Fradi-Újpest: A derbi összes utózöngéje egy helyen

Feltöltve: 2013, március 11 - 10:26 Frissítve: 2013, március 12 - 09:38

A Ferencváros 2-1-re győzött az Újpest ellen a vasárnapi derbin. Folyamatosan frissülő cikkünkben egy helyre gyűjtjük a rangadó összes utózöngéjét, visszhangját, így ha gyakran visszanézel, semmiről nem maradsz le.

Kövess minket: Twitter   Facebook


Utózöngék

Március 11.:

FTC-Újpest: Tíz éve egymás idegeivel játszanak a csapatok - VIDEÓ!

FTC-Újpest: A vasárnap délutáni mérkőzésre az MTVA közleménye szerint több mint 1,6 millió néző kapcsolt oda. Magát a találkozót kb. 600 ezren nézték végig, több mint kétszer annyian, mint az őszi szezon meccseit általában. A legmagasabb nézőszámok a második félidő második felében születtek: ekkorra a közönség nagysága meghaladta a 900 ezer főt. A meccs ideje alatt az M1 volt a legnézettebb magyar csatorna, közönségaránya 17,1% lett, a férfiak körében pedig még ennél is magasabb, 22% feletti értéket ért el.

FTC-Újpest: Ki volt a Fradi és ki az Újpest legjobbja? Miben volt BL-szintű a derbi? 10 érdekesség a meccsről itt!

FTC: Gyömbér Gábor, Jova Levente és Somalia értékelése.

Rendőrségi hírek: Három embert állítottak elő az egyenruhások különböző okok miatt.

FTC: Videó: Moniz sálat kapott a derbi után - az ünneplés

FTC: Videó a stadiont búcsúztató koreográfiáról itt!

FTC: Ricardo Moniz már korán reggel edzést vezényelt csapatának a derbi után az MTV Ma Reggel c. műsorában elhangzottak szerint.

FTC: Két ferencvárosi játékos is bekerült a forduló válogatottjába.

FTC: Julian Jenner szétharapott egy plüssmajmot az ünneplés közben. Videó itt!


Március 10.:

FTC-Újpest: Nézd meg a derbi összefoglalóját!

FTC-Újpest: Edzői nyilatkozatok itt!

Újpest: Kabát Péter kifakadt a lefújás után.A meccsnap

A hangolás percről-percre:
16.23: "Az első negyedóra eseményei döntőek lesznek. És az, hogy az adott szituációban melyik fél játékosai döntenek majd jobban" - mondta Dragóner Attila az MTVA kamerái előtt. Wukovics László szerint nüanszok döntenek majd, az egykori támadó hazai győzelmet vár.

16.15: Megtelt a stadion!

16.10: "Solymosi, egyre vigyázz, magadra" - így üzent a ferencvárosi tábor a bírónak, aki anno a 6-0-s Megyeri úti meccset is fújta.

15.50: 40 perccel a kezdés előtt a lelátó 95 százaléka megtelt, már nagyon jó a hangulat. A csapatok kijöttek melegíteni.

15.41: Balajcza Szabolcsék is megérkeztek - fütty.

15.39: Óriási üdvrivalgás, kijött Jova Levente és Marko Ranilovic melegíteni.

15.35: Egy órával a kezdés előtt megtelt a B-közép az Albert-stadionban.

15.24: A két tábor megkezdte az üzengetést egymásnak.

15.23: Az MLSZ adatbankjában megjelentek az összeállítások.

FTC: Jova – Somalia, Gyömbér, Besic, Sváb – Cukic, Józsi – Jenner, Aborah, Martinus – Böde
(Pad: Ranilovic; Bönig, Peric, Junior Fell, Klein, Hakola, Leonardo)
ÚJPEST: Balajcza – Vermes, Szélesi, Mihajlovic, Iandoli – Simon K., Vasiljevic, Balogh B., Christ – Kabát, Bruno Moraes
(Pad: Horváth T.; Pollák, Remili, Eninful, Stanisavljevic, Litauszki, Lázár B.)

15.15: Megérkeztek az újpesti szurkolók.

15.10: A stadion felett egy kis helikopter köröz kamerával, amely filmet készít a derbiről. A hangosbemondó arra biztat mindnkeit, hogy integessen, a szerelmespárok pedig csókolózzanak.

15.00: Megérkezett a Ferencváros.

14.45: Hatalmas fütty köszönti a lilákat, amikor megnézik a pályát.

14.43: Megérkezett az Újpest a stadionba.

14.33: Albert-emlékfilmet vetítenek a kivetítőn, a játékvezetők pedig ellenőrzik a pályát. A stadionon kívül már több ezren gyülekeznek.

14.30: Két órával a kezdés előtt így néz ki a stadion:


Előzmények

Március 10.:

FTC: Lipcsei Péter felháborítónak tartja a csapata szombati meccsén látott bíráskodást, és még mindig nem érti, miért állították ki játékosait, és miért küldték el őt magát a padtól.

FTC-Újpest: Rövidített útvonalon járnak az 1-es villamosok, és módosított útvonalon közlekednek a 103-as autóbuszok. A szurkolóknak indítandó különjárati metrószerelvények pedig várhatóan kisebb menetidő-növekedést okoznak majd az M3-as vonalán. A meccs miatt biztonsági okokból gyalogos forgalomelterelések is lesznek, például a népligeti aluljárót a szurkolók érkezése és távozása idején 20-30 perces időtartamra teljesen lezárják, ezekben az időszakokban a gyalogosforgalmat a rendőrök a felszínen szabályozzák. Amennyiben biztonsági okokból szükséges, lezárják a közúti forgalom elől a Könyves Kálmán körút Gyáli út és Elnök utca közötti szakaszát. (MTI)

Újpest: A Sint-Truidennél szereplő két újpesti játékos, Egerszegi Tamás és Barczi Dávid így üzent előbbi Facebook-oldalán: "Újpest, Újpest, Újpest! Gyerünk srácok, szurkolunk Nektek!"

Újpest: A lilák Facebook-oldala elővette az őszi meccset, amelyet a hazaiak a Megyeri úton 2-1-re megnyertek.

FTC: "Ma nálunk igazi sportnap van. A keresztfiam a BVSC-ben épp a Fradi ellen játszik pólómeccset... Utána ebéd, aztán indulás a Szentélybe. Biztos vagyok benne, hogy a fantasztikus közönségünk előtt nyerni fogunk. Nem szabad félvállról venni a meccset, de nem is fogjuk. Úgy érzem, hogy 3-0-ra nyerünk. Szerintetek?" - írta Facebook-oldalán Lipcsei Péter.

FTC: "Nagyon jó érzés úgy készülni, hogy teltház lesz, ráadásul úgy, hogy napokkal előre elfogytak a jegyek. Nem tudom, mikor volt ilyen utoljára, talán a BL-meccsek idején. Egyértelműen győzelmet várok, ha egy góllal nyerünk, én már boldog leszek" - mondta Orosz Pál vezérigazgató a Fradi Médiának.

FTC: "Egy dolgot szeretnék üzenni a szurkolóknak. Azt, hogy kiváló érzés úgy készülni a mérkőzésre, hogy elképesztő buzdításban lesz részünk" - mondta Ricardo Moniz vezetőedző a Fradi Médiának.

Újpest: Kabát Péter arról is beszélt csakfoci.hu-nak adott interjújában, milyen játékfelfogással akarják megverni a Fradit.


Március 9.:

FTC-Újpest: Balhé tört ki a THSE-Sashalom – Ferencvárosi FC BLSZ I-es bajnoki mérkőzés után a Fáy utcában. A budapestifoci.hu információi szerint körülbelül 20 Újpest-szurkoló támadta meg az FFC szurkolóit és játékosait.

"Amikor vége lett a mérkőzésnek a játékosaim elindultak a szurkolókhoz, hogy megköszönjék nekik a támogatást. Ekkor körülbelül húsz kapucnis Újpest-huligán támadott rájuk, valamint a szurkolóinkra. Nagy verekedés tört ki, ami szerencsére nem tartott sokáig, mert a rendőrök hamar a helyszínre értek. Ekkor a támadók elmenekültek. Sajnos egy embert annyira megvertek, hogy mentővel kórházba is kellett vinni. Sajnálatos, hogy ilyen megtörténhetett" - mondta Bitó Tibor, az FFC edzője.

Újpest: "Először is, annál nagyobb meccsen még soha nem játszottam, mint amilyen egy Fradi-Újpest, pedig már hét éve Svájcban légióskodom. Itt is vannak derbik, de annál nagyobbat nem tudnék említeni. A nehézségek ellenére szurkolok az Újpestnek, és úgy vélem, az öregeknek, Szélesinek, Kabátnak, Balajczának tapasztalatból meg kell oldaniuk a meccset, mivel ők már voltak hasonló helyzetben" - Vanczák Vilmos, a Sion védője egy [origo]-nak adott interjúban.

FTC: A Fradi új igazolása, Leonardo Santiago a mai napon ünnepli 30. születésnapját, a támadó akár a meccsen is ünnepelhet - mint Ricardo Moniz korában elmondta, nem kizárt, hogy a brazil pályára lép vasárnap.

FTC-Újpest: A második csapat mindkét oldalon kikapott, méghozzá idegenben 2-1-re. A Fradi II meccsén Lipcsei Pétert is elküldték a padtól.

FTC: "A Ferencváros pénteki nyílt edzésén a gyakorlatokat a játékosokkal végző Ricardo Moniz balszerencsésen érkezett a földre, aminek során megsérült a keze és rövid orvosi ápolásra is szorult, ahonnan bekötött kézzel tért vissza. Később Besic rúgta elég erősen fejen labdával, majd Batik Bence találta el lábával az elé vetődő edzőt" - számol be a tréningről a zöldek egyik szurkolói honlapja, az ulloi129.wordpress.com.

Újpest: "A héten a magyar játékosok szerveztek egy találkozót az első keret tagjainak. Leültek a külföldi játékosokkal, és elmondták nekik, hogy miről szól a Ferencváros elleni mérkőzést egy újpesti számára. A légiósaink erre azt mondták, hogy minden meccsen száz százalékot nyújtanak, de most saját határaikat túllépve ennél is többet akarnak majd kiadni magukból. Én, vagy a többi edző ott sem voltunk, utólag mondták nekem is ezt. Szerintem remek dolog, hogy ilyen játékosaink vannak, ráadásul majdnem mindenki a pályán volt ősszel a hazai derbin, így a hozzáállással egészen biztosan nem lesz semmilyen probléma" - mondta Marc Leliévre vezetőedző. (ujpestfc.hu)

Játékvezetés: "Ez a meccs nem neki való" - mondta a Sport TV szakértője, Zombori Sándor Solymosi Péterről, a Ferencváros-Újpest derbi bírójáról.

FTC-Újpest: A belga-holland ellentétre hegyezte ki a vasárnapi mecset a Bilkk, ahol erről beszélt a két edző, a belga Marc Leliévre, illetve a holland Ricardo Moniz.

– Manapság már nem igazán lehet érzékelni a régi időkből származó belga-holland ellentétet. Békés szomszédokként élünk. Persze, fontos számunkra ez a rangadó, szeretnénk megnyerni. A Ferencvárosnál dolgozó Ricardo Monizt rendkívül nagyra tartom, hiszen amióta ő irányítja a zöld-fehéreket, sokkal jobban szerepelnek, mint elődje idején. Tiszteljük az ellenfelünket, de mindenképpen szeretnénk legyőzni - vélekedett az újpesti tréner.

– Amikor fiatal voltam, a magyar nagy focinemzet volt. Nagyobb, mint Hollandia, mi sehol sem voltunk, amíg Cruyff színre nem lépett. Komoly hagyományai vannak ennek a sportágnak Magyarországon, a ­Fradi és az Újpest is büszke lehet a tradícióira. A múlt heti súlyos vereség ellenére az új edző, Marc Leliévre ­irányításával biztosan keményen küzd majd ellenfelünk, semmi kétség, óriási csata lesz - nyilatkozta Ricardo Moniz.

FTC: Juilan Jenner mondta el várakozásait a derbivel kapcsolatban a csakfoci.hu-nak adott interjújában.

FTC-Újpest:"Sajnos vasárnap több játékosunk a Fradi – UTE rangadó mellett voksolt, de úgy érzem így is sikerül otthon tartani a 3 pontot, míg a riválisaink idegenben lépnek pályára, ahol bármi elképzelhető lehet" - a megyei II-es Heréd edzőjét, Nikl Gábort hevesifoci.hu, a Vámosgyörk elleni találkozó előtt.


Március 8.:

FTC: Kubatov Gábor elnök a klub derbi előtti szurkolói ankétján elmondta, még nem biztos, hogy lezárult az erősítések sora, tárgyalnak szabadon igazolható labdarúgókkal, hiszen hosszabb távra terveznek. Próbálnak már a nyárra is gondolni, hogy akkor könnyebben léphessenek a piacon. Leonardo a keret legdrágább játékosa, vele nyáron leülnek tárgyalni a jövőről, ha minden a tervek szerint alakul. Ugyanez a helyzet Quenten Martinus esetében is – tette hozzá.

Újpest-FTC: Az Újpest és a Ferencváros vívja a magyar futball legnagyobb múltú bajnoki párharcát. Ez a találkozó lesz a 212. első osztályú bajnoki mérkőzés a két csapat között. Az eddigi 211 bajnoki mérkőzésen 60 Újpest-győzelem, 57 döntetlen, valamint 94 ferencvárosi siker született, a gólkülönbség 402-301 a zöld-fehérek javára. (ujpestfc.hu)

FTC: A klub honlapján osztott meg a belépéshez fontos információkat a szurkolókkal:

"Felhívjuk a hazai szurkolók figyelmét, hogy a magas nézőszám és a várható közlekedési korlátozások miatt jelentősen meg fog nőni a belépés ideje.

Ezért a klub minden érvényes belépővel jelentkező fradistát arra kér, hogy ne a mérkőzést megelőző fél órában, hanem legalább másfél órával a meccs kezdete előtt érkezzen meg a stadionhoz.

A rendezők kizárólag ebben az esetben tudják garantálni, hogy mindenki el tudja foglalni helyét a kezdő sípszóig. A kapukat 14 órától nyitjuk, ezzel is segítve a gördülékeny és kényelmes belépést a stadionba.

A vendégszurkolók számára fontos tudnivaló, hogy nekik már az Újpest Városkapunál található P+R parkolóban kialakított ellenőrző-beléptető ponton alá kell vetniük magukat a jegyellenőrzésnek 14 órától. Ezután, a rendőrség által kijelölt helyet már nem lehet elhagyni, az Újpest drukkerek innen együtt, külön metróval utaznak a találkozó helyszínére.

Felhívjuk a vendégszurkolók figyelmét, hogy aki az Újpest-Városkapunál kialakított beléptető ponton nem veti alá magát az ellenőrzésnek és nem utazik a két külön metró egyikével, nem fog tudni bejutni az Albert- Stadionba. Az Üllői úton a vendégszurkolók számára beléptetés és jegyellenőrzés nem lehetséges!"


(FOTÓ: FRADI.HU)

Újpest: "Minden eszközünk megvan a Fradi legjobbjai ellen is" - Iandoli

Újpest: "Egy edzőnek ilyenkor nincs nehéz dolga, hiszen a játékosok alig várják, hogy eddzenek és játszhassanak a Ferencváros ellen. Az egyetlen nehéz feladat múlt történetének mentális feldolgozása, az agyakban rendet rakni. Ezt leszámítva ez az év legkönnyebb hete, hiszen most senkit sem kell motiválni, mindenki győzni akar vasárnap. A csapat összes tagja tisztában van azzal, hogy milyen fontos meccs áll előttünk. Sokkal nehezebb dolgom volt mondjuk egy Kaposvár elleni mérkőzés előtt, így mindenki dolgozik keményen a győzelemért" - mondta Marc Leliévre megbízott vezetőedző a Sport TV kamerái előtt.

FTC: Fotó: A sérült Mark Otten a kézilabdacsapat szintén maródi klasszisával nézte a Győr elleni rangadót.

FTC:: "Szeretnék halhatatlanná válni" - interjú Böde Dániellel.

FTC: A Green Monsters szurkolói csoport közleménye:

"Kedves Szurkolótársaink!

Bizonyára mindannyian tisztában vagytok vele, hogy a Ferencváros számára az év meccse lesz a vasárnapi! Természetesen ennek megfelelő hozzáállást várunk el a csapattól, ugyanakkor fontos, hogy mi szurkolók is ennek megfelelően álljunk a mérkőzéshez!

A legfontosabb, hogy mindenki próbáljon időben, minél hamarabb bejutni a stadionba. A kapukat már 14:00-tól megnyitják. Erre a mérkőzésre egy egész stadionos látvánnyal készülünk, amelyet kizárólag akkor tudunk sikeresen kivitelezni, ha kezdés előtt már mindenki a helyén van. Nagy tömeg lesz, tényleg csak az érkezzen az utolsó egy órában, akinek halaszthatatlan dolga van! A koreográfiával kapcsolatban a hosszanti oldalon helyet foglalókat kérjük, figyelmesen olvassák el majd a kiosztott szórólapokat, a kapu mögöttiek pedig kövessék az előénekes utasításait!

Aki a B-középbe váltott belépőt, az ne feledje, hogy hová jön! Senki ne azért jöjjön, hogy később elmondhassa, jelen volt ezen a derbyn, hanem azért, hogy aktív részese legyen a csapat sikerének, ami rajtunk is múlik – minden Fradistán! Kérünk hát titeket, hogy a meccs alatt a telefonok maradjanak a zsebetekben, ne azzal legyetek elfoglalva, hogy kameráztok, fotóztok! Tisztában vagyunk vele, hogy ilyenkor elmaradhatatlan az alkoholfogyasztás, de amennyiben megoldható, mindenkit kérünk, hogy annyit fogyasszon, amennyi hatására még tudatánál van. A rendőri provokációnak pedig senki ne üljön fel, felesleges szituációkat pedig mi magunk se hozzunk létre!

Ne feledjétek, rengetegen nem jutottak jegyhez, akik közül sokan szívesen jönnének és tennének a csapat sikeréért! Szurkoljunk úgy, hogy meccs végén büszkék lehessünk magunkra!

Robbanjon az egész stadion! Mindenki kattanjon be!

Green Monsters
(B-közép)"

FTC-Újpest: Wukovics László 3-1-s Fradi-sikert, Sebők Vilmos 3-0-s lila diadalt vár a derbitől és szóba került a "tele gatya" is...

Újpest: A leváltott Jos Daerden Hollandiában lehet edző.


Március 7.:

FTC: A Fradi pápai veresége után, az ellenfél edzője nagyon erős hangvételű nyilatkozatot tett a bíráskodásra.

Újpest: Elutasították az Újpest fellebbezését, így a Paks ellen kiállított Antón nem lehet ott a Fradi ellen.

FTC: A Blikk az alábbiakat írja a derbi bírójával kapcsolatban:
"Felháborodtak a Fradi szurkolói a bíróküldés miatt. Az MLSZ Solymosi Pétert (40) jelölte ki a vasárnapi derbi bírójának – a spori vezette 2010. szeptember 11-én az Újpest által 6-0-ra megnyert rangadót. A zöld-fehérek szerint a játékvezető a találkozón jogtalanul állította ki cseh játékosukat, Marek Heinzet (35), s befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. Több Fradi-szurkoló nehezményezi, hogy miért a bíró kapta a derbit, a klub hivatalosan nem foglalt állást".
Érdekesség, hogy a közelmúltban a Digi Sport Reggeli Start című műsorában az Újpest legendája, Göröcs János is jogtalannak nevezte azt a kiállítást, csakúgy, mint Antón piros lapját a Paks ellen.

FTC: "Már csak 3-at kell aludni! Nem tehetek róla, de nekem ez a kedvencem" - írta a Facebookon Lipcsei Péter, a Fradi legendája, aki élete első NB I-es meccsének összefoglalójára, vagyis az alábbi videóra célzott a fenti szavakkal.

Újpest: "Tájékoztatjuk az Újpest FC szurkolóit, hogy a FTC-Újpest FC labdarúgó mérkőzésre biztonságuk érdekében csak a sportszervezett részéről megszervezett utaztatás (2004. évi I. törvény) keretein belül lehet részt venni. Kérjük a gyalogosan, gépkocsikkal, autóbuszokkal érkező újpesti szurkolókat, hogy a mérkőzés napján 14.00 órakor gyülekezzenek az Újpest-Városkapu Metrómegálló, Bocskai út között található P+R parkoló területén a részükre kialakított beléptető pontoknál" - tájékoztatta a vendégdrukkereket a rendőrség, további részletek itt.

FTC: David Mendes da Silva nem lesz a Ferencváros játékosa - mondta el Orosz Pál vezérigazgató a DigiSport stúdiójában. A klubvezető arról is beszélt, nem biztos, hogy az Újpest elleni lesz az utolsó bajnoki az Albert-stadionban.

FTC: "Muszáj végig támadnunk, mert védekezni nem tudunk" - mondta Ricardo Moniz a derbiről abban az interjúban, amelyben részletesen taglalja várakozásait.

FTC: - Egész héten mindenki az Újpest elleni meccsről beszélt, és ez borzasztóan zavart engem. Minden meccs egy döntő. Most a Pápa elleni találkozó volt az, nem az Újpest elleni… Sajnos néhány játékos nem tudta megütni a szükséges szintet, nem csak játékban, hanem emberileg sem - mondta Ricardo Moniz a fradi.hu.-nak.

FTC-Újpest: "Figyeltem a médiában az utóbbi időben Kubatov Gábor ferencvárosi elnök és Roderick Duchatelet újpesti tulajdonos összefogását, csupán elismeréssel tudok erről nyilatkozni. Minden tiszteletem az övék, és magától értetődő, hogy már csak alanyi jogon is támogatom a harcukat" - mondta John Marshall egri tulajdonos.

Újpest: A Bors informátora megerősítette, a mindenbe beleszóló Lelievre és Daerden között olyannyira megromlott a viszony, hogy a csapat törökországi edzőtáborában össze is verekedtek. Szemtanúk elmondása szerint a megbízott vezetőedző a paksi zakó után rögtön ment panaszkodni Duchatelet-nek. Jól jelzi a belga tulaj tanácstalanságát, hogy mielőtt kirúgta Daerdent, négy focistája véleményét is kikérte. Persze vitathatatlan a menesztett edző felelőssége is, mert lagymatag edzéseket tartott, és túl sokat megengedett a futballistáinak. Vissza is éltek a jóindulatával, az egyik külföldi játékos például a 0-6 másnapján részegen jelentkezett edzésre - írja a lap saját információra hivatkozva.


Március 6.:

Ferencváros: A Fradi 4-2-re kikapott a Pápától

Újpest: Az Újpest új edzője a derbiről, a konfliktusokról és a fenyegetettségről - interjú, kattints!

Újpest: A Blikk információi szerint Daerden menesztését belső harcok is megelőzték. Elmérgesedett viszonya segítőjével, Marc Leliévre-rel. A lap cikke szerint a két belga kis híján összeverekedett a gárda januári, törökországi edzőtáborában.

FTC: Így néz ki jelenleg az Albert-stadionban a B-közép, a székek nélkül (fotó: magyarfutball.hu).

FTC: A tervek szerint nem az Újpest elleni derbi lesz az utolsó találkozó a jelenlegi Albert Stadionban, a szoros nemzetközi, valamint hazai versenyprogram miatt még nem született végső döntés a búcsúmérkőzésének időpontját illetően - tájékoztatott a fradi.hu. A klub kiemeli azt is, hogy a stadion ereklyéit, egyes részeit még a bontás előtt meg lehet majd vásárolni - erről keddi cikkünkben bővebben is beszámoltunk. Egyben arra kérnek mindenkit, hogy az Újpest elleni derbi ideje alatt, és azt követően is olyan kitüntetett figyelemmel vigyázzanak a stadionra, ahogy tették azt az elmúlt évek, évtizedek során.

Újpest: A szombati MVM-Paks elleni mérkőzés első félidejében lecserélt Nikolas Proesmans sérülése súlyosnak bizonyult. A keddi MR-vizsgálat után kiderült, hogy a fiatal belga középpályásnak a jobb térdében nem csak az oldalszalag, hanem az elülső keresztszalag is elszakadt, így elkerülhetetlenné vált a műtéti beavatkozás. Nikolas Proesmans a műtétet követően legalább hat hónapig biztosan nem léphet pályára - írja az ujpestfc.hu.

FTC: "A vasárnapi, Újpest elleni mérkőzésre pillanatok alatt elfogytak a jegyek, így egészen biztosan telt ház, 16 000 néző előtt rendezik meg a derbit.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a magas nézőszám miatt jelentősen meg fog nőni a beléptetés időtartama. Minden szurkolónkat arra kérjük, hogy lehetőség szerint ne a mérkőzést megelőző fél órában érkezzenek meg az Albert Stadionhoz, hiszen ebben az esetben a rendezők nem tudják garantálni, hogy a kezdősípszóig el tudják foglalni helyüket.

Arra kérünk minden érvényes belépővel rendelkező szurkolót, hogy legalább a mérkőzés kezdete előtt másfél órával érkezzen meg a helyszínre, és kezdje meg a belépést a stadionba.

Klubunk mindent megtesz azért, hogy zökkenőmentes legyen a beléptetés, de ehhez kérjük drukkereink együttműködését is.

A kapukat már 14.00-kor megnyitjuk. A stadionban 14.15-től kezdődően a FradiMédia válogatott videóival hangolódhatnak szurkolóink a derbire" - írja a fradi.hu.

Újpest: "Himnusz-ellenes vagyok a bajnokikon" - kifakadt az Újpest legendája


Március 5.:

Újpest: Egy bajnoki mérkőzésre tiltották el José María Antónt, a klub fellebbezni fog az ítélet ellen.

FTC-Újpest: Solymosi Péter vezeti majd a derbit. Mint ismert, ő volt a Megyeri úti 6-0-ás hazai sikerrel zárult mérkőzés játékvezetője két és fél éve.

Újpest: "Számítottam arra, a drukkerek nem hagyják szó nélkül a szombati gyenge teljesítményt, de az a legrosszabb álmomban sem jött elő, hogy ilyen szörnyű lépésre szánják magukat. Ez túl durva, viccnek pedig elfogadhatatlan. Egyelőre megpróbálok beszélni azokkal a szurkolókkal, akiket a legjobban ismerek, s nagyon bízom benne, hogy a történetnek nem lesz folytatása. Annyit azonban előrebocsátok, ha bármilyen incidens ér, nem várom meg 2014 nyarát, hogy lejárjon a szerződésem, akkor azonnal továbbállok a Megyeri útról" - nyilatkozta Balajcza Szabolcs a Blikk hasábjain az Újpest néhány drukkerének akciójáról, akik halálos fenyegetéssel felérő módon üzentek a játékosoknak.

Újpest: "Az Ultra Viola Bulldogs Szurkolói Egyesület ma levélben fordult az Újpest FC Kft.-hez, hogy vizsgálja ki a szombati mérkőzés után történt incidens részleteit. Várjuk a másik fél válaszát, a további részletekről tájékoztatunk mindenkit" - írja az uvb92.hu újpesti szurkolói honlap.

FTC: Kubatov Gábor elnök szerint még nem dőlt el az, hogy a Puskás-stadionba költözik-e a csapat.

Újpest: Már nem Jos Daerden a csapat vezetőedzője.

FTC: A kezdőkör is eladó a Fradi-pályán - széket és hálót is vehetnek majd a drukkerek - kattints!

Újpest: A 6-0-tól a 0-6-ig - így várják Újpesten a Fradi elleni derbit.

FTC: Szűcs Lajos szerint a Fradi rúg egy hatost az Újpestnek.

Jönnek az első hangulatvideók, ferencvárosi oldalról gyakran összekötve a stadionbúcsúztatással (természetesen az arra érdemes videókat folyamatosan tesszük közzé):

Újpest: „A vitatható tizenegyes után összeesett a csapat, de ez akkor sem magyarázat a játékra. Szinte nem voltunk a pályán, szó szerint: nem volt helyzetünk, s ha Balajcza nem védi bravúrral a paksiak további helyzeteit, akár 9-10 gólt is kaphatott volna az Újpest. Jó idő volt, jó talaj, egyénileg a paksiaknál jobb képességű játékosok fociztak, de csapatként nem működött az UTE. Nem látok előremutató jeleket, a legjobbjaink szinte nem léteztek, nem mentek fel támadásokhoz, válogatott védők szedték be a gólokat - kilátástalannak tűnik a hétvégi, Fradi elleni derbi, mert a zöld-fehérek meg revánsvágyban égnek: lényegében ugyanez a keretünk verte őket 6-0-ra. Csak jót hallottam az UTE téli felkészüléséről, hogy Törökország így, edzőtábor úgy. Azonban azt is hallottam, hogy a belga edző nem szeretett edzőmeccseket játszani. Hát ilyen nincs egy szezon előtt! Hát hol jönnek ki akkor a hibák, mert egy sima edzésen nem fognak. Érthetetlen az egész. Elől ott Kabát meg Remili: mit is mondjak, nem azok a robbanékony játékosok, akiket el tudnék képzelni belső csatárként. Az Újpest ma ívelget hátulról, nincs játék - szegény Kabát meg Remili nem tud mit kezdeni ezekkel a labdákkal. Én nem vagyok légiósellenes, de ha itthon van jobb, miért hoznak külföldit? El tudom persze képzelni, hogy azért vesznek játékosokat, mert számlázási szempontból megéri. Más magyarázatom nincs. Néhány éve hat teljesen használhatatlan színes bőrű focistát hoztak Újpestre. Na és akkor ott a himnusz ráadásnak: himnuszellenes vagyok a magyar bajnokikon, mert minek ezt a szomorú nemzeti himnuszt lejátszani 6-8 olyan külföldinek, akik azt sem tudják, mi ez az egész. Miért nem veszi már valaki ezt észre, a világon sehol nem csinálják” - vélekedett a DigiSport Reggeli Startjában az újpesti állapotokról az örökös bajnok, Göröcs János.


Március 4.:

FTC: "Nagyobb tehetségeket is látok Van Persie-nél. Van viszont egy komoly probléma önöknél: nem igazán jó az utánpótlás-nevelés" - mondta Ricardo Moniz a Népszavának.

Újpest: Mint mondott Tomislav Sivic az Újpest elleni 6-0-ról és miért tiltotta meg játékosainak, hogy beszéljenek róla? Interjú itt!

FTC: 10 nap múlva már bontják a Fradi stadionját.

FTC-Újpest: Hiba-e, ha az edző 0-3-nál, tíz emberrel nem áll vissza a csapatával? Jenner-e a mezőny legjobb légiósa? - szakértői elemzés Kovács Zoltántól.

Újpest: Oldalszalag-szakadást szenvedett Nikolas Proesmans, akit a Paks elleni bajnoki első félidejében kellett lecserélni és aki így legalább hat hétig nem léphet pályára. A légiósra kedden még egy MR-vizsgálat is vár, amely után kiderül, hogy a keresztszalagok megsérültek-e a térdében - írja az ujpestfc.hu.

FTC: Már biztos a telt ház, a kapu mögötti extra helyekre szóló belépők is elkeltek.

Újpest: Fotó: Így fenyegették meg az újpesti játékosokat és edzőt.

FTC: Böde Dániel is nyilatkozott a derbiről.


Március 3.:

Újpest-FTC: Az Újpestet legyőző Paks játékosai is nyilatkoztak a derbi esélyeiről.


Február 28.:

Újpest: A vendégszektor is tele lesz.


Február 27.:

Újpest-FTC: Közös közleményt adott ki a derbire a két klub.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON