Eldőlt: Nem lesz rájátszás az új NB I-ben - ilyen lesz a lebonyolítás

Feltöltve: 2015, június 2 - 07:31 Frissítve: 2015, június 2 - 09:58

Megszületett a döntés arról, hogy milyen lesz az NB I lebonyolítása a következő idényben. Török Gábor, az MLSZ elnökségi tagja a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában elmondta, hogy három teljes kört játszanak majd a csapatok, nem lesz rájátszás, azaz a dán modellt vették alapul a döntéshozók. A Nyíregyháza nem bízhat a licenc ügyében a méltányosságban. Egyedül a Szpari járult hozzá, hogy nyilvánosságra hozzák, miért nem kapott licencet a klub.

Honlapunk pár napja számolt be arról, hogy az MLSZ több lebonyolítási verziót mérlegel az új, 12 csapatos NB I kapcsán. Az elnökség tagja, Török Gábor mindezt megerősítette a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában, és bejelentette, hogy nem a szurkolók körében legnépszerűbb rájátszásos rendszer lett végül a befutó egyéb szakmai szempontok alapján.

– Az alsó- és felsőházra bontás ellen az szólt, hogy az alsóház egyes mérkőzései, különösen a 7-8-9. helyezettek összecsapásai tét nélküliek, unalmasak lehettek volna, ha esetleg már eldőlt a kiesés kérdése, és ezek a csapatok lejjebb és feljebb sem kerülhettek volna. Igazán téttel akkor bírhat a harmadik kör, ha ezt a különbséget nem hozzuk meg. Emellett nincsen akkora különbség a csapatok között, ami ezt a különbségtételt indokolta volna. Végül az elnökség és az NB I-es bizottság is a három teljes körös lebonyolítást támogatta. Kérdés ilyenkor az, hogy mi van a harmadik körben. Szerencsére erre vannak jó nemzetközi példák, mi pedig a dán modellt vesszük át. A harmadik körben mindenkinek 6 hazai vagy 5 idegenbeli meccse lesz, vagy fordítva, az pedig, hogy kinek hogyan alakul ez, az előző bajnokság eredményeitől függ. Az 1-6. helyezettek hatszor játszanak otthon, a 7-12. helyezettek ötször – fogalmazott.

A licencügyben a politológus úgy nyilatkozott, hogy a Nyíregyháza nem bízhat a méltányosságban, hiszen "fél licenc" nem létezik, vagy megfelel valaki az összes követelménynek, vagy nem. Hozzátette, rendben van a Szpari gazdálkodása, de nem érhette meglepetésként őket, hogy a sokat emlegetett tartozás végzetes lehet, hiszen a döntést hosszas egyeztetés, levelezés előzte meg. Végül a nyírségiek azért "hasaltak el", mert csak májusban rendezték azt, a Diego Balbinottal szemben fennálló tartozást, amit márciusig kellett volna. Egyedül a Szpari járult hozzá ahhoz, hogy nyilvánosságra hozzák a licenckérelem elutasításának okát, a többi érintett klub nem – tette hozzá az elnökség friss tagja.

A beszélgetés során a szerencsejáték alap is szóba került. Török Gábor az összegek nagyságáról annyit mondott, hogy a sajtóban látott több százmilliós nagyságrend valós. (Fotó: vidi.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON