amellyel nekivágunk a tavasznak" – mondta el Benczés Miklós a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

Dunaújváros: "Több klub is megkeresett, de a sajtóban elsősorban a Tatabánya érdeklődéséről írtak. Azért szerződtem végül a Dunaújvárosba, mert újra az NB I-ben szeretnék futballozni, és a klub vezetői komoly koncepciót vázoltak fel, és ez nagyon szimpatikus volt a jövőre nézve" – nyilatkozta a friss szerzemény Petneházi Márk. (Rangado.hu)


Január 23.:

FTC: Román lapokban nemrég az jelent meg, hogy a helyi élvonal jelenlegi második helyezettje, a Petrolul Ploiesti szeretné szerződtetni Muhamed Besicet a védelembe. A legfrissebb hírek szerint valóban egy olyan futballista csatlakozik az alakulathoz, aki ősszel az FTC-t erősítette, de az nem a bosnyák bekk lesz, hanem a télen Budapestről elküldött Gerson.

Nyíregyháza: "Nagyrészt végleges. Egy labdarúgó érkezése még kérdéses, és ennek függvényében még lehet egy távozó is, de ebben az ügyben még folynak egyeztetések. Támadó poszton még szeretnénk erősíteni" - mondta Dr. Barczi Róbert ügyvezető. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Diósgyőr: "Már láttuk edzéseken, két edzőmeccsen, megmutatta, hogy jó játékos, de még figyeljük, vasárnap is adok neki lehetőséget. Minél többször látunk valakit, annál biztosabb, hogy nem hibázunk" - mondta Tomiszlav Szivics a próbajátékon szereplő Lazar Marjanovicról. (boon.hu)

FTC: A Sport Bild szerint biztos Sofian Chahed érkezése. A játékos menedzsmentje ugyanakkor a Nemzeti Sportnak azt a tájékoztatást adta, hogy az FTC korrekt ajánlatát a futballista visszautasította.

Légiósok: Az omonoianews.com szerint még egyáltalán nem vehető biztosra, hogy Leandro távozik az Omoniától.

Honvéd: Varga Mátét tavaszra Putnokra adják kölcsön. (heol.hu)

Cegléd: Felröppent a hír, miszerint a Nyíregyházáról távozó Minczér Tibor Katona György Cegléden folytathatja. Nos, ez korántsem biztos. A két focista valóban készült a Kanadából hazatért Kiss László irányította ceglédiekkel, szerdán a Paks ellen edzőmeccs pályára is léptek, ám az, hogy ott is folytatják, még kérdőjeles. (szon.hu)

ZTE: A 20 éves Haladás-nevelés, Tóth László a zalaiakkal edz. (zaol.hu)

Diósgyőr / Lombard Pápa: Pletykaszinten a pápai Arsic, illetve Griffiths nevét emlegetik a DVTK-val kapcsolatban, erre a Lombard klubigazgatója, Szemán György annyit mondott, hogy a Pápa és a Diósgyőr között jelenleg nem folynak egyeztetések játékosok adás-vételéről, bár korábban érdeklődtek Csir­szki Martin után, aki jelenleg Mezőkövesden van. (boon.hu)

DVSC: A lameuse.be - hangsúlyozzuk - meg nem erősített információi szerint Giuseppe Rossini, a belga első osztály 8. helyén álló Charleroi támadója nemet mondott a Debrecen hívására. (Köszönjük az infót a zte.hu csapatának!)

Haladás: Kérdéses Andorka Péter sorsa, akinek három lehetősége is van. Gyirmót mellett Siófokra, és az osztrák másodosztályba is igazolhat a csatár. A napokban dől el a sorsa. A két legkapósabb játékosért, Guzmics Richárdért és Radó Andrásért egyelőre nem érkezett vételi ajánlat. (haladasfc.hu)

Siófok: Horváth Péter az MTK-tól érkezik kölcsönbe a tavaszi szezonra. A fiatal támadó két gólt szerzett a Liga Kupa küzdelmeiben. Szöllősi Tamás közös megegyezéssel szerződést bontott a klub, míg Mosberger Mihály más csapatban szerepelhet kölcsönben tavasszal. A szakmai stáb nem számít a kapus, Balogh Tamásra, illetve Sitku Illésre sem. Hasonló sorsra jutott a Kaposvári Rákóczitól próbajátékra érkező Major Ádám is, aki nemrég épült fel egy térdműtétből. (bfc-siofok.hu)

Lombard Pápa: A klubvezetés döntése értelmében Nebojsa Bastajic, Puskás Zoltán valamint Jagodics Bence játékára sem tart igényt a Lombard Pápa. A három labdarúgó a tréningeken, illetve a szerdai felkészülési mérkőzésen mutatott játéka nem győzte meg Tóth Bálintot, így a játékosok ma már nem is vettek részt a csapat edzésén. Továbbra is a kerettel készül Koszó Balázs és Kulcsár Kornél, akik a szombati Spartak Trnava elleni edzőmeccsen is ott lesznek a pályán. A további tervek között szerepel egy spanyol középpályás tesztelése, aki először Lipóton bizonyíthat. (papa-ma.hu)

Mezőkövesd: A csakfoci.hu információi szerint Rajczi Péter megegyezett a Mezőkövesddel, így a támadó a szezon végéig Véber György csapatát erősíti.

Győri ETO/Diósgyőr: Tisza Tibor Horváth Ferencnek is kellene a télen

Haladás: Dvorschák Gábor edzésmunkája meggyőzte Artner Tamást, aki szerződtetné 24 éves, újpesti nevelésű, de jelenleg csapat nélküli védőjátékost. (haladas.hu)


Január 22.:

Haladás: "Nincs pénzünk drága futballistákat igazolni, amit lehet, megoldunk házon belül, viszont a hiányposztokra szükséges a külső erősítés" - mondta el Artner Tamás a haladas.hu-nak.

DVSC: A mai napon eldőlt, hogy Selim Bouadla marad Debrecenben. A DVSC-TEVA ugyan kapott ajánlatot egy török klubtól a labdarúgó átigazolásával kapcsolatban, ám a Lokinak nagy szüksége van a francia középpályásra. A játékos ezt megértette, elfogadta, és teljes gőzzel készül a tavaszi szezonra. (dvsc.hu)

Lombard Pápa: – Még nem mondok róluk véleményt, kell nekik még idő, van, akinek több, van, akinek kevesebb, még alszom rá egyet - mondta el a papa-ma.hu-nak Tóth Bálint vezetőedző a próbázók (Jagodics Bence, Koszó Balázs, Nebojsa Bastajic, Kulcsár Kornél, Puskás Zoltán) játékára irányuló kérdésre. A Lombard a Fradi II ellen játszott edzőmeccset.

Siófok: A Honvéd elleni edzőmeccsen pályára lépett Ivancsics Gellért, valamint a "próbázó" Sitku Illés, akik korábban már mindketten játszottak Siófokon. A kispadon kezdett a friss igazolás Waltner Róbert, illetve további próbajátékosok: Major Ádám, akire szintén nem számítanak a Rákóczinál, Gubicza Gábor, és a kapus, Balogh Tamás, írja a BFC Siófok Facebook-oldala.

Pécs: A csakfoci.hu úgy tudja, hogy a Márton Gábor-Lőrincz Emil edzőpáros a horvát Cibalia elleni edzőmérkőzésen teszteli Pogacsics Krisztián kapust, valamint Borislav Simicet és Radule Zivkovicot. Utóbbi balhátvéd és ősszel pályára lépett a Podgorica színeiben a Videoton elleni EL-mérkőzéseken.

DVSC: Távozik Debrecenből Slimane Bouadla. A 22 éves francia középpályás maga kérte a szerződése felbontását, amelyhez klubunk hozzájárult. A játékos elmondása szerint visszatér Franciaországba. Még nem tudja, folytatja-e egyáltalán a futballt, és ha igen, akkor hol. Úgy érzi, hogy posztján nagyon sok jó futballista van, és nem sok esélyt lát rá, hogy be tudja verekedni magát a csapatba. Emellett honvággyal is küszködik, ezért döntött a távozás mellett. (dvsc.hu)

Dunaújváros: A honlapunk által korábban megírtaknak megfelelően pályára lépett az NB II-es együttesben a Ferencváros ellen a Videotontól kölcsönbe érkezett Sárközi Norbert.

DVSC: Továbbra is a csapattal együtt dolgozik a szlovén válogatott középpályás, Rene Mihelic és a fiatal támadó, Kovács Ádám. (dvsc.hu)

Szigetszentmiklós: Az SZTK szerződtette a legutóbb Békéscsabán játszó Mészáros Lászlót. A békéscsabai nevelésű 22 éves középpályás másfél évre írt alá. (sztkfutball.hu)

Honvéd: "Egy játékos átigazolási időszaktól átigazolási időszakik tud gondolkodni, mert ezek azok az idők, amikor rajta kívül is tudnak dolgok történni. Csinálom a dolgom és meglátjuk milyen lehetőségek adódnak vagy milyen döntések születnek. Fél évre előre tudok csak tervezni, de egyelőre jól érzem itt magam" - mondta Ayub Daud. (honvedfc.hu)

Külföld: A tuttomercatoweb.com szerint Magyarországról is mutatkozik érdeklődés Bocar Djumo, az Inter 1994-es születésű támadója iránt, akit a klub kölcsönadott a portugál második ligába.

Légiósok: "Konkrétumot még nem tudok mondani, de bármi megtörténhet. Két hét van hátra az átigazolási időszakból, ezalatt kell eldőlnie a sorsomnak. Mérlegelni kell, és a lehetőségek közül majd kiválasztani a lehető legjobbat" - mondta hazatérésének esélyéről a legutóbb Izraelben szerepelt, az MTK-nál edző Hrepka Ádám. (delmagyar.hu)

Siófok: A klub hivatalos honlapján erősítette meg tegnapi hírünket, amely szerint Waltner Róbert a Balaton partján folytatja.

Honvéd: Ivan Lovric szerződése a nyáron lejár, a labdarúgó pedig szívesen kipróbálná magát egy erősebb bajnokságban.

Dunaújváros: "Gondolkodunk még további játékosok szerződtetésében is, de neveket most még nem tudok mondani" - mondta Sztanó Miklós. (dpase.hu / Dunaújváros Közéleti Lapja)

Vasas: Az edzésen részt vett Katona Máté egykori csapatkapitány. Egyelőre együtt edz a csapattal további sorsáról jelenleg nehéz bármi konkrétumot mondani. Ugyanis amennyiben a Vasas igazolt játékosa szeretne lenni, meg kellene győznie Szanyó Károly vezetőedzőt. (labdarugas.vasassc.hu)

Lombard Pápa: A csapattal készül a Szombathelyi Haladás középpályása, Kulcsár Kornél, aki korábban kölcsönben Zalaegerszegen futballozott valamint a 24 esztendős szerb irányító középpályás, Nebojsa Bastajic. Szintén részt vesz Tóth Bálint edzésén az 1988-as születésű védő Koszó Balázs. A Ferencváros II elleni találkozón további játékosokat tesztel a szakmai stáb, kilétük egyelőre ismeretlen. (papa-ma.hu)

PMFC: Súlyosbodhatnak az anyagi gondok, ami persze a csapatra is hatással lehet. "Több játékosunk – Grumic, Balogh, Szatmári, Kővári, Márkvárt – iránt is volt érdeklődő, de az álláspontunk után az egyeztetések nem mentek tovább. Furcsa, de még az erősödésre is megvolt az esélyünk ebben a helyzetben, mert reális esélyünk volt arra, hogy úgy kapjunk kölcsönbe egy belső védőt, egy csatárt, és esetleg egy kapust, hogy az nem került volna pénzünkbe, és ez még azt is eredményezhette volna, hogy jó ajánlat esetén mégis megválunk valakitől. Most azonban hiába akarnánk például eladni valakit, hogy mégis pénzhez jussunk, az érte kapott pénzzel nem kalkulálhatunk" - mondta Feleki Attila ügyvezető. A háttérről részletesen itt olvashatsz!


Január 21.:

Videoton/Dunaújváros: A most visszarendelt és a fehérváriakkal Spanyolországban készülő Papp Máté helyett Sárközi Norbertet adja kölcsön a Videoton FC az NB II-es Dunaújvárosnak. A tehetséges, fiatal védekező középpályás eddig a Vidi NB III-as csapatában játszott.

Légiósok: Az omonoianews.com szerint Leandro egy olyan NB I-es csapathoz akar kerülni, amely a bajnoki címért küzd, és nem anyagi okai vannak annak, hogy elhagyja Ciprust.

Újpest: Hivatalosan is csatlakozott a szakmai stábhoz Milos Bogicevic, aki a csapat első 2014-es edzése óta dolgozik erőnléti edzőként Nebojsa Vignjevic és Zoran Campara mellett. (ujpestfc.hu)

Puskás Akadémia: A csakfoci.hu információi szerint Vaskó Tamás megegyezett a felcsútiakkal.

Nyíregyháza/Szolnok: A csakfoci.hu információi szerint az NB II-es bajnokság első helyén álló Nyíregyháza szeretné megszerezni Máté Jánost, a Szolnok támadóját.

Kaposvár: Waltner Róbert és Jánvári Gábor szerződést bontott, és mint arról a csakfoci.hu elsőként beszámolt, előbbi Siófokon, utóbbi Nyíregyházán folytatja pályafutását. A Rákóczi 17 éves, utánpótlás-válogatott játékosa, Murai Márk iránt a skót bajnok Celtic érdeklődik, a fiatal futballista egyhetes ismerkedésre utazhat a neves klubhoz, ha az érintetteknek sikerül megállapodniuk az időpontban. Illés János klubvezető új igazolásról még nem tudott beszámolni, azokkal a játékosokkal viszont tovább folytak az egyeztetések, akikre a tavaszi szezonban nem számít a szakvezetés. A hosszú sérülésből felépült Major Ádámot olyan csapatnak szeretnék kölcsönadni, amelyben több játéklehetőséget kap az eddigieknél. (rakoczifc.hu)

Zalaegerszeg: Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a Simon Antal vezetőedzővel szembeni pénzügyi tartozás miatt a ZTE átigazoláshoz való jogát 2014. április 30. napjáig megvonta.

Győri ETO: Ma délután meghosszabbította a Győri ETO FC-vel kötött szerződését Dudás Ádám. A játékos 2015. június 30-ig kötelezte el magát a klubhoz, és a felek megállapodtak arról is, hogy plusz egy év opciós joggal a magyar bajnok rendelkezik. (eto.hu)

Siófok: A csakfoci.hu információi szerint Waltner Róbert az NB II-es Siófok csapatában folytatja pályafutását.

Honvéd: "A vezetők mondták, hogy a Juventus figyelt fél éve és folyamatosan figyel fiatalokat. Konkrétat viszont nem tudok ezzel kapcsolatban mondani" - mondta Vécsei Bálint a vele kapcsolatos olasz sajtóhírekről.

Dunaújváros: Dobos Barna sportigazgató a feol.hu-nak elmondta, hogy leigazolták Petneházi Márkot.

DVSC: A klub a vezetés tájékoztatása szerint nincs kapcsolatban a Leandróval, azaz a futballista egyelőre nem jelezte, hogy elhagyná a ciprusi gárdát. (haon.hu)

PMFC: Külföldi és hazai próbajátékosok is pályára lépnek, mert kapust és védőt keresnek. Katona Mátét balhátvédként már kipróbálták, de nem szerződtetik. A védelem azért is szorul megerősítésre, mivel Balogh Béla az első három idei fordulóban a kiállítását követő eltiltása miatt nem szerepelhet. Gőcze Gergő mellé pedig egy rutinos kapust szeretnének igazolni. (pmfc.hu)

Kecskemét: Szabó Tamás és Kitl Miklós is felnőttekkel készül. (kecskemetite.hu)

Videoton: "Nagyon jól érzem magam a csapatomnál. Csak akkor váltanék, ha az nekem és a klubomnak is előnyös lenne" - idézi Nikolics Nemanját a dnevnik.rs.

DVSC: "Kérdéses még, hogy tavasszal hol játszom. Egyelőre a jelenre összpontosítok, örülök, hogy a Lokiban edzhetek, és itt az első csapatban igyekszem a legtöbbet kihozni magamból. Szeretnék persze maradni, hiszen a célom, hogy minél hamarabb az első csapatba kerüljek és bemutatkozzak az élvonalban, de ha vissza kell térnem a Létavértesbe, akkor sem búslakodom, hanem ott teszek meg mindent a csapat sikereiért" - mondta az első kerethez felvitt Berdó Péter. (dvsc.hu)

Kecskemét: Simon András is részt vett a kedd délelőtti edzésen. (kecskemetite.hu)

Légiósok: A cittaceleste.it beszámolója szerint nem gördít akadályt Tőzsér Dániel távozása elé a Genoa.

Nyíregyháza: Jánvári Gábor és Rezes László is másfél évre írt alá. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Vasas: Vancsa Miklós ügyvezető igazgató elmondta: a próbajátékosok egy részével már hétfőn elkezdte a tárgyalásokat szerződtetésük részleteiről. Az edzésen szerelést öltött Nagy Tamás is. A 26 éves, 176 centiméter magas, jobblábas csatár eddig összesen 35 mérkőzést játszott az élvonalban, melyeken 3 gólt szerzett. (labdarugas.vasassc.hu)

Nyíregyháza: Fabu Mártont, Sándor Dávidot és Dajka Lászlót az NB III-as Nyírbátori FC-nek adtak kölcsön. (szon.hu)

Kisvárda: A keddi edzésen már Popovics Bertold és Bodnár László is jelen lesz. Popovics Bertold legutóbb a Nyíregyházi Spartacusnál szerepelt és immár a kisvárdaiakat erősíti tovább. Bodnár László jelezte, hogy szívesen készülne a várdaiakkal, a leigazolásáról később döntenek. (vardase2003.hu)

Nyíregyháza: Jánvári Gábor a Szparinál folytatja.

Mezőkövesd: "Egy lengyel lehetőségem volt, de meghiúsult, mert oda a Diósgyőr nem engedett volna el ingyen. Ilyen az élet. Dolgoznom kell még ezek szerint, hogy külföldön tudjak futballozni, egyszer szeretnék ott is helytállni" - mondta Takács Péter. (kovesdisport.hu)

Kecskemét: A hétfői edzésen egy fiatal próbajátékos is ott volt Eisenberger Tamás személyében, aki a héten a KTE-vel készül. A 19 esztendős támadó Pakson kezdte karrierjét, majd korosztályos szinten a Felcsút és a Vasas színeiben szerepelt, mielőtt visszatért volna a tolnaiakhoz. Az U18-as, valamint az U19-es csapatban is termelte a gólokat, de az előző szezonban már a paksiak tartalék csapatában az NBII-ben is szerepet kapott, 10 meccsen 2 gólt jegyzett. Nyáron Bölcskére igazolt, ősszel 10 meccsen 8 gólig jutott. (kecskemetite.hu)

Légiósok: Leandro elmondta, azért akar visszatérni Magyarországra, mert ismét be akar kerülni a válogatottba.


Január 20.:

Nyíregyháza / Debrecen: Rezes László távozik Debrecenből, és Nyíregyházán folytatja pályafutását. A középpályás végleg igazolt a feljutásra esélyes NB II-es Szparihoz. (dvsc.hu)

Lombard Pápa: A papa-ma.hu megerősíti honlapunk korábbi értesülését, amely szerint Sekour és Quintero is azok között lehet, akik az anyagi megszorítások miatt távoznak. A weboldal hozzáteszi, emellett a házi gólkirály Griffiths jelenleg is Franciaországban tartózkodik, Lazar Arsic pedig Törökországban szerepel próbajátékon. Új szerzemény lehet a 24 esztendős szerb irányító középpályás, Nebojsa Bastajic, akit a héten tesztel a szakmai stáb. "Természetesen vannak és várhatóak is még próbajátékosok, akiket folyamatosan tesztelünk, a Ferencváros II ellen szeretném megtudni mire képesek, illetve igyekszünk a fiatalokra építeni, meglátjuk sikerül-e megerősíteni a keretet" - tette hozzá Tóth Bálint.

Légiósok: Ciprusi lapok szerint Leandro vissza akar térni Magyarországra.

Külföld: A Kicker megerősíti a csakfoci.hu napokkal ezelőtt megírt információját, amely szerint Eke Uzoma a Sandhausennél folytatja.

Videoton FC / Puskás Akadémia FC: Haraszti Zsolt után újabb olyan játékos tér vissza a Videotonhoz, aki kölcsönben szerepelt a Puskás Akadémia FC-ben: Uros Nikolic is a székesfehérváriaknál folytatja pályafutását. A 20 éves szerb középpályás 2012 februárjában lett a Videoton labdarúgója, és tavaly július óta szerepelt kölcsönben Benczés Miklós csapatában. (pfla.hu)

Diósgyőr: Antal Botond nem a DVTK játékosa. A DVTK vezetősége folyamatosan dolgozik a keret megerősítésén, azonban hétfő délig egyik tárgyalás sem ért még véget. (dvtk.eu)

Győri ETO: Ma délelőtt a felnőtt csapattal együtt edzett a horvát Miro Varvidic. A spilti születésű kapus 11-szer szerepelt hazája korosztályos válogatottjában, 2006-ban a Hajduk Splitben mutatkozott be az élvonalban. Innen szerződött Németországba az 1. FC Köln csapatához, ahol négy éven át tartozott a kerethez, 2012-től pedig az azerbajdzsáni FC Karabakh hálóját védte - többek között Európa Liga mérkőzéseken is. (eto.hu)

Győri ETO: "Az edzőváltás előtt el akartam menni, most viszont már maradni akarok. Azt mondtam az ügynökeimnek korábban, hogy keressenek nekem csapatot, de mostanra megváltozott a helyzet" - mondta Rafael Burgos a Culebrita Macheteada c. salvadori portálnak.

Körkép: Így áll az NB I 16 csapata.

Nyíregyháza: Hétfőn aláírások kerülnek azokra a megállapodásokra, amelyek alapján Fabu Márton és Sándor Dávid kölcsönben Nyírbátorban folytatja. Mészáros Márk, aki korábban a Szpari kötelékéhez tartozott, jelenleg a csapattal edz, de hivatalos megállapodás még nincs arról, hogy vissza is tér Nyíregyházára. A tervek szerint ezen a héten szeretnék véglegesíteni a keretet, hiszen február másodikán törökországi edzőtáborba indul a csapat. (szon.hu)

Mezőkövesd: A hétvégén pályára lépett a diósgyőri Menyhért Ádám és Csirszki Martin is - a két játékos kölcsönbe kerülhet a matyóvárosiakhoz. A DVTK fiataljai sokáig izgatottan várták a szakmai stáb velük kapcsolatos döntését, ezt azonban hétfőre halasztották. (boon.hu)

Mezőkövesd: "Két lehetőségünk van még, akikkel tárgyal a klub, a héten eldőlhet. A két diósgyőri fiatalember más történet, ők a jövő emberei lehetnek, meglátjuk, hogy alakul a sorsuk. Beszéltünk az ukrán próbajátékossal is, a döntés az ő kezében van. Ő is a jövő embere, úgy kell gondolkoznia, ha nálunk szeretne játszani, akkor komoly feladatokat nyártól kaphat. A tavaszunk ugyanis nem a kísérletezésről fog szólni, hanem az élet-halál harcról" - mondta Véber György. (kovesdisport.hu)

Légiósok: Ciprusi lapértesülések szerint Leandro az AEL Limasszol elleni vereség után kérte a vezetést szerződése felbontására és vélhetően a télen távozik.

FTC: Román lapértesülések szerint Muhamed Besicet a Petrolul Ploiesti vinné.


Január 19.:

Balmazújváros: Az újpesti nevelésű Privigyei Ádámmal is megegyeztek, ő is az NB II-es csapatnál folytatja Vólent Roland és Bakos Bence után. (balmazfoci.hu)

Kisvárda: Vasárnap Bognár Zsolt is aláírta szerződését az NB II-es csapathoz. A 34 éves védő Győrben nevelkedett, ott is mutatkozott be az élvonalban, majd 2002 és 2007 között a Ferencváros játékosaként szerepelt, 2004-ben tagja volt a máig utolsó Üllői úti bajnokcsapatnak, abban az évben, illetve 2003-ban Magyar Kupát is nyert. Az NB I-ben még a Diósgyőr színeiben szerepelt, összesen 163 élvonalbeli mérkőzése van, ezeken két gólt szerzett. (boon.hu)

Légiósok: A Gazzetta di Modena meg nem erősített híre szerint a szintén a Serie B-ben szereplő Modena is érdeklődik Feczesin Róbert, a Padova magyar csatára iránt.

Légiósok: A "briliáns és mocskosul olcsó" Huszti Szabolcsot ajánlgatja az MU-nak a sabotagetimes.com, amely azt írja, hogy már 3 millió fontért meg lehetne szerezni a volt magyar válogatott középpályást a Hannovertől.

Vasas: "Rezes Lacit kétszer hoztam a Vasasba, most is úgymond elsők lehetnénk rá, de sajnos nem tudom neki megígérni, hogy a tavasszal a feljutásért fogunk harcolni. Lehetőségeinkhez képest megerősítjük a csapatot, miközben szeretnénk előre is dolgozni, hogy jövőre már meghatározó tényezője lehessünk a másodosztályú bajnokságnak. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk játékosokkal" - mondta Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezetője a labdarugas.vasassc.hu oldalon.

Pécs: "Több lehetőségünk van baloldali védő posztra igazolni. Próbálkoztunk magyarral, de külföldi játékosok is képbe kerültek. Sajnos ez egy eléggé kényes poszt, de a világ futballjában is hiányposztnak számít. Jelen pillanatban úgy tűnik, nem tartjuk itt a Mátét, ami nem jelenti azt, hogy a későbbiekben nem kerülhet vissza. Személyében egy 24 éves, tehetséges játékosról van szó és más lenne a szituáció, ha a klub nem lenne ebben a helyzetben. Kész játékost keresünk és nem érezzük úgy, hogy most megtudná oldani ezt a feladatot" - mondta Márton Gábor, a pécsiek edzője a pmfc.hu-nak.

Paks: "A keretünkben biztosan lesznek változások, lesznek távozók, de lesz néhány érkező is. Bár még képlékeny a dolog, de most úgy látom, hogy több lesz a távozó, mint ahányan érkezhetnek" - mondta Csertői Aurél, a Paks vezetőedzője a paksifc.hu-nak.

Kaposvár: Két francia állampolgárságú játékost szerződtetett a Rákóczi FC vezetése az első előkészületi mérkőzés után. Issaga Diallo és Habidi Badis egyaránt belső védő. A 27 esztendős Issaga Diallo és a 24 éves Habidi Badis pályára lépett a Létavértes elleni találkozón, és a mérkőzés után megállapodott a kaposváriak vezetésével. Immár hivatalos, hogy távozik a Rákócziból a védő Iulian Petrache és a támadó Adrian Markus. Mindketten a nyáron érkeztek, de a továbbiakban már nem láthatjuk őket csapatunkban. A brazil védő, Lucas még az ősz végén szenvedett súlyos térdsérülést. A játékos hazájában gyógykezelteti magát, és a tavaszi szezonban biztosan nem léphet még pályára. (rakoczifc.hu)


Január 18.:

Győri ETO: László Csaba egy esetleges hazai szerepvállalást firtató kérdésre adott válaszában elmondta a sportgeza.hu-nak, a Győrtől volt hívása, de tárgyalásig nem jutottak el.

Tatabánya: A 29 éves szlovákiai magyar középpályás, Czanik Károly már hosszabb ideje Bozsik Péter csapatával készül, de a felek csak most egyeztek meg. (kemma.hu)

Békéscsaba: Kiprich Dánielnek és Radványi Ádámnak megköszönték az eddigi csabai szereplést, ők is távoznak a lila-fehérektől. Új játékosok is érkeznek, az NB I-es Mezőkövesdből Bagi István igazolhat az Előréhez. A szintén élvonalbeli Puskás Akadémiáról Gajdos Zsoltot és Károly Bálintot szeretnék kölcsönvenni a tavaszi idényre, és opciós jogot szerezni, hogy a nyártól véglegesíteni tudják őket. A fiatal debreceni nevelésű, korosztályos válogatott, két éve Olaszországban játszó belső védőnek, Pataki Zsoltnak is szerződést ajánlanak. A magyar állampolgárságra váró, német III. ligából érkezett csatárt, Tomas Fraslert tovább tesztelik majd az edzőtáborban. (beol.hu)

FTC: Thomas Doll a csakfoci.hu-nak elmondta, javasolja Sofian Chahed szerződtetését a vezetésnek. Hozzátette, sok távozóval nem kalkulál, de egy-két posztra még szívesen igazolna.

Diósgyőr: A DVTK szakmai stábja megköszönte Marko Milić, Miloš Nenadović, Ladislav Šosták és Stefan Milosavljević munkáját, ők biztosan nem lesznek a DVTK labdarúgói. Pim Bouwman játéka tetszett a szakembereknek, de ő is hazautazik, azonban a tesztelése később folytatódhat. Lazar Marjanović, valamint a két fiatal, Bányász Nikola és Nikola Stojanović továbbra is Diósgyőrben készül, ők várhatóan pályára lépnek szerdán délben, a Balmazújváros elleni felkészülési mérkőzésen is. (dvtk.eu)

Haladás: Németh Márió iránt egy olasz élvonalbeli együttes érdeklődött, de a klubnak nem volt megfelelő az itáliaiak ajánlata. Tóth Miklós ügyvezető hallott arról, hogy Szivics Tomiszlávnak tetszik a középpályás játéka, de semmilyen megkeresést nem kapott a vezetés Diósgyőrből. (haladasfc.nyugat.hu)

DVSC: A dvsc.hu beszámolója szerint a Botosani elleni összecsapás első félidejében pályára lépett a Lokiban egy szlovén próbajátékos, Rene Mihelic. A válogatott támadó középpályás korábban többek között a Maribor és a portugál első osztályú Nacional együttesében futballozott. A szlovén élvonalban 140 bajnokin lépett pályára, 20 gólt szerzett és 21 gólpasszt adott, míg Portugáliában 35 bajnokin kapott szerepet, 1 gól és 4 gólpassz a mérlege.

Diósgyőr: "A mai napon az volt a legfontosabb, hogy lássuk, mire képesek a próbajátékosok, akikről nem szabad elfelejteni, hogy szabadon igazolhatók. Teljesen senki nem győzött meg, de lesznek olyanok, akik tovább maradnak, míg másoknak megköszönjük, hogy eljöttek Diósgyőrbe" - mondta Szivics Tomiszláv a Vasas elleni találkozóról. (dvtk.eu)

Kaposvár: Az összeállítás tanúsága szerint rengeteg ismeretlen játékos kapott helyet a kaposvári csapatban a Létavértes elleni edzőmeccsen.

FTC: A Soroksár elleni mérkőzésen próbajátékosként lehetőséget kapott a háromszoros tunéziai válogatott, de német állampolgársággal is bíró Sofian Chahed, aki korábban a Hertha, valamint a Hannover játékosa volt, és összesen 152 alkalommal szerepelt a Bundesligában. Jelenleg a hátvéd szabadon igazolható. (fradi.hu)

Paks: "Sok érkezőre nem számítok, a távozók tekintetében pedig még vannak kérdőjelek. Egyes kölcsönjátékosok sorsa például nem dőlt még el. Ha Windecker Józsefet visszarendeli az ETO, akkor esetleg az ő posztjára kellene majd igazolni. Lesz, aki távozik, vagy mert kevés lehetőséget kapott, vagy mert nem számítunk rá" - mondta Csertői Aurél a TelePaks kamerái előtt.

Mezőkövesd: Stanislav Velicky 2014. december 31-ig kötött szerződést a Mezőkövesd Zsóry FC Kft-vel. Próbajátékosként az ukrán Szilvási Zoltán is Mezőkövesden edzett a héten, akinek szerződtetéséről még nem döntött a vezetőség. Vaskó Tamás, Linas Pilibaitis és Kiss Máté sorsa egyelőre kérdéses. (mse-zsory.hu)

Vasas: Birtalan Botond visszatért, és megkísérli meggyőzni a vezetést hasznosságáról. Jelenleg a Kozármisleny futballistája. (labdarugas.vasassc.hu)

Újpest: Zamostny Balázs nagyon szeretne bizonyítani Nebojsa Vignjevicnek, hogy a liláknál maradhasson. (ujpestfc.hu)

Balmazújváros: "Megállapodtunk a támadó Vólent Rolanddal (1992), aki félévre érkezik kölcsönbe a Budapest Honvédtól. Őt decemberben műtötték, jelenleg a rehabilitációt végzi, de egy-két hét múlva már ő is teljes értékű lesz. Vólenten kívül már megállapodtunk a belsővédő Bakos Bencével (1989) is, aki a Szatmár Uniótól érkezik hozzánk, de korábban a Nyíregyháza színeiben már bemutatkozott az NB I-ben is. Várunk Felcsútról is fiatalokat, s összesen még 4-5 próbajátékost kívánunk megnézni" - mondta Dr. Tiba István elnök a balmazfoci.hu-nak.

Győri ETO: A Kisalföld azt írja, hiába szeretné megszerezni a Lombard Pápa és az MTK is Kiss Mátét, mivel a középpályás a Mezőkövesd mellett az ETO NB III-as együttesében is pályára lépett, vagy a matyóföldieknél, vagy a Rába partján kell szerepelnie tavasszal.

Honvéd: Olasz lapinformációk szerint a Juventus figyeli Vécsei Bálintot.


Január 17.:

Haladás: Szerződtette a Szombathelyi Haladás a 21 éves kapust, Gyűrű Lászlót, aki szabadon igazolható volt. Péntek óta a Rohonci úton edz a korábbi újpesti, legutóbb a német negyedosztályú Carl-Zeiss Jenában futballozó 24 éves védő, Dvorschák Gábor. A labdarúgó párja szombathelyi, így a játékos megkérte Artner Tamást, egy ideig hadd készüljön a Haladással. Artner Tamás a haladas.hu érdeklődésére elmondta, ha már náluk edz a védő, a szakmai stáb figyelemmel kíséri munkáját. Egy héten belül eldől, hogy Rajos Gábor Ajkán, vagy másutt folytatja-e pályafutását.

Honvéd: Fél plusz egy évre szóló szerződést kötöttek a volt olasz válogatott csatárral, Emiliano Bonazzolival.

Puskás Akadémia FC: Közös megegyezéssel szerződést bontottak a spanyol középpályással, Luque Santiago Miguel Angellel és a francia védővel, Mamadou Wagué-val. (pfla.hu)

Paks: Haraszti Zsolt ügyvezető a csakfoci.hu két korábbi információját is megerősítette, így elárulta, hogy Bori Diósgyőrbe tart, míg Tóth Bencét leigazolhatják. Lázok János külföldre mehet a télen.

MTK: "Ami azt illeti, túl sokat nem tudok mondani a magyar bajnokságról, de annyit igen, semmiképpen sem tekintem visszalépésnek, hogy Olaszország, Románia és Belgium után az MTK-ba kerültem. Olyannyira, hogy nem feltétlenül vágyom újra külföldre" - mondta el Vass Ádám a Borsnak.

Diósgyőr: Csapatnyi játékos távozott már a DVTK-tól.

NB I: "Vannak megkereséseim, szeretném folytatni a játékot. Vannak lehetőségek, akár még az NB I-ből is, de mindenképpen az a célom, az az elsődleges szempont, hogy egy stabil háttérrel rendelkező együtteshez igazoljak, ne olyanhoz, ahol csak hitegetik az embert" - nyilatkozta a harmadosztály Nyugati csoportjában szereplő Budaörstől távozó Bárányos Zsolt.(pestmegyeifoci.hu)

Haladás: Az Ajka csapat tegnap kezdte meg a felkészülést, és az első tréningen már ott volt Rajos Gábor is. A Haladás középpályása korábban azt nyilatkozta a haladasfc.nyugat.hu-nak, hogy osztrák, illetve magyar másodosztályú ajánlatai vannak. Rajos Gábor helyére Halmai Ramón került fel az első csapat keretébe.

Kaposvár: A román Petrache is elköszönt a zöld-fehérektől. (kapos.hu)


Január 16.:

Komló: Tesztelnek majd labdarúgót a Videotontól, a Pakssal is van szóbeli megállapodásuk, hogy valakit kapnak, továbbá nem kizárt, hogy a Kaposvár is átenged nekik játékost. "A Haladás is felajánlott NB I-es labdarúgót, ám nem tudjuk megfizetni. Az anyagi háttér biztos, de nem akarunk túlköltekezni" - tette hozzá Pintér Attila szakosztályvezető. (bama.hu)

Ajka: Dancsecs Dániel Ausztriában folytatja, Varga Tamás is távozik. A legutóbb Kecskeméten szerepelt Mogyorósi József érkezett a védelembe, Rajos Gábor pedig a Haladástól a középpályára. Az ajkaiak bíznak benne, hogy Jagodics Márk maradhat náluk, nem tartja szombathelyen Artner Tamás. (veol.hu)

DVSC: Kevés az esély arra, hogy Tisza Tibor Debrecenben folytassa pályafutását, mivel a játékos és a klub elképzelései elég távol vannak egymástól - mondta Dr. Róka Géza klubigazgató. A piros-fehérek elöljárója megerősítette honlapunk hírét, amely szerint Selim Bouadláért ajánlatot kapott a DVSC. Bognár Istvánt figyelik, Dudás Ádám neve is felvetődött korábban, de az ő megszerzése nem aktuális. Rezes László végleg Nyíregyházára kerülhet, Slimane Bouadla ellenben kölcsönben sem. Kovács Ádám nagy valószínűséggel szerződést kap.

FTC: Orosz Pál szerint biztosan igazolnak még játékosokat. Azt sem tartja kizártnak, hogy távozó is lesz. "A vezetőedző elképzelése szerint alakítjuk a dolgokat. Vele egyeztetve, de nem az van, hogy ő mond egy nevet, és idehozzuk a játékost, hanem megnézzük, hogy az a klubnak jó, vagy nem jó" - mondta a vezérigazgató a Sport TV stúdiójában.

Diósgyőr: A mai napon közös megegyezéssel szerződést bontott egymással a DVTK és Michal Hanek. (dvtk.eu)

Pécs: Katona Máté hétfő óta Pécsett edz. A szakvezetés még kipróbálja a Kozármisleny elleni szombat délelőtti edzőmérkőzésen is. Azt követően ülnek le vele egyeztetni. (pmfc.hu)

Diósgyőr: A megjelent próbázókkal kapcsolatban Szivics Tomiszláv úgy fogalmazott, hogy egy hétig biztosan Miskolcon lesznek, addig nézi majd őket egyrészt az edzéseken, másrészt a szombati Vasas, valamint a jövő szerdai Balmazújváros elleni felkészülési találkozón. (boon.hu)

Szeged: A Zalaegerszeg együttesétől érkezett Máté Péter személyében élvonalbeli labdarúgóval erősödött a Szeged 2011-Grosics Akadémia csapata. A klub másfél éves szerződést kötött a 34 éves játékossal, aki csütörtök délután máris bekapcsolódott a Nyilas Elek vezetőedző által irányított felkészülésbe. (szeged2011.hu)

Diósgyőr: Csütörtökön újabb három játékos csatlakozott a DVTK tavaszi szezonra készülő keretéhez, hogy a próbajáték során bebizonyítsák, helyük lehet Diósgyőrben. Ők a következők: Nikola Stojanović (szerb, középpályás, Cukaricki), Stefan Milosavljević (szerb, középpályás, FK Radnicki) és Milos Nenadović (szerb, középpályás, FK Im Rakovica).

Honvéd: "Örülnék, ha itt folytathatnám, de nyáron lejár a szerződésem, igaz, kaptam már újabb ajánlatot. Majd meglátjuk, mi történik a szezon végéig" - a kispestiek mali középpályása, Drissa Diarra a jalsport.it-nek nyilatkozott a helyzetéről.

Vasas / Lombard Pápa: Az angyalföldiek megkeresték Kenesei Krisztiánt. (rangado.hu)

Debrecen: A DVSC-TEVA támadója, Kulcsár Tamás három évvel meghosszabbította nyáron lejáró szerződését. (dvsc.hu)

Diósgyőr: "Beszéltünk Vanczák Vilmossal. Jó megoldás lett volna a hazahozatala, hiszen egyrészt a védelem bármely részén bevethető, másrészt miskolci, érzelmileg kötődik a klubhoz, ezen kívül igazi vezértípus. Örült a megkeresésnek, de azt mondta, hogy pillanatnyilag nem aktuális a felvetés, mert két évet szeretne még külföldön játszani. Tisza Tibor távozása biztosra vehető, de a váltás feltételei jelenleg nem tisztázottak. Bárkivel tárgyalhat, de bennünket ezen percig hivatalosan senki sem keresett meg az ügyével kapcsolatban. Hanekkel tárgyalunk a szerződésbontásról, hiszen az előző fél évben kevés lehetőség jutott neki." - mondta Kovács Zoltán sportigazgató a boon.hu-nak.

Vasas: Korábban két alkalommal is a Vasast erősítő, 36 esztendős Ferenczi István szerda délután piros-kék mezt öltött és együtt edzett a kerettel, de szerződést még nem írt alá - írja a labdarugas.vasassc.hu.

Szeged-Kaposvár: Bánki József, a Szeged 2011-Grosics Akadémia sajtófőnöke a szegedma.hu-nak megerősítette a csakfoci.hu tegnapi információját, mely szerint Oláh Lóránt tárgyal a klubbal.

Lombard Pápa: A csakfoci.hu információi szerint Quintero és Sekur is az anyagi okok miatt távozó pápai játékosok között lehet.


Január 15.:

Lombard Pápa: Hosszú idő után távozik csapatunk klubmenedzsere Árki Gábor. A klub és a vezető közös megegyezéssel bont, feladatait a jövőben, a jelenlegi vezetőség látja el. Pápán a bevételek kiesése miatt csökkentik a fizetéseket és játékosokat küldhetnek el. (lombardfcpapa.hu)

Sopron: További két évvel, 2017. június 30-ig meghosszabbította szerződést klubunkkal Gaál Bálint. A fiatal tehetség hosszútávon gondolkodik és hisz a soproni futball jövőjében. (svse.hu)

Nyíregyháza: Közös megegyezéssel két játékossal bontott szerződést a Nyíregyháza Spartacus vezetése. Katona György és Popovics Bertold is szabadon igazolható. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Haladás: "A próbajátékon lévő kapus, Gyűrű László jó benyomást tett ránk" - mondta el Artner Tamás a mai edzőmeccset követően.

Légiósok: Visszatérhet Görögországba Fülöp Márton (30). A magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa iránt több klub, a PAOK, az Ergotelisz és a bajnok Olympiakosz Pireusz is érdeklődik. A Sportnea című görög internetes oldal szerint a Megyeri Balázst (23) is foglalkoztató pireusziakkal már közel a megegyezés. Abban az esetben, ha Fülöp aláírja a szerződését, nem biztos, hogy sor kerül a két magyar hálóőr rivalizálására. A hírek szerint ugyanis az Olympiakosz a tavaszi szezonra kölcsönadná Fülöpöt az Ergotelisznek. (Blikk)

Mezőkövesd-DVTK: Ahogy azt korábban megírtuk, Takács Péter Mezőkövesdre igazolt, erősíti meg korábbi hírünket a Nemzeti Sport, a középpályás két évre írt alá.

DVTK: "Elsősorban fiatal, sőt néhány utánpótláskorú labdarúgó vett részt próbajátékosként a mai edzésen, akik ismerkedés céljából érkeztek - tájékoztatott Kovács Zoltán sportigazgató. - Őket az edzői stáb tagjai ajánlották figyelmünkbe. Természetesen nem lesz mindenki a DVTK labdarúgója, csak annak kínálunk szerződést, aki azonnali erősítést jelent az első vagy az U21-es csapatunknak. Persze az is előfordulhat, hogy tovább követjük pályafutásukat és nyáron visszatér valamelyikük. Továbbra is azokra a játékosokra fókuszálunk, akikkel már egy ideje tárgyalásban állunk" - mondta el Kovács Zoltán sportigazgató. (dvtk.eu)

DVTK: Csirszki Martin és Menyhért Ádám sem lesz ott az első edzésen, a két fiatal játékos Mezőkövesden vesz részt próbajátékon. Fontos megjegyezni, hogy a DVTK számít saját nevelésű labdarúgóira, de egy esetleges kölcsönben eltöltött időszak elősegítheti fejlődésüket – írja a klub hivatalos oldala. (boon.hu)

ETO-MTK: Az MTK labdarúgócsapata a bajnok Győri ETO védekező középpályásával, Kiss Mátéval erősítené meg a keretét. (Nemzeti Sport)

Pécs: Honlapunk úgy tudja, hogy a Márton-Lőrincz edzőpáros a mai NK Osijek elleni edzőmérkőzésen teszteli Katona Mátét, a Vasas baloldali védőjét.

Nyíregyháza: A csapattal edzett Mészáros Márk, aki korábban játszott már a Szpariban, a 25 éves védő ősszel az NB III-as Nyírbátor játékosa volt. " Egyelőre velünk edz, megnézzük milyen állapotban van, és utána döntünk arról, hogy a csapat segítségére lehet-e. Szeretnénk ha a végleges keret a héten kialakulna. Egy támadót és egy középpályást még mindenképp szeretnénk igazolni" - mondta Sándor István szakmai igazgató a nyiregyhazaspartacus.hu-nak.

DVSC: Selim Bouadláért információink szerint egy török csapat tett ajánlatot.

Kaposvár / Szeged: Információink szerint Oláh Lóránt az NB III-as szegedi csapatban folytathatja.

FTC: Dibusz Dénes aláírta szerződését a zöld-fehér együttessel.

Haladás: A Győri ETO-nevelésű 21 esztendős kapus, Gyűrű László próbajátékon szerepel a Szombathelyi Haladásban. (haladas.hu)

Diósgyőr: A Kecskemétről igazolt hálóőr, Antal Botond a következő héten kapcsolódik be a munkába. Michael Hanek elmondta: mivel kevés lehetőséget kapott, beszélni fog Kovács Zoltánnal és amennyiben egyességre jutnak, akkor még ma elköszön. Az elhatározást jelzi, hogy a játékos át sem öltözött a mai edzésre. Szerződése 2014 június 30-ig köti a klubhoz. (boon.hu)

Honvéd: "Természetesen. Ilyenkor mindenki beleképzeli magát, hogy egy ilyen nagy csapatban játsszon. De ehhez még sokat kell tennem szerintem. Meg hát némi szerencsének is mellém kell állnia" - mondta Vécsei Bálint arról, el tudja-e képzelni magát a Galatasarayban. (honvedfc.hu)

Újpest: Egy középső védő, egy balbekk, egy védekező, egy támadó középpályás, valamint egy-két csatár szerepel az edző kívánságlistáján. Nebojsa Vignjevicnek vannak kiszemeltjei Szerbiában, de többen arra várnak, hogy erősebb bajnokságba igazolhassanak. Kabát Péter és Balajcza Szabolcs akár játékos-edzővé is avanzsálhat hamarosan, Bram Verbist nem érkezik, Roderick Duchatelet pedig hisz abban, hogy akár jó magyar játékosokat is tudnak venni már a télen. Bővebb anyagunk itt!

Csákvár / DVSC / ETO: "Ugyan a két klub mindenben megegyezett az átigazolás kapcsán, végül Berki István nem jutott dűlőre a Loki vezetőivel, s visszatért Csákvárra. Hogy a tavaszi idényt nálunk tölti-e tehetséges fiatalunk, arra most nem tudok még választ adni, ugyanis azóta bejelentkezett érte a bajnoki cím védője, a Győr. Ami Pistinek nem sikerült Debrecenben, az az ETO-nál azonnal megoldódni látszott, gyorsan megegyezett új kérőjével. A gondot viszont az jelenti, hogy ezúttal a két érintett klub elképzelése áll meglehetősen távol egymástól. Jelenleg zajlanak a tárgyalások, ám amíg nem kerül pecsét a szerződésre, Berki Csákváron végzi a felkészülést" - mondta Nagy Sándor tulajdonos. (aqvitalfc.hu)

Kaposvár: "Alvessel és a menedzserével abban állapodtunk meg, hogy ha a nemzetközi szövetség kiadja a játékos játékengedélyét, akkor hozzánk igazol. Alves korábban felbontotta szerződését dubai klubjával, és ha ez az ügy rendeződik, akkor már valóban nem lesz akadálya annak, hogy pályára lépjen csapatunkban" - mondta Illés János ügyvezető. A játékos menedzsere korábban úgy nyilatkozott: André Alves azért bontott szerződést a Dubai CSC-vel, mert a klub háromhavi bérével tartozik. A játékos és ügynöke a FIFA-hoz fordult segítségért, és bíznak abban, hogy a nemzetközi szövetség a javukra dönt. (rakoczifc.hu)

ZTE: "A szándék az, hogy a csapatnak legyen egy biztos gerince és a fiatalokra építve alakítsuk ki a jövő csapatát, a saját utánpótlásra is számítva" - mondta Nagy Ferenc elnök. (zaol.hu)

Diósgyőr: A klub Twitter-oldala nevesíti a próbajátékosokat: a szlovák középső védő, Ladislav Šosták, aki az MFK Košice fiókcsapatából érkezett, Bányász Nikola, a Spartak Suboticától érkezett 18 éves védekező középpályás, Lazar Marianović (támadó középpályás, Radnički Kragujevac) és Marko Milić (középhátvéd, FK Čelik Nikšić), valamint Pim Bouwman (középpályás, FC Inter Turku) Hollandiából.

Honvéd: Emiliano Bonazzoli másfél évre írhat alá pénteken - erről Fabio Cordella nemzetközi igazgató beszélt egy olasz lapnak.

Győri ETO / Paks: "Nagyon jól érzem magam Pakson, de örülnék annak, ha ismét Győrben játszhatnék, hiszen nagyon fiatalon kerültem a Rába partjára, sok minden oda köt" - mondta Windecker József. (kisalfold.hu)

Diósgyőr: "Takács Péterrel együtt négy olyan labdarúgó volt, aki távozóban van, ez a szám most háromra csökkent. Mivel a keret lészámán nem kívánunk változtatni, ebből következik, hogy ha négyen elmennek, akkor négyen érkeznek. Ettől azért több játékossal állunk tárgyalásban, de most még abban az időszakban vagyunk, amikor még sok minden változhat" - mondta Kovács Zoltán sportigazgató a boon.hu-nak. Szivics Tomiszláv a következőket tette hozzá: "7-8 labdarúgó érkezése várható, akiket egy pár napig tesztelünk, és a tervek szerint 1 hét alatt bezárjuk, lezárjuk a keretet. Lesz köztük, holland, szlovák, és szerbek is, de ettől sokkal fontosabb, hogy mind szabadon igazolhatók. Egyébként pedig azért hívtunk ennyi játékost, mert nem akartunk úgy járni, mint nyáron, amikor csak 10 játékossal kezdtünk. Egyébként pedig 7-8 játékos közül jobb kiválasztani két játékost, mint kettőből kettőt."


Január 14.:

DVTK/Mezőkövesd: Honlapunk úgy tudja, Takács Péter Mezőkövesdre igazol.

Kisvárda: "Venczel Balázs már a mi játékosunk, Irhás Ignác esetében pedig szóbeli megállapodásunk van, de a szerződés aláírásáig nem beszélhetünk konkrétan arról, hogy már a játékosunk lenne. Mokánszki Norbert esetében további edzések kellenek, hogy eldöntsem, erősítést jelentene-e a leigazolása. Myke Bouard ügyében az MTK felvette a kapcsolatot a klubbal, de úgy vélem, ha ő és Fodor is elmenne, akkor nem lenne értelme csinálnunk ezt az egészet. Itt nem egyéni érdekeket kell nézni, nem azt, hogy mennyi pénzt kaphatnánk értük, hanem a csapat és a város érdekeit" - mondta Révész Attila. Minczér Tibor is képben van az újoncnál. (kisvardafc.hu)

Diósgyőr: Nyáron lejár Tisza Tibor szerződése, aki a vonatkozó szabályok szerint szabadon tárgyalhat az érdeklődőkkel. Megkönnyítendő az egyeztetéseket, a középpályás engedélyt kapott, hogy egy hétig a ne eddzen a csapattal. Csirszki Martin és Menyhért Ádám sem lesz ott az első edzésen, a két fiatal játékos Mezőkövesden vesz részt próbajátékon. Szerdán négy-öt próbajátékos érkezik, főleg Szerbiából, de csütörtökön újabbak is érkezhetnek. (dvtk.eu)

FTC: Dibusz Dénes megérkezett a Népligetbe - adta hírül a klub az Instagramon. Vélhetően hamarosan sor kerül a pécsi kapus leigazolásának hivatalos bejelentésére is.

Újpest: A mezőnyjátékosok között a mai edzésen is ott volt az U21-es csapatból a szolnoki Ligakupa-mérkőzést kezdőként végigjátszó Hammer Róbert és Baranyai Ádám is, a kapusokkal pedig Mikler Dániel végezte együtt a gyakorlatokat. (ujpestfc.hu)

DVSC: Csütörtöktől lesz teljes a DVSC-TEVA kerete. A Bouadla-testvérek – Selim és Slimane – gépe ugyanis szerda délután landol Budapesten, és a két játékos másnap csatlakozik a csapathoz. (dvsc.hu)

Pécs: Feleki Attila elmondta, Uzomán és Dibuszon kívül mástól nem szeretnének megválni, még azoktól sem, akiknek a nyáron lejár a szerződésük. Ebben a cipőben jár Koller Krisztián, Fodor Ferenc és Miroszlav Grumics. Hozzátette, kevés olyan játékosuk van, akiért nem jelentkeztek be. (bama.hu)

Puskás Akadémia: Lesz néhány érkező, de több lesz a távozó. Azok köszönhetnek el, akik kevesebb lehetőséghez jutottak. Erről Benczés Miklós vezetőedző beszélt a feol.hu-nak.

Haladás: Németh Gábor nem igazol Szombathelyre, számítanak rá a Vasasnál. A próbajátékon szereplő két hálóőr ügyében nincsen döntés, mert más jelölt is akad. Andorka Péter távozhat, ha több játéklehetőséget szeretne kapni. 3-4 NB II-es csapat érdeklődik iránta. (vaol.hu)

Sopron: Féléves szerződést kötött az SVSE-GYSEV-vel Faggyas Milán. (kisalfold.hu)

ZTE: "A mai nappal, közös megegyezéssel felbontottam a klub és a köztem lévő szerződést" - írta Máté Péter saját Facebook oldalán.

Diósgyőr: A mai napon közös megegyezéssel szerződést bontott a DVTK és Takács Péter. (dvtk.eu)

ZTE: "Úgy tervezem, hogy egy-két 20-21 éves játékost megnézünk, de zömében a saját utánpótlásból szeretnénk tehetségeket felhozni az első csapathoz" - mondta Lendvai Miklós edző. (zaol.hu)

Gyirmót: A keret kiegészült négy saját nevelésű labdarúgóval is, akik a munkát januártól Sisa Tibor edzővel közösen végzik, de mérkőzéseken első sorban egyelőre az U21-es csapatban lépnek pályára. A kiválasztott labdarúgók Madarász Márk - aki már ősszel is a felnőtt kerettel edzett - Széles Imre, Farkas Máté és Ország Bence. (gyirmotfc.hu)

Újpest: Az őszi idényt Szigetszentmiklóson kölcsönben töltő Nagy János a csapattal kezdte meg a felkészülést. (ujpestfc.hu)

Győri ETO / Paks: "Miután úgy néz ki, hogy maradok Pakson, örülök, hogy a lehető leghamarabb csatlakozni tudok a csapathoz. Nyolc meccset játszottam ősszel az NB I-ben, Magyar Kupát és a Liga Kupát végig játszottam, tavasszal viszont szeretnék többet szerepelni. Ezért én mindent meg fogok tenni, hogy ismét húzóember legyen és segítsek a Paksnak, hogy előrelépjen a tabellán és ne legyenek kiesési gondjai. Aztán hogy a nyáron mi lesz azon még nem gondolkodom, de ha maradni fogok Pakson, valószínű akkor sem leszek elégedetlen" - mondta Lázok János, akinek az ügyében még nincsen hivatalos megállapodás a felek között. (eto.hu)

MTK: Hrepka Ádám edzéslehetőséget kért a kék-fehérektől és kapott is. (mtkhungaria.hu)

Mezőkövesd / MTK / ETO: Vaskó Tamás Horváth Ferenc hívására vár, de a védőt az MTK is szeretné megszerezni, a kövesdiek pedig megtartanák - értesült a csakfoci.hu.

Légiósok: Koman Vladimir még nem tudja, hol szerepelhet tavasszal. Arra számít, hogy 3-4 napon belül eldől a sorsa.

Vasas: "Szeretnénk a fiatalokra való építés mellett rutinos játékosokkal is erősíteni. Két belső védőre szükség lenne és a támadósorba is elkélne az új igazolás. Vannak komoly nevek a kiszemeltek között, Vancsa Miklós tárgyal velük. Úgy gondolom, pénzért is fogunk tudni igazolni" - mondta Szanyó Károly vezetőedző a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában.

Pécs: A távozott Eke Uzoma információink szerint aláírt a Bundesliga II-es Sandhausenhez.

Honvéd: Meg nem erősített olasz lapértesülések szerint a Honvéd nemzetközi igazgatója, Fabio Cordella júniusig szóló szerződést ajánlott Emiliano Bonazzolinak, aki a héten alá is írhat Kispestre. Mint ismert, a kispestiek úgy foglaltak állást a támadó ügyében, hogy egyelőre felmérik, milyen fizikai állapotban van.

ETO: Ľuboš Kamenár, a győriek szlovák kapusa egy nagyszombati bálban arról beszélt, hogy szeretne minél jobb teljesítményt nyújtani és idővel egy erősebb bajnokságba igazolni.

Kisvárda: Sem Fodor András, sem pedig Myke Bouard Ramos nem eladó a tavasszal a bennmaradásért küzdő Kisvárdából. (szon.hu)

Nyíregyháza: Farkas Ádámot nagyon sajnáljuk, nem sikerült megoldást találni az ügyére, őt ki kell váltanunk. Nagyon remélem, hogy később még számíthatunk rá. Az ő posztjára mindenképp kell játékost igazolnunk, és a támadó szekciót is szeretnénk megerősíteni - mondta a Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza vezetőedzője a nyiregyhazaspartacus.hu oldalon.

Békéscsaba: Több új arc is megjelent az első foglalkozáson, akiket az elkövetkező napokban tesztelnek majd a békéscsabaiak. Az U21-es együttesből Viczián Roland és Vozár Dávid a nagyokkal kezdte meg a felkészülést. Nem volt ott a foglalkozáson az őszi együttesből Mészáros László, akivel szerződést bontott a klub, mivel a fővárosban folytatja tanulmányait. "Próbálunk erősíteni is, elsősorban olyan labdarúgókat keresünk, akik az előrejátékba tudnak kreativítást vinni. Az NB I-es Mezőkövesdből érkezett a 25 éves Bagi István. A védelemben és védekező középpályásként is használható labdarúgó korábban a Kecskemétben is szerepelt az élvonalban. A Puskás Akadémiából érkezett az 1993-as születésű Gajdos Zsolt, aki az ősszel három NB I-es meccsen szerepelt, valamint a szintén 21-éves támadó középpályásként szerepeltethető Károly Bálint, aki korábban a játékosom volt a Videoton II csapatában. A debreceni nevelésű Pataki Zsolt Olaszországból érkezett, korábban másfél évig játszott a Parma primavera együttesében, valamint egy harmadik ligás olasz klub felnőtt csapatában. Németországból is van itt egy támadó, aki játszott az Osnabrück együttesében" - mondta Komjáti András vezetőedző. (beol.hu)

Kecskemét / Mezőkövesd: A baon.hu azt írja, a távozott Rajczi Péter további sorsáról mindössze annyit tudni, hogy talán Mezőkövesden rúghatja majd a labdát.

ZTE: Dézsi Attila ügyvezető elmondta, az Újpest nem kereste meg a zalaiakat Darko Pavicevic ügyében. A ZTE elsősorban fiatalokkal erősíthet, de nem lesz népes az érkezők tábora.

Győri ETO: A győri klub által Lubos Kamenárért kért összeget a játékos ügynöke továbbította Spanyolországba, azóta viszont tárgyalás nem történt a felek között. Más kapusok is a kérő egyesület látókörében vannak, olyanok, akik nevesebb csapatokban védenek és kevesebbet is kell értük fizetni. (kisalfold.hu)

FTC / Pécs: Dibusz Dénes átesett az orvosi vizsgálaton a Ferencvárosnál, napokon belül pont kerülhet az ügy végére. Erről Feleki Attila, a pécsiek ügyvezetője beszélt a Digi Sport reggeli műsorában.


Január 13.:

Honvéd: Már a kispestiekkel edz a komoly Serie A-s múlttal bíró Emiliano Bonazzoli. Vécsei Bálint bízik abban, hogy akár már a télen a Galatasaray-hoz igazolhat.

Debrecen: A csakfoci.hu még decemberben, elsőként számolt be arról, hogy a DVSC lehet a Diósgyőrből távozó Tisza Tibor egyik fő kérője. A Nemzeti Sport mai értesülései szerint jelenleg arra van a legnagyobb esély, hogy a csatár Debrecenbe szerződik.

Diósgyőr: Az amigeleken.hu információi szerint Antal Botond és a DVTK mindenben megegyeztek, így a kapus Diósgyőrben folytathatja a pályafutását.

Kaposvár: "Minden posztra érkezik játékos. Neveket addig nem akarok mondani, míg alá nem írják a szerződésüket" - mondta Selymes Tibor. (sonline.hu)

Lombard Pápa: Lazar Arsic a klub engedélyével Törökországban szerepel próbajátékon. A labdarúgót megfelelő ajánlat esetén élő szerződése ellenére elengedik. Jagodics Bence a Haladástól érkezett tesztelésre. (veol.hu)

Honvéd: Az őszt Kisvárdán töltő Kapacina Valér együtt kezdte meg a felkészülést az első csapattal. (honvedfc.hu)

Győri ETO: Az eto.hu beszámolója szerint az első kerethez tartozik újra Marián Had, aki az új szakmai stábtól kapott egy lehetőséget arra, hogy bebizonyítsa, hogy lehet rá számítani. Az edzést már kihagyta, mert a két klub megállapodása értelmében Paksra utazhatott Lázok János, aki visszatérhet előző csapatához, és a felek döntése értelmében még az átigazolási időszak kezdete előtt is már látogathatja a tolna megyei élcsapat edzéseit. Honlapunk már napokkal ezelőtt jelezte, hogy a középpályás az atomvárosba kerülhet.

FTC / Pécs: Dibusz Dénes ma nem edzett a PMFC-nél, hanem Budapestre utazott, hogy a Ferencvárossal egyeztessen. Úgy tudjuk, akár egy napon belül meg is születhet a megállapodás.

MTK: Vass Ádám a szezon végéig aláírt. (mtkhungaria.hu)

ZTE: Pál Dávid szerződése lejárt december 31-én, a hosszabbításról nem sikerült vele megállapodni, így távozott Zalaegerszegről. Jahic Kaposvárra igazolt, Buzás közös megegyezéssel távozott és Kulcsár Kornél is új klubot keres magának. Holdampf Gergő Németországba utazik próbajátékra. Vágó Levente Szigetszentmiklóson van próbajátékon, míg Vayer Gáborral közös megegyezéssel szerződést kíván bontani a klub, ennek tárgyalása még zajlik. Denis Grbic és Milan Bogunovic szerdán érkezik. (ztefc.hu)

Videoton: "Nem sietek külföldi csapatba igazolni. Csak akkor lennék kész távozni, ha a váltás nekem és a csapatomnak is megfelelne" - mondta Nikolics Nemanja a Magyar Szó c. lapnak.

Nyíregyháza: Közös megegyezéssel szerződést bontott a Nyíregyháza Spartacus Minczér Tiborral. A középpályás így szabadon igazolható. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Újpest: Távozik Erős Ronald, akinek szerződését hétfőn közös megegyezéssel felbontotta a klub és a játékos. (ujpestfc.hu)

Kecskemét: A kecskemetite.hu megerősítette Rajczi Péter távozását. Antal Botond is szabadon igazolhatóvá vált, a fiatal Szalai Dániel ellenben profi szerződést kapott.

Kecskemét: Több fiatal is a felnőttekkel kezdte meg a munkát, így Nagy Dániel, Bene Mihály, Vékes Martin, Virágh Balázs, Szalai Dániel és Szabó Gergő is. (kecskemetite.hu)

Kaposvár: A Kaposvári Rákócziban folytatja pályafutását André Alves dos Santos. A brazil támadó 2005 és 2008 között már szerepelt csapatunkban, most pedig féléves megállapodást kötött a vezetéssel. (rakoczifc.hu)

Debrecen: Csatlakozott a csapathoz Kovács Ádám, akivel valószínűleg szerződést köt a klub. A fiatal támadó Belgiumban nevelkedett, utána megfordult a Budapest Honvéd, a Vasas, a Nyíregyháza és a Kecskemét csapatában. (dvsc.hu)

Honvéd: A játékoskeretben fontos változás lesz, hogy Edison Perea a jelek szerint eligazol. George F. Hemingway tulajdonos már többször leszögezte, nem terveznek senkit igazolni a télen, viszont ha eladnak valakit, változhat a helyzet. Éppen ezért lehetett ott az első edzésen Emiliano Bonazzoli, akit a stáb figyelmébe ajánlottak. - Perea eladásáról tárgyalunk, még nem tudjuk biztosan, hogy eladjuk-e. Vannak érdeklődők iránta, zajlanak az egyeztetések - mondta Hemingway a honvedfc.hu-nak. Bonazzoli egyelőre edzéseken bizonyíthat, a korábbi hírekkel ellentétben nem kapott még szerződési ajánlatot a kispestiektől. A 34 éves támadó 248 mérkőzésen 48 gólt szerzett a Serie A-ban. Egyszer szerepelt az olasz válogatottban.

MTK: Az Oostende hivatalos honlapján közölte, hogy Vass Ádám szerződését felbontották.

Légiósok: Fülöp Márton a novasports.gr szerint az Ergotelishez kerülhet.

KTE: Ahogy azt a csakfoci.hu előrevetítette, Rajczi Péter szerződést bontott a Kecskeméttel, így szabadon igazolható.

FTC: Orosz Pál részletesen beszélt az átigazolási ügyekről. Muhamed Besic iránt érdeklődés volt, de komoly ajánlatot nem kapott a klub. Dibusz Dénessel tárgyalnak, csatár érkezése nem valószínű, a távozókról pedig Thomas Doll benyomásai alapján döntenek majd.


Január 12.:

Ferencváros: A korábban a zöld-fehéreknél edző és az FTC-vel hírbe is hozott Fülöp Márton szerződtetését egyelőre cáfolta a görög PAOK, de a sentragoal.gr szerint hamarosan megszülethet a megállapodás.

Haladás: Sérülések és műtétek miatt egyelőre csak az U21-es csapat kapusa, Dombó Dávid áll a Haladás szakmai stábjának rendelkezésére. A múlt héten elkezdett téli alapozásra próbajátékra érkezett az újpesti Floszmann Tamás, valamint az MTK-s Schellinger György, ám Artner Tamás elsősorban az ex-szombathelyi Németh Gáborban gondolkodik – őt azonban egyelőre még szerződés köti az NB II-es Vasashoz. Rajta kívül még Pogacsics Krisztián lehet képben: a volt zalaegerszegi hálóőr mögött 9 NB I-es bajnoki van, de szerepelt 35 román és 1 görög első osztályú mérkőzésen is - írja a Zöld 11, a Haladás magazinja.

Kaposvár: A sport9.ro szerint könnyen elképzelhető, hogy Selymes Tibor kinevezésével mégsem szerződik Temesvárra Adrian Markus, hanem inkább marad a Rákóczinál.

Videoton: Bár még nem járt le Haraszti Zsolt szerződése, újabb három évvel meghosszabbította azt a klub - írja a vidi.hu. A 22 éves középpályás a januárt ismét a Vidiben kezdte, hétfőn pedig ő is elutazik a csapattal a spanyolországi edzőtáborba. Honlapunk már korábban megírta, hogy az őszt a Puskás Akadémiánál töltő játékos, tavasszal újra a fehérváriakat erősíti.

Paks: Kapós Fiola Attila, akit Horváth Ferenc örömmel látna Győrben, sőt korábban a Ferencváros érdeklődéséről is hallani lehetett - írja a teol.hu. A Diósgyőr Bori Gábort és Szabó Jánost vinné, Heffler Norbertet a Nyíregyháza nézte ki - erősítette meg korábbi információinkat a megyei lap.

Szolnok: Eddig két új labdarúgó érkezett (Hamar, Racskó) még ugyanennyien (Faggyas és Papizsanszkij) távoztak is. Az elkövetkezendő napokban, hetekben is várható változás a játékoskeretben. (szolnokimavfc.hu)


Január 11.:

Honvéd: Majd 10 éven keresztül tartozott az Inter kötelékébe a 24 éves Andrea Mei, aki iránt az fcinternews.it szerint a Honvéd érdeklődik. A milánóiak szurkolói portálja úgy tudja, az olasz védő jelenleg szabadon igazolható, és az elkövetkezendő időszakban mélyülhetnek el a tárgyalások. Az ő nevét tavaly is bedobta az ottani sajtó a kispestiek kapcsán, így egyelőre ennek megfelelő komolysággal kell kezelni a "hírt".

Légiósok: Feczesin Róbertet szeretné megszerezni a Juve Stabia, amely egy játékost is felajánlott cserébe a csatárért a Padovának, számol be minderről az olasz resport.it. Döntés még nincs, amennyiben létrejönne az ügylet, a támadó a Serie B-n belül váltana klubot.

Győri ETO: A technikai vezetőnek kinevezett Tokody Tibor nem tartja elképzelhetetlennek, hogy akár még játékosként is számolnak vele csapatánál, Tokody mindenesetre edzésben marad. (eto.hu)

Vasas: Egymás elleni játék során tesztelt több olyan játékost a Vasas (például Fitos László, Kálmán Tamás, Piller József), akik csatlakozhatnak az együtteshez. A korábbi csapatkapitány, Katona Máté is ülhet Angyalföldön készülhet hétfőtől. (labdarugas.vasassc.hu)

Kaposvár: Selymes Tibor megítélése szerint nyolc labdarúgó, Ranilovic, Jánvári, Oláh, Babic, Pavlovic, Major, Waltner és Addo nem tudja segíteni a csapat munkáját a kiesés elleni harcban, így a szakmai stáb nem tart rájuk igényt a továbbiakban. Posza Zsolt távozik, Safet Jahic Kaposváron folytatja. (rakoczifc.hu)

Légiósok: Fülöp Márton a görög élvonalbeli PAOK Szalonikihez csatlakozhat, a marcasl.blogspot.com szerint az átigazolás létrejötte "nagyon valószínű".

Haladás: Radó András egy Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatban megerősítette a csakfoci.hu hetekkel ezelőtt közölt információját, amely szerint a Dinamo Minszk kereste meg.

Vasas: Az edzésen jó néhány ismert arc is feltűnt. Így Remili Mohamed is, akinek december 31-én ugyan lejárt a szerződése, de a játékosnak új kontraktust kínáltak. Piller József is szorgalmasan végezte a feladatokat, aki korábban már sok örömet okozott a szurkolóknak. Bár Katona Mátét is szívesen megnézné az új szakmai stáb, és lehetőséget adna neki a bizonyításra, de egyelőre a korábbi csapatkapitány és sok szurkoló kedvence nem jelentkezett edzésre a Fáy utcában. Az első tréningeken több próbajátékon lévő futballista is jelen volt. A teljesség igénye nélkül Fitos László, Vég Bence, Füredi Ádám, Murányi Ádám, Burányi Tamás és Kálmán Tamás. Arról még igen korai beszélni, melyiküknek kínálnak végül is szerződést a Vasasnál. (vasassc.hu)

Videoton: Két régi-új arc is felbukkant az orvosi vizsgálaton. Az őszi szezont a Puskás Akadémiában kölcsönben töltő Haraszti Zsolt mellett, Papp Máté is részt vett az orvosi szűrésen. Papp legutóbb - szintén kölcsönben - az NB II-es Dunaújvárosban játszott. Mindkét labdarúgó elutazik hétfőn a spanyolországi edzőtáborba, az viszont majd csak később derül ki, hogy tavasszal a Vidi keretéhez fognak tartozni, vagy esetleg ismét kölcsönben szerepelnek valahol. (vidi.hu)

Diósgyőr: "Kádár Tamás után folyamatos az érdeklődés, de egyelőre nem tárgyaltunk senkivel sem az ügyében. Tamást még másfél évig szerződés köti a Diósgyőrhöz és jelen állás szerint a DVTK-nál képzeli el a jövőjét" - mondta a játékost képviselő CMG menedzseriroda társtulajdonos-igazgatója, Pataky Tibor. (boon.hu)

Külföld: Török sajtóhírek szerint a Rizespor 500 ezer euróért megvette az egykori ferencvárosi Liban Abdit Portugáliából.

Szolnok: Faggyas Milánnal és Papizsanszkij Arturral közös megegyezéssel szerződést bontottak. (szolnokimavfc.hu)

Haladás / Vasas: Németh Gábor nyitott lenne a Szombathelyre igazolásra. (haladas.hu)

Nyíregyháza: Támadóval kötött szerződést a Nyíregyháza Spartacus vezetése. Molnár Marcell a második téli igazolása a klubnak. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Pécs: Eke Uzomának egyelőre fogalma sincs, hol folytatja, de azt tudja, hogy Németországból már többen is érdeklődtek iránta. (bama.hu)

Gyirmót: A proininews.gr szerint Erős Gábor, a Gyirmót középpályása a Kavala futballistája lesz, karácsony táján már ott is edzett, és megegyeztek egymással. A Kavala a kiesés ellen küzd a görög másodosztályban.

MTK: Baki Ákos nem igazol a Swansea-hoz, miután a klubok nem tudtak megegyezni.


Január 10.:

Újpest-MTK A korábban a Lokiban is megforduló macedón válogatott, Aco Sztojkov Újpesten köthet ki, egy macedón portál az MTK-t is írja vele kapcsolatban.

Paks-ETO: Visszatérhet Paksra Lázok János, míg Windecker József fordított utat járhat be, ő az ETO-hoz kerülhet Paksról.

Haladás: Szerdán, csütörtökön és pénteken is részt vett a Haladás edzésén a próbajátékon lévő két kapus, az ex-újpesti Floszmann Tamás és az MTK-s Scheilinger György. A vasiak a műtéten átesett Mursits Roland felépüléséig keresnek második-harmadik számú hálóőrt. Mint azt Artner Tamástól megtudta a haladas.hu, egyelőre nem sikerült eldönteni, hogy a két próbázó közül szüksége van-e valamelyikükre a vasiaknak. Hétfőn lehet döntés ügyükben.

FTC: Kunsági Roland távozik az élvonalbeli Ferencvárosi TC labdarúgócsapatától. (Nemzeti Sport)

Videoton: Szerződést hosszabbított a Videoton FC a magyar válogatott középpályással, Kovács Istvánnal.

MTK: Vass Ádám és a kék-fehér klub megegyezett egymással,várhatóan ma dől el, Vass az MTK-ban fogja-e folytatni. A fővárosi csapat akár végleg meg is szerezheti a középpályást.

Várda SE: "A tárgyalások folynak, és nincs megállapodás. Én szeretném magam kipróbálni, egy kiugrási lehetőség számomra. Valóban nem szeretnék, hogy elmenjek, de ez hamarosan eldől. Amíg nincs semmi konkrétum nem szeretnék többet mondani" – válaszolta a Nyíregyháza által csábított Fodor András az esetleges távozását firtató szurkolói kérdésre. (vardase2003.hu)

Balmazújváros: "Tudomásom szerint a klub tárgyalásokat folytat játékosokkal- illetve azok klubjaival-, akik ezek lezárultával csatlakozhatnak hozzánk, de biztosan lesznek próbázóink is még" – nyilatkozta Szabó Balázs pályaedző a balmazfoci.hu-nak.

Puskás Akadémia: Spanyol edzővel bővül a szakmai stáb: Pepe Losada lesz Benczés Miklós csapatának erőnléti edzője. A legutóbb a spanyol harmadosztályú Cádiznál is erőnléti edzőként dolgozó Losada hétfőn érkezik Felcsútra és kedden kapcsolódik be a munkába. (pfla.hu)

Kaposvár: Két kaposvári fiatal, Hadaró Valentin és Murai Márk a Rákóczi felnőtt együttesével készül. (kapos.hu)

Honvéd: A reggionelpallone.it beszámolója szerint már csak néhány apróságban kell megegyeznie Emiliano Bonazzolival a Budapest Honvédnak, és a 34 éves, 248 Serie A-, illetve egy olasz válogatott meccset is maga mögött tudható csatár júniusig aláírhat a kispestiekhez. Korábban George F. Hemingway jelezte, valóban figyelmükbe ajánlották a labdarúgót, de nem tettek ajánlatot neki.


Január 9.:

FTC: A klubbal szóba hozott, de a megkeresést később cáfoló Martin Klein a lengyel bajnokság második helyén álló Górnik Zabrze együttesénél szerepel próbajátékon.

Videoton: Zsótér Donát szerződését három évvel meghosszabbították. (vidi.hu)

Újpest: Január 1-jével a klub visszarendelte az őszi idényt a Vasasnál kölcsönben töltő Zamostny Balázst. A 21 éves támadó a tervek szerint január 12-én a Szusza Ferenc Stadionban kezdi meg a felkészülést a tavaszi idényre. (ujpestfc.hu)

Paks: "Természetesen várható egy-két érkező, de ugyanakkor lesznek távozók is. Valamint az U21-es játékosok közül néhány tehetséges hétfőtől velünk fog készülni" - mondta Csertői Aurél. (paksifc.hu)

Győri ETO: Várhatóan a keretből többen távoznak, mint ahányan érkeznek - hangzott el a Sport TV beszámolójában, amely a klub sajtótájékoztatóján készült.

Siófok: Közös megegyezéssel szerződést bontott a klub Varga Lászlóval. (bfc-siofok.hu)

Nyíregyháza: Dr. Barczi Róbert ügyvezető elmondta, hogy folyamatosan tárgyalnak játékosok ügyében, de nagy mozgás nem várható a keretben. Rezes László és Fodor András mellett Ulviczki Mihállyal is egyeztettek. A korábban a Videotonban és Szolnokon is játszó középpályással szinte mindenben megállapodtak, és ma már a Szparival kezdte a felkészülést. Szélső támadó még mindenképp érkezhet a csapathoz és egyelőre egy távozó biztos Farkas Ádám személyében. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Mezőkövesd: "Több távozóval nem számolok. Érkezőket szeretnék, vannak már neveim, de még egyeztetni kell a vezetőséggel. Valamint ott van Vaskó, az örök kérdőjel. Próbázók vannak és lesznek is, ha közülük bárki is olyan teljesítményt nyújt, amiért érdemes szerződtetni, javasolni fogom. Izgulni való nincs, a csapat váza megvan. Célirányos, komoly erősítéseken gondolkozhatunk, nem pedig össze-vissza igazolásokban. Egy védőt és egy támadót szeretnék, nincs értelme 6-7 játékost igazolni. A győriek kölcsönadása lejárt, de úgy váltunk el, hogy ők is szívesen jönnének vissza, s mi is szívesen látnánk őket. Győrben új edző van, meg kell tudni az ő elképzeléseit. Az előbb kifelejtettem, hogy egy középpályással is kapcsolatban vagyunk. Amennyiben az ő igazolása létrejön, akkor Kiss Máté igazolása nem volna indokolt. Tehát Vaskóval együtt négy érkezőt szeretnénk" - mondta Véber György. (kovesdisport.hu)

Kecskemét: "Kapcsolatban állok több csapattal, szeretnék a legjobb helyre kerülni. Fontos szempont, hogy szakmailag fejlődni tudjak, és rendszeresen játéklehetőséget kapjak. Nem szeretném sokáig halogatni a döntést, bízom benne, hogy hamarosan eldől a sorsom" - mondta a távozott Koszó Balázs. (baon.hu)

Pécs: Távozik a PMFC-MATIAS NB I-es labdarúgócsapatától Eke Uzoma, akinek szerződését közös megegyezéssel bontotta fel a játékos és a klub. (pmfc.hu)

Győri ETO: "Amikor kiderült, hogy Attila a válogatott szövetségi kapitányaként folytathatja pályafutását, az azt követő hetekben körülbelül negyven telefonhívást kaptam. Számomra teljesen ismeretlen külföldi edzők is jelentkeztek vezetőedzőnek, vagyis bármennyire is ingatag néha az ETO kispadja, bizony sokan szeretnének nálunk dolgozni" - mondta Tarsoly Csaba a klub sajtótájékoztatóján. Az elnök hozzátette, nem kellett kivásárolniuk Horváth Ferencet a Paks és az ETO közötti jó viszony miatt. (kisalfold.hu)

Diósgyőr / FTC: Futács Márkó a csakfoci.hu-nak elmondta, a Ferencváros többször is szerette volna őt megszerezni, és a zöld-fehéreknél most is szívesen látnák néhányan.

Mezőkövesd/DVSC: Meghosszabbították Balajti Ádám kölcsönszerződését, a 22 éves támadó június 30-ig a Mezőkövesd csapatában futballozik tovább. (dvsc.hu)

Nyíregyháza/Kisvárda: A Szpari által kiszemelt Fodor András szívesen váltana, a tárgyalások folynak. (vardase2003.hu)

Puskás Akadémia: Pepe Losada személyében spanyol erőnléti edző érkezhet Felcsútra a portalcadista.com szerint.

Ferencváros: Muhamed Besicet a holland Groningen is szeretné szerződtetni - írja a az fcgupdates.blogspot.nl szurkolói oldal, amely az Infolive nevet viselő bosnyák portálra hivatkozik hírében.

Győri ETO: Horváth Ferenc lett az új vezetőedző, a fiatal szakember fél év alatt a harmadik NB I-es kispadra ülhet le.

Ferencváros: "Kapust és szélső védőt szeretnénk igazolni" - mondta a Sport Klub Dodzsem Plusz című műsorában Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója.

Újpest: Információink szerint a fiatal támadó, Horváth Richárd szerződése is felbontásra kerülhet a napokban.

Ferencváros: Ricardo Moniz a Salzburg és a Ferencváros után még keletebbre, Ukrajnába költözhet egy helyi lap szerint. A holland vezetőedző hamarosan az élvonal újonca, a jelenleg a 12. helyen álló PFC Sevasztopol kispadjára ülhet le az obozrevatel.com szerint.

Kaposvár: "Remélem, hogy erősebb bajnokságokból tudunk hozni játékosokat" - mondta Selymes Tibor, a Kaposvár vezetőedzője a rakoczifc.hu-nak.

Pécs: "A menedzserem csak akkor szokott mondani nekem valamit ilyesmivel kapcsolatban, ha már tiszta a helyzet. Tőle mindössze annyit hallottam, hogy Németországból érdeklődnek utánam” – mondta Eke Uzoma a bama.hu-nak. A lap úgy tudja, hogy Miroslav Grumic iránt a Diósgyőr érdeklődik.

Honvéd: "Bonazzolit több játékossal együtt ajánlották a figyelmünkbe, nem mi kerestük meg. Ha úgy alakul, hogy érdeklődnénk iránta, akkor meghívjuk majd egy próbajátékra. Eddig egyszer beszéltünk vele, de semmi más nem történt" - mondta az olaszországi sajtóhírek kapcsán George F. Hemingway.

Ferencváros: A zöld-fehérektől elküldött (és emiatt igencsak kiboruló) Gerson visszakerül osztrák anyaklubjához, az FC Kapfenberghez, de valószínűleg ott sem számítanak rá a jövőben - írja a Kleine Zeitung.

Paks: Csertői Aurél lett a Paks vezetőedzője, Tököli Attila pedig a segítője.

Mezőkövesd/Diósgyőr: "Sok mindent beszélnek az emberek. Takácsot tudomásom szerint legalább tíz klubbal, köztük velünk is hírbe hozták, de a játékos esetleges szerződtetéséről jelenleg nem kívánok nyilatkozni" – felelte az Észak-Magyarország érdeklődésére Hagyacki József, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. átigazolási ügyekben illetékes ügyvezető igazgatója arra a felvetésre, hogy a DVTK középpályása, Takács Péter a matyóföldiekhez tart. (boon.hu)

Videoton/Puskás Akadémia: A csakfoci.hu információi szerint Gyurcsó Ádámot kölcsönadhatja a Videoton FC a Puskás Akadémia együttesének.

Légiósok: A tuttobolognaweb.it szerint Tőzsér Dánielt, a Genoa magyar válogatott középpályását a Bologna vinné el, de csak akkor, ha jelenlegi klubja belemenne egy játékoscserébe.

Vasas: A korábban a Vasasban futballozó Bastian Hohmann a Bundesliga II-ben, az Erzgebirge Aue együttesében folytatja pályafutását, írja német klub honlapja (Köszönjük az infót "Raven" nevű olvasónknak!)


Január 8.:

Ferencváros: "Azt mondhatom, már eddig is sokan jelezték, hogy szívesen jönnének. Ismernek, tudják, hogyan dolgozom. Többek számára garancia a személyem, tisztában vannak azzal is, hogy ahol dolgozom, ott profi mentalitású munka folyik" - nyilatkozta Thomas Doll, aki ígérete szerint megmozgatja kapcsolatrendszerét a Fradi érdekében.

FTC / Lombard Pápa: Orosz Márk biztosan nem tér vissza a Fradihoz télen, mivel a szezon végéig szól a kölcsönadása Pápán. A Lombardnak ráadásul opciós joga van a megvásárlására.

Puskás Akadémia-Videoton: Korábbi értesülésünket megerősíti a Nemzeti Sport, miszerint Haraszti Zsoltot visszarendelheti a Videoton FC.

Légiósok: Az NB II-be térhet haza a magyar csatár.

Győri ETO/Paks: A bajnoki címvédő holnap hivatalosan is bemutatja az új vezetőedzőt. Mint ismert, az előzetes hírek alapján már biztosra vehető, hogy Horváth Ferenc Paksról Győrbe szerződik, akinek helyét vélhetően Csertői Aurél veszi majd át.

Légiósok: Priskin Tamás Telkiben elmondta, korábban kereste az ETO, de most nem merült fel a hazatérése. Nem igazol vissza az NB I-be, mindenképpen külföldön folytatja.

FTC / Szolnok: A Tisza partján szereplő Grúz Tamás Szolnokon kezdte meg a felkészülést. A tavaszi szezon végéig él a bekk kölcsönadási szerződése.

Újpest / Mezőkövesd: Honlapunk úgy tudja, hogy Véber György szívesen látná csapatában Vermes Krisztiánt, akinek a jövője bizonytalan a liláknál.

Kozármisleny: Feleki Attila elmondta, Gaál Miklós mellett még legalább három olyan új játékost szeretnének szerződtetni, aki rögtön bevethető, és segíteni tud a csapatnak. (bama.hu)

Győri ETO: A prealpina.it beszámolója szerint Tarmo Kink valószínűleg nem marad a Varesénél, amelyhez kölcsönadása után visszatért, hanem egy kelet-európai klubnál folytatja.

FTC: Szóba került Hajnal Tamás szerződtetése a fradisziv.hu szurkolói portál szerint.

MTK: Bori Gábor szerződtetése is téma a kék-fehéreknél információink szerint.

Haladás: "Egy, a védelem több posztján is bevethető hátvédet, és egy támadót szeretnénk igazolni. Vannak kiszemeltjeink, de neveket nem szeretnék mondani - kizárólag magyar futballistákban gondolkodunk. A kölcsönben lévő labdarúgóink egyelőre biztosan nem térnek vissza, illetve az Ajkán futballozó Jagodics Márk akkor, ha Guzmics esetleg eligazol. Ami a kapusokat illeti, szeretném, ha a Vasas hálóőre, a vasi kötődésű Németh Gábor visszatérne Szombathelyre és itt fejezné be pályafutását. A héten velünk edz a 23 éves MTK-kapus, a legutóbb a megyei I-es Vecsésen kölcsönben védő Scheilinger György, valamint a 25 esztendős ex-újpesti Floszmann Tamás, neki jelenleg nincs csapata. Noha Rajos Gábor még velünk edz, nagy valószínűséggel az NB II-es Ajkában folytatja pályafutását" - mondta Artner Tamás. (haladas.hu)

Honvéd: Olasz lapértesülések szerint a kispestiek ajálatot tettek Emiliano Bonazzolinak, aki 248 meccsen 48 gólt lőtt a Serie A-ban.

Vasas: "Két belső védőt és csatárt mindenképpen igazolnunk kell. Bár komolyan számolok a Vasas nevelésű fiatalokkal ám 3-4 rutinos játékosra mindenképpen szükségünk lesz, akik tapasztalatukkal képesek magukkal ragadni, felrázni, biztatni a fiatalokat. Vancsa Miklós ügyvezető igazgató már több kiszemelttel felvette a kapcsolatot. Nevek említése nélkül több olyan van közöttük, akik korábban már viselték a piros-kék mezt. Fontosnak tartom azt is, hogy olyan focisták kerüljenek a csapatba, akik vagy Vasas nevelésűek, vagy már játszottak itt" - mondta Szanyó Károly vezetőedző, aki hozzátette azt is, külföldieket nem akarnak hozni. (vasassc.hu)

Diósgyőr: Takács Péterről szabadon tárgyalhat az iránta érdeklődőkkel, elképzelhető a kölcsönadása, de a Diósgyőr végleg is eladná a 2015. június 30-ig érvényes kontraktussal bíró középpályást. Antal Botonddal mindenben megegyeztek, így érkezése biztosra vehető. Tisza Tibor ügyében nem kereste senki a klubot. Csirszki Martin, Augusto Batioja és Michal Hanek sorsa is bizonytalan. (boon.hu)

Nyíregyháza / DVSC: A dehir.hu információi szerint Slimane Bouadla is a Szparihoz kerülhet Rezes László mellett.

Szolnok: "A játékosállományban várhatóak változások. Két új játékos már érkezett hozzánk. Racskó Roland, aki legutóbb a Csákvár csapatában szerepelt, illetve Hamar Ádám, aki Mezőkövesden játszott a legutóbbi szezonban. Utóbbi játékost azt hiszem, a szolnoki szurkolóknak nem kell bemutatni, hiszen régebben már volt a Szolnok játékosa, innen került el. Biztos vagyok benne, hogy mindkét játékos erősítést fog jelenteni. Távozók is lesznek a keretből, de egyenlőre ezzel kapcsolatban neveket még nem szeretnék mondani" - mondta Kis Károly vezetőedző a szolnokimavfc.hu-nak.

Lombard Pápa: "A védelem tengelyébe igazolnunk kellene egy stabil embert, mert ha a védelemből kiesik egy játékos, akkor komoly bajban vagyunk. Úgy is fogalmazhatnék, hogy télen nem lennék csalódott, ha egy belső védő és egy középpályás érkezne a Lombardhoz. Olyan középpályás, aki az ék mögött tud játszani, és sokat segíthet a gólhelyzetek kialakításában" - mondta Tóth Bálint. (lombardfcpapa.hu)

Kaposvár: Illés János ügyvezető elnök ismét elmondta: a játékoskeretben komoly változások várhatók, de egyelőre csak az a biztos, hogy több lesz a távozó, mint az érkező. (rakoczifc.hu)

Balmazújváros: Az első edzésen nem volt ott Tóth Dániel, aki az eredeti klubjával, a Pakssal kezdi meg a felkészülést. Róla, az esetleges újvárosi folytatásáról majd később születik döntés. (balmazfoci.hu)

MTK: "Szeretnénk rutinos játékosokkal erősíteni. Vass Ádám reményeink szerint még a héten csatlakozhat hozzánk, de még van pár forduló ennek kapcsán" - mondta Domonyai László klubigazgató az MTV Ma Reggel c. műsorában.

DVSC: Négy fiatal csatlakozik az első kerethez. Slakta Balázs, Szatmári Csaba, Berdó Péter és Kertész Tamás kezdheti meg a felkészülést a Lokival. (dvsc.hu)

Lombard Pápa: A PELC három fiatal tehetsége kapott profi szerződést Baldauf Konrád, Bolla Gergő és Venczel Zoltán személyében. (veol.hu)

Tatabánya: "Korai lenne még beszélni a lehetséges érkezőkről és távozókról, konkrétumokról nem tudok beszámolni, elképzeléseink vannak, de 2-3 hét múlva tisztázódnak le valószínűleg a dolgok" - mondta Bozsik Péter vezetőedző. (kemma.hu)

Gyirmót: A kisalfold.hu megerősíti korábbi hírünket, amely szerint Csizmadia Csaba távozhat. A megyei lap azt írja, a 28 éves, 12-szeres válogatott védő szóbeli megállapodást kötött a klubvezetéssel arról, hogy a játékos távozása elé nem gördítenek akadályt, ha más egyesületbe kíván igazolni.


Január 7.:

Kaposvár: Az új vezetőedző, a kedden bemutatott Selymes Tibor féléves szerződést írt alá a Rákóczival, olyan opciós lehetőséggel, hogy a kaposvári csapat élvonalbeli tagságának esetleges megőrzését követően ismét tárgyalóasztalhoz a trénerrel a klub vezetői. Gendur László kapusedzőként, Barna László pályaedzőként, Marius Marineu erőnléti edzőként kapott helyett az új stábban. (sonline.hu)

Haladás: "Nyárig szól a kölcsönadási szerződésem, egyelőre fogalmam sincs mi lesz velem azután. Egy biztos: jól érzem magam a Haladásban" - mondta Simon Ádám a haladas.hu-nak.

FTC: A klub a hivatalos bejelentést is megtette Gerson kapcsán. A szerződésbontásra a fradi.hu híre szerint azért került sor, mert a brazil labdarúgó nem jelent meg az NB I-es labdarúgó csapat első évadnyitó találkozóján és semmilyen indokot nem hozott fel távolmaradásával kapcsolatban.

NB I: A Kecskemétről a vele szemben fennálló tartozások miatt távozott Koszó Balázs jelenleg szabadon igazolható. A belső védő és jobbhátvéd poszton bevethető játékosnak információink szerint osztrák és szlovák ajánlata is van, de több magyar csapat is szívesen látná.

Kecskemét: "A keretet ésszerűen szeretnénk erősíteni, jobboldali védő, kreatív középpályás, valamint támadó igazolására lenne szükségünk, értékeink megtartása mellett" - mondta Bekő Balázs vezetőedző. (kecskemetite.hu)

FTC: "Holnap utazom Budapestre" - írta Instagram-oldalán Leonardo, akivel kapcsolatban Thomas Doll elmondta, magánjellegű kérdések várnak tisztázásra ahhoz, hogy a brazil maradjon a Fradinál.

Kaposvár: A ProSport c. román lap 50% esélyt ad annak, hogy Adrian Mărkuş a Poli Timisoara együtteséhez igazol.

Nyíregyháza / Debrecen: Rezes László kölcsönadásáról tárgyal a Nyíregyháza Spartacus és a DVSC-TEVA vezetése. (nyiregyhazaspartacus.hu)

MTK: "Nagyon örülök Sanyi érkezésének, égetően szükségünk volt egy olyan típusú játékosra, mint ő. Gólképes, harcos, erőszakos labdarúgónak ismerjük, játéka nagyot lendíthet a csapaton" - mondta Garami József. (mtkhungaria.hu)

FTC: Gerson szerződését felbontotta a klub. Leonardo menedzserével egyeztetnek a közös folytatásról, belső védő igazolására pedig szükség lesz. Minderről Thomas Doll beszélt székfoglalójában. A tréner hangsúlyozta, először mindenkit megnéz, felméri a keretet, és utána jelzi, mely posztokon tartana igényt új játékosra.

Honvéd: "Nem tervezünk erősítést, de gyengítést sem. Természetesen ha olyan ajánlatot kapunk, amit nem tudunk visszautasítani, ha jönne egy olyan csatár vagy akár belső védő, akire azt mondanám, hogy ezt a fiatalembert meg kell ragadni, vagy hogy egy szupersztárról van szó, akkor esetleg hoznánk valakit. Ha eladunk valakit, akkor pedig hozunk a helyére valakit. Vécsei Bálintról annyit tudunk, hogy tetszett a Galatasaray-nak. Hogy meg tudják-e venni, attól függ, hogy van-e olyan játékosuk, akit el akarnak, el tudnak küldeni. Ha igen, akkor tárgyalhatunk tovább, ha nincs, akkor nem lesz a dologból semmi" - mondta George F. Hemingway egy honvedfc.hu-nak adott videóinterjúban. Hozzátette, Adrian Markus érkezése nem merült fel.

Kecskemét: Továbbra sem kapta vissza átigazolási jogát a KTE - mondta S. Juhász Attila ügyvezető a csakfoci.hu-nak.

Kecskemét: Koszó Balázs és Mogyorósi József szerződését közös megegyezéssel felbontották. (kecskemetite.hu)

Paks / Vasas: Csizmadia Csaba neve több csapatnál is felmerült.

SZTK: "Valóban az egyik legnagyobb értékünk Eldin Ducic, akit mi nem árulunk, mint ahogy senkit sem. Örülünk a játékos komoly fejlődésének amit az elmúlt egy évben vitt véghez, de eljött az ideje, hogy továbblépjen magasabb szintre. Eddig senki nem keresett meg minket, várjuk az érdeklődők jelentkezését. Tudni kell, hogy nálunk minden igazolt labdarúgónak a szerződésében konkrét kivásárlási ár van feltüntetve. Amíg nem kapunk írásban ajánlatot, addig ez van érvényben. (...) Klubunk továbbra is azt tartja a legfontosabbnak, hogy az NB1-be nevelje játékosait, nemzetiségtől függetlenül. Határozottan állítom, hogy a másodosztályú kluboknak ez lehet az egyetlen feladata. Az élvonalban szereplő kluboknak pedig figyelembe kell venniük, hogy mi nagyságrendekkel kisebb költségvetésből dolgozunk, tehát nem szeretetből, hanem a munkánk folytatása miatt, ingyen senkit nem tudunk elengedni, hacsak nem olyan lehetőséget kínálnak a vételár helyett, ami a klub érdekeit szem előtt tartva, elfogadható. Valamint azt is tudomásul kell venni, hogy szerződésben állunk a Ferencvárossal, akiknek opciós joguk van minden labdarúgónkkal kapcsolatban - mondta a klub honlapján Potoczki Tamás, a Szigetszentmiklós ügyvezető igazgatója.

Debrecen: A Loki ezúttal is esélyt kínál néhány fiatal, helyi labdarúgónak: nem lenne meglepetés, ha a két hátvéd, Szatmári Csaba és Króner Martin, valamint a kapus Slakta Balázs is az első gárdával kezdené meg a téli felkészülést. A 19 éves Berki István Debrecenbe költözhet az NB III-as Csékvárról. Hivatalos döntés még nem született, de a Napló úgy tudja, hogy Slimane Bouadla távozhat, aki nagyon kevés lehetőséget kapott a DVSC első csapatában. Úgy hírlik, Rezes László is máshol áll csatasorba tavasszal, a középpályást állítólag az NB II-es Nyíregyháza Spartacus venné kölcsön. (haon.hu)

FTC: Martin Klein a Facebookon cáfolta saját igazgatója nyilatkozatát, amely szerint a zöld-fehérekhez tartana.

Balmazújváros: Híres Gábor elmondta, több jelölt is van Urbin Péter pótlására, a tárgyalások pedig még tartanak. (haon.hu)

PMFC: Egyelőre nincs új ember a keretben, amelyet azonban meg kell erősíteni. Próbajátékosok lehetnek majd, elsősorban magyarok jönnek szóba, bár külföldiek is feltűnhetnek. Azonban nem cél a drasztikus fiatalítás. A Lőrincz-Márton edzőpáros mindenesetre már jelezte, hogy milyen poszton képzelnének el igazolást. (bama.hu)

Kaposvár: A héten különféle felmérések várnak a játékosokra. Ezeket figyelembe véve fog dönteni a vezetőedző, a vezetéssel egyeztetve, hogy milyen szempontok szerint alakítja ki a keretet. Az csak a hét vége felé fog kiderülni, hogy ki követi Bojan Vrucinát, aki lapinformációk szerint a horvát élvonalban szereplő Istria 1961 együtteséhez távozik. (sonline.hu)

Győri ETO: "Én is hallottam ezekről a találgatásokról, de jelenleg a Győri ETO labdarúgója vagyok. Szeretnék minél előbb újra meghatározó tagja lenni a csapatomnak, s tavasszal minél többet játszani" - mondta Dudás Ádám a távozásáról szóló pletykákról. (kisalfold.hu)


Január 6.:

Csákvár/Debrecen: Az NB III-as gárda U20-as válogatott támadó középpályása, Berki István kedden Szima Gáborral, a DVSC-TEVA tulajdonosával tárgyal majd, és ha megállapodnak, az NB I listavezetőjéhez igazol a fiatal futballista - mondta Bognár György vezetőedző a feol.hu-nak.

Pécs: Játékoseladásból is fedeznék majd a következő hónapok költségeit, több kulcsjátékost, így Dibuszt, Grumicot és Uzomát is figyelnek érdeklődő csapatok, Pölöskey Péter pedig már biztosan távozik a tulajdonos nélkül maradt mecsekaljai gárdától.

FTC: Martin Klein cáfolta cseh klubja állítását, miszerint visszatérhet a zöld-fehérekhez.

Paks: A vezetőség engedélyével Horváth Ferenc, és segítője Szamosi Tamás a Győri ETO FC-vel folytat tárgyalásokat, így az első edzést Péter Norbert pályaedző vezette le. (paksifc.hu)

FTC: "Szerintem pereskedik…" - írta a Facebookon Kubatov Gábor arra a felvetésre, hogy Andre Alves január 1-től megszerezhető lenne.

Légiósok: Marco van Basten, a Heerenveen vezetőedzője igen pozitívan nyilatkozott csapata téli magyar igazolásáról, az MTK-tól érkezett Varga Szabolcsról: "Még csak ismerkedem a játékával, de az első benyomásaim alapján egy nagyon technikás futballista került hozzánk, akiben sok potenciál van"

Kaposvár: "Talán az elvártnál több külföldi labdarúgónk van, ennek természetesen megvannak az okai. Sajnos ezen nem tudunk már változtatni, de a jövőben igyekszünk majd ezt megoldani" - mondta Illés János ügyvezető. (kapos.hu)

Kaposvár: Kedden írhat alá a Kaposvár új edzője.

Szolnok: A másodosztályú Szolnoki MÁV FC-ben folytatja pályafutását Hamar Ádám, aki Mezőkövesdről távozott. (szon.hu)

Kisvárda / Nyíregyháza: "Fodor Andrásért bejelentkezett a Nyíregyháza Spartacus, amely cserében játékosokat ajánlana fel. Ebben a kérdésben sok mindent mérlegelnünk kell, hiszen számunkra a bentmaradás az elsődleges, és az egyik legértékesebb futballistánkról van szó. Csak akkor engedjük el Fodort, ha a kezdőcsapatunkban is bevethető játékosokat kapunk helyette" - mondta Révész Attila, a kisvárdaiak szakmai igazgatója.

Kaposvár: Illés János, a klub elnöke hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, Selymes a szerződés tervezetét továbbküldte az ügyvédjének, aki keddre ígérte a visszajelzést. Amennyiben minden rendben lesz, akkor a felek alá is írják a megállapodást. (MTI)

Kaposvár: A kapos.hu információi szerint a bennmaradásért küzdő és pénteken edzőváltáson is áteső Kaposvári Rákóczi vezetése felvette a kapcsolatot André Alves-szel.

MTK: "Tárgyaltunk Vass Ádámmal egyszer, egyszer pedig a menedzserével, és nagyon közel vagyunk, ahhoz, hogy a játékosunk legyen, a fontos részletekben megállapodtunk. A játékos a válogatott összetartás után írhatja alá a szerződését, és akkor lehet hivatalos a megállapodás, amely szerint az MTK-ba szerződik" - mondta megkeresésünkre Domonyai László klubigazgató.

Nyíregyháza: "Tudom, hogy a szurkolók arra kíváncsiak, hogy kiket igazolunk, de egyelőre a türelmüket kérem, remélem a hét második felére már konkrétumokkal is szolgálhatok. Egyelőre senkivel nem írtunk alá szerződést, mi is meglepődtünk információkon, amik megjelentek a sajtóban. Van akivel nem is tárgyaltunk. Szeretnénk akkor bemutatni az új labdarúgókat, amikor mindenben megállapodtunk velük" - mondta Dr. Barczi Róbert ügyvezető. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Pápa: A súlyos sérülése után még lábadozó Dlusztus András szerződése 2014 nyarán lejár Pápán, a Lombard klubvezetése pedig a támogatásáról biztosította, konkrét szerződéshosszabbítási tárgyalásokról ugyan nincs egyelőre szó. (szegedma.hu)

FTC: Martin Klein visszatérhet.

DVSC: A klub is bejelentette, hogy Dombi Tibor és Bernáth Csaba szerződést hosszabbított. Előbbi 2014. június 30-ig, míg a jobbhátvéd 2014. december 31-ig írt alá. (dvsc.hu)

Kozármisleny: Turi Tamás és Banai Balázs távoznak. Az elmúlt hetekben sok tárgyalás zajlott és zajlik is a klubvezetés és a kiszemelt játékosok között, de egyelőre újabb szerzeményről nem tudunk beszámolni. (kozármislenyfc.hu)

Balmazújváros: Információink szerint a ceglédi Kormos Lászlóval pótolnák a Dunaújvárosba távozott Urbin Pétert.

Vasas: "Örököltünk egy csonka keretet, amelyet értelemszerűen nem mi állítottunk össze, és amelyet minőségileg még nem is tudok jellemezni, bár a labdarúgók 95%-át ismerem. Ebből a szituációból kell a lehető legjobbat kihoznunk. Az egyértelmű, hogy létszám is szűkös, és a szerkezet sem ideális. Van olyan poszt ahol túlkínálat van, és van ahonnan hiányzik a bevethető játékos. Szélső támadónk például egyáltalán nincs" - mondta Vancsa Miklós ügyvezető. Remili Mohamedet megtartanák, a vezetőedző pedig Szanyó Károly lesz. (vasassc.hu)

MTK: Az mtkhungaria.hu megerősítette a csakfoci.hu korábbi információját, mely szerint Torghelle Sándor az MTK-nál folytatja pályafutását. A támadó a szezon végéig írt alá a kék-fehérekhez.

MTK: Az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. új tulajdonosának döntése alapján a labdarúgó csapat szakmai munkáját Garami József mesteredző, szakmai igazgató irányítja, akinek a 2014 június 30-ig szóló szerződését 2015 június 30-ig meghosszabbították. (mtkhungaria.hu)

Győri ETO / Diósgyőr: A Kisalföld szerint Lubos Kamenárt külföldről figyelik, Antal Botond pedig Miskolcra tart.

DVSC: Dombi Tibor újabb fél évvel meghosszabbította a szerződését, így a nyárig biztosan marad. Bernáth Csaba is a Lokinál folytatja. (civishir.hu)

Vasas: Algériai lapok szerint az RC Arbaa letett Remili Mohamed szerződtetéséről.

Körkép: Így áll az NB I 16 csapata.

Balmazújváros: "Ahogyan felmerült Peti esetleges távozása, már el is kezdtünk tárgyalni a pótlásáról, s lényegében meg is egyeztünk a kiszemelt labdarúgóval, de a bejelentés erről csak később várható. De az említett futballistán kívül is fogunk még igazolni játékost" - mondta Dr. Tiba István elnök. (balmazfoci.hu)

Szolnok: Racskó Roland érkezett a védelembe Csákvárról. (aqvitalfc.hu)


Január 5.:

Kecskemét/DVSC: Vukasin Poleksic hazája egyik lapjának elárulta, hogy a KTE végleg meg akarta szerezni Debrecenből a játékjogát, de ebbe nem mentek bele a Lokinál, így került egyelőre fél évre, kölcsönbe a lila-fehérekhez. Arra viszont van esély, hogy a nyártól végleg Kecskemétre kerüljön. Nem meglepő módon a montenegrói válogatott kapus a több játéklehetőség reményében váltott csapatot. (Köszönjük az infót a zte.hu csapatának!)

Ferencváros: Kubatov Gábor ismét elmondta, hogy elsősorban külföldi igazolásokban gondolkodnak, és azt is, hogy miért.

Újpest: A parkolópályára tett Szélesi Zoltán szerződése 2015. június 30-ig szól a liláknál. A volt válogatott védő nem zárja ki a maradást, de csak akkor, ha megváltozik a helyzete a csapatnál. Konkrét érdeklődők még nincsenek vele kapcsolatban. (rangado.hu)

Vasas: Mohamed Remili, a Pápa, az Újpest, a Szolnok korábbi, és legutóbb a Vasas játékosa az algériai élvonalbeli RC Arbaa együttesénél folytatja pályafutását a Le Buteuer című lap szerint. (Köszönjük az infót a zte.hu csapatának!)

Külföld: Az Omonia Nicosia szeretné megszerezni André Alvest, aki korábban volt a Honvéd, a Kaposvár és a Videoton játékosa is, írja a ciprusi 24sports.com.

Ferencváros: "Itt van például Nyilas Elek, aki már tavasszal is számtalan gólt rúgott Soroksáron, és a csapat meghatározó játékosa, vezére volt. Bízom benne, egy nap odakerül majd a Fradi felnőtt keretéhez" - nyilatkozta Szűcs Mihály, az NB III-as Soroksár technikai vezetője a fradi.hu-nak.

Szigetszentmiklós: "Érdeklődés mutatkozik irántam négy élvonalbeli egyesülettől Magyarországról, de arra is lehet lehetőségem, hogy más országban folytassam pályafutásomat. Érdeklődnek Törökországból, Görögországból, Ausztriából, Belgiumból, sőt, a Bundesliga II-ből is" – nyilatkozta Eldin Ducic, az NB II-es Szigetszentmiklós 20 esztendős ballábas hátvédje az scsport.ba-nak.


Január 4.:

Haladás: "Egy NB II-es csapattal már tárgyaltam, mellette van egy osztrák harmadosztályú lehetőség is, oda a napokban tudnék kimenni próbajátékra. Most ez a két csapat van képben, úgy gondolom, a következő egy-két hétben el fognak dőlni a lényeges kérdések" - mondta Rajos Gábor a haladasfc.hu-nak.

Kaposvár: "A játékoskeretben is történnek majd változások, és úgy tűnik, többen fognak távozni, mint érkezni. Olyan minőségi labdarúgókat szeretnénk igazolni, akik segítenek a célok elérésében" - mondta Illés János ügyvezető, aki szóban már megegyezett az új vezetőedzővel, Selymes Tiborral. (rakoczifc.hu)

Dunaújváros / Balmazújváros: A csakfoci.hu hetekkel ezelőtt jelezte, hogy Urbin Péter a Duna partjára igazolhat. A balmazfoci.hu bejelentése értelmében megtörtént a megegyezés a klubok között, ennek értelmében a góllövőlista vezetője fél évre, kölcsönben a feljutásra hajtó együtteshez kerül, amelynek az idény végén opciós joga lesz a végleges megvásárlásra.

Légiósok: A Bnei Yehuda hivatalos honlapján jelentette be Hrepka Ádám távozását.

Várda SE: "Volt a részünkről megkeresés, többször beszéltem Tököli Attilával, úgy néz ki, magunkat kicsit túlvállalva ide is tudnánk hozni, de úgy gondolom, nem ez a poszt ahol igazán erősítenünk kell, és nem kell a klubbot nehéz helyzetbe hozni egy ember miatt. Hátul vagyunk még mindig lyukasak, így ott kell elsősorban erősítenünk" - mondta Révész Attila. Barzó Gergő, Lakatos László, Horváth László valamint Soós Tibor nem a csapattal kezdi meg a felkészülést. (kisvardafc.hu)

Újpest: A távozott Gregory Christ belga lapértesülések szerint a második ligás White Starhoz kerülhet.

Honvéd: Ahogyan azt decemberi cikkünkben már előrevetítettük, a klub akadémiájának korábbi holland igazgatója, Gert Heerkes Kínában vállalt munkát, holland lapok arról írnak, hogy a Gao Hongbo együttesénél dolgozik majd a jövőben.

Várda SE: "Szóbeli megállapodásom van Simek Péterrel, akinek már szerződést is ajánlottunk, de még egyelőre azt nem írta alá. Jelenleg New York városában tartózkodik családi okok miatt" - mondta el Révész Attila a kisvardafc.hu-nak, ahol hozzátette, tárgyalnak Irhás Ignáccal, de képben van Kulcsár Kornél, a volt soproni Bognár Zsolt, Petrók Viktor is. A végéhez közeledik a szurkolói ankéton bejelentett afrikai játékos története is. Yves Simplice Mboussi várhatóan január 15-én érkezik, akkorra megkapja a vízumát, ugyanakkor még sok munka van a sportorvosi valamint játékengedélyei körül.

Légiósok: Koman Vladimir iránt a kazah bajnok Aktobe érdeklődik a kinti sajtóhírek szerint.


Január 3.:

Pécs-Kozármisleny: A PMFC együtteséből érkezik Kozármislenybe a 32 éves Gaál Miklós, aki korábban szerepelt az NB I-ben Pécsett, Zalaegerszegen és Újpesten is. (kozármislenyfc.hu)

Kaposvár: Honlapunk információi szerint Prukner László és a Kaposvár közös megegyezéssel történő szerződésbontására ma este sor került. Így mától már hivatalosan sem Prukner László a Rákóczi szakvezetője.

Pécs: Ha rövid időn belül nem talál egy tőkeerős befektetőt a Pécs, már a tavaszi szezon elején jó néhány futballista elhagyhatja a klubot - következtet a Bors.

MTK: Vass Ádám a kék-fehérekhez kerülhet a tavaszra - írja a középpályás belga csapatának honlapja.

Kaposvár: Selymes Tibor válthatja Prukner Lászlót a kispadon, utóbbival szerződésbontást kezdeményeztek.

MTK: Varga Szabolcs a holland Heerenveen csapatához igazolt 4 és fél évre.

Videoton: A feol.hu cikke két korábbi hírünket is megerősíti: Torghelle Sándor hamarosan aláírhat az MTK-hoz, míg Zsótér Donát az NB II-es Dunaújvároshoz kerülhet kölcsönben.

Ferencváros: "Úgy gondolja, hogy a szerződés csak ránk vonatkozik? Besicnek szerződése van!" - Kubatov Gábor elnök a Facebookon elég nyomatékosan válaszolt a Besic távozását firtató felvetésre.

MTK: Varga Szabolcs megérkezett a holland Heerenvenhez, ahol orvosi vizsgálaton esik át, és akár már a mai napon bejelenthetik szerződtetését.

Kaposvár: A temesvári ACS Poli lehet a kaposvári Adrian Markus következő csapata és nem a Budapest Honvéd.

Paks/Újpest: A fiatal testvérpár, a paksi Juhász Dániel (21) és az újpesti Juhász Róbert (17) a holland másodosztályú Emmenhez utazott próbajátékra a klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint.


Január 2.:

MTK: A Nemzeti Sport Online megerősíti a csakfoci.hu által közölt hírt, amely szerint Torghelle Sándor a kék-fehérekhez tart.

Honvéd / Kaposvár: Egy román lap azt írja, hogy a kispestiek kiszemelték maguknak Adrian Markust, aki szívesen távozna a Rákóczitól.

MTK: Információink szerint közel a megállapodás Torghelle Sándorral, így már az lenne a meglepő, ha a csatár nem a kék-fehéreknél folytatná.

Újpest: Simon Ligot egyelőre csak azzal foglalkozik, hogy minél több játéklehetőséget kapjon, aztán az idény végén majd átgondolja, mi legyen. Minderről a futballista a L'Avenir c. lap hasábjain beszélt.

FTC: Kubatov Gábor a szilveszteri koccintáson elmondta, amíg az utánpótlásképzés nem termel ki megfelelő magyar játékosokat, jórészt külföldiekkel próbálnak eredményt elérni. Ebben segíthet az új edző, Thomas Doll kapcsolatrendszere, a Raja Casablancával, a Lazióval és a Nagyváraddal való együttműködés. (ftcbaratikor.hu)

Paks: A pletykák szerint jó eséllyel ülhet le a padra Horváth Ferenc távozása esetén Csertői Aurél, de a zuhanyhíradóban szó van László Csaba érkezéséről is. Mások Lengyel Ferenc visszatéréséről is pusmognak, sőt az U21-es csapatot dirigáló Osztermájer Gábor nevét is bedobták. (teol.hu)

Légiósok: A kapus Matus Sándor 10 év után elhagyta izlandi csapatát, a KA Akureyrit, és a városi rivális Thorhoz igazolt. (feol.hu)

NB I: Körkép: Így áll jelenleg az NB I 16 csapata.


Január 1.:

Újpest: Alessandro Iandoli, a korábban Újpesten szereplő védő visszakerült a Sint-Truiden csapatába - adta hírül a belga klub honlapja. A játékos ősszel még az éllovas Standard Liege-ben játszott.

ZTE: Lendvai Miklós szerint a fiatal Holdampf Gergő Németországba szerződhet. A megbízott szakvezető terveiben több jelenlegi kerettag sem szerepel.

Pécs: 3 havi tartozás után lennének szabadon igazolhatóak a játékosok.

Győri ETO: A Telesport értesülése szerint azt a lehetőséget is megvizsgálták Győrben, hogy a holland Henk ten Cate legyen Pintér Attila utóda, de Tarsoly Csaba tulajdonos mindenképpen magyar szakembert akar a kispadra. A jelenlegi hírek alapján Horváth Ferenc tűnik a legesélyesebbnek a posztra.


December 31.:

Nyíregyháza: A csakfoci.hu információi szerint a paksi Heffler Norbert szerződtetése is tervben van.


December 30.:

Újpest: Az Újpest honlapja közleményben tudatta, hogy távozik a klubtól a francia Grégory Christ.

Győri ETO: "Még nem született döntés arról, hogy ki lesz a szövetségi kapitánnyá kinevezett Pintér Attila utóda" – mondta a győri klub névtelenséget kérő alkalmazottja, míg a jelenleg a Paks vezetőedzőjeként dolgozó Horváth Ferenc nem reagált a Blikk megkeresésére.

DVTK: Tisza Tibor távozása szinte biztosra vehető Diósgyőrből

Mezőkövesd: Egy szlovák fociportál szerint három szlovákiai játékost szerződtet a Mezőkövesd a télen, akikről ügynökük beszélt hosszabban. ezek alapján a 32 éves, hátvédként bevethető Stanislav Velický egy évre érkezik, szerződtetése már folyamatban van, 8-án aláírhat, 1 évre, opcióval. Mezőkövesdre tart a 33 esztendős támadó Peter Štývar, és a 29 éves védő Peter Chrappan is, de ők előbb tesztelésen vesznek részt. Styvart az őszi sérülése miatt tesztelnék előbb. Velicky egyébként már korábban meggyőzte ősszel Vébert, az első tréning után javasolta volna a szerződtetését, és játszott volna a Fradi ellen is, de nem készültek el a dokumentumok. Most szabadon igazolható. (profutbal.sk)

Légiósok: "Hetente kétszer is a felnőttekkel edzem, minden szakember ismer. Nem vagyok türelmetlen, még fél évig biztosan az utánpótlásban kell bizonyítanom. A nyáron szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, hogy a következő szezont már a legjobbak között kezdhessem meg, ám ehhez, tehát az agresszív olasz futballhoz még erősödnöm kell" - mondta Kecskés Ákos, az Atalanta fiatal játékosa. (delmagyar.hu)

Pécs: A bama.hu azt írja, nem hivatalos formában több helyről érdeklődtek már a klubnál, mely kulcsjátékosokat lehetne mozdítani a kialakult nehéz helyzetben.

Győri ETO / Paks: A megyei lap beszámolója szerint Horváth Ferencet kivásárolta a kispadra a bajnoki címvédő, és mivel a trénerrel már meg is egyeztek nagyvonalakban, küszöbön a hivatalos bejelentés is.


December 29.:

Légiósok: A padovasport.tv szerint a Padova magyar szélsője, Laczkó Zsolt visszakerül a kölcsönjátékból a Sampdoriához, de nem sokáig marad Genovában, mivel egy meg nem nevezett német csapat kívánja szerződtetni.

Videoton-Puskás Akadémia: A Videoton visszarendelheti kölcsönjátékosát, Haraszti Zsoltot a Puskás Akadémiától.

Győri ETO: Rafael Burgos, a győriek salvadori támadója egy helyi lapnak arról beszélt, hogy hat hónap múlva lejár a szerződése, de ezt követően is Európában szeretne játszani.


December 28.:

FTC: Andrei Ionescu édesapja cáfolta a fia távozásáról szóló román sajtóhíreket.

Ferencváros: Muhamed Besic megerősítette, hogy a Tottenham és a Fulham érdeklődik iránta, a Fradi védője Hollandiából és Németországból vár ajánlatokat az elkövetkező napokban.

Videoton: Egy padovai lap cikkében a szurkolókat kérdezte meg, hogy ráznák föl a Serie B-ben a várakozások alatt szereplő együttest - egy a térség futballját a jelek szerint jól ismerő válaszoló többek között Nikolics Nemanját javasolta a Calcio Padovába.

Vasas: "Biztos vagyok benne, hogy minden téren stabilizálódik a helyeztünk, és szurkolóink számára is örömtelibb időszak köszönt majd be" - mondta el Tóth András, a szakmai stáb tagja a vasassc.hu-nak.

Egyéb: "Hat pontra vagyunk az Európa-ligára jogosító helyezéstől, és mivel a bajnokság fele még hátravan, jó esélyt látok arra, hogy odaérjünk a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyre. Nem titok az sem, hogy egy év múlva bajnoki címet szeretnék ünnepelni Kolozsváron. Azt az ígéretet tettem a tulajdonosnak és a klub vezetőinek, hogy ha ez mégsem jönne össze, akkor engem nem kell kirúgniuk, magamtól felállok a kispadról" - nyilatkozott Vasile Miriuta, a CFR új edzője. (Magyar Hírlap)

MTK: "Úgy tudom, a vezetők azon dolgoznak, hogy egy-két rutinosabb játékos igazolásával megerősítsék a csapatot. Ha így lesz, akkor egész biztos, hogy továbbra is az első osztályban szerepelünk (...) jól érzem magam a klubnál. Itt megbecsülnek, szeretnek, tisztelnek és nem utolsó sorban ragaszkodnak is hozzám. Ez már évek óta így van, és remélem, hogy még jó néhány évig így is lesz. Érthető, hogy nem kívánkozom sehova" - mondta el Kanta József a Magyar Hírlapnak.


December 27.:

PMFC: "Egyelőre annyi információm van a jövőről, hogy január 6-án megkezdődik a felkészülés, és 18-án állunk először pályára" - nyilatkozta a pécsiek edzője, Márton Gábor.

Videoton: Bram Verbist kapcsán az jelent meg a belga sajtóban, hogy a Vidi érdeklődik iránta. Ez viszont a kapusnak is újdonság volt - derül ki egy friss nyilatkozatból.

PMFC: Váratlanul távozik a PMFC tulajdonosa - Matyi Dezső kivonul.

FTC: Román lapok szerint Andrei Ionescu hazatérhet a télen.

Győri ETO: Tarmo Kink távozik Győrből a télen. (hlsz.hu)


December 26.:

Videoton: "Nem vagyunk olyan erősek, mint gondoltuk" - mondta José Gomes, aki a BL-re is igazolna a télen.

Videoton: Egy brazil lap cikke szerint a hazájából már négy első osztályú klub is felfigyelt a brazil Nildóra.


December 25.:

Ferencváros: Bár korábban arról lehetett olvasni, hogy Fülöp Márton januárban aláír egy csapathoz, amely nem a Ferencváros lesz, a futballista édesapja pontosította az akkor megjelenteket.
"Én nem nyilatkoztam ilyet a Borsnak. Köszönettel tartozunk a Ferencvárosnak, hogy megengedte, Marci náluk edzen. És ami a jövőt illeti: megtisztelő lenne számunkra, ha a Ferencváros szerződést ajánlana Marcinak" - mondta Szentestén Fülöp Ferenc a FourFourTwo-nak.

Puskás Akadémia: "Valószínűleg lesz változás a keretünkben, minden bizonnyal lesznek távozók és érkezők is, neveket egyelőre nem tudok mondani, ezek a dolgok majd januárban dőlnek el" - mondta Benczés Miklós, a csapat vezetőedzője a pfla.hu-nak.


December 24.:

Győri ETO: Vasile Miriuta azt nyilatkozta egy román lapnak, hogy megkeresték őt az edzői pozíció miatt a győriek, de nemet mondott.

FTC: Muhamed Besic elismerte, nem biztos, hogy marad. Egy bosnyák lap szerint a Tottenham és a Fulham is vinné a játékost.

Dunaújváros: "Az már biztos, hogy nem az első csapat keretével kezdi meg a felkészülést Sitku Illés, Micskó Márk, Köntös Dániel és Birtalan Botond. Erősítésként mindenképpen szeretnénk egy olyan képességű támadót és középpályást igazolni, akik segítenek majd a céljaink elérésében" - mondta Dobos Barna sportigazgató. (feol.hu)


December 23.:

Várda SE: "A két egyesület között valóban történtek egyeztetések a játékosmozgást illetően, de a megnevezett három futballistával közül személyesen egyedül a középpályás Irhás Ignáccal egyeztettünk, vele közel állunk a megegyezéshez" – idézi Révész Attilát, a Kisvárda szakmai igazgatóját a boon.hu, aki arra a felvetésre válaszolt, miszerint Bagi István, Lakatos Béla valamint Irhás Ignác is Kisvárdára tart Mezőkövesdről.

Légiósok: A Ferencvárosnál edző, súlyos betegségből felépülő Fülöp Márton januártól egy másik klubbal köt majd szerződést, derült ki a Bors cikkéből.

Dunaújváros-Videoton: A csakfoci.hu információi szerint az NB II-es Dunaújváros szerződtetné a Videoton FC első keretének legfiatalabb tagját, Zsótér Donátot.

Videoton: Belga lapértesülések szerint Bram Verbist, a Cercle Bruges rutinos kapusa a Videoton érdeklődését is felkeltette az Újpesté után.

Diósgyőr: "Folyamatosan dolgozunk. Megkezdtem az úgynevezett puhatolódzó tárgyalásokat a kiszemeltekkel. Van egy listám, hogy kiket látnék szívesen a DVTK-nál és ez a lista majdnem megegyezik Tomiszlav Szivics névsorával. Neveket nem szeretnék mondani, legyen elég annyi, hogy három-négy labdarúgó érkezhet a télen, de ha lesznek érkezők, akkor távozók is, mert a keret létszámán nem szeretnénk változtatni" - mondta Kovács Zoltán sportigazgató évértékelőjében.

Debrecen: Alekszandar Trninincs távozik Debrecenből. Bár szerződése hosszabb időre szólt, de a nyáron igazolt szerb labdarúgó többször is kifejtette, hogy számára fontos a rendszeres játéklehetőség - írja dvsc.hu. Erre azonban a Lokiban kevesebb az esélye, hiszen a posztján több futballista is van.

Mezőkövesd: "Azt még nem tudom, hogy lesznek-e érkezők, s még arra sem tudok válaszolni, hogy februárban létrejön-e a törökországi túránk. Ezekről már csak januárban határozunk" - mondta Bocsi Anna ügyvezető a boon.hu-nak.

Újpest: Tovább bővülhet a délszláv légió - kapusposzton is lehet változás.


December 22.:

Győri ETO: Tarsoly Csaba a Pintér Attila kapitányi kinevezése kapcsán készült interjúban elmondta, az új győri tréner személye jövő hétre, vagy január elejére derülhet ki. Az ETO elnöke hozzátette, hasonló mentalitású szakemberben gondolkodnak, mint Pintér, vagy mint Varga Zoltán volt.

Ferencváros: "Dortmundban és Hamburgban is bizonyított, amúgy a Fradinak és általában a magyar futballnak előnyös az itt alkalmazott német szakvezetők mentalitása, munkatempója. Sok feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy a zöld-fehér csapat ismét meghatározó tényezővé váljon, így a költségvetés fontos szempont új játékosok vételéhez, és ha Doll megismeri az itteni focivalóságot, és tudja kezelni, tényleg jó kézbe került a gyeplő" - mondta el Lothar Matthäus a Bors-nak.

Videoton FC: "Bízom benne, hogy hamarosan akár a Vidi első csapatában is bemutatkozhatom bajnoki mérkőzésen, ezért dolgozom nap mint nap" - nyilatkozta a vidi.hu-nak Hudák Martin, akit a Puskás Akadémián az U19-es korosztályban a 2012-13-as szezon legjobb játékosának választottak.

Kecskemét: Antal Botondot kész elengedni a Kecskemét, akit a Puskás Akadémiánál is figyelnek.


December 21.:

Újpest: A Standard Liége kötelékébe tartozó iráni csatár, Reza Ghoochannejhad távozhat a klubtól, az erről hírt adó voetbalbelgie.be rögtön kizárta annak lehetőségét, hogy az Újpestnél kössön ki a futballista.

Haladás: "Nyárig szól a szerződésem a Haladással, egyelőre nem tudom, mit hoz a jövő" – mondta Tóth Péter, aki új munkát is kapott, a klub legfiatalabb korosztályával is dolgozik, edzőként. (vaol.hu)

Haladás / ETO: A vasi vezetők nem tudnak róla, hogy Artner Tamás edzőjelölt lenne Győrben. Amennyiben az ETO bejelentkezik, tulajdonosi taggyűlés dönt a tréner sorsáról. Minderről Tóth Miklós ügyvezető igazgató beszélt a csakfoci.hu-nak.

Paks: "Ha lehetőség lesz rá, akkor azt szeretném, hogy olyanok kerüljenek hozzánk, akik fiatalok, és akik még el akarnak érni valamit a labdarúgásban. Egyébként itt szóba kerülhetnek saját nevelésű játékosok is, gondolok itt az U21-es csapatunkra. Aki nem száz százalékkal fog koncentrálni az előttünk álló szezonra, aki nem maximálisan teszi oda magát, annak nem lesz helye az öltözőben. Ha bármilyen lazsálást, negatív hozzáállást veszek észre bárkinél, legyen az első számú játékos, vagy cserepados, akkor szintén nem lesz helye nálunk" - mondta Horváth Ferenc vezetőedző. (paksifc.hu)

Mezőkövesd: A klub a mai napon szerződést bontott Hamar Ádám és Petneházi Márk játékosokkal, míg másik három játékosára - Bagi Istvánra, Irhás Ignácra és Lakatos Bélára - nem számít a 2013/2014-es NB I-es bajnokság tavaszi szezonjában. Utóbbiak kölcsönbe mehetnek. (mse-zsory.hu)

Honvéd: Egy török lap idézi Vécsei Bálintot, aki szerint tetszett a játéka Roberto Mancininek, a Galatasaray mesterének a próbajáték során. A fotomac.com.tr ellenben azt írja, nem kell a klubnak a középpályás.

Légiósok: A Hajnal Tamást foglalkoztató Ingolstadt edzője, Ralph Hasenhüttl egy interjúban cáfolta, hogy a magyar középpályás távozófélben lenne. A tréner elmondta, azért nem kezdő mostanában a labdarúgó, mert olyan rendszerben játszik a gárda, amelyben nincsen hely egy tízesnek. A futballista pontrúgásai miatt is érték az együttesnek, ráadásul az edzéseken is jól teljesít, így nem került végleg a körön kívülre – tette hozzá.

Honvéd: 100 milliót kasználhat a kispesti klub a 4 éve eladott Benjaminon.


December 20.:

Siófok: Ivancsics Gellért a Balaton-partiak játékosa lett. A 26 éves középpályás másfél évre szóló szerződést kötött a siófoki együttessel. (vasasfc.hu)

Haladás: Radó András a vaol.hu-nak elmondta, jelen pillanatban úgy fest, hogy tavasszal is marad Szombathelyen. Hozzátette, előbb-utóbb szeretne azért feljebb lépni, és elsősorban külföldi együttesben gondolkodik, de az sincsen kizárva, hogy majd Magyarországon folytatja. Spanyolország és Németország az álma, de lépésről-lépésre haladna előre a támadó.

Diósgyőr: "Szerintem 3-4 játékos jön a csapathoz, és az is lehetséges, hogy küldenek el embereket" - mondta Kádár Tamás. (dvtk.eu)

Paks / DVTK: Honlapunk úgy értesült, hogy felmerült Bori Gábor esetében a váltás lehetősége. Diósgyőrben is előtérbe kerülhet a neve, hiszen jó a viszonya Szivics mesterrel.

Győri ETO: Információink szerint Mészöly Géza lehet az egyik jelölt a kispadra.

Haladás: Élő szerződése ellenére elengednék a 29 éves középpályást, Rajos Gábort, aki iránt a másodosztályból érdeklődnek. "Nagyon örültem, amikor nyáron szerződést hosszabbítottunk Rajossal, ám úgy látom, jelen állapotában nem tud a csapat segítségére lenni, ezért a klub és a játékos számára egyaránt előnyös ajánlat esetén elengedjük" - mondta Artner Tamás vezetőedző a haladas.hu-nak.

Kecskemét: "Megromlott a viszonyom a vezetőkkel, megpróbálunk békében elválni" - nyilatkozta Rajczi Péter a csakfoci.hu-nak.

Kecskemét: Montenegrói lapinformációk szerint Boris Bulajic, a Kecskemét montenegrói középpályása a Buducsnoszt Podgorica kívánságlistáján is szerepel, így elképzelhető hogy visszatér hazájába. Köszönjük az infót a zte.hu csapatának!

Újpest: A Carl-Zeiss Jena képbe kerülésével újabb olyan klub csatlakozott a Duchatelet-hálózathoz, amelyben az Újpest is szerepel. A voetbal24.be cikke szerint a németekhez és a lilákhoz is kerülhetnek a télen olyan játékosok a jövőben, akik a Standard Liége-nél nem férnek be az első csapatba, de a fizetésüket továbbra is a belga klub állná, de akár a többi klub között is elképzelhetőek játékosmozgások, ha az mindegyik félnek előnyösek.


December 19.:

Kecskemét: Nagy átalakulást jelentett be a vezetés. Antal Botond, Koszó Balázs, Mogyorósi József, Rajczi Péter, Boris Bulajic, Leo és Sidoine Oussou játékára nem tartanak igényt, Christian Ebala szerződését már fel is bontották. Rafael Burgost visszahoznák, emellett több fiatal is lehetőséget kaphat.

Békéscsaba: Tanulmányai miatt távozik az Előrétől a 22 éves középpályás, Mészáros László. A vezetők több játékost is igazolnának a télen. (beol.hu)

Pécs: Márton Gábor neveket még nem kívánt mondani, de azt elárulta, hogy három játékost mindenképpen szeretne szerződtetni: egyet-egyet a védelembe, a középpályára és a csatársorba. (bama.hu)

DVSC / Kecskemét: Ahogyan azt honlapunk előrevetítette, távozott Debrecenből Vukasin Poleksic. A kapus kölcsönben a KTE együttesében folytatja.

Videoton: A 18 éves csatárral, Havasi Dániellel profi szerződést kötöttek. (vidi.hu)

FTC: Kubatov Gábor szurkolói kérdésekre a Facebookon azt válaszolta, Thomas Doll másfél évre írt alá. Az elnök megerősítette információnkat, amely szerint Ralf Zumdick és Máté Csaba lesznek a segítők.


December 18.:

Ferencváros: Az új edzővel, Thomas Dollal kapcsolatban nemrégiben egy korábbi Lazio-játékos arról beszélt, hogy az olasz klub szakvezetője lesz majd. Roberto Rambaudi végül tévedett, Doll a Fradihoz írt alá.

Válogatott: Csütörtökön reggel bejelentik az új magyar kapitányt.

Ferencváros: Az FTC hivatalosan is bejelentette Thomas Doll szerződtetését.

Vasas: Vancsa Miklós, a leendő ügyvezető szerint Szanyó Károly lehet a befutó a vezetőedzői posztra. A játékoskeretet egyelőre a biztos NB II-es bennmaradáshoz erősítenék meg. (rangado.hu)

Nyíregyháza: "Folyamatosan egyeztetünk a vezetőedzővel, és ez alapján nagy mozgás nem várható. Bizonyított ez a csapat, nincs kényszer, hogy mindenképp változtassunk, de 2-3 fő érkezhet a támadások elősegítésére" - mondta Barczi Róbert, a Nyíregyháza ügyvezetője, a nyiregyhazaspartacus.hu-nak.

Balmazújváros: Urbin Péter a rangado.hu-nak megerősítette a csakfoci.hu korábbi hírét, mely szerint a Dunaújváros megkereste. Egyelőre kivár a döntéssel az NB II őszi gólkirálya.

FTC: A csakfoci.hu németországi forrásokból úgy értesült, hogy minden akadály elhárult az elől, hogy Thomas Doll a Ferencváros vezetőedzője legyen.

Honvéd: Vécsei Bálint további sorsáról később döntenek a fiatal magyart egy hétig tesztelő Galatasaray vezetői. (honvedfc.hu)

Sopron: "Szeretnénk két-három minőségi labdarúgóval erősíteni, elsősorban a támadósorban, hiszen ahhoz képest, milyen sok helyzetet dolgoztunk ki, elég kevés gólt szereztünk" - mondta Supka Attila vezetőedző a kisalfold.hu-nak.

Diósgyőr: A boon.hu információi szerint a diósgyőri utánpótláscsapatokat üzemeltető sportszervezet elnöke, Kovac Zoltán bejelentette lemondását, amelyet az elnökség tagjai tudomásul vettek, elfogadtak. A Belgiumban, otthonában tartózkodó Kovac nem kívánt nyilatkozni a döntéséről, és a saját személyes jövőjéről sem.

Kecskemét: Rajczi Péter távozhat, két csapat is keresi.


December 17.:

Honvéd: Vécsei Bálint próbajátéka véget ért a török bajnok Galatasaraynál, a fiatal támadó hazatért - írja az Eurosport török nyelvű honlapja.

Sopron: A legutóbb az SVSE-nél szerepelt Bali Péter az osztrák negyedosztály burgenlandi csoportjában szereplő ASK Horitschon együttesénél folytatja pályafutását helyi lapértesülések szerint. (Köszönjük a tippet a zte.hu csapatának!)

MTK: Honlapunk információi szerint közel a megegyezés a kék-fehérek és a Heerenveen között Varga Szabolcs átigazolásáról. Megkeresésünkre ezt Domonyai László klubigazgató is megerősítette.

DVSC: Dr. Róka Géza klubigazgató a Duna TV Sportaréna c. műsorában arról beszélt, a keret magja megmarad, egy-két labdarúgó érkezhet, de erről konkrétumot még nem tudott mondani.

Kozármisleny: Feleki Attila tulajdonos elmondta, Eduardo Almeida nem fog többe kerülni a klubnak, mint magyar elődei, arról pedig nincsen szó, hogy légiósok érkeznének a keretbe.

Dunaújváros: Információink szerint a góllövőlista vezetőjével, a balmazújvárosi Urbin Péterrel erősítene az élvonalba igyekvő gárda.

Diósgyőr: "Csiki Norbi egy tehetséges fiatal játékos, akit hosszútávú, élő szerződés köt az MTK-hoz, ezért nem realitás, hogy meg tudjuk szerezni" - mondta Kovács Zoltán szurkolói pletykákra reagálva a boon.hu-nak. A sportigazgató kérdésre cáfolta, hogy a Mönchengladbach fiatal futballistájának, a 19 éves Szenes Bencének a megszerzése újra felmerült volna. "Jelenleg négy szerződtetett kapusunk van, Nenad Rajicon és Ivan Radoson kívül Gelei Vince, illetve Herceg Péter. Ezen a téren akkor lehet változás, ha valamelyikőjüket értékesíteni tudjuk a piacon. Kádár Tamás a keret legértékesebb labdarúgója, válogatott, kiválóan játszott a mögöttünk hagyott szezonban, ezért előfordulhat, hogy lesz iránta érdeklődés" - tette hozzá.

Pécs: "Amint említettem már, nem tervezünk nagy mozgást. Két-három játékosra lenne szükségünk, de az kizárólag minőségi igazolás lehet a védelembe és a középpályára. Ezzel egyidejűleg lesz olyan futballista, akire nem számítunk januártól, de ezekről nem szeretnék egyelőre beszélni. Márciusban nagyon sok meccsünk lesz és az a célunk, hogy ezeken tudjunk egyes játékosokat pihentetni, úgy hogy ne menjen a minőség rovására" - mondta Márton Gábor a pmfc.hu-nak.

Diósgyőr: Gelei Vince engedéllyel van külföldön, és továbbra is a DVTK játékosa - írja a játékos bredai vendégjátéka kapcsán a DVTK Facebook-oldala.

Zalaegerszeg: "A mai napon közös megegyezéssel távozott klubunktól Safet Jahic" - tájékoztatta a ztefc.hu-t Dézsi Attila ügyvezető. Mint ismert, az NB II-es csapat szlovén kapusa a FIFA-hoz fordult, mivel hónapok óta nem kapott fizetést.

Szigetszentmiklós: Meghosszabbította nyáron lejáró szerződését Pollák Zoltán. (sztkfutball.hu)

Légiósok: Osztrák lapértesülések szerint a fogadási botrányba belekeveredett, emiatt Debrecenből távozott Horváth Zoltán a helyi második ligában szereplő SV Hornhoz igazolhat.

Videoton / Haladás: Információink szerint a Vidi figyelmét felkeltette a szombathelyiek védője, Predrag Bosnjak.

Újpest: Néhány hete írtunk arról, hogy Alessandro Iandoli szívesen visszatérne Magyarországra. A bekk egy belga portálnak elmondta, a saját jövőjére is gondolnia kell, így leülnek a Standard vezetőivel egyeztetni az esetleges távozásról. A Sint-Truiden szívesen alkalmazná továbbra is, mert a gárda vissza akar jutni az élvonalba.

Kaposvár: "Szükségesnek érzem, hogy egy-egy helyen megerősítsük a keretet. Csatár, védő, s irányító középpályás poszton szükséges játékosok igazolására" - mondta Prukner László egy szezonértékelő interjúban.


December 16.:

Diósgyőr: A bndestem.nl cikke szerint Gelei Vince, a DVTK kapusa a holland első osztályú NAC Breda csapatánál edz ezen a héten, de egyelőre nincs szó a szerződtetéséről. (Köszönjük a tippet a zte.hu csapatának!)

Kaposvár: Bojan Vrucina távozik. A 2014 nyaráig szóló szerződését közös megegyezéssel bontották fel. Illés János egyesületi elnök hozzátette: jelenleg még több játékossal tárgyalnak hasonló ügyben, de nem értek véget az egyeztetések. (kapos.hu)

Kaposvár: Korábbi Fradi-játékosát igazolhatja le Prukner László Maróti Béla személyében.

Újpest: Nebojsa Vignjevic egy szerbiai interjúban elmondta, minden csapatrészbe igazolna, de elsősorban a védelembe. Egy erőnléti edző érkezése is várható.

FTC: Lőw Zsolt a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában beszélt arról, hogy Thomas Doll felvette vele a kapcsolatot, legyen adott esetben a másodedzője az Üllői úton. Hangsúlyozta, egyelőre csak egy "mi lenne, ha" típusú tapogatózásról volt szó, hiszen a német nem tudta, ő lesz-e az új vezetőedző.

Vasas: Tóth András másodedző a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában elmondta, többször is látta Szanyó Károlyt a gárda edzésein, így abból indul ki, hogy az egykori középpályás komoly jelölt a kispadra.


December 15.:

Légiósok: Dzsudzsák Balázsra nincs elég pénze az angol Fulhamnek és nem is tett ajánlatot érte a Premier League-csapat a Dinamo Moszkvának. A játékos ügynökét, Vörösbaranyi Józsefet a sports.ru idézte.

Ferencváros: A brazil André Alves és Radó András aligha lesz a Fradi játékosa. Új edző a jövő héten lehet.

Honvéd: Egy holland nyelvű, de a török futballal foglalkozó portál szerint Vécsei Bálint 90 százalékos bizonyossággal a török Galatasaray-nál folytatja pályafutását. A hivatalosan semmilyen formában meg nem erősített hír szerint egyelőre nem tudni, hány évre írhat alá a török bajnokhoz a Budapest Honvéd 20 éves támadója.


December 14.:

Légiósok: A spanyol nyelvű fichajes.net meg nem erősített hírei szerint Dzsudzsák Balázs továbbra is képben van az Internél.

Kozármisleny: Eduardo Almeida személyében 35 éves portugál edzőt nevezett ki a csapat élére a vezetés. A keretben jelentős erősítések várhatók a bentmaradás érdekében.

Diósgyőr: Azok közül távozhatnak néhányan, akik kevesebb játéklehetőséget kapnak. Az érkezőknek amúgy is "meg kell csinálni a helyet". Csak apróbb finomítások lesznek ezzel együtt a keretben, és nyáron is ez várható. Minderről Kovács Zoltán beszélt a Digi Sport stúdiójában.

Újpest: "Mindig is azt mondtam, hogy ide három-négy-öt minőségi játékos kell, de nem olyan, aki a padon ül és tíz-húsz perceket játszik, hanem egyből a kezdőbe. Olyan, aki erősítést jelent a csapat számára (…) Én is csak olvastam (a Gyurcsó-pletykát), így nem tudom, hogy igaz-e, de én nagyon örülnék neki, ha jönne, mert jó magyar játékos, és fiatal. Vele mindenképpen erősödnénk (…) Szerintem biztosan fogunk a hiányposztokra igazolni." (Kabát Péter nyilatkozott a raangado.hu-nak.)

Mezőkövesd: "Szó lehet akár kölcsönadásról, de távozhatnak végleg is" - mondta el Tállai András azzal a négy meg nem nevezett játékossal kapcsolatban, akik távoznak majd Mezőkövesdről. (kovesdisport.hu)

Mezőkövesd / Debrecen: Egyes pletykák szerint a Lokiban köthet ki Bognár István a Mezőkövesdből. (haon.hu)

Ajka: "Kisebb változások még várhatók a keretben, elsősorban egy jobbhátvédet és egy védekező középpályást szeretne igazolni a klub" - mondta el ifjabb Mihalecz István vezetőedző. (fcajka.hu / Ajkai Szó)

Siófok: Ivancsics Gellért az utolsó hetekben csapattal edzett, és könnyen elképzelhető, hogy visszatér Siófokra. Négy távozó biztosan van: Menyhárt Attila, Mokánszki Norbert, Vólent Roland és a kapus, Kiss Máté nevével már nem találkozhatnak kedves Szurkolóink a siófoki összeállításban tavasszal, a klub és a játékosok közös megegyezéssel szerződést bontottak. Vólent kölcsönbe érkezett a Honvédtól, így ő visszatér klubjához, míg a többiek csapatot keresnek. (bfc-siofok.hu)

Várda SE: "Két lehetőségem volt még, de Révész Attilával való beszélgetés alatt éreztem azt, hogy ez lenne számomra most a legjobb döntés" - mondta el a vardase2003.hu-n az újonnan igazolt Venczel Balázs.

Ferencváros: "Ameddig nincs szabad pénzünk, addig igen" - válaszolta a Facebookon Kubatov Gábor egy drukkernek arra a kérdésre, hogy csak lejárt szerződésű játékos megszerzését tervezi a Fradi. Az elnök később hozzátette, hogy azért három játékost vettek is az elmúlt időszakban. Egy másik szurkoló a korábbi Fradi-kedvenc, André Schembri esetleges visszahozatalát vetette fel, de az FTC elnökének válasz sokat sejtető volt: "ahogy Schembri elment..". Kubatov Gábor egy másik hozzászólásában elmondta, továbbra is külföldi edzőben gondolkodnak.

DVTK: "Például Batioja nem igazán találta azt a formáját amiért idejött, és még volt egy pár játékos, akikben sokkal több van, de ez nem jött ki belőlük, de hadd ne mondjak további neveket (...) Három-négy játékos leigazolását tervezzük, tulajdonképpen minden csapatrészt szeretnénk tovább erősíteni" - mondta Szivics Tomiszláv vezetőedző a boon.hu-nak.

Honvéd: Fabio Cordella, a Honvéd nemzetközi igazgatója a tuttomercatoweb.com-nak megerősítette, hogy távozik Emanuele Testardi, akivel már nem is áll szerződésben a klub. Cordella a portálnak beszélt Vécsei Bálint török lehetőségéről - aki a Galatasaray csapatával edzett - ugyanakkor elmondta, egy Serie A-t megjárt csatár csatlakozhat hozzájuk (ehhez még több hétre is szükségük lehet), míg Drissa Diarra távozhat.

Ferencváros: "Próbáljuk a héten lezárni" - írta Kubatov Gábor a Facebookon egy hozzászólónak, aki az edzőkérdésről tudakozódott. "Eddig sosem beszéltem igazolási tervekről. Ha nem haragszik meg, most sem tenném. Az edző ügyön még dolgozunk" - tette hozzá később egy másik drukkernek adott válaszában.

ZTE: Safet Jahic a FIFA-hoz fordul az elmaradt bérek miatt. A kapus az NB I-ben, vagy az angol harmadosztályban is kiköthet.

MTK: Garami József alátámasztotta korábbi hírünket, miszerint rutinos csatárt igazolnának a kék-fehérek. A Nemzeti Sport megerősítette, hogy Tököli Attila, Kabát Péter és Kenesei Krisztián is a kiszemeltek között van.

FTC: "Doll úr elképzeléséről most hallok először, a Fradiért viszont mindenre kapható vagyok" - reagált Dragóner Attila arra a felvetésre, hogy lenne-e a Ferencváros pályaedzője Thomas Doll mellett. Tegnap Lőw Zsolt beszélt arról, hogy Vincze Ottót, Lisztes Krisztiánt és Dragónert is Doll figyelmébe ajánlotta. (Bors)


December 13.:

Honvéd: Egy olasz portál szerint Emanuele Testardi távozik a télen.

FTC: Olasz portálok is cikkeznek Thomas Doll Magyarországra érkezésének lehetőségéről. A német cikkekkel összhangban látnak esélyt a tréner idekerülésére.

Diósgyőr: "Minden csapatrészben szükség van erősítésre, egy kapus, egy védő, egy középpályás és egy csatár leigazolása szerepel a tervekben. Megvannak a nevek, akikkel nem számolunk tavasszal, helyükre érkezhetnek új emberek, de előfordulhat, hogy rajtuk kívül más is távozik és akkor módosítani kell az elképzeléseket. Az biztos, sok edzőmérkőzést játszunk a felkészülés során, hogy legyen alkalom megnézni a próbajátékosokat" - mondta Tomiszlav Szivics. (dvtk.eu)

Honvéd: "Mi a téli szezonban nem akarunk senkit igazolni, talán az egyetlen klubként Magyarországon" - mondta George F. Hemingway egy madridom.hu-nak adott interjúban, amelyet a honvedfc.hu idéz.

DVSC: "Néhány fiatal labdarúgó biztos, hogy felkerül az első csapat keretéhez, emellett, mint minden klubnál, nálunk is várható 2-3 ember cserélődése. De nagyobb mozgás nem lesz a Lokinál a tél folyamán" - idézi Kondás Elemér Hajdú-Bihari Naplónak adott nyilatkozatát a dvsc.hu.

Pécs: "Ezt még nem tudom. Hogy is mondják? Ja, igen: volt már egy informális beszélgetésünk, amely során konkrétumokról nem esett szó, csak mindkét fél tapogatózott a másik terveiről" - mondta Dibusz Dénes a bama.hu kérdésére arról, lesz-e szerződéshosszabbítás a nyáron, amikor lejár a jelenlegi kontraktusa.

Újpest: Négy nyári kiszemeltből kettőre lehet esélye a liláknak a télen. Ők azok.

Légiósok: 2015 nyaráig meghosszabbította az 1860 München a 37 éves Király Gábor szerződését.

Mezőkövesd: 29-ről 25 fősre csökkentené a keretét a télen a matyóföldi gárda - derült ki Tállai András klubelnök szavaiból a csapat évzáróján. (mse-zsory.hu)

Haladás: "Ha előbbre akarunk lépni, meg kell erősítenünk a keretet, ám erre a körülmények miatt kevés esélyt látok. A sérült Mursits Roland helyére viszont egy kapust mindenképpen igazolnunk kell. Az biztos, hogy a kölcsönben szereplő játékosaink télen nem térnek vissza, illetve abban az esetben igen, ha egy adott posztról valaki eligazol és nem tudunk senkit sem hozni a helyére. Ha pedig lesz olyan futballista, aki elégedetlen pillanatnyi helyzetével, elengedjük. A lejáró szerződésű játékosokkal meg kell kezdeni a tárgyalásokat, szeretném, ha senki sem távozna közülük. Ami a legkapósabb labdarúgóinkat illeti: Guzmics Richárd iránt jelen pillanatban nincs komoly érdeklődő, Radó András iránt viszont van. Remélem, tavasszal is mindketten a Rohonci úton futballoznak majd" - mondta Artner Tamás vezetőedző a haladas.hu-nak.

FTC: Jack Tuyp úgy készül, hogy a télen visszaverekszi magát a Fradi kezdőcsapatába.

Győri ETO: Újabb ajánlatot tehet a holland Heerenveen Kalmár Zsoltért.


December 12.:

Puskás Akadémia: "Nem lesz nagy mozgás. Egy-két futballista fog érkezni és távozni, de nagy átalakítás nem lesz" - mondta el Benczés Miklós, akitől Torghelle Sándorról is érdeklődött a rangado.hu.
"Erről sok mindent nem tudok mondani. Korábban is voltak olyan játékosok, akik velünk készülhettek, de később nem a mi csapatunkat erősítették. Ilyen volt Horváth Gábor esete is, aki most éppen Pakson futballozik."

MTK: A csakfoci.hu információi szerint rutinos csatárral erősítene a télen az MTK. A Kenesei, Tököli, Kabát, Torghelle négyesből kerülhet valaki a Hungária körútra.

Újpest: Roderick Duchatelet tulajdonos három minőségi játékost akar igazolni, magyar és külföldi kiszemeltjeik is vannak. Vermes Krisztián élő szerződése ellenére távozhat, Kabát Péter és Balajcza Szabolcs sorsa még nem dőlt el. Ngawa és Ligot is maradhat - legalábbis ez a belga terve.

Videoton/Újpest: A Videoton FC hétszeres válogatott szélsője, Gyurcsó Ádám a nyári átigazolási időszakhoz hasonlóan a lilák kiszemeltje lehet. (Nemzeti Sport)

NB I: Torghelle Sándor a csakfoci.hu "Tilos passzolni!" című sorozatának legfrissebb interjújában is beszélt a jövőjéről, és elmondta, az Újpest valóban képben van az MTK mellett a fővárosból, és ezek a csapatok tűnnek esélyesnek leginkább! Tilos passzolni Torghelle Sándorral - kattints!

FTC: Egy hamburgi portál szerint Thomas Doll akár már a héten aláírhat a Ferencvároshoz. Ugyanakkor a norvég Trond Sollied is képben van még.

Honvéd: A Galatasaray-nál tesztelt Vécsei Bálint kapcsán meglepő kiszemeltről és 700 ezer eurós lehetséges vételárról cikkeznek a török portálok.

NB I: A csakfoci.hu értesülései szerint a Videotonnal szerződést bontott Torghelle Sándort megkereste az Újpest is, de további lehetőségei is vannak az élvonalban.

Kisvárda: Az NB II-es csapat vezetősége fél évre szóló megállapodást kötött Venczel Balázzsal. A 27 éves védekező középpályásnak az őszi szezonban nem volt csapata, előtte a Vasas szerződésében állt, azt megelőzően pedig Pápán futballozott. Az élvonalban eddig 54 mérkőzésen lépett pályára, ezeken három gólt szerzett. (vardase2003.hu)


December 11.:

Újpest: A Rangadó.hu értesülése szerint csütörtökön bejelentik Kabát Péter, Balajcza Szabolcs, Vermes Krisztián és Litauszki Róbert távozását.

Videoton: "Bízom benne, hogy tavasszal érkezik hozzánk néhány játékos, és nagyobb lesz a keretünk, mert ősszel csupán 17 labdarúgónk volt Periccsel együtt, akinek a helyzete elég speciális, hiszen a bajnokinkon mindössze három EU-n kívüli játékos szerepelhet, így Perke csak akkor léphetett pályára, amikor a Pajovics, Leo, Thiago hármasból valaki hiányzott. A legfontosabb tehát, hogy olyan fiatal játékosokkal erősítsük meg a keretünket, akik tovább erősíthetik a csapatunkat. Ahogy azt korábban mondtam már, elsősorban a támadó szekciónkat kell megerősítenünk, hiszen a helyzeteink megvannak, de azokat be is kell lőni" - mondta el a Videoton FC második csapatának az edzője, Vítor Campelos, a vidi.hu-nak.

Honvéd: Vécsei Bálintot teszteli a Galatasaray.

MTK: Hivatalos közlemény erősítette meg a csakfoci.hu információját, amely szerint Baki Ákost a Swansea City teszteli. A védő sorsáról még nem született végleges döntés, a játékos az U21-es és a felnőtt csapattal is részt vesz az edzéseken.

MTK: Baki Ákost honlapunk információi szerint az angol Ligakupa címvédője, a Swansea teszteli.

FTC: Már Németországban is téma, hogy Thomas Doll az egyik edzőjelölt. A szakember beszélt is a Ferencvárosról.

Légiósok: A csakfoci.hu információi szerint az orosz Krilja Szovjetov vételi ajánlatot tett Németh Krisztiánért, de a Roda nemet mondott.

Szigetszentmiklós: "Reálisan nézve, az összevont NB II-ben nem sokan fognak lemondani a játékosaikról télen. Véleményem szerint 2-3 poszton lehet erősíteni, viszont továbbra is úgy látom, hogy nem a keret összetétele a negatív széria oka. Jó támadóink vannak, határozott védelemmel rendelkezünk és van egy nagyon harcos középpályánk is, az egységen kell javítani. Ha sikerül 2-3 poszton erősítenünk, akkor a csapatba kerülésért is nagy harcot kell vívni a játékosoknak" - mondta Várhidi Péter sportigazgató. (sztkfutball.hu)

DVSC: Információink szerint a kevés játéklehetőség miatt 6 év után távozna Debrecenből Vukasin Poleksic. Egyes hírek szerint a kapus legszívesebben a főváros felé venné az irányt. Az Újpestet irányító Nebojsa Vignjevicet például jól ismeri.

Diósgyőr: "Ha esetleg lesz olyan, akiben csalódunk, aki nem végzi el a téli szünetre kiszabott munkát, az azzal egyenlő, hogy nem nálunk képzeli el a jövőjét" - mondta Tomiszlav Szivics a boon.hu-nak.

Légiósok: A 4-4-2.com azt írja, a Fulham-et vezető Rene Meulensteen elsőszámú téli célpontja Dzsudzsák Balázs.

Győri ETO: Csökkenteni kívánják a légiósok számát, másrészt azokét a játékosokét, akik keveset vagy egyáltalán nem szerepelnek az első csapatban. Biztos, hogy távozik Tarmo Kink, aki a Varesétől kölcsönbe volt Győrött. Szintén távozhat az érvényes szerződéssel rendelkező Rafael Burgos, Lazar Stanisic, Onisor-Mihai Nicorec, Marián Had. Sasa Stevanovic és Tokody Tibor vélhetően visszavonul. Az ősz nagy részét sérülés miatt kihagyó Dudás Ádám elképzelhető, hogy télen távozik Győrből, Debrecenbe igazolására is van esély. (kisalfold.hu)


December 10.:

FTC: "Még a héten próbálunk döntést hozni" - írta Kubatov Gábor Facebook-oldalán annak a szurkolónak, aki arról érdeklődött, mikor lehet új edzője a Ferencvárosnak.

ZTE: Tegnap sikeres vizsgát tett Lendvai Miklós megbízott vezetőedző az A-licenszes tanfolyam zárásaként, így tavasszal most már "legális" vezetőedzőként ülhet majd a kispadon. (ztefc.hu)

Haladás: "Szeretnénk a keretet egyben tartani, ezért a nyáron lejáró szerződésű labdarúgók zömével - Schimmer Szabolccsal, Nagy Gáborral, Guzmics Richárddal, Halmosi Péterrel - Tóth Miklós ügyvezető igazgató megkezdi, illetve már meg is kezdte a tárgyalásokat kontraktusuk meghosszabbításáról. Radó András megállapodása csak 2015 nyarán jár le, de mihamarabb szeretnénk vele is hosszabbítani" - mondta Marton Zsolt sportügyekért felelős alpolgármester a haladas.hu-nak.

Győri ETO: Információink szerint Kalmár Zsoltért ajánlatot tett a Heerenveen, de a győriek visszautasították azt.

FTC: "Az edzőkérdés rendkívül összetett. Külföldi edzővel fogunk dolgozni, de nem a Csaba nélkül" - írta egy Máté Csaba helyzetét firtató kérdésre Kubatov Gábor a Facebookon.

Kaposvár: "Nem tudom, kikre gondolt. Nekem senki nem szólt, hogy nincs rám szükség" - mondta a csakfoci.hu-nak Oláh Lóránt arra, ő is azok között lehet-e, akiket átadólistára tesznek a télen az Illés János ügyvezető által beharangozottaknak megfelelően.

FTC: Az olasz lapokban lehetséges edzőjelöltként emlegetett Angelo Gregucci egy friss nyilatkozatban cáfolta, hogy bármilyen szinten felvette volna a kapcsolatot a Fradival.

FTC: "Mindenki tudja, hogy hamarosan új vezetőedzője lesz a klubnak, akiknél az előzetes hírek alapján már azt is lehetett hallani, hogy esetleg ott ülnek majd a lelátón. Egy külföldinek minden játékos ismeretlen, így egy-egy jó teljesítmény kiváló lehetőség arra, hogy felhívják magukra a figyelmet. Biztos vagyok abban, hogy akadhat olyan, aki élt ezzel, és javított a csapaton belüli pozícióján a két vagy három héttel ezelőtti állapotokhoz képest" - mondta Máté Csaba egy csakfoci.hu-nak adott interjúban.

Dunaújváros: "Tovább kell erősíteni, tovább kell építeni a csapatot ahhoz, hogy a feljutást érő pozíciónkat megőrizzük" - mondta Dobos Barna sportigazgató a feol.hu-nak.

Békéscsaba: "Szeretnénk erősíteni a télen, gólerős csatárt, kreatív középpályást és megbízható védőt keresünk" - mondta Komjáti András vezetőedző. (beol.hu)

Paks: Tóth Bence a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában elmondta, nagyvonalakban megegyezett az atomvárosiakkal, így különösebb probléma már nem lehet azzal, hogy tavasszal a zöld-fehéreknél folytassa. Aláírt szerződése még nincs a labdarúgónak, aki az utóbbi időben a Tolna megyeieknél készült.

DVSC: Nagy igazolás nem várható a télen, házon belül pedig 8 főben maximálnák a légiósok számát. Dombi és Bernáth hosszabbíthat. Minderről Szima Gábor beszélt a klub szurkolói ankétján.


December 9.:

Honvéd: Marco Rossi vezetőedző furcsa nyilatkozatot tett.

Haladás: Megtartották a szezonzáró tulajdonosi taggyűlést. Horváth Balázs kisebbségi tulajdonos foglalta össze a történteket: – Meghallgattuk Artner Tamás beszámolóját, amelyet egyhangúlag el is fogadtak a tulajdonosok. Tamás felvázolta a jövő évre vonatkozó koncepciót is, amelyet ugyancsak pozitívan értékeltünk. Az ügyvezető megkezdi a tárgyalásokat a lejáró szerződésű játékosokkal, megtesszük ajánlatunkat, és várjuk a futballisták visszajelzését. Abban bízunk, hogy sikerült egyben tartani a gárdát. Radó Andris marad a Haliban, egyelőre nincs szó az eladásáról. A város a beígért összeget hamarosan átutalja, így az edzőtábor költsége mellett kifizetjük a játékosok prémiumát is. Összességében jó esztendőt zártunk, együttesünk az élmezőnyben tanyázik, bizakodva várjuk a tavaszi folytatást.

NB I: Alessandro Iandoli lehetséges visszatérésének útjában továbbra is ott áll a bekk volt csapata, a Sint-Truiden, amely szeretné visszacsábítani az Újpest előző szezonjának egyik legjobbját, aki a télen távozik a Standard Liége-től. A nyáron a beszámolók szerint nem volt pénze a belga másodosztályú klubnak a játékos bérére, de mivel mindenképpen szeretne feljutni a csapat az élvonalba, így hajlandó lehet a vezetőség többet áldozni Iandoli fizetésére is - írja a voetbalnieuws.be.

Debrecen: "Boldog vagyok, hogy a klubvezetőkkel sikerült mindenben megállapodnunk és továbbra is a csapat tagja leszek. A családommal már megszoktuk az életet Debrecenben, jól érezzük magunkat itt. Alig várom, hogy pályára léphessek az új stadionban. Remélem, sok szép sikert érünk el majd benne mind hazai, mind nemzetközi szinten. Ez is inspirált, amikor igent mondtam a Lokinak" - mondta szerződéshosszabbításáról Nenad Novakovic. (dvsc.hu)

Kaposvár: "Az én véleményem az, hogy jó néhány játékosnak lehetővé kell tennünk azt, hogy eligazoljanak, vagyis lesznek olyanok, akiket átadólistára teszünk. Néhányukkal már beszéltem is ebben az ügyben, de a neveket egyelőre még nem szeretném elárulni" - mondta Illés János ügyvezető a rakoczifc.hu-nak.

Puskás Akadémia: Még a Videotonból való távozása után számoltunk be arról november közepén, hogy a hazai klubok közül a Puskás Akadémiának van a legtöbb esélye megszerezni Torghelle Sándort. Az nso.hu cikke szerint a támadó ennek megfelelően jelenleg Felcsúton készül, és akár oda is igazolhat.

DVSC: "Nem lesz nagy jövés-menés, de két három igazolást elképzelhetőnek tartok. Ezekről még korai lenne beszélni, de mindenképpen szinten akarjuk tartani a csapatot" - mondta Kondás Elemér vezetőedző egy Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatban.

Vasas: Az angyalföldiek több egykori játékosa - Szatmári Zoltán, Piller József és Katona Máté - is engedélyt kért, hogy bekapcsolódhasson a gyakorlásba. (vasasfc.hu)

Honvéd: A Vecsés játékosa, Youssef Abdel-Atey a Cairo Postnak elmondta, a kispestiek ajánlatot tettek neki.


December 8.:

FTC: "A játékosok a saját sorsukról is dönthettek a mai meccsen" - mondta Máté Csaba megbízott vezetőedző a Videoton ellen, 3-2-re megnyert bajnokit követően.

Válogatott: Fred Rutten a vi.nl-nek egyelőre még tagadta, hogy megegyezett volna az MLSZ-el a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányi pozíciójáról.


December 7.:

Honvéd: " Amíg ez a minőség van a keretben, és nem igazolunk, addig tudomásul kell venni, hogy bármilyen meccset el tudunk veszíteni, még az utolsó helyezett ellen is" - mondta a Lombard elleni meccset (0-1) követően Marco Rossi, erősítéseket sürgetve.

FTC: Egy olasz átigazolási piaci szakértő saját weboldalán megjelent hír szerint korábban felmerült a Ferencvárosnál a kisebb olasz csapatoknál dolgozott tréner, Angelo Gregucci neve is, de ez már nem aktuális.

ZTE: "Egyelőre nem tervezünk erősítéseket, legalábbis én nem tudok róla" - mondta el a zalaegerszegi Stúdió Rádiónak Lendvai Miklós, a zalaiak edzője.

FTC: A menesztett Ricardo Moniz szívesen dolgozna Hollandiában.

Debrecen: Nenad Novakovic négy évvel meghosszabbította decemberben lejáró szerződését. (dvsc.hu)

FTC: Többek között a belga Georges Leekensszel (64), Franky Vercauterennel (57) és Hugo Broosszal (61), valamint a holland Ton du Chatinierrel (55) és Erwin Koemannal is felvette a kapcsolatot a klub, mégis egyre valószínűbb - ahogyan azt szerdán mar megírtuk, - hogy Trond Sollied lesz a csapat új edzője. (Blikk)

MTK: Az MTK Sportegyesület és az NB I-es focicsapatot működtető cég egyesülhet, írja a hvg.hu, amely szerint ebben az esetben Garami József vezetőedzőt menesztik, a helyére Bognár Györgyöt, a csapat korábbi válogatott labdarúgóját szemelték ki.

Győri ETO: Korábban is lehetett olvasni külföldi lapokban, hogy Rafael Burgos távozni szeretne Győrből, könnyen lehet, hogy Tarmo Kink is követheti, aki minden valószínűség szerint az olasz Varese csapatához tér vissza, lévén, onnan vette kölcsön őt az ETO. Kink már el is hagyta a csapatot.


December 6.:

DVTK: A mai napon közös megegyezéssel felbontotta a DVTK Thiago Bonfim szerződését, így a fiatal brazil középpályás biztosan nem játszik a Diósgyőr színeiben tavasszal. Thiago Bonfim nyáron érkezett kölcsönbe Diósgyőrbe, a Ligakupában két alkalommal játszott egy-egy félidőt. (dvtk.eu)

Újpest/NB I: A lilák volt játékosát, a Standard Liége-től távozó svájci-olasz védőt, Alessandro Iandolit volt klubja, a szintén belga Sint-Truiden is csábítja, de mint korábban megírtuk, nem kizárt, hogy újra az NB I-ben futballozik majd.

Békéscsaba: "Szükség lenne még két-három gólerős labdarúgóra(…) Már lehetőleg télen, de lehet, hogy nyáron is hozni kell új játékosokat. Olyanokat, akikre hosszú távon lehet építeni, és nem egyéves szerződéssel idekötni. Tettünk máris lépéseket ennek érdekében, vannak olyan kiszemelt NB I-ben játszó labdarúgók, akik csapatukban kevesebb szerepet kaptak, esetleges idekerülésük esetén nálunk akár kulcsemberek lehetnek." Komjáti András vezetőedző nyilatkozott a bmsextra.hu-nak.

Pécs: ""Kicsit átalakítjuk a keretünket, de csak minimálisan. Vannak olya posztok, ahol erősödhetnénk, megnézzük, mik a lehetőségek, ennek tükrében válik el, hogy igazolunk-e, vagy nem"– mondta el Győri János, a PMFC-Matias sportigazgatója, a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.


December 5.:

Légiósok: Orosz lapok szerint már csak apróságok hiányoznak a teljes megegyezéshez a Fulham és a Dinamo Moszkva között.

FTC: Biztos, hogy az új edző nem igazolhat olyan szabadon, mint Ricardo Moniz - szögezte le Orosz Pál.

Haladás: "Beigazolódott az, amit már a szezon előtt is hangoztattam: ez a szűk keret alkalmatlan arra, hogy három fronton versenyezzen" - mondta Artner Tamás a Nyíregyháza elleni kupabúcsú után a haladasfc.hu-nak. Hozzátette, már meg is köszönték a próbajátékon szerepelt Kozma Tamás munkáját, így továbbra is keresi a megfelelő jelöltet a második-harmadik számú posztra a szakvezetés.

Haladás: A csakfoci.hu információi szerint Radó Andrásért a fehérorosz Dinamo Minszk csapata tett ajánlatot.

Haladás: Radóért külföldi csapat tett ajánlatot. Guzmiccsal, Nagy Gáborral és Schimmerrel is hosszabbítanának.

FTC: A Nemzeti Sport értesülései szerint a német Thomas Schaaf is az edzőjelöltek között szerepel a Ferencvárosnál.

Szolnok: "Lesznek változások a keretben, egyrészt szeretnénk igazolni három-négy játékost, úgy gondolom, minden csapatrészbe egy-egy embert. Csak olyan játékosokat szeretnénk hozni, akik azonnal bevethetőek, éppen ezért próbajátékos nem valószínű, hogy Szolnokon lesz a felkészülés során. Megvannak a kiszemeltjeink, meglátjuk, hogy közülük kiket sikerül realizálni. Mivel a létszámunkat nem szeretnénk növelni az újonnan jöttekkel, így lesznek távozók is" - mondta Kis Károly, a Szolnok vezetőedzője a szolnokimavfc.hu-nak.

Légiósok: A malajziai Sarawak Crocs hivatalos közösségi csatornáin tette közzé, hogy Gyepes Gábor a klubhoz szerződött.

FTC: A Blikk is beszámol arról, hogy Trond Sollied élőben nézte meg a tegnapi kupameccset. "Információnk szerint a Szusza Ferenc sta­dionban ott jegyzetelt már a norvég Trond Sollied (54), akit télen nevezhetnek ki a Fradinál" - írja a lap a mai számában.


December 4.:

Honvéd: "Ebből a játékoskeretből többet én nem tudok kihozni. Ilyen minőségű kerettel nem lehet három fronton állva maradni. Minden sorozat fontos a klub számára, de ehhez több játékosra van szükségem. Nagy mennyiségű, minőségi játékosok nélkül kizárt dolog megnyerni bármit is. Az akadémistáktól pedig nem lehet elvárni, hogy azonnal megváltsák a világot" - szólt Marco Rossi panasza az 1-0-ra elveszített, kiesést eredményező pécsi kupameccset követően - részletek itt!

FTC: Ahogy azt a csakfoci.hu elsőként megírta, jelenleg a legközelebb a norvég Trond Sollied áll ahhoz, hogy leülhessen az FTC kispadjára. Mint arról beszámoltunk, nem ő az egyetlen jelölt, de esetében előrehaladottabb állapotban vannak az egyeztetések, ennek egyik fontos lépése, hogy a norvég idejött, és megnézte az FTC-t élőben is az Újpest elleni, 1-0-ra elveszített kupameccsen, a Szusza Ferenc Stadionban. Ez még természetesen nem jelent biztos megállapodást.

FTC: Egy olasz portál Roberto Mancini korábbi segítőjének, Angelo Greguccinak a nevét is bedobta a lehetséges edzőjelöltek közé. Állítólag vele is felvették a kapcsolatot a zöld-fehérek.

FTC: Többszörös bajnok edző a klub elsőszámú jelöltje a padra Trond Sollied személyében.

Honvéd: A Bp. Honvéd közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Futball Akadémián nevelkedett három játékosával. Moga Sergiu, Remes Sebastian és Csontos Ádám távozik Kispestről. (honvedfc.hu)

Légiósok: A caughtoffside.com azt írja, a Liverpoolnak továbbra is kellene Dzsudzsák Balázs, és a Vörösök esélyesebbek a megszerzésére, mint a Fulham. Ennek ellentmond, hogy Brendan Rodgers menedzser kijelentette, nem lesz nagy költekezés a télen.


December 3.:

Légiósok: Az osztrák V. ligába igazolt a korábbi magyar válogatott játékos, Németh Norbert.

Ferencváros: "A Fradi nagyon sokat köszönhet Ricardo Moniznak, sokat tanultunk tőle, s a kapcsolatain keresztül kiváló játékosokat tudtunk leigazolni (ők nem mennek sehova, természetesen). De úgy gondolom Ricardo is sokat köszönhet a Fradinak. Ő amolyan angol típusú edző volt nálunk, ’menedzser’, egyáltalán nem szóltunk bele a munkájába. Azt igazoltuk le, akit ő kért, s nem erőltettünk rá senkit. Utólag úgy érzem, ebben hibáztunk, ezért a következő, minden bizonnyal külföldi edző aligha kap majd ekkora szabadságot. Már kapcsolatba léptünk több szakemberrel, de azt nem tudom megmondani, hogy mikor tudjuk bejelenteni. Az biztos, hogy a felkészülést már az új edzővel kezdjük" – mondta el Orosz Pál az ulloi129.hu-nak.

Haladás: A nyugat.hu beszámolója szerint Kozma Tamás személyében kapust tesztel a gárda. A 27 éves játékos védett korábban az NB I-ben, az őszt viszont a Nógrád megyei első osztályú Salgótarjánnál töltötte.

Kisvárda: Három távozó már biztos. Lakatos László szerződését felbontották, Barzó Gergőt kölcsönadnák, Tóth György pedig Ausztriába menne. (szon.hu)

ZTE / Újpest: A zalaiak szurkolói oldala azt írja, Darko Pavicevic, a gárda leggólerősebb támadója a lilákhoz tart, és Safet Jahic távozásáról is hallani.

Újpest: "Egyelőre nem beszéltünk a jövőmről azóta, de nem is erőltettem. Sokat védtem az utóbbi időben, 15 nap alatt 5 meccsem lehet még itt a szezon hajrájában, és nem akartam, hogy esetleg a köztes tárgyalások bármilyen irányba elvigyék a fejemet. Előbb szeretnék erre koncentrálni, aztán majd decemberben átbeszéljük a jövőt" - Balajcza Szabolcs így beszélt a jövőjéről a csakfoci.hu-nak azok után, hogy nemrégiben azt emlegette, benne van a levegőben a téli vagy nyári távozása, mert még senki nem szólt neki, hogy hosszabbítsanak szerződést.

Légiósok: Orosz lapértesülések szerint a Fulham hamarosan hivatalos ajánlatot tesz Dzsudzsák Balázsért.

FTC: A Kicker azt írja, Lothar Matthäus környezete a szaklap megkeresésére ugyancsak azt mondta, hogy nem áll kapcsolatban a klubbal.

FTC: László Csaba egy Digi Sportnak adott telefonos nyilatkozatban elmondta, nem kereste őt senki a Ferencvárostól. Hozzátette, az Inverness más edzőt választ, így továbbra is szabad marad.

Vasas: Az összes külföldi játékost elküldik.


December 2.:

Légiósok: A klub szurkolói oldalának beszámolója szerint a maláj Sarawak Crocs mestere, Robert Alberts támogatja Gyepes Gábor szerződtetését.

Újpest: Nebojsa Vignjevic a Sport TV Harmadik Félidő c. műsorában elmondta, a télen 2-3 erősítést szükségesnek tart. Nem csak a védelembe igazolna, hanem például góllövő csatárt is hozna.


December 1.:

Videoton: "Vannak olyan játékosok, akik nem bírják azt a nyomást, hogy egy olyan csapatban futballoznak, amelyiknek a bajnoki cím a célja. Ezt meg kell vizsgálnunk, és ha mindez beigazolódik, akkor ezeket a játékosokat le kell cserélni" - mondta José Gomes a Haladás elleni pontvesztést követően. (vidi.hu)

DVSC: "Egy-két minőségi játékosnak esetleg csatlakoznia kellene hozzánk" - mondta többek között Szakály Péter a Sport TV stúdióijában arra a kérdésre, mi kellene ahhoz, hogy a Loki ismét főtáblás legyen a nemzetközi porondon.

Haladás: "Remélem, a vezetők is látják, hogy kevesen vagyunk, és hogy ennyi játékossal lehetetlen ennyi mérkőzést lejátszani. Remélem, a télen tudunk ezen változtatni" - mondta Artner Tamás a Vidi elleni 1-1-es meccs után a Sport TV kamerái előtt.

Légiósok: Maláj lapértesülések szerint Gyepes Gábor a következő napokban a helyi élvonalba felkerült Sarawak Crocs együttesében folytathatja, amennyiben meggyőzi a szakmai stábot.

Diósgyőr: "Az U21-nél tréningezik, hetek óta. Olyan okok miatt, melyeket egyelőre nem osztanék meg a nyilvánossággal. Télen szeretnénk megválni a játékostól" - mondta Kovács Zoltán a fiatal Thiagóról a boon.hu-nak.


November 30.:

Kaposvár: "Vannak olyan játékosok, akiknek a hozzáállásával nem vagyok elégedett. Nagy változások a költségvetésünk miatt nem várhatóak, de ami lehetőségünk lesz, mindent megteszünk, hogy úgy megerősítsük a csapatot, hogy bentmaradjunk az első osztályban. A vezetőedző felé töretlen a bizalom" - mondta el Illés János ügyvezető az MTV-nek a Kaposvár-Loki meccs szünetében.

Szolnok: Egy évvel, 2015. június 30-ig meghosszabbították a 2014 nyarán lejáró szerződését Kis Károlynak, az együttes vezetőedzőjének. (szolnokimavfc.hu)

NB I, válogatott: "Magyarország és környéke része annak a területnek, amelyen rajta tartjuk a szemünket. Megfigyelőink olyan labdarúgókat keresnek, akiket el tudnánk képzelni a Kansas Cityben.(…) A múltban több olyan futballista is akadt, akit le szerettünk volna igazolni, de nem jártunk sikerrel. Van, hogy a magas átigazolási díj vagy a túl magas fizetési igény okoz problémát. Sok olyan játékos van, akit szívesen látnánk a csapatban, de a leigazolását nem engedhetjük meg magunknak" – mondta el a magyar származású, amerikai futballszakember, Peter Vermes az [origo]-nak. A portál azt is tudakolta korábban Győrben is futballozó egykori játékostól, érdekelné-e a magyar válogatott szövetségi kapitányi tisztsége.
"Mindent ajánlatot megfontolok, ami a tudomásomra jut. De ebben az ügyben még nem került velem senki kapcsolatba" – mondta el Vermes.


November 29.:

Vasas: Távozott a vezetőedző, Dirk Berger.

Diósgyőr: "Soha, senki nem mondta, hogy Tisza Tibi nem jó játékos, az egója azonban erősebb annál, mint amit a csapat kibír. Amikor idekerültünk, kellett neki idő, mi segítettünk neki, mint bárki másnak. Amikor nem ment, kikerült a csapatból, szerintem ez egy természetes dolog, az más kérdés, hogy ki, hogyan dolgozza fel ezt a pillanatot. Nekem az a koncepcióm, hogy játékos nem lehet a csapat felett, lehet, én nem gondolkodom ebben százszázalékosan jól, de én így látom. Lesz még vele beszélgetés, én megértem az ő szempontjait" - mondta Tomiszlav Szivics vezetőedző a jövő nyáron lejáró szerződésű Tiszáról. (boon.hu)

ZTE: Szerbiai lapértesülések szerint az angol harmadosztályba szerződhet az NB II-es Zalaegerszeg kapusa, Safet Jahic.


November 28.:

FTC: "Remekül érzem magam a Fradiban és egyre jobb formában vagyok. Már teljes értékű edzésmunkát végzek, nagyon készülök a visszatérésre. S, hogymi a helyzet az FTC-vel? Arra én is azt tudom mondani, mint Orosz Pál, bármi lehetséges" - mondta Fülöp Márton a Blikk megkeresésére.

DVSC: Bódi Ádám és Korhut Mihály sem zárta ki a külföldi szereplés lehetőségét, ebben az anyagi szempont ugyanúgy fontos, mint a szakmai, ám azt azért mindketten kiemelték: jó helyen vannak, az ország egyik legjobb együttesében szerepelnek. (dehir.hu / dvsc.hu)

Újpest: Bram Verbist, az Ajax korábbi és a Cercle Bruges jelenlegi (harmadik számú) kapusa is képben lehet a liláknál. "A nyári átigazolási időszak végén kaptam egy ajánlatot az Újpesttől, szeptember elseje volt, aznap kezdődött a lányomnak az iskola, nem éreztem úgy, hogy akkor mennem kellene, előtte fel akarom mérni, mi vár rám. Ha két hónappal korábban keresnek meg, az egészen más helyzet lett volna. Nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy külföldre igazoljak, ha a családommal is megbeszéltem" - mondta a 30 éves belga hálóőr a voetbalnieuws.be-nek.

Válogatott: A játékosként világbajnok, korábban a brazil válogatott kapitányaként is dolgozó Dunga nevét is bedobták mint lehetséges magyar szövetségi kapitányt, írja a Nemzeti Sport.


November 27.:

Videoton: A Videoton FC közös megegyezéssel szerződést bontott Gyepes Gáborral. A 32 éves védő külföldről kapott ajánlatot, a Videoton FC pedig nem gördít akadályt a távozása elé.

Honvéd: A tribalfootball.com beszámolója szerint vasárnap a kispestiek ajánlatot kaptak egy európai csapattól Andrea Mancinire vonatkozóan, de a játékos úgy döntött, nem távozik, mivel a magyar csapatnál akarja befejezni a szezont.

FTC: Orosz Pál részletesen beszélt a téli játékosmozgásról. Elmondta, védőt, kapust és góllövő csatárt is keresnek, de extra pénzt nem tudnak erre biztosítani. Távozók is lehetnek.


November 26.:

Mezőkövesd: 1-2 héten belül kiderül, hogy Balajti Ádám a matyóföldieknél marad-e, a DVSC-től érkezett csatár kölcsönszerződése december 31-én jár majd le. (heol.hu)

Újpest-FTC: "Nincs az a pénz, hogy a zöld-fehéreknél futballozzak" - nyilatkozta Simon Krisztián a Hír TV Stopper c. műsorában. Ugyanezt a ferencvárosi Gyömbér Gábor is elmondta a lilákkal kapcsolatban.

FTC: A zöld-fehérek korábbi játékosa, a profi labdarúgást már befejező Rósa Dénes a Digi Sport stúdiójában elhangzottak szerint a BLSZ II. osztályban szereplő ASR Gázgyár csapatában folytatja.

Kisvárda: A csapat egyik legértékesebb játékosával, Myke Ramos Bouarddal meghosszabbították a jövő nyáron lejáró szerződését, a megállapodás értelmében a nyolc gólnál tartó brazil csatár 2016. június 30-ig lesz a kisvárdaiak labdarúgója. Révész Attila szakmai vezető távozókról is beszélt. "Néhány játékossal már közöltük, hogy nem számítunk rájuk, neveket addig nem mondanék, míg az érintettek számára nem találunk új klubot, mert a korrektség úgy kívánja meg, hogy ne az utcára tegyük ki őket" - fogalmazott. (szon.hu)

NB I: Az Újpest korábbi húzóembere, Alessandro Iandoli szívesen visszatérne Magyarországra.


November 24.:

Diósgyőr: "Szeretnénk erősíteni, vannak is kiszemeltjeink. A fő célpontokat viszont nyárra tartogatjuk, mivel akkor kerülhetünk olyan pozícióba, hogy jobb feltételekkel tudunk játékosok megszerezni. A téli átigazolásokat nagy mértékben befolyásolja az, hogy mely játékos, játékosok távoznak" - Kovács Zoltán sportigazgató a Sport TV "Harmadik Félidő" c. műsorában beszélt a tervekről.

NB I: "Sanyi egyelőre azon van, hogy átgondolja, milyen irányba folytassa a karrierét. Külföldre nem szeretne menni, pedig van pár ajánlata, de nem akar költözni. Magyarországon csak olyan csapat érdekli, ahol komoly célok várnak rá. Van NB I-es érdeklődő is, ami nem csoda, hiszen ahhoz túl jó játékos, hogy ne érdeklődjenek iránta" – nyilatkozta az Origónak Torghelle Sándor menedzsere, Vörösbaranyi József.


November 23.:

Válogatott: Dzsudzsák kedvenc holland edzője elmondta, megkereste őt az MLSZ

Haladás / Pécs: A Sturm Graz megfigyelője, Szabics Imre is a helyszínen nézi meg a két gárda szombathelyi bajnokiját.

Vasas: Az angyalföldiek tehetséges kapusa, Kovács Dániel közel áll hozzá, hogy a Fluminense végleg leigazolja - derül ki egy a Kubala Akadémia Facebook-oldalára feltöltött videóból.


November 22.:

MTK: Kanta József a Hír TV Sportré című műsorában elárulta, nem tett még le arról, hogy külföldre szerződjön, ugyanakkor hozzátette, ennek jelenleg nem igazán látja realitását.

Légiósok: "Jelezték a klub részéről, hogy szívesen szerződést hosszabbítanának velem, és én is szívesen maradnék még néhány évig az 1860 Münchennél. Addig akarok a pályán lenni, amíg egészséges vagyok és örömet okoz számomra a játék. Egy szezont viszont mindenképp szeretnék még a magyar bajnokságban eltölteni - mondta Király Gábor a dieblaue24.com oldalán.


November 21.:

Haladás: "Sajnos Mursits Roland sérülése súlyos, legalább fél év kihagyás vár rá. Emiatt gondban vagyunk kapusposzton, így a télen mindenképpen igazolnunk kell egy második-harmadik számú hálóőrt" - mondta Artner Tamás. (haladasfc.hu)


November 20.:

Újpest: Balajcza Szabolcs szerződése a nyáron lejár, de még senki nem szólt neki egy esetleges hosszabbításról. A kapus elismerte, benne van a pakliban, hogy már nem sokáig véd a liláknák.

Diósgyőr:Tomiszlav Szivics szerint egyelőre korai arról beszélni, hogy meghosszabbítják-e Tisza Tibor nyáron lejáró szerződését, vagy esetleg távozik a támadó középpályás a télen. A szakember nem tud róla, hogy Priskin Tamás érkezése felmerült volna, és arról is beszélt, milyen erősítések várhatóak a bajnoki szünetben.
"Lesznek távozók. Szeretnénk igazolni minden posztra legalább egy-egy jó játékost, védelembe, középpályára, csatársorba, és a kapuba is" - mondta a vezetőedző egy amigeleken.hu-nak adott interjúban.


November 19.:

Légiósok: A korábban Angliában is védő Gróf Dávid szerződést kötött a német negyedosztályú Goslarer SC-vel.

Győri ETO: Rafael Burgos mindenképpen távozni akar. Elmondása szerint két hazai klub is érdeklődik iránta.

Videoton: A Vitesse egyik szurkolói fórumában olvasható, semmilyen szinten meg nem erősített hírek szerint Nikolics Nemanja is képben van a csatárt kereső holland élvonalbeli csapatnál.

Légiósok: "Úgy tudom, vannak ajánlatok, az sem kizárt, hogy Oroszországban folytatom, az sem, hogy másutt, majd meglátjuk" - mondta a jövőjéről Priskin Tamás az nb1.hu-nak.

Légiósok: "Teljesen megértem Priskin Tamás döntését és a legjobbakat kívánom neki. A klub drámai anyagi helyzete miatt távozott" - mondta Vladimir Gazzaev vezetőedző.


November 18.:

Paks / Légiósok: Tóth Bence ügynöke egy rangado.hu-nak adott nyilatkozatban megerősítette a csakfoci.hu októberi hírét, amely szerint a játékos a Tolna megyeiekhez igazolhat. Priskin Tamás elsőszámú célja egy gyengébb Bundesliga-csapat vagy a német másodosztály lehet.

DVSC: Továbbra is tartja magát a hír az algériai sajtóban, hogy a JSK Kabylie a télen szeretné megszerezni Selim Bouadlát. Az elnök a hírek szerint két labdarúgóval erősítene, a középpályás mellett a líbiai Mohamed Zabiaával. A Lokinál korábban közölték, nem szándékoznak elengedni az élő szerződéssel bíró légióst.

Légiósok: "Minden lehetséges és semmi nem egy emberen múlik. Sok függ attól, mik a tervei a klubnak, de még sorolhatnám a tényezőket. Szerintem tél végén vagy a későbbiekben szóba kerül a sorsom" - mondta Vadócz Krisztián, aki 2012 őszén 1+1 évre igazolt Odensébe.

Honvéd: "Igazolhattam volna Dél-Amerikába is, de én mindenképpen vissza akartam térni Európába. Reményeim szerint olyan teljesítményt tudok nyújtani, amivel kiemelkedek majd a mezőnyből, ez pedig ugye akár előrelépést is hozhat a pályafutásomban" - mondta Edixon Perea a Sport TV kamerái előtt.


November 17.:

Légiósok: Priskin távozik az oroszoktól - anyagi okok döntöttek.


November 16.:

FTC: Orosz Pál a Bors megkeresésére azt mondta, eddig nem került szóba náluk Torghelle szerződtetése.

Honvéd: "Kispesten nincsen szó Torghelle Sándor szerződtetéséről" - mondta George F. Hemingway tulajdonos az nb1.hu-nak.

Újpest / Mezőkövesd: A liláknál a hivatalos álláspont szerint "nem került szóba" Torghelle Sándor szerződtetése, az újonc részéről pedig Bocsi Anna ügyvezető a Nemzeti Sportnak azt mondta, nem céljuk jelen pillanatban újabb igazolást nyélbe ütni.

NB I: Puskás Akadémia? Fradi? Esetleg más? Kik pályázhatnak itthon Torghellére? Körkép.

Újpest: A Bors információi szerint könnyen elképzelhető, hogy Torghelle Sándor a liláknál folytatja.


November 15.:

Videoton: Torghelle Sándor közös megegyezéssel távozik Székesfehérvárról.

Légiósok: A német negyedosztályában szereplő Goslarer SC-nél vesz részt próbajátékon a korábban Angliában is megfordult magyar kapus, Gróf Dávid - írja a goslarsche.de.

Ferencváros: "Két és fél éves szerződés köt a Ferencvároshoz, nagyon nem kapkodunk, ha lesz olyan ajánlat, amely a klubnak és nekem is megfelelő, akkor megköttethető lehet az egyezség" - mondta Böde Dániel egy hosszabb interjúban a jövőjéről.

Pápa/Paks: A Nemzeti Sport megerősíti a csakfoci.hu októberi hírét, amely szerint a Lombardtól eltanácsolt Tóth Bence a tolnaiak edzéseit látogatja.


November 14.:

Haladás: A szakvezetés kapott egy komolyabb összeget az önkormányzattól, amelyet Artner Tamásék arra használnak, amire akarnak. A lejáró szerződésű labdarúgók megtartására és új igazolásokra is futhatja belőle.

U21: A Sport TV közvetítésében elhangzottak szerint egy angol klub megfigyelője is jelen volt a magyar fiatalok Albánia elleni Eb-selejtezőjén.

Újpest: "A keretre ráfér négy-öt-hat minőségi játékos, de nem olyanok kellenek, akik a cserepadra ülnek. Szerintem van rá pénz, bár nem tudom, mennyiből gazdálkodik a tulajdonos, vagy mennyit tud erre fordítani. A fizetéssel minden rendben van, nem ezzel van gond. Úgy érzem, sok olyan játékos jött, aki nem biztos, hogy erősítést jelent. Remélem, januárban olyan játékosok jönnek, akik egyből bevethetők, a kezdőcsapatban kapnak lehetőséget, és mindenképpen erősítést jelentenek" - mondta Kabát Péter a Sportklub "Dodzsem" c. műsorában.

Ferencváros: Öt Fradi-játékos, aki távozhat a télen - a névsor


November 13.:

Videoton: Torghelle Sándor távozhat a télen. A Nemzeti Sport szerint a szakmai stáb a napokban már közölte vele, hogy a jövőben már nem számítanak rá.

Külföld: László Csaba lehet a skót bajnokság második helyén álló Inverness CT menedzsere.

Légiósok: A Lech Poznan legnagyobb szurkolói oldala szerint biztos, hogy Lovrencsics Gergő nagy pénzt hoz hamarosan a klubnak.

Kaposvár: A legutóbb Pápán szereplő, de ősszel szerződést bontó Maróti Béla iránt több NB II-es csapat érdeklődik. Nem lenne azonban meglepő, ha télen visszatérne korábbi klubjához, a Kaposvárhoz.

Ferencváros: "Az idény befejeztével leülünk a szakmai stábbal, és átbeszéljük: kik azok, akik beváltak, és kik azok, akik nem. (...) Változás biztosan lesz a keretben, de nem olyan mértékű, mint a nyáron" - mondta Orosz Pál vezérigazgató egy Magyar Hírlapnak adott interjúban.

Légiósok: Német sajtóinformációk szerint Gróf Dávidot a Regionalliga (negyedosztály) északi csoportjában szereplő Goslarer SC 08 teszteli. (Köszönet az infóért a zte.hu csapatának!)


November 12.:

Haladás: Artner Tamás úgy számol, hogy Guzmics Richárd külföldre távozhat a télen, Radó András klubváltását ellenben nem érzi aktuálisnak. A tréner hozzátette, nem igazán látja a lehetőségét annak, hogy télen erősítsenek.

Haladás: "Félünk, hogy a fiatal játékosainkat elkapkodják a jó szereplés miatt, de sajnos a mi klubunk ilyen. A mi költségvetésünk nem vetekszik a tabellán körülöttünk lévő csapatokéval" - mondta Halmosi Péter az NSO TV kamerái előtt.

Honvéd: "Javulni, fejlődni akarok, folyamatosan jól teljesíteni. Aztán jövő nyáron majd meglátjuk, mi lesz" - mondta a tuttomercatoweb.com-nak Ayub Daud, akinek 2016-ig érvényes a szerződése Kispesten.


November 11.:

Mezőkövesd: A Videotontól nyáron távozott, azóta csapat nélküli Vaskó Tamás 2013. december 31-ig kötött szerződést a Mezőkövesddel.

DVSC: Lapértesülések szerint az algériai élvonalban jelenleg a második helyen álló JS Kabylie együttese szeretné megszerezni Selim Bouadlát , a DVSC középpályását. A csakfoci.hu megkeresésére Róka Géza klubigazgató közölte, Selim Bouadla az egyik legfontosabb tagja a Lokinak, és nincsen napirenden az esetleges távozásának lehetősége.


November 8.:

Újpest: Egy vezér-típusú játékost is akar igazolni a télen , lehetőleg a középpályára Nebojsa Vignjevic, az Újpest nemrégiben kinevezett vezetőedzője. A szerb szakember a balhátvédek számával sem elégedett.


November 5.:

Ferencváros: Muhamed Besicnek vannak máshonnan ajánlatai, de akár 3-4 évig még a Fradiban maradna, csak utána igazolna tovább.


Október 28.:

Ferencváros: A jelenleg csapat nélküli, súlyos betegségből felépülő volt magyar válogatott kapus, Fülöp Márton a zöld-fehérekkel edz.


Október 24.:

Paks: A Lombarddal október elején szerződést bontott Tóth Bence a Paks csapatával készül.


Október 22.:

KTE: A MLSZ Fegyelmi Bizottsága képzési kártalanítás megfizetésével kapcsolatos kötelezettségének elmulasztása miatt 350 ezer forintra büntette a Kecskemét csapatát, emellett felfüggesztette a lila-fehérek igazolási és átigazolási jogát.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON