Fradi: Kitiltott szurkolók miatt fizetnek kevesebbet az MLSZ-nek

Feltöltve: 2015, április 21 - 19:11 Frissítve: 2015, április 22 - 14:34

Az MLSZ fegyelmi bizottsága keddi ülésén 150 ezer forintra büntette meg a Ferencvárost szurkolói szombathelyi kihágásai miatt, ugyanakkor a derbi után kapott 200 ezres bírságát 100 ezerre csökkentette, miután az FTC azonosította és ki is tiltotta 1 évre petárdát dobáló drukkereit. Az NB II-ben a Siófok egyik játékosa ütésért 4, a csapat orvosa a bírók szidalmazásáért és köpésért 3 meccsre szóló eltiltást kapott. A keddi fegyelmi határozatok.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) április 21-i ülésén az alábbi határozatokat hozta az mlsz.hu cikke szerint.


NB I

- Bita László technikai vezető (Dunaújváros) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

- A FEB a Haladás - FTC mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

- A FEB a Diósgyőr – Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt rendezéssel kapcsolatos előírások megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesítette.

- A FEB tárgyalás megtartása után az FTC - Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-vel szemben kiszabott 200.000 Ft-os pénzbüntetést 100.000 Ft-ra mérsékelte. A FEB döntése meghozatalánál enyhítő körülményként értékelte, hogy a sportszervezet a mérkőzést követően a 2 db petárdát bevivő és használó szurkolót beazonosította és őt a mérkőzések látogatásától 12 hónapra eltiltotta.


NB II

- Pollák Zoltán (SZTK) 1, Szepessy Róbert (SZTK), mert fejelő mozdulatot tett ellenfelével irányába 2, Kiss László (Balmazújváros) 1, Polényi Gábor (Siófok), mert a labdáért folytatott küzdelemben könyökkel megütötte ellenfelét, aki sérülést szenvedett, le kellett cserélni 4 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

- Hock Zsolt orvos (Siófok), mert a játékvezetők személyére sértő kifejezést használt, majd a játékvezető felé fenyegető megjegyzést tett és a földre köpött, a mérkőzésen történő közreműködéstől (kispadtól) 3 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.


NB III

- Peinlich Richárd (BKV) 1, Pécseli Szilárd (Balatonfüred) 1, Rigó Gábor (Tatabánya) 1, Májer Gergő (Diósd) 1, Fenyvesi Olivér (Gold-Sport) 1, István László (Baja) 1, Gacsal Norbert (Dunaharaszti) 1, Ihrig-Farkas Sebestyén (Honvéd) 1, Horváth Szabolcs (Putnok) 1, Dajka László (Jászberény) 1 és Dancsa Máté (Jászberény) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

- Versitz András technikai vezető (Csepel), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlenül reklamált a kispadtól és az öltözőtől 2, Hinics Róbert gyúró (Csepel), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlenül reklamált a kispadtól és az öltözőtől 2, Albert Flórián vezetőedző (Budaörs) a kispadtól és az öltözőtől 1, Króner Péter vezetőedző (Dunaharaszti), mert a játékvezető személyére durván sértő kifejezést használt a kispadtól és az öltözőtől 3 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

- A FEB a Sárvár - Dorog mérkőzéssel kapcsolatban a Sárvárt rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, valamint szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért a soron következő hazai NB III-as bajnoki mérkőzésén 1 szövetségi ellenőr fogadására és költségeinek viselésére, továbbá 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

- A FEB a Veresegyháza - Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Veresegyházát rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért a soron következő hazai NB III-as bajnoki mérkőzésén 1, a Honvédot szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért a soron következő 2 idegenbeli NB III-as bajnoki mérkőzésén 1-1 szövetségi ellenőr fogadására és költségeinek viselésére kötelezte.


Női nagypályás bajnokságok és kupák

- Tasnádi Rita (Femina) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

- Csörghe Tamás vezetőedző (Szolnok) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB II-es, Grőszer József gyúró (Astra) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB I-es női felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.


Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

- Pankotai István (Csenger) 1, Kiss Tamás (REAC) 1, Eke Máté László (Asterix) 1, soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

- Szilágyi Sándor vezetőedző (Csenger) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő férfi futsal NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

- A FEB a Veszprém - MVFC mérkőzéssel kapcsolatban a Veszprémet a rend nem megfelelő biztosításáért kötelezte, hogy a soron következő 2 hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén 1-1 szövetségi ellenőrt fogadjon és eljárási költségeiket viselje.

- A FEB a REAC – Csenger mérkőzéssel kapcsolatban a REAC-ot a rend nem megfelelő biztosításáért írásbeli figyelmeztetésben részesítette. A Csengert szurkolónak rendzavarásáért a soron következő 2 idegenbeli NB II-es bajnoki mérkőzésén 1-1 szövetségi ellenőrt fogadására és eljárási költségeik viselésére kötelezte.

- A FEB az Asterix – FTC mérkőzéssel kapcsolatban az Asterixet, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati rendelkezések megsértéséért 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.


Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetések : III. ker. TVE 12, Tatabánya 12, Diósd 12, Nagyatád 10, Dunaharaszti 12 ezer forint. (Fotó: Sas Gábor)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON