Blogok

jún
18

Hemingway: Beindultunk és pihenünk

"Lanzafame, Martinez, Odia, Marshall, Pascariu már nincsenek velünk, és még 2-3 játékosra várunk ajánlatot. A még várható 2-3 távozótól eltekintve csapatunk összeállt. Két új támadójátékosunk már megérkezett, és elkezdte a felkészülést Marco Rossi csapatával. Tulajdonképpen más posztra igazolni nem kívánunk, de ha egy kiemelkedő lehetőség adódik, talán még egy középpályás belefér a programunkba."

...tovább »
jún
14

Hemingway: Elviselhetetlen?

"Lanzafamét leigazoltuk. Utána újságcikkek jelentek meg, hogy a játékos bundagyanús. (Előzőleg Olaszországban már jelent meg cikk, de mi erről semmit sem tudtunk.) Mi kértünk információt az ügyészségtől, az Olasz és a Magyar Labdarúgó Szövetségtől. A játékos tagadta a bűnösségét. Később meggyanúsították Olaszországban. Mi azonnal felbontottuk a szerződését. Időközben nemtelen támadások érték a Budapest Honvédot, hogy miért igazoltuk le. S akkor ki az erkölcsös itt?"

...tovább »
jún
7

Hemingway: Sztálin él

"Davide Lanzafame-t klubunk, a Budapest Honvéd 2013. január 28-án szerződtette. A sajtókonferencián információt kaptunk, hogy olasz újságok mint az ottani fogadási csalások egyik gyanúsítottját említették. Utánanéztünk, konzultáltunk a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, akik az olasz hatóságokat is megkeresték. Minden információ, amit február eleje és a tegnapi nap előtt kaptunk - már amikor kaptunk, mert néha semmit sem voltak hajlandók velünk közölni - egyértelműen abba az irányba mutatott, hogy a játékost nem gyanúsították meg, ellene vádat nem emeltek, van játékjoga, és ezért ebben a pillanatban semmilyen szankció alkalmazásának nincs helye. Az MLSZ és mi is ezen információk alapján cselekedtünk. Helyesen."

...tovább »
jún
5

Hemingway: De idézzük…

George F. Hemingway blogja.

A bejegyzések csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással (www.csakfoci.hu) vehetőek át! A blog mindenkor a szerző magánvéleményét tükrözi, mely nem feltétlenül egyezik a szerkesztőség véleményével!

"Ami ezeket az írástudó embereket leginkább bántotta, az az, hogy mi elmondtuk a róluk szóló véleményünket. Vannak emberek, akik egyszerűen nem bírják elviselni, ha valakinek más a véleménye. Pedig az újságírók állítólag hisznek abban, hogy a vélemény szabad. Szóval mi véleményeztünk. Amikor valótlanságot állítottak, nem pereltük be őket, nem fenyegettük meg a lapot, nem gyakoroltunk nyomást rájuk, csak azt tettük és tesszük, amit egy szabad országban szabad. Véleményt nyilvánítunk."

...tovább »
jún
3

Hemingway: A tizenkettedik

"Marcónak jó érzéke van a fiatalokkal való együttműködéshez. Ugyanakkor irtózik azoktól, legyenek fiatalok vagy idősebbek, akik nem képesek túllépni saját árnyékukon, és teljes mértékben elfogadni a profi labdarúgás követelményeit. Szerinte egy játékosnak a focit élni kell, és azoknak, akiknek az öltözőben a pénz, a szórakozás, vagy más időtöltés fontosabb, mint a következő mérkőzés, azoknak nincs helye a csapatban, mert nem az ő értékrendjét vallják."

...tovább »
máj
29

Hemingway: Kedves nemzetisportos barátaim!

Amikor egy magyar csapat eléri, hogy az Európa Ligában induljon, akkor következik a földrajzi játszma. Hová megy a csapat? Kazahsztánba, a kínai határ mellé? Jereván? Valamelyik egzotikus grúz város? Vagy szerencséje lesz, és valamelyik nyugat-európai mini állam fővárosában találja magát nagyszerű olasz vagy spanyol éttermekkel, és olyan helyi futballrajongókkal, akik tudják, ki volt Puskás Ferenc, és melyik klubban játszott. De hagyjuk abba az álmodozást.

...tovább »
máj
28

Hemingway: Ismét Lanzafame

"Ha az MLSZ vagy klubunk hivatalos értesítést kap arról, hogy Davide Lanzafamét meggyanúsították, attól a pillanattól kezdve az MLSZ hivatalosan eljár, és értesíti klubunkat, hogy a játékos nem játszhat csapatunkban. S ha ez így lenne, akkor természetesen a játékos nem lépne többet pályára csapatunkkal. Mi eddig is minden lépést a szövetséggel konzultálva tettünk meg, és ezután is így teszünk."

...tovább »
máj
3

Hemingway: Vidéken

"Sajnálom, hogy a magyar labdarúgásban vannak olyan emberek, akik sem a vereséget, sem a tisztességet nem tudják elviselni, és sunyi, illegális módon szeretnének előnyhöz jutni. Néha engem is meglep, amikor hallom, hogy a Honvéd-MFA csapata, mely jelenleg az 5. helyen áll az NB II Keleti Csoportjában, fölöslegesen hajt és ad bele apait-anyait, hiszen úgysem maradhat jövő évben az NB II-ben a bajnokság átszervezése miatt. Perverz gondolat. Minden labdarúgó úgy lép pályára, hogy győzni akar. Az a vezető, aki úgy küldi a csapatát a pályára, hogy ez a mérkőzés úgysem számít, jobb, ha elkerüli Kispestet."

...tovább »
ápr
29

Hemingway: A Fővárosi Nagycirkusz Pécsen

"Örvendtem, hogy ily sokan duzzadtak az önbizalomtól. Az már kevésbé ilyen nagyszerű, hogy mindössze az 1993-ban született Vécsei Bálintnak volt elég esze ahhoz, hogy elmenjen a környékről, amikor látta, hogy a másik kettő elkezd veszekedni a büntetőrúgás elvégzéséről. Lanzafame mindenképpen meg akarta szerezni a labdát, míg Martinez a világért sem volt hajlandó a hóna aljára beszorított labdát letenni a büntetőpontra. A civakodás vége az lett, hogy a játékvezető végül is a könnyű utat választotta. Mindkét játékosnak sárga lapot adott, nem állítom, hogy érdemtelenül, és így Lanzafame, akinek ez már a második sárga lapja volt, kiállításra került. A közönség jól szórakozott, mi pedig egyik legértékesebb játékosunk nélkül kezdhetjük a következő fordulót."

...tovább »
ápr
25

Hemingway: Ember és gép

"Ennek a Michel Platini UEFA-elnök által támogatott rendszernek totális csődjét nap mint nap láthatjuk a nemzetközi közvetítésekben. Csak a vak nem látja, hogy ez a rengeteg fölösleges pénzkidobást magával hozó változat semmivel sem javítja a játékvezetők tevékenységét. Nap mint nap látjuk azokat a tévedéseket 6 bírós mérkőzéseken, amelyeket 3 bírós meccseken is megfigyelhetünk."

...tovább »
ápr
15

Hemingway: Nike és Schiffer

"A Budapest Honvéd U15-ös csapata tegnap megnyerte a magyarországi Nike Kupát. Ezzel a nagyszerű teljesítménnyel csapatunk bejutott az U15-ösök Klub Európa Bajnokságának titulált Nike Kupa szlovéniai döntőjébe. Mi fogjuk képviselni Magyarországot ezen a kontinensviadalon. Támadójátékosunk, Bíró Bence a Székesfehérváron megtartott döntő gólkirálya lett. A torna legértékesebb játékosának Bíró Ákost választották meg, aki szintén a Honvéd játékosa. Ez a siker azért is szívmelengető, mert eddig ez a korosztály még nem ért el hasonló kiemelkedő eredményt. Ráadásul a fiúk vezetik bajnokságukat is, ami szintén nagy örömmel tölt el. Gratulálok a fiúknak, edzőiknek, Pári Sándornak és Herczeg Vincének, aki meglátta bennük egy ilyen teljesítmény lehetőségét."

...tovább »
már
21

Hemingway: Ezek a fiatalok...

"Ez évben sajnos nehezebb lesz a dolgunk. Vagy szervezési hiba, vagy több szerencsétlen véletlen összejátszása miatt, azt nem tudom, de tény és való, hogy a 2013-as évi Suzuki Kupa akkor kerül megrendezésre, amikor U17-es nemzeti válogatottunk éppen az elitkörben vesz részt. Így válogatott játékosaink nélkül fogadjuk a Real Madridot és a többi külföldi csapatot. Nem tudom, hogy adhatunk-e ily előnyt a világ egyik legjobb csapataként aposztrofált spanyol klub utánpótlásának."

...tovább »
már
12

Hemingway: Előtavasz

"Amikor egy egyesület 4-5 évig foglalkozik egy fiatal játékossal, utána kitörő öröm, amikor látjuk, hogy a törődés nem volt hiábavaló. Vécsei Bálint két góllal, Vernes Ricsi egy ravasz góllal meg egy nagyszerű gólpasszal járult hozzá sikerünkhöz. Dicséretet érdemel Nagy Gergő és Filip Holender is, akik csereként mutatták meg, hogy Honvéd-szintű labdarúgók."

...tovább »
feb
27

Hemingway: Lasagnés lóhús

"Amikor a Magyar Labdarúgó Szövetség egy NB I-es, és újabban egy NB II-es csapatnak licencet ad, megvizsgálja, hogy valószínűsíthető-e az, hogy a klub a csapatot az egész szezonban működtetni tudja. A rendszer komplikált, időigényes, de nagyjából jól működik. Abszolút biztosítékot arra, hogy egy klubnál nem lesz évközi pénzügyi probléma, lehetetlen megkövetelni. Azért lehetetlen, mert 12 hónap alatt olyan változások állhatnak be, amelyeket a licencadó a szezon előtt még rémálmaiban sem vizionál."

...tovább »
feb
19

Hemingway: Listázók

"Ezt az egész listás ügyet 2009 óta tanulmányozom, amikor is az UEFA megvett egy számítógépes szoftvert, vagy legalábbis előfizetett rá. Ezt a rendszert azért dolgozták ki, hogy felhívja az illetékesek figyelmét olyan szokatlan minőségű, mennyiségű, vagy nagyságú internetes fogadásokra, amelyek bizonyos eseteken fölvetik egy labdarúgó mérkőzés tisztességtelen befolyásolásának lehetőségét. Tehát, hogy egyszer s mindenkorra világosan lássunk: a szoftver által feldobott mérkőzések vagy csapatok megnevezése egyáltalán nem azt jelenti, hogy egy bizonyos mérkőzésen valami tisztességtelen történt, hanem egyszerűen csak azt, hogy érdemes egy bizonyos mérkőzést alaposabban megvizsgálni, mert szokatlan fogadási események történtek a mérkőzéssel kapcsolatban."

...tovább »
feb
15

Hemingway: GPS-szel a kocsimban

"A mérkőzés a Vécsei show-val kezdődött, Bálint már az első félidőben mesterhármast rúgott. A félidő vége felé az addig is veszélyesen játszó Bobál Gergely is betalált. A négy gólra ellenfelünk csak egy, különben nagyon szép, bomba góllal tudott válaszolni. A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, Bobál Gerinek is sikerült a mesterhármas, míg Filip Holender gólja és Vécsei Bálint negyedik gólja beállította a 8:2-es végeredményt."

...tovább »
feb
13

Hemingway: Gépkocsi lóval

"Betértem egy közeli hotel recepciójára, megkértem az ott ügyeletes hölgyet, hogy hívjon egy taxit, amely aztán perceken belül a hotelemhez vezetett. Pontosan úgy éreztem magam, mint az a hülye angol a ló vontatta kocsival. De hát az élet már csak ilyen. Mindenesetre ma mindenképen veszek egy GPS-t."

...tovább »
feb
2

Hemingway: Tavaszi remények

"Tudom, sok klubvezető teherként viseli a sok mérkőzést. Én kimondottan örülök, nem csak a jó eredmények miatt, de azért is, mert fiataljaink így sokkal több eséllyel szállnak be a fejlődési versenybe. Néha hallom, amikor fiatal játékosok keseregnek az altaluk kevésnek tartott játékidő miatt. A klub több frontos, komoly terhelése nekik csak öröm lehet. Öröm es bizonyítási lehetőség."

...tovább »
jan
23

Hemingway: Források

"Az eredménytől függetlenül több jelenlévő olasz megfigyelő annyira belelkesedett fiaink játékától, hogy 3-4 játékost azonnal el akartak vinni próbajátékra. Nagyon kellenek ezek a kemény nemzetközi megmérettetések."

...tovább »
jan
7

Hemingway: Koldusbottal Európába?

"Becslések szerint a teljes magyar sportfogadási piac 70-75 milliárd forint éves szinten. Ugyan a magyar bajnokikra eső rész hiteles adatok nélkül nem meghatározható, de jelentősnek tűnik. Függetlenül attól, hogy a fenti két lehetőség közül melyiket választanánk, mindegyik megoldaná a magyar labdarúgás jelenleg legégetőbb problémáját. S akkor már tényleg csak a teljesítményről kellene beszélni. Ugye, az milyen jó lenne?"

...tovább »

CÍMLAPON

                                                                 

Tartalom átvétel