Közleményt adott ki a Fradi a szurkolóknak az EL-meccs előtt

Feltöltve: 2015, július 8 - 09:54 Frissítve: 2015, július 8 - 12:09

A csütörtöki Európa-liga visszavágó előtt a Ferencváros azzal a kéréssel fordult a szurkolóihoz, hogy a találkozót megelőző és követő órában a stadiontól számított 250 méteres körön belül semmilyen aktivitást ne mutasson. A klub az UEFA szankcióitól tart, amely legrosszabb esetben még ki is zárhatja a csapatot az EL-küzdelmeiből.

A Ferencváros a hivatalos Facebook-oldalán intézett kérést a szurkolóihoz a csütörtöki, Go Ahead Eagles elleni Európa-liga visszavágó előtt. A bejegyzést változtatás nélkül tesszük közzé.

"Tisztelt szurkolóink!

A Ferencvárosi Torna Club és a labdarúgócsapat kéréssel fordul minden jó érzésű, az FTC sikereiért szorító szurkolójához. Arra kérünk minden igaz Fradistát, hogy a 2015. július 9-én, csütörtökön este sorra kerülő Európa Liga-visszavágó mérkőzés időpontjában, azt megelőző és követő órákban a stadiontól számított 250 méteres körön belül semmilyen aktivitást ne mutasson.

Az FTC tisztában van azzal, hogy legtöbb szurkolójának szeme előtt a segíteni akarás, a zárt kapus mérkőzés ellenére a behallatszó buzdítás szándéka lebeg, azonban el kell fogadnunk, hogy az UEFA akkor is szankcionálhat, ha a lelátók üresek, de a stadion környezetében a mérkőzés előtt, alatt vagy után bármilyen, akár a legkisebb rendbontás is történik. Amennyiben pedig az európai szövetség újra rasszista, kirekesztő, politikai vagy más népeket, nemzeteket, felekezeteket sértő megnyilvánulásokat, náci vagy ahhoz hasonló karlendítést tapasztal, akkor a következő büntetési tétel minimum 2 zárt kapus mérkőzés, és akár több 100 ezer eurós bírság, illetőleg a mérkőzés végeredménye holland ellenfelünk javára történő megállapítása, de a büntetés lehet az Európa Liga sorozatból történő kizárás is.

A felelősségünk közös és hatalmas, ezért tisztelettel nyomatékosan még egyszer arra kérünk minden Fradistát, hogy legyen tekintettel a klub és a csapat kérésére és a 116 éves klub érdekében kerülje a szigorú UEFA előírások megsértését.

Hajrá, Fradi!" (Fotó: Origo / Polyák Attila)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON