Svájcban kiszámolták: Van, amiben a Loki 1., a Fradi 12., a Diósgyőr 13. az NB I-ben

Feltöltve: 2015, március 3 - 13:33 Frissítve: 2015, március 3 - 16:26

A CIES svájci kutatóintézet kimutatása szerint a Debrecen keretében volt az utóbbi időben a legnagyobb az állandóság. 2014-ben a Loki játékosai voltak azok a magyar élvonalban, akik átlagban már a legrégebb ideje szolgálták klubjukat. A Ferencváros, a Diósgyőr vagy a Puskás Akadémia a lista második felében szerepel.

A legkülönbözőbb dolgokról készített kimutatásokat Európa élvonalbeli bajnokságai kapcsán a CIES svájci kutatóintézet. A szervezet munkatársai azt is vizsgálták, hogy mely együttesek kereténél a legkisebb és a legnagyobb a fluktuáció, egy-egy öltözőben átlagosan mennyi időt húznak le a játékosok.

A vizsgálat eredménye szerint az OTP Bank Ligában a DVSC játékoskerete volt a legstabilabb az elmúlt időszakban. A 2014-es esztendőben ott megfordult labdarúgók átlagosan majdnem 3,5 éve szolgálták aktuálisan a hajdúságiakat. A Loki télen sem forgatta fel csapatát, azaz hű maradt a hagyományokhoz.

Ugyancsak az élmezőny tagja az MTK és az ETO, bár a győriek a télen biztosan rontották az adatukat, és a következő felmérésnél minden bizonnyal hátrébb kerülnek majd.

A Ferencvárost és a Diósgyőrt a lista vége felé találjuk a Puskás Akadémiával egyetemben. A két újonc statisztikáján az élvonalbeli szerepléshez szükséges változások kiválóan tükröződnek. (Fotó: puskasakademia.hu)


Egy játékos átlagosan hány éve volt az adott klubnál 2014-ben?

3,48 Debreceni VSC
3,28 MTK
2,86 Győri ETO
2,83 Paks
2,68 Szombathelyi Haladás
2,43 PMFC-Matias
2,38 Videoton FC
2,14 Újpest
2,10 Bp. Honvéd
2,00 Lombard Pápa
1,88 Kecskemét
1,85 Ferencváros
1,78 Diósgyőr
1,75 Puskás Akadémia
1,69 Dunaújváros
1,50 Nyíregyháza

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON