Fradi-Újpest: Dulakodásért kapott eltiltást Doll és Vignjevic segítője

Feltöltve: 2015, április 14 - 18:00 Frissítve: 2015, április 21 - 19:06

Szentes Lázár, a Haladás vezetőedzője, Sándor Tamás, a DVSC másodedzője, illetve Máté Csaba, az FTC, és Zoran Campara, az Újpest szakmai stábjának tagja is eltiltást kapott az MLSZ Fegyelmi Bizottságának keddi ülésén, utóbbi 2 meccsen pihenhet, az indoklás szerint azért, mert az ellenfél kispadjánál dulakodott Mátéval. Az Fradi a derbi miatt 200 ezer forintos büntetést is kapott. A Ferencvárost a múlt heti kupameccsen szidalmazó szolnoki drukkerek is kiváltottak egy 50 ezres csekket, a Vidi 100 ezret fizet. A szombathelyi Martinezt és Branescut a játékvezetői jelentés alapján meszelték el. Horváth Ferenc (SZTK) a bíróval szembeni viselkedéséért súlyos pénzbüntetést kapott. Egy futsalos "büd@s pesti cig@nyok" kifejezése 4 hónapot ért.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) április 14-i ülésén az alábbi határozatokat hozta az mlsz.hu cikke szerint.


NB I

- Branescu Constantin-Laurentiu (Haladás) játékvezetői és ellenőri feljelentés alapján 1, Martinez Leandro Antonio (Haladás), mert amikor a labda megjátszására nem volt esélye, veszélyeztette ellenfele testi épségét, amikor rátaposott annak labdát becsúszva megjátszó lábára 2, Suljic Asmir (Újpest) 1, Poleksic Vukasin (PMFC) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

- A FEB tárgyalás megtartása után Predrag Bosnjak (Nyíregyháza) korábbi 3 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

- Szentes Lázár vezetőedző (Haladás), mert a technikai zónát elhagyta, és közben a játékvezető ítélete ellen reklamált a kispadtól és az öltözőtől 1, Máté Csaba edző (FTC), mert szóváltásba keveredett és dulakodott az ellenfél csapatának edzőjével a kispadtól és az öltözőtől 1, Sándor Tamás edző (DVSC), mert sorozatosan reklamált a kispadtól és az öltözőtől 1, Campara Zoran edző (Újpest), mert a technikai zónát elhagyta, és utána reklamált a játékvezetőnél, majd az ellenfél edzőjével szóváltásba keveredett és dulakodott vele, a kispadtól és az öltözőtől 2 soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

- A FEB a Videoton FC - Haladás mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC-t a rend nem megfelelő biztosításáért, valamint a szurkolói részéről pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért 100.000 Ft pénzbüntetést kapott.

- A FEB az FTC - Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) és pirotechnika eszközök beviteléért és használatáért 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.


Magyar Kupa

- A FEB a Szolnok – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Szolnokot, szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.


NB II

- Nagy Bálint (Ajka) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

- Mohr Thomas edző (Szeged 2011) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

- Horváth Ferenc vezetőedző (Szigetszentmiklós), mert a technikai zónát elhagyta és a játéktérre lépett, majd ott a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezést használt 200.000 Ft pénzbüntetést kapott.


NB III

- Haraszkó Sándor (Csepel) 1, Szabó Péter (Sárvár) 1, Labát Dávid (REAC) 1, Vince László (Maglód), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét, majd a kiállítás után a földön fekvő ellenfele karjára lépett 4, Tóth Tibor (Bölcske), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt 3, Wittrédi Dávid (DVSC), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt 3, Hadházi Dávid (Cigánd), mert a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezést használt 4 és Karacs Roland (Gyöngyös), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlenül reklamált 2 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

- Hollik András edző (Tököl), mert a technikai zónát elhagyva az ellenfél játékosát durván sértő kifejezésekkel illette és megfenyegette őt, a kispadtól és az öltözőtől 4, Kvanduk János vezetőedző (Szekszárd), mint visszaeső, a kispadtól és az öltözőtől 2, Nagy Gábor edző (Szentlőrinc), mert sorozatosan reklamált, a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

- Kiss László sportszakember (Bölcske), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt, amiért a kispadról elküldték, majd a lelátóról előbb a játékvezetők, majd az 1. sz. asszisztens személyére is súlyosan sértő kifejezést használt, a mérkőzésen történő közreműködéstől (kispadtól) 2015. április 14. napjától számított 2 hónapra szóló eltiltást kapott.


Női nagypályás bajnokságok és kupák

- Tumbas Loketic Sanja (Szeged) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

- Szil Zsolt sportszakember (Szeged), mert a játékvezető ítélete ellen sértő módon tiltakozott, a mérkőzésen történő közreműködéstől (kispadtól) 2 soron következő NB I női felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.


Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

- Kovács Norbert (Labdakergető), mert becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartást tanúsított, amikor az ellenfél játékosa felé a „büdös pesti cigányok” kifejezést kiabálta, a labdarúgó-tevékenységtől 2014. április 14. napjától számítottan 4 hónapra szóló eltiltást kapott.

- Balogh Sándor Levente (Kormányőr) 1, Nagy Attila (Dunaújvárosi Főiskola), mert a játékvezető működése ellen sportszerűtlen módon tiltakozott 2, Simon Zsolt (Kastélydomb), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlenül reklamált 2, Laukó Bálint (Győri Barátok), mert ellenfelét rálökte a korlátra 2 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

- Dávid Zsolt szakmai igazgató (Labdakergető), mert eltiltása ellenére a játékvezetői öltözőbe ment és ott a játékvezetők személyére két esetben is súlyosan sértő kifejezéseket használt, a labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől 2014. április 14. napjától számítottan 3 hónapra szóló eltiltást kapott.

- A FEB a Labdakergető – Kormányőr mérkőzéssel kapcsolatban a Labdakergető BKSE-t egy-egy labdarúgójának és sportszakemberének súlyosan sportszerűtlen viselkedése miatt 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.


Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetések : UTE Profisport (női) 5, Sárvár 12, Maglód 12, Cigánd 12, Putnok 10, Ajka 15 ezer forint.

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

(Fotó: Sas Gábor)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON