Nemet mondott a Vidi és a Fradi is Hemingwaynek: "Nagy hiba az MLSZ döntése"

Feltöltve: 2015, július 17 - 17:37 Frissítve: 2015, július 17 - 20:05

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa kérést intézett a négy, a nemzetközi kupákban indult csapathoz (DVSC, FTC, MTK, Videoton), hogy legalább az egymás elleni mérkőzéseiken a kispestiek is öt légióssal állhassanak ki, ne pedig az új MLSZ-szabályozás szerinti hárommal, de a klubvezető elmondása szerint három klubtól nemleges választ kapott. Hemingway nem helyesli a szerinte a fair play szellemiségét sértő döntést, és azzal sem ért egyet, hogy a több, a stadionokba kilátogató szurkoló reményében az MLSZ kevesebb találkozó televíziós közvetítése mellett voksolt.

Mint ismeretes, az MLSZ elnöksége májusban úgy döntött, hogy a szombaton kezdődő NB I-es idénytől azokat a csapatokat premizálják majd a szerencsejáték-pénzből, amelynek keretében nem lesz több 7 külföldi játékosnál. A pályára lépő légiósok (hivatalosan: "nem hazai nevelésű játékos") száma nem haladhatja meg a 3 főt, egy 20 éven aluli magyarnak pedig a pályán kell lennie (jövő évtől már kettőnek).

Kivételt jelentenek ez alól azonban azok a csapatok, amelyek a nemzetközi kupákban indultak (DVSC, FTC, MTK, Videoton), náluk maximum tíz külföldi lehet a keretben, illetve a pályán 5 légiós szerepelhet majd.

George F. Hemingwayt, a Budapest Honvéd tulajdonosát arról kérdezték a kispestiek hivatalos honlapján, egy pénteki video-chat során, hogy neki mi a véleménye az új szabályozásról, amely a négy említett csapatnak könnyebbséget jelent a többi nyolc klubhoz képest. Az NB I-es bizottság korábbi elnöke elárulta, nem helyesli a döntést, és hogy tett is lépést az ügyben, de sikertelenül.

- Kérést intéztem a négy, a nemzetközi kupában indult csapat vezetéséhez, hogy legalább azokon a mérkőzéseken, ahol ellenük játsszunk, mi is öt légióssal állhassunk ki. Válasz a Videotontól, az MTK-tól és a Ferencvárostól érkezett, ami az volt, hogy nem járulnak hozzá ehhez. Ezt a szabályt a fair play megsértésének tartom, legalább annyira rosszat tesz a magyar labdarúgásnak, mint egyes szurkolók. Elégedetlenséget és felháborodást kelt olyan emberekben, mint én, akik nem háborodnak fel olyan könnyen. Nagy hiba. Az MLSZ elnöksége összességében jó döntéseket hozott, de ezt nem gondolta végig. Pedig a tisztességes játék egy nagyon fontos dolog.

Hemingway beszélt az NB I-es közvetítéseket érintő fontos változásról is.

- Az MLSZ véleménye az, hogy ha kevesebb mérkőzés van a TV-ben, akkor több szurkoló megy ki a stadionokba. Én nem osztom ezt a gondolatot, szerintem az igazi szurkoló akkor is kimegy a mérkőzésre, ha közvetít a televízió. Ezt a döntést nem kívánom megvédeni, nem tudok pozitív véleményt mondani, nem az én ötletem volt. Egészségesebb lenne fordulóként 3-4 mérkőzést közvetíteni, minden fordulóban van ennyi olyan mérkőzés, amely megérdemelné ezt. Majd kiderül, milyen hatása lesz a döntésnek a látogatottságra. Van egy olyan érzésem, hogy több néző lesz a stadionokban, mint az előző szezonban.

A tulajdonos arról is szót ejtett, miért nem kezdődött még el a Bozsik-stadion felújítása.

- Talán én is hibás vagyok abban, hogy nem megfelelően kommunikáltuk ezt a dolgot. Nekünk nem igazán szabad elkezdenünk addig a stadionépítést, amíg nem fejeztük be az utánpótlás-központét. Nekünk nagyon fontos ez a 100 gyerek, aki itt van. Ha úgy elkezdjük a stadionépítést, amíg nem épült fel a nyolc pálya a számukra, nem lesz hol játszaniuk, idegenbe kell majd állandóan járniuk és az nagyon rossz lenne. Ha az utánpótlás-központ elkészül a 2016/2017-es szezon kezdetéig, akkor utána kezdődhet a stadionépítés is – tette hozzá.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON