NB I: Így állnak a csapatok a piacon - átigazolási körkép

Feltöltve: 2016, május 23 - 15:03 Frissítve: 2016, május 23 - 16:19

Egyre több átigazolási hír jelenik meg az NB I-es klubok kapcsán, bár az átigazolási időszak hivatalosan még nem is kezdődött el. A csakfoci.hu a könnyebb átláthatóság kedvéért ismét jelentkezik megszokott rovatával, amely azt veszi számba, hogyan állnak az élvonal klubjai az érkezők, a távozók és a jelöltek terén. Összeállításunkban a két idei kieső (Puskás Akadémia, Békéscsaba) és a már biztosan feljutó Gyirmót is szerepel.

UGRÁS A KEDVENC CSAPATODHOZ:
FTC | Videoton | DVSC | MTK | Haladás | Újpest | Paks | Honvéd | Diósgyőr | Vasas | Gyirmót | Puskás Akadémia | Békéscsaba

A múlt heti cikkhez képest felmerült változásokat zöld színnel emeltük ki.


Ferencváros

Érkezett: -

Távozott: -

Érkezőként felmerült: Szalai Ádám (informálisan felvették vele a kapcsolatot), Lovrencsics Gergely (szabadon igazolható, ő az egyik fő kiszemelt), Huszti Szabolcs (ha kiesne a Frankfurt, akkor merülhetne fel komolyabban), Burak Camoglu (Dortmund II)

Távozóként felmerült: Cristian Ramírez (külföldi érdeklődésről beszélt), Roland Lamah (Crvena Zvezda, Kína - lejár a szerződése), Dibusz Dénes (télen egy francia klub ajánlatot tett érte, a francia vonal továbbra is él), Nagy Ádám (klubok sora figyeli)

Így igazolhatnak: Szeretnének csatárt és védőt igazolni, a hazai mezőnyből nem valószínű az erősítés (Fiola merülhet fel). A klubnak több piacképes játékosa van, akik az Eb-re is mehetnek, ha érkezik értük komoly ajánlat, lenne, akit elengednének, ez esetben a helyükre igazolnának.


Videoton FC

Érkezett: -

Távozott: -

Érkezőként felmerült: Laczkó Zsolt (végül nem lesz a klub játékosa), Bódi Ádám, Varga József (kivásárolnák őket a DVSC-től), Aleksandar Prijovic (Legia), Futács Márkó (Mersin)

Távozóként felmerült: Tischler Patrik (lejár a kölcsönszerződése, viszont maradna), Loic Nego (Astra - a klub nem engedné el)

Így igazolhatnak: A keretet együtt tartanák, több játékossal hosszabbítottak. Kovács Zoltán elmondta, magyar nevekben is gondolkodnak, készülnek nagy dobásra is, de olyan játékos is érkezhet, akinek a megszerzése meglepetést jelenthet majd. Külföldről olyan légiósban gondolkodnak, aki a magyarnál magasabban jegyzett bajnokságból érkezne, és élőben felmérték a tudását.


Debreceni VSC

Érkezett:

Távozott: Adamo Coulibaly (lejár a szerződése), Ibrahime Sidibe (lejár a szerződése)

Érkezőként felmerült: -

Távozóként felmerült: Bódi Ádám, Varga József (a Videoton kivásárolná őket)

Így igazolhatnak: Több poszton is szeretne erősíteni a Loki, leginkább csatárt igazolnának. Kérdés, hogy a Videoton által csábított játékosok közül elengednek-e valakit, hiszen az értük kapott összegből alighanem komolyabban tudnának erősíteni.


MTK

Érkezett: Borbély Bálint (Békéscsaba)

Távozott: Khaly Iyane Thiam (Chicago Fire, kölcsönben)

Érkezőként felmerült: -

Távozóként felmerült: Cseke Benjámin (végleg megvenné az Újpest)

Így igazolhatnak: Folyamatosan hosszabbítanak a kulcsemberekkel, a keretet együtt tartanák. Nagy mozgás nem várható, a következő szezonban az eddiginél is több fiatal kaphat lehetőséget.


Szombathelyi Haladás

Érkezett: -

Távozott: Ante Batarelo (lejárt a szerződése)

Érkezőként felmerült: Ezequiel Calvente (Békéscsaba)

Távozóként felmerült: Nagy Patrik (megfelelő ajánlat esetén elengednék), Sasa Popin (megfelelő ajánlat esetén elengednék), Dudás Ádám (ha nem lesz sérülésmentes, elengedik)

Így igazolhatnak: Szeretnék megerősíteni a keretet olyanokkal, aki egyértelműen erősítést jelentenek.


Újpest

Érkezett: -

Távozott: Litauszki Róbert (Cracovia)

Érkezőként felmerült: Ezequiel Calvente (Békéscsaba), Cseke Benjámin (opcióval megvásárolnák az MTK-tól)

Távozóként felmerült: Lencse László (lejár a kölcsönszerződése, az álláspontok túl távoliak a felek között), Jonathan Heris (egy belga érdeklődő vinné, de a játékossal meg kell állapodni), Balogh Balázs (szerződést hosszabbított, de ajánlata van Lengyelországból), Kabát Péter (lejár a szerződése, még nem hosszabbítottak)

Így igazolhatnak: Több kulcsember iránt van érdeklődés, kérdés, velük mi lesz. Támadót biztosan kell igazolniuk. A klubnak lejár az eltiltása a nemzetközi porondon, így jövőre már lenne lehetőség elindulni kupasorozatban, ez akár növelheti a tulajdonosi szándékot arra, hogy megerősítse a keretét.


Paks

Érkezett: Kemenes Szabolcs (Honvéd), Kovács Gábor (DVTK)

Távozott: -

Érkezőként felmerült: Jelena Richárd (Honvéd)

Távozóként felmerült: Bajner Bálint (elengednék), Rodenbücher István (lejár a szerződése)

Így igazolhatnak: Nagy mozgás nem lesz, kapus igazolása fontos szempont volt, ez már sikerült.


Bp. Honvéd

Érkezett: -

Távozott: Kemenes Szabolcs (Paks), Souleymane Youla (MLS?), Aleksandar Ignjatovic

Érkezőként felmerült: Gróf Dávid (Csákvár), Forgács Dávid (Atalanta), Davide Lanzafame (Novara), Székely György (Paks)

Távozóként felmerült: -

Így igazolhatnak: Nagy mozgás nem lesz, egy balbekk és egy csatárok mögött játszó támadó leigazolása lesz a legfontosabb feladat a nyáron, de Kemenes helyére is érkezik valaki.


Diósgyőr

Érkezett:

Távozott: Kovács Gábor (Paks), Miroslav Grumic (lejárt a szerződése)

Érkezőként felmerült: Ezequiel Calvente (Békéscsaba), Polgár Kristóf (Liverpool), Futács Márkó (Mersin), Spandler Csaba (PAFC)

Távozóként felmerült: Barczi Dávid (lejár a szerződése), Egerszegi Tamás (lejár a szerződése), Koman Vladimir (lejár a szerződése), Georges Griffiths (elengednék)

Így igazolhatnak: Az első megoldandó feladat a keret együtt tartása lenne, hiszen sok játékosnak lejár a szerződése. Több fiatal is érkezhet a Pisont István által korábban vezetett korosztályos válogatottakból, de Spanyolországból is szeretnének meghatározó labdarúgót igazolni.


Vasas

Érkezett: -

Távozott: -

Érkezőként felmerült: Ezequiel Calvente (Békéscsaba)

Távozóként felmerült: -

Így igazolhatnak: Michael Oenning elmondta, szeretnék néhány pozícióban megerősíteni a csapatot, a megkeresések a kiszemelt játékosok felé már meg is történtek. A szakmai stáb a klubvezetéssel karöltve, közös vélemény alapján dönt majd az erősítésekről, de fontos szempont, hogy a jövőben is, a fiatal magyarokra is támaszkodjon a klub.


Gyirmót

Érkezett: -

Távozott: -

Érkezőként felmerült: -

Távozóként felmerült: -

Így igazolhatnak: Bene Ferenc vezetőedző szerint az alap adott, csak három-négy minőségi, a jelenlegi állományhoz képest jobb képességű labdarúgó leigazolását tervezik.


Puskás Akadémia

Érkezett: -

Távozott: -

Érkezőként felmerült: Lencse László (kölcsönből visszatér), Tischler Patrik (kölcsönből visszatérhet, számítanak rá), Vanczák Vilmos (a kiesés után nem aktuális)

Távozóként felmerült: Lencse László (szeretne NB I-ben futballozni), Fiola Attila (FTC, külföld - jó ajánlat esetén elengedik), Sallai Roland (külföld - jó ajánlat esetén elengedik), Spandler Csaba (DVTK) + a légiósok

Így igazolhatnak: A légiósok biztosan távoznak majd (kivéve, akik már magyar állampolgárok), őket pótolniuk kell majd hazai futballistákkal.


Békéscsaba

Érkezett: -

Távozott: Laczkó Zsolt (lejár a szerződése), Borbély Bálint (MTK)

Érkezőként felmerült: -

Távozóként felmerült: Ezequiel Calvente (több NB I-es klub vinné) + a légiósok

Így igazolhatnak: A légiósokra a következő szezontól nem számítanak, a klub saját nevelésű és csak magyar játékosokra építi majd a csapatot, ehhez viszont igazolni kell.

(Fotó: ujpestfc.hu)

Ezeket kell tudnod, ha Eb-meccsre mész - 8 fontos kérdés és válasz » »

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON