NB I: Már pörög a magyar piac - átigazolási körkép

Feltöltve: 2016, május 30 - 10:59 Frissítve: 2016, május 30 - 13:59

Egyre több átigazolási hír jelenik meg az NB I-es klubok kapcsán, bár az átigazolási időszak hivatalosan még nem is kezdődött el. A csakfoci.hu a könnyebb átláthatóság kedvéért ismét jelentkezik megszokott rovatával, amely azt veszi számba, hogyan állnak az élvonal klubjai az érkezők, a távozók és a jelöltek terén. Összeállításunkban a két idei kieső (Puskás Akadémia, Békéscsaba) és a már biztosan feljutó Gyirmót is szerepel.

UGRÁS A KEDVENC CSAPATODHOZ:
FTC | Videoton | DVSC | MTK | Haladás | Újpest | Paks | Honvéd | Diósgyőr | Vasas | Gyirmót | Puskás Akadémia | Békéscsaba

A múlt heti cikkhez képest felmerült változásokat zöld színnel emeltük ki.


Ferencváros

Érkezett: -

Távozott: -

Érkezőként felmerült: Szalai Ádám (informálisan felvették vele a kapcsolatot), Lovrencsics Gergely (szabadon igazolható, ő az egyik fő kiszemelt), Huszti Szabolcs (ha kiesett volna a Frankfurt, akkor merülhetett volna fel komolyabban), Burak Camoglu (Dortmund II), Rafael van der Vaart (Betis), Stieber Zoltán (Hamburg)

Távozóként felmerült: Cristian Ramírez (külföldi érdeklődésről beszélt), Roland Lamah (Crvena Zvezda, Kína - lejár a szerződése), Dibusz Dénes (télen egy francia klub ajánlatot tett érte, a francia vonal továbbra is él), Nagy Ádám (klubok sora figyeli)

Így igazolhatnak: Szeretnének csatárt és védőt igazolni, a hazai mezőnyből nem valószínű az erősítés (Fiola merülhet fel). A klubnak több piacképes játékosa van, akik az Eb-re is mehetnek, ha érkezik értük komoly ajánlat, lenne, akit elengednének, ez esetben a helyükre igazolnának.


Videoton FC

Érkezett: Barczi Dávid (Diósgyőr)

Távozott: -

Érkezőként felmerült: Laczkó Zsolt (végül nem lesz a klub játékosa), Bódi Ádám, Varga József (kivásárolnák őket a DVSC-től), Aleksandar Prijovic (Legia), Futács Márkó (Mersin), Theodorosz Kolokudiasz (Anorthoszisz Famaguszta), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor)

Távozóként felmerült: Tischler Patrik (lejár a kölcsönszerződése, viszont maradna), Loic Nego (Astra - a klub nem engedné el), Haraszti Zsolt (Paks), Koltai Tamás (Paks, végleg megvennék), Braniszlav Danilovics (Puskás Akadémia, lejár a kölcsönadása)

Így igazolhatnak: A keretet együtt tartanák, több játékossal hosszabbítottak. Kovács Zoltán elmondta, magyar nevekben is gondolkodnak, készülnek nagy dobásra is. Külföldről olyan légiósban gondolkodnak, aki a magyarnál magasabban jegyzett bajnokságból érkezne, és élőben felmérték a tudását.


Debreceni VSC

Érkezett:

Távozott: Adamo Coulibaly (lejár a szerződése), Ibrahime Sidibe (lejár a szerződése)

Érkezőként felmerült: Banai Dávid (Újpest), Daru Bence (ZTE), Laczkó Zsolt (Békéscsaba, lejár a szerződése)

Távozóként felmerült: Bódi Ádám, Varga József (a Videoton kivásárolná őket)

Így igazolhatnak: Több poszton is szeretne erősíteni a Loki, leginkább csatárt igazolnának. Kérdés, hogy a Videoton által csábított játékosok közül elengednek-e valakit, hiszen az értük kapott összegből alighanem komolyabban tudnának erősíteni.


MTK

Érkezett: Borbély Bálint (Békéscsaba)

Távozott: Khaly Iyane Thiam (Chicago Fire, kölcsönben)

Érkezőként felmerült: -

Távozóként felmerült: Cseke Benjámin (végleg megvenné az Újpest)

Így igazolhatnak: Folyamatosan hosszabbítanak a kulcsemberekkel, a keretet együtt tartanák. Nagy mozgás nem várható, a következő szezonban az eddiginél is több fiatal kaphat lehetőséget.


Szombathelyi Haladás

Érkezett: -

Távozott: Ante Batarelo (lejárt a szerződése)

Érkezőként felmerült: Ezequiel Calvente (Békéscsaba)

Távozóként felmerült: Nagy Patrik (megfelelő ajánlat esetén elengednék), Sasa Popin (megfelelő ajánlat esetén elengednék), Dudás Ádám (ha nem lesz sérülésmentes, elengedik), Németh Márió (FC Basel), Thomas Wils (Lierse), Ugrai Roland (Diósgyőr)

Így igazolhatnak: Szeretnék megerősíteni a keretet olyanokkal, aki egyértelműen erősítést jelentenek.


Újpest

Érkezett: -

Távozott: Litauszki Róbert (Cracovia)

Érkezőként felmerült: Ezequiel Calvente (Békéscsaba), Cseke Benjámin (opcióval megvásárolnák az MTK-tól), Novothny Soma (Napoli), Zsótér Donát (Puskás Akadémia), Tischler Patrik (Puskás Akadémia)

Távozóként felmerült: Lencse László (lejár a kölcsönszerződése, az álláspontok túl távoliak a felek között), Balogh Balázs (szerződést hosszabbított, de ajánlata van Lengyelországból), Jonathan Heris (Sint-Truiden), Banai Dávid (DVSC), Kabát Péter (Gyirmót)

Így igazolhatnak: Több kulcsember iránt van érdeklődés, kérdés, velük mi lesz. Támadót biztosan kell igazolniuk. A klubnak lejár az eltiltása a nemzetközi porondon, így jövőre már lenne lehetőség elindulni kupasorozatban, ez akár növelheti a tulajdonosi szándékot arra, hogy megerősítse a keretét. Úgy tudjuk, a magyar piacról idén pénzért is igazolnának, legalábbis megkezdődtek erről az egyeztetések a kiszemeltekkel.


Paks

Érkezett: Kemenes Szabolcs (Honvéd), Kovács Gábor (DVTK), Jelena Richárd (Honvéd)

Távozott: -

Érkezőként felmerült: Haraszti Zsolt (Videoton), Koltai Tamás (Videoton, végleg megvennék)

Távozóként felmerült: Bajner Bálint (elengednék), Rodenbücher István (lejár a szerződése)

Így igazolhatnak: Nagy mozgás nem lesz, kapus igazolása fontos szempont volt, ez már sikerült.


Bp. Honvéd

Érkezett: Gróf Dávid (Csákvár)

Távozott: Kemenes Szabolcs (Paks), Souleymane Youla (MLS?), Aleksandar Ignjatovic, Jelena Richárd (Paks)

Érkezőként felmerült: Forgács Dávid (Atalanta), Davide Lanzafame (Novara), Székely György (Paks)

Távozóként felmerült: -

Így igazolhatnak: Nagy mozgás nem lesz, egy balbekk és egy csatárok mögött játszó támadó leigazolása lesz a legfontosabb feladat a nyáron, Kemenes helyére pedig már érkezett pótlás.


Diósgyőr

Érkezett:

Távozott: Kovács Gábor (Paks), Miroslav Grumic (lejárt a szerződése), Barczi Dávid (Videoton)

Érkezőként felmerült: Ezequiel Calvente (Békéscsaba), Polgár Kristóf (Liverpool), Futács Márkó (Mersin), Spandler Csaba (PAFC), Ugrai Roland (Haladás)

Távozóként felmerült: Egerszegi Tamás (lejár a szerződése), Koman Vladimir (lejár a szerződése), Georges Griffiths (elengednék), Elek Ákos (külföld?)

Így igazolhatnak: Az első megoldandó feladat a keret együtt tartása lenne, hiszen sok játékosnak lejár a szerződése. Több fiatal is érkezhet a Pisont István által korábban vezetett korosztályos válogatottakból, de Spanyolországból is szeretnének meghatározó labdarúgót igazolni.


Vasas

Érkezett: -

Távozott: -

Érkezőként felmerült: Ezequiel Calvente (Békéscsaba), Vaskó Tamás (Békéscsaba)

Távozóként felmerült: -

Így igazolhatnak: Michael Oenning elmondta, szeretnék néhány pozícióban megerősíteni a csapatot, a megkeresések a kiszemelt játékosok felé már meg is történtek. A szakmai stáb a klubvezetéssel karöltve, közös vélemény alapján dönt majd az erősítésekről, de fontos szempont, hogy a jövőben is, a fiatal magyarokra is támaszkodjon a klub.


Gyirmót

Érkezett: -

Távozott: -

Érkezőként felmerült: Kabát Péter (Újpest)

Távozóként felmerült: -

Így igazolhatnak: Bene Ferenc vezetőedző szerint az alap adott, csak három-négy minőségi, a jelenlegi állományhoz képest jobb képességű labdarúgó leigazolását tervezik.


Puskás Akadémia

Érkezett: Spandler Csaba, Makrai Gábor, Fényes Szabolcs (Csákvár, kölcsönből vissza)

Távozott: -

Érkezőként felmerült: Lencse László (kölcsönből visszatér), Tischler Patrik (kölcsönből visszatérhet, számítanak rá), Vanczák Vilmos (a kiesés után nem aktuális), Braniszlav Danilovics (Videoton, kölcsönből vissza)

Távozóként felmerült: Lencse László (szeretne NB I-ben futballozni), Fiola Attila (FTC, külföld - jó ajánlat esetén elengedik), Sallai Roland (külföld - jó ajánlat esetén elengedik), Spandler Csaba (DVTK), Zsótér Donát (Újpest), Tischler Patrik (Újpest) + a légiósok

Így igazolhatnak: A légiósok biztosan távoznak majd (kivéve, akik már magyar állampolgárok), őket pótolniuk kell majd hazai futballistákkal.


Békéscsaba

Érkezett: -

Távozott: Borbély Bálint (MTK), Laczkó Zsolt (DVSC, lejár a szerződése)

Érkezőként felmerült: -

Távozóként felmerült: Ezequiel Calvente (több NB I-es klub vinné) + a légiósok, Vaskó Tamás (Vasas)

Így igazolhatnak: A légiósokra a következő szezontól nem számítanak, a klub saját nevelésű és csak magyar játékosokra építi majd a csapatot, ehhez viszont igazolni kell.

(Fotó: vidi.hu)

Ezeket kell tudnod, ha Eb-meccsre mész - 8 fontos kérdés és válasz » »

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON