DVTK: "Fel kell szántani a pályát!" - A Fradi Torghelléből is felkészült - edzőik

Feltöltve: 2015, augusztus 15 - 15:00 Frissítve: 2015, augusztus 15 - 17:24

Szombaton rendezik az OTP Bank Liga 5. fordulójának összes találkozóját. Thomas Doll az Örökrangadó előtt egy más stílusú MTK-ra hívta fel a figyelmet, László Csaba nehéz mérkőzésre számít a Fradi ellen, Bekő Balázs szerint fel kell szántaniuk a pályát a Debrecen ellen, míg Kondás Elemért nem téveszti meg a DVTK múltheti veresége. Nebojsa Vignjevic és Marco Rossi is tart az ellenféltől a pesti rangadó előtt, Szanyó Károly átmentené a Vasas jó formáját a Vidi ellen is, Bernard Casoni a hiányzók nélkül is győzelmet vár, Robert Jarni optimista, Zoran Szpisljak egy olyan Puskásra számít, amely játsza futballt, Mészöly Géza szerint a maximum kell a Paks ellen, Csertői Aurél pedig amondó, nem feltartott kézzel utaznak Szombathelyre. Edzői várakozások.


ÚJPEST - BUDAPEST HONVÉD, 18 órától

Nebojsa Vignjevic (Újpest): - Nem lesz egyszerű mérkőzés. Nagyon magas színvonalon kell játszanunk és talán mindenből többek kell most mutatnunk, mint az eddig mérkőzéseken, mert a Budapest Honvéd nagyon jó csapat! Ha az eddigi fordulókat nézzük, akkor a mostani mérkőzés lesz a legnehezebb számunkra. Bízom benne és remélem, hogy nyerni tudunk szombaton, és ezzel kicsit enyhíteni tudjuk majd az eddig elvesztegetett pontjainkat. A Honvéd két magabiztos győzelemmel kezdte a bajnokságot, és nem is akárkiket győztek le. A Videoton és az MTK elleni siker után a Debrecennel döntetlent játszottak hazai pályán, majd Pakson vereséget szenvedtek. Biztos vagyok benne, hogy ismét nyerni szeretnének, de mi is. Nekünk hazai pályán és hazai hangulatban ki kell használnunk ezt a két botlásuk és be kell húznunk ezt a mérkőzést. Az egész találkozó alatt a koncentráltan kell játszanunk. (honvedfc.hu)

Marco Rossi (Budapest Honvéd): - Statisztikák és a tabella állása alapján úgy néz ki, hogy az Újpestnek sikerült egy erős csapatot összehozni. Többször is megnéztük már őket, valóban jó játékosaik vannak. Csatáraik, főleg bizonyos tulajdonságaik miatt okozhatnak nekünk sok problémát. Nagyon nehéz dolgunk lesz, ha pontot, pontokat akarunk szerezni. Mivel egy derbiről van szó minden játékosnak plusz energiát kell mozgósítani, hogy a pályáról emelt fővel jöjjünk le. (honvedfc.hu)


HALADÁS - PAKS, 18 órától

Mészöly Géza (Haladás): - A játékosoknak is elmondtam: nehezebb dolguk lesz, mint legutóbb idehaza az MTK ellen volt. A paksiak ugyanis nagyon szervezetten védekeznek, kontráikhoz pedig megvannak a megfelelő embereik, emellett életveszélyesek a pontrúgásaik. Különösen az ősszel már háromgólos Balázst nem szabad szem elől tévesztenünk, de minden csapatrészükben akadnak ügyes játékosok. Ami minket illet, mindkét hazai találkozónkon megfelelő teljesítményt nyújtottunk, meccsről meccsre javul a játékunk. Nem szakítottunk a támadófutballal, de fontos, hogy a védekezésre is figyeljünk. A győzelemhez a maximumot kell nyújtanunk - számítok szurkolóink támogatására is, arra, hogy a korábbi meccsekhez hasonlóan belehajszolják a csapatot a sikerbe. (haladas.hu)

Csertői Aurél (Paks): - Jól kapta el a rajtot a Haladás az új szezonban. Kétszer tudtak idegeneben nyerni, nem is akármilyen ellenfelekkel szemben, a Videotont és a Debrecent győzték le. Utóbbit pont a legutóbbi fordulóban, ami biztosan nagy löketet ad majd nekik szombaton az ellnünk vívott mérkőzésen. Ráadásul a szombathelyi stadionnak jó az atmoszférája, az egyik legjobb szurkolótáborral rendelkezik a Haladás. Az egyébként is jó formában lévő csapatnak ez plusz energiákat adhat. Ezekből következően egy kifejezetten nehéz mérkőzésre számítok. De nem feltartott kézzel megyünk hozzájuk, igenis szeretnénk ponttal, vagy inkább pontokkal hazatérni. (paksifc.hu)


PUSKÁS AKADÉMIA - BÉKÉSCSABA, 18 órától

Robert Jarni (Puskás Akadémia): - Ahhoz képest, hogy négy fordulóból három mérkőzést idegenben játszott a csapat, az eddig szerzett pontok, optimizmusra adnak okot. Nem meglepő, hogy az eddig nyújtott teljesítményünk után mindenki a három pontot várja tőlünk. Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, de igyekszünk mindent megtenni a győzelem érdekében. A Békéscsaba nulla pontja nem reális képet mutat a játékukat ismerve. Biztos nem lesz könnyű feltörnünk a védekezésüket, de hiszünk a játékosainkban, sok van még a csapatban. (puskasakademia.hu)

Zoran Szpisljak (Békéscsaba): - Egy jól játszó, szervezett csapatnak tartom a Puskás Akadémia csapatát. Robert Jarnit még a pécsi pályafutása során ismertem meg – jól láttam, hogy mit képes kihozni egy csapatból. Mindenféleképpen egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok, ugyanakkor egy nagyon jó találkozóra, mert úgy vettem észre, hogy azokkal a csapatokkal, akik igazán játsszák a futballt mi is könnyebben vesszük fel a versenyt. (1912elore.hu)


VASAS - VIDEOTON, 18 órától

Szanyó Károly (Vasas): - Nem lesz egyszerű mérkőzés, mint ahogy az eddigiek sem voltak azok. A múlt héten nyertünk egy csatát Békéscsabán, amiből nagyon remélem, hogy a fiúk annak minden pozitív tapasztalatát leszűrik és átmentik a fehérváriak elleni találkozóra. Abban is bízom, hogy a csabaiak és a hétközi hidasnémetiek elleni győzelem egészséges önbizalommal vértezi fel játékosaimat. A kupamérkőzés is hasznos volt, mert tudtunk gyakorolni bizonyos védekezési és támadási variációkat. Különös módon örültem a nagyarányú győzelemnek, mert elsősorban a helyzetkihasználás gyakorlására fektettünk nagyobb hangsúlyt, ami úgy gondolom, teljesült is. Bár látjuk, hogy a Videoton ezer sebből vérzik, de ez nem szabad, hogy megtévesszen bennünket. Hazai pályán játszunk, és ha azt mondom, hogy 100 százalékos teljesítmény kell játékosaimtól a győzelemhez, akkor nem járok messze az igazságtól. (vasasfc.hu)

Bernard Casoni (Videoton): - Úgy gondolom, hogy jót tett a keretnek ez a hét, bízom benne, hogy sikerült megfelelően regenerálódnia mindenkinek és fejben is kellően frissen várják a játékosok a Vasas elleni meccset. Mivel nem volt mérkőzés a hét közben, több lehetőségünk volt a taktikai elemeket is gyakorolni. Szeretném ezeket viszontlátni a csapattól Budapesten is, és bízom benne, hogy jobban játszunk majd, mint eddig. Vinícius és Juhász Roland együttes hiánya nem könnyíti meg a dolgunkat, de ez szerkezeti változást nem hoz magával, teljesen megbízok a helyükön szerepet kapó játékosokban. A csapat elég erős ahhoz, hogy a hiányzók nélkül is megnyerje a meccset, de ehhez a játékosoknak koncentrálniuk és harcolniuk kell majd az utolsó percig (vidi.hu)


DIÓSGYŐR - DEBRECEN, 18 órától

Bekő Balázs (Diósgyőr): - Ami a legfontosabb, amit én előre aláírok, hogy a minimális elvárás, az alapvető elvárás, az, hogy ez a csapat szántsa fel a pályát. Csattogjon, aminek csattognia kell, tegyenek meg mindent, ami kell és senki ne érezze azt, aki nézi őket, hogy valami itt nem klappol. Ez a legalapvetőbb kérdés és én azt mondom, hogyha ezek a kérdések rendben vannak, ezeket megcsináljuk, akkor le fog kerülni egy olyan görcs, ami után sokkal könnyebb lesz és átfog fordulni bennünk minden és sokkal könnyebben kijön a teljesítmény. Egyelőre azt látom, hogy vannak amikor ilyen görcsös valami van bennük, ami lebénítja az egészet.

Kondás Elemér (Debrecen): - Egy egész hetet tudtunk együtt készülni a srácokkal a Diósgyőr elleni bajnokira, biztos vagyok benne, hogy sokkal frissebben fognak mozogni a játékosok, mint a Haladás ellen – kezdte Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője. - Ha megnézzük a szombathelyi meccsnek a statisztikáit, akkor láthattuk, hogy minden mutatóban jobbak voltunk náluk, kivéve a gólt, hiszen mi sajnos nem tudtunk betalálni. Most már viszont a borsodiak elleni meccs van fókuszban. Egy Diósgyőr - DVSC-TEVA minden esetben rangadó, ennek megfelelően készültünk az összecsapásra. Nem téveszt meg minket, hogy ellenfelünk öt gólt kapott az MTK-tól. Hazai pályán mindent meg fognak tenni, hogy legyőzzenek bennünket, de természetesen nekünk is fontos pontokat kell szereznünk. Ha fegyelmezetten futballozunk, és az előttünk adódó helyzeteket nagyobb százalékban tudjuk kihasználni, akkor meg tudjuk nyerni a találkozót. (dvsc.hu)


FERENCVÁROS - MTK, 18 órától

Thomas Doll (Ferencváros): - Boldogok vagyunk, hogy két idegenbeli mérkőzést követően ismét a csodálatos arénánkban lépünk pályára. Az MTK nagyon jól szerepel a bajnokságban, és az elmúlt fordulóban remekül játszott a DVTK ellen. Természetesen szeretnénk megtartani veretlenségünket, ott akarunk maradni a tabella élén. Úgy készítjük fel a játékosokat a héten a találkozóra, hogy győzni tudjanak az Örökrangadón. Sajnálom, hogy Garami József már nincs ott az aktív magyar edzők között. Az új tréner, László Csaba érkezésével valamelyest változott a csapat stílusa, látszik, hogy nagyon törekednek a labdatartásra. A védekezés terén egészen biztosan nagyon jól lezárják majd a területeket, de arra is számíthatunk, hogy Torghelle Sándor jó pár hosszú indítást kap a találkozó folyamán. (fradi.hu)

László Csaba (MTK): - Nagyon nehéz mérkőzés következik a Ferencváros ellen. Mindig arra kell építeni, ahol vagyunk, és periódusokban kell gondolkodni, a csapatra tekinteni. A Ferencváros után következik a Videoton és a Vasas, és a válogatott szünettel eljön az egyik mérföldkő, ha szükséges, akkor lehet változtatni bármin, akkor látható, hol tart a csapat. Fontos, hogy a játékosoknak hinni kell magukban. Ez győzelem után mindig egyszerűbb. Bárki tud futni, dolgozni, erőlködni, de pozitív eredmény után a játékos hitet is kaphat. (mtkbudapest.hu)

(Fotó: minap.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON