Friss: Így változott az NB I játékosainak piaci értéke a Transfermarkton

Feltöltve: 2015, február 24 - 14:24 Frissítve: 2015, február 24 - 18:19

A Videoton vág neki a legértékesebb kerettel az OTP Bank Liga tavaszi küzdelmeinek az elsőszámú külföldi szakportál statisztikái szerint. A fehérváriakat az FTC követi, a futballisták átlagos értékét illetően viszont a Győri ETO áll a második helyen. A futballisták között Nikolics Nemanja az éllovas, de az első ötben három télen érkezett labdarúgót is találunk.

Az átigazolásokra szakosodott transfermarkt.de rendszeresen követi a játékosok piaci értékének változásait, és bár a portál ezeket nem mindig hivatalos értékekre alapozza, érdemes megvizsgálni, hogyan állnak az "erőviszonyok" ebben a tekintetben az OTP Bank Ligában a téli holtidény, a változások után.

A legértékesebb kerettel eszerint a Videoton FC bír, a fehérváriak 11,8 millió eurót érő állománnyal büszkélkedhetnek. A Ferencváros a második ugyancsak 10 millió euró feletti értékkel, ha viszont a keretek létszámát is figyelembe vesszük, a futballisták átlagos értékét vizsgálva a Győri ETO feljön a második pozícióba a fővárosi zöld-fehéreket megelőzve. A rangsor végén a Lombard Pápát találjuk.


A játékosok átlagos piaci értéke csapatonként

1. Videoton (513 ezer euró)
2. Győri ETO (450)
3. Ferencváros (362)
4. Diósgyőr (317)
5. Debreceni VSC (310)
6. Újpest (266)
7. Budapest Honvéd (231)
8. MTK (217)
9. Puskás Akadémia (203)
10. PMFC-Matias (202)
11. Nyíregyháza Spartacus (185)
12. Szombathelyi Haladás (183)
13. Paks (147)
14. Dunaújváros PASE (143)
15. Kecskemét (137)
16. Lombard Pápa (120)

A transfermarkt.de statisztikái szerint az NB I jelenlegi legértékesebb játékosa a góllövőlistát vezető Nikolics Nemanja, aki végül maradt a Vidinél a télen. A támadót Juhász Roland, és a Honvéd új szerzeménye, Lucas Ontivero követi a listán. Az első tízben vele együtt kettő, az első 21-ben hat olyan labdarúgót találunk, aki most érkezett a magyar bajnokságba. (A Transfermarkt kapcsán fontos megjegyezni, hogy a topligákkal ellentétben a magyar is azon bajnokságok közé tartozik, ahol egy-egy játékos feltüntetett értékét nem lehet "készpénznek" venni, legfeljebb becslésnek tekinthető, hiszen klubváltásnál ekkora összeget aligha fizetnének érte. Ez alól néhány keresettebb hazai játékos lehet kivétel.)

Az NB I jelenlegi legértékesebb játékosai:

A magyar bajnokság jelenlegi legdrágább csapatában négy fehérvári, két ferencvárosi és két győri játékost találunk, de egyből befért az együttesbe a hazatért Koman Vladimir is.

Ami a piaci értékek változásait illeti, az alábbi a helyzet.

Piaci értékek emelkedése százalékban:
És összegszerűen:

[Itt a Transfermarkt azokat is számításba veszi, akik most igazoltak el az NB I-ből. Cikkünk elkészítésekor a Transfermarkt lekérdezését használtuk, de olvasóink jelezték, hogy az oldal rendszerében sajnos lehetnek hibák. Utóbb az adatok korrigálásra kerültek] (Fotó: vidi.hu)

Piaci értékek csökkenése százalékosan:
És összegszerűen:

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON