Csak a Fradi maradt szűz, Vad II a legkeményebb - az NB I lapkirályai

Feltöltve: 2015, december 17 - 10:28 Frissítve: 2015, december 17 - 13:09

528 sárga lapot és 26 piros lapot osztottak ki az OTP Bank Liga játékvezetői az őszi 19 forduló során, a legtöbbet - akárcsak tavaly ilyenkor - az egyik legnevesebb magyar bíró, Vad II István, igaz, a pirosak számában ezúttal "csak" a második lett. A csapatok közül a Diósgyőr és a Videoton bűnhődött a legtöbbször, előbbi a kiállítások számában tarolt, utóbbi a „legsárgább” az NB I-ben. A másik véglet a Ferencváros, amely egyetlen piros lapot sem könyvelhetett el, egyetlen élvonalbeli csapatként. Melyik bíró a "lapkirály"? Hol végzett Kassai Viktor? Mérlegen a játékvezetők, számokban.

Íme, a három, legtöbb lapot kiosztott játékvezető:

1. Vad II István 77 (4 piros + 73 sárga, 13 mérkőzés)
2. Kassai Viktor 59 (1 piros + 58 sárga, 12)
3. Erdős József 54 (5 piros + 49 sárga, 12)
4. Iványi Zoltán 50 (4 piros + 46 sárga, 9)
5. Bognár Tamás 49 (3 piros + 46 sárga, 8)

Az előző ősszel, a még 16 csapatos NB I-ben, az első 17 körben összesen 40 piros lap volt az NB I-ben, ennek a negyede egy bíróhoz volt köthető, a 15 meccsen 10 kiállítást kiosztó Vad II Istvánhoz, aki ezúttal is az élen végzett a lapok számát tekintve. Igaz, a FIFA-bíró vezette a legtöbb meccset is (13) a keretből, így nagyot vert a második helyen zárt Erdős Józsefre. A piros lapokban Erdős volt a "király" - derül ki a profispori.hu kimutatásából.

Utóbbi "kedvenc" áldozata a Diósgyőr volt, három kiállítást utalt ki a spori a borsodiaknak, Vad II esetében a Vasas kétszer szerepelt a listán, akárcsak Bognár Tamás esetében az MTK-s Gera Dániel, két meccsen is kiszórta a fiatal támadót a bíró - Gera lett egyébként ezzel az egyetlen duplázó a mezőnyben.

Öt játékvezető (Fábián, Karakó, Németh Á., Pintér Cs., Szőts) egyetlen piros lapot sem osztott ki az ősz folyamán.

Az Európa-bajnokságra is kijutott, az első számú magyar játékvezetőnek számító Kassai Viktor egy kiállítással és 58 sárgával zárta az őszt, utóbbi dobogót ért a számára.


Íme, a lista (és a bírók kiállított labdarúgók névsora):

1. Erdős 5 (Antal B., Kovács G., Bacsa, Fiola, Piermayr)
2. Vad II 4 (Lang, Pajovic, Remili, Iszlai) és Iványi 4 (Simon Á., Szabó J., Balajcza, Hidi)
4. Bognár T. 3 (Gera D. 2x!, Balogh N.) és Szabó Zs. 3 (Kálnoki Kis, Borbély B., Tamási M.)
6. Andó-Szabó 1 (Vinícius), Berke 1 (Szalai D.), Farkas Á. 1 (Grumic), Kassai 1 (Juhász R.), Solymosi 1 (Heris), Szilasi 1 (Vaskó)
12-16. Fábián, Karakó, Németh Á., Pintér Cs., Szőts 0

A csapatok esetében a Diósgyőr végzett az élen, ami a piros lapokat illeti, a borsodiak 19 meccsükön összesen 6-szor fogyatkoztak meg. A Békéscsaba és a Videoton 4-4 esetben, ezzel ők végeztek még a dobogón. Egyetlen olyan klub volt, amelynek játékosai közül senki sem került a kiállítás sorsára, méghozzá a bajnoki éllovas Ferencváros, amelynél kevesebb sárga lapot is csak három csapat kapott.

A figyelmeztetések terén a Videoton végzett az első helyen (54), megelőzve a Vasast (53) és a Honvédot (52). Összességében a DVSC, a Ferencváros és a Puskás Akadémia kapta a legkevesebb lapot (36). (Fotó: vidi.hu)


A csapatok laplistája:

1. Videoton 58 (54 sárga lap + 4 piros lap)
2. Vasas 55 (53 + 2)
3. Bp. Honvéd 53 (52 + 1)
4. Diósgyőr 52 (46 + 6)
5. Haladás 50 (49 + 1)
6. Békéscsaba 48 (44 + 4)
7. Paks 47 (46 + 1)
8. MTK 45 (43 + 2)
9. Újpest 38 (35 + 3)
10. DVSC, Puskás Akadémia 36 (35 + 1)
12. Ferencváros 36 (36 + 0)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON