Casoninak nem ilyen keretet ígértek, furcsa gratuláció Újpesten - edzőik

Feltöltve: 2015, augusztus 15 - 22:52 Frissítve: 2015, augusztus 16 - 10:01

Simon Antal szerint a Vasas megérdemelte a sikert, míg Bernard Casoni azt mondta, nem ilyen keretet ígértek neki, a saját sorsáról viszont nem tudott mit mondani. Kondás Elemér szerint főleg a Fradi és a Vidi elleni meccsek miatt volt fontos a diósgyőri sikerük, míg Bekő Balázs szerint valamit változtatni kell. Az Újpest edzője csak csapata egy részének gratulált, míg Marco Rossi a második gólt hiányolta. Csertői Aurél szerint a bíró partner volt a Haladás kemény játékában, míg Mészöly Géza szerint a közönség értékelte az 1-0-s győzelmet. Robert Jarni tanulságokra hívta fel a figyelmet. Thomas Doll szerint már hamarabb kellett volna dönteni, míg László Csaba Gera gólját nevezte meg a kulcsmomentumnak. Edzői értékelések.


VASAS – VIDEOTON 2-1

Simon Antal (Vasas):
- Lehet, hogy a nagy meleg miatt, de az első félidőben mindkét csapat tompán játszott. A hosszabbításban elkerülhető gólt kaptunk, de a második félidőben jól játszottunk. Sikerült egyenlítenünk, majd Remili remek góljával a vezetést is megszereztük. Rászolgáltunk a győzelemre, hiszen több helyzetünk is volt a góljainkon kívül. Az ellenfél által említett esetnél a játékvezető közel volt a szituációhoz, a Videoton játékosa ráadásul hosszan tolta meg a labdát, el kell fogadnunk a bíró ítéletét.
(vasasfc.hu)

Bernard Casoni (Videoton):
- Nehéz értékelni egy ilyen mérkőzést. Megszereztük a vezetést, amit sajnos nem tudtunk megtartani. A mérkőzés fordulópontja volt, amikor a második félidőben a Vasas kapusát nem állították ki. A játékvezető azért küldött el a kispadtól, mert az eset után nem voltam túl boldog és szóltam neki. Most is az volt a problémánk, ami az egész szezonban, nem tudunk gólt rúgni, így sajnos nehéz nyerni. Nem tudom, hogy a vezetőség miként gondolkodik velem kapcsolatban. Az biztos, hogy nem ilyen keretről volt szó korábban. Kevés játékosunk van, ezért nem tudtunk helytállni a BL-ben és a bajnokságban sem. Rudolf Gergely azért nem játszott, mert antibiotikumot szed, legyengült a szervezete, még nem egészséges.
(vasasfc.hu, fotó: vidi.hu)


FTC – MTK 2-0

Thomas Doll (FTC):
- Már sokkal hamarabb vezetést kellett volna szereznünk, hiszen megvoltak ehhez a helyzeteink. Nem férhet hozzá kétség, hogy megérdemelten győztünk. Gyakran előfordul a futballban, hogy a sok kihagyott helyzet miatt megbüntetnek, így volt ez az Európa Ligában is, de ma nem ez történt. A csapat keményen dolgozott egész héten, így megérdemelten maradtunk veretlenek. (M4)

László Csaba (MTK):
- Kikaptunk, a vereség az mindig fáj. Gera nagyszerű mozdulattal rúgott egy hatalmas gólt, ami kivette azt a ritmust a játékunkból, amit az első félidőben hoztunk. Utána már nehéz volt. El kell ismerni, hogy a Ferencváros a 90 perc során többet támadott. Nekünk megvolt a koncepciónk, de Gera gólja kizökkentett bennünket, és utána már ki kellett nyílni. Sajnos nem tudtunk gólt lőni, de ilyen a futball. (M4)


DVTK – DVSC 0-2

Bekő Balázs (DVTK):
- Legfőképpen a gól hiányzott a játékunkból. Az első félidőben nem volt túl veszélyes kapura a Debrecen, talán nem is lőttek kapura, nekünk volt jó pár megfelelő lehetőségünk. A második félidőt meghatározta a pontrúgásból gyorsan bekapott gól, utána a DVSC kedvére játszhatta, amit szeretett volna egész meccsen, hiszen nekünk feljebb kellett tolnunk a játékunkat. Rengeteg sérültünk van sajnos, nyilván nem arra készül, hogy emiatt cserélnie kelljen, de ez benne van a futballban. Valaminek változnia kell, mert most úgy néz ki, akármit csinálunk, az nem sül el jól. Mindenképpen hideg fejjel kell értékelni a dolgainkat, mert attól nem lesz jobb semmi, ha indulatból cselekszünk. (M4)

Kondás Elemér (DVSC):
- Nem mindent láttam vissza a játékban, amit szerettem volna, de ma a legfontosabb az volt, hogy győzzünk. Végig koncentráltunk voltunk, a két adódó helyzetünket pedig belőttük, így tudtunk nyerni. Volt még lehetőségünk, hiszen Balogh például kapufát lőtt, de ezúttal jól sáfárkodtunk a helyzeteinkkel. Fiatal játékosunkra rátérve: az első félidőben ő "kevés" volt, de a másodikban jól játszott. Ez a győzelem mindenképpen kellett nekünk, ugyanis a jövő héten a Ferencvárossal, majd a Videotonnal játszunk, ez egy fontos lépcső volt ahhoz, hogy ellenük is jó eredményt tudjunk elérni. (M4)


ÚJPEST – HONVÉD 1-1

Nebojsa Vignjevic (Újpest):
- Először is gratulálok ellenfelünknek, hiszen remekül játszottak. Ezt már nem mondhatom el saját csapatunkról. Nem ez az a játék, ami a csapatomat jellemzi. Eldöntöttük, hogy nem akarunk nyerni, úgy tűnt, már a mérkőzés előtt. Nem tudom miért, úgy tűnt az első félidőben már meg akarjuk ölni a saját játékunkat, hagytam hadd játsszák a saját játékukat, de amikor ez folytatódott a második félidőben, akkor változtatni próbáltam. Az ellenkezőjét játszottuk a saját játékunknak, sok volt a villogás, az egyénieskedés, kevés volt a győzelemre törő küzdeni akarás. Beszéltünk erről a játékosokkal, de úgy tűnt, sokan mégis a saját igazukról akartak meggyőzni. Jó lecke volt ez számunkra, de ma ez nem az a csapat volt, amelyik pályára szokott lépni. A szurkolók az utolsó pillanatig velünk voltak, sosem adták fel. Értük kell játszanunk, mert nélkülük ma ez az egy pont sem lett volna meg.Sokszor a mérkőzések előtt megpróbáltam elmagyarázni, ne öljük a játékunkat, ne az eredmény után fussunk, hanem előzzük meg a bajt. De vesztésre állunk mindig, ami után már csak az egyenlítés jöhet. A futball nem csak labdajáték, az annál sokkal több, sokkal összetettebb. Az előző szezon végén 6-7 veretlen mérkőzés után gyűjtöttünk 9 pontot, de ez nem megoldás. Nekünk győzni kell, így gyűjteni a pontokat. Gratulálok a játékosok egy csoportjának, akik végig küzdöttek, remélem, hogy a többieknek jó lecke volt a mai. (ujpestfc.hu)

Marco Rossi (Bp. Honvéd):
- Az első félidőben egy remek taktikai csatát hozott. Fordulás után vezetést szereztünk, de ezután meg kellett volna rúgnunk a második találatot is, erre megvolt a lehetőségünk. A hajrá aztán már az Újpesté volt, komoly fölényben játszott ekkor a hazai csapat. Hidi Patrik azért maradt ki az utolsó pillanatban, mert az izomsérülése miatt nem mertük megkockáztatni a játékát. Ignjatovic pedig ezúttal azért maradt ki, mert a védelemben változtatni szerettem volna. A különböző ajánlások miatt a védelem összetételére is ügyelnünk ki, hiszen nálunk ott kap helyet egy 20 éven aluli fiatal, Bobál Dávid személyében, így ezúttal Lovric mellett döntöttem a két külföldi bekkünk közül.


PUSKÁS AKADÉMIA – BÉKÉSCSABA 1-2

Robert Jarni (Puskás Akadémia):
- Ez egy tipikus futballtörténet volt, ami tanulságul szolgált mind számomra, mind a csapatom számára. (puskasakademia.hu)

Zoran Szpisljak (Békéscsaba):
- Először is gratulálok a csapatnak az első NB I-es győzelemhez. Az első félidőben a hazaiak harminc percig uralták a játékot, helyzeteket alakítottak ki, és egy gólt szereztek. A fordulás után átvettük az irányítást, gyorsan öt perc alatt két gólt értünk el, így fordítani tudtunk. A megkezdett munkát folytatnunk kell, hiszen sok még a tanulnivalónk.
(beol.hu)


HALADÁS – PAKS 1-0

Mészöly Géza (Haladás):
- Az első félidőben az történt, amit terveztünk, amit igazán szerettünk volna. Sok helyzetet alakítottunk ki, egy góllal és két kapufával. A 90 perc alatt most voltunk a legjobbak összességében - remek szurkolás mellett. Most már mondhatom, hogy "bánja kánya" a második félidei kimaradt helyzetekre: picit hasonló volt a szituáció, mint, amit átéltünk az MTK ellen, de ma azt éreztem, hogy az bizony nem fordulható elő még egyszer. Sokat tettünk a győzelemért, örülök, hogy ezt az 1-0-t is értékeli a közönség. Büszke vagyok a játékosaimra. Hosszú a bajnokság, kellenek a győzelmek. Németh Márió játéka hétről-hétre javul, a korosztályos válogatott mezéért is harcol ezzel a teljesítménnyel. (nyugat.hu)

Csertői Aurél (Paks):
- Az első félidőben eldőlt a meccs, kicsit megijedtem ahogy futballoztunk, ilyen gyengén még sosem játszottak a fiúk. A második félidőben mindent egy lapra tettünk fel. Az ellenfél a sportszerű kereteken belül agresszív volt, amihez a bíró partnernek bizonyult. Ha nagyon akartunk, sem tudtunk volna a kapujuk elé kerülni. Az első félidő végén Király elhúzta Bertus lábát, százszázalék, hogy tizenegyes volt. De el kell ismernem, jobb volt az ellenfél, a játékunk egy másik csapat ellen lehet, hogy elég lett volna, de ma nem.
Csertői Aurélnak feltett egy átlagos kérdést a Nemzeti Sport tudósítója. Ám a paksi tréner a kérdés közepén közbevágott, és szigorú tekintettel arról érdeklődött, az újságíró szerint vicces, amit kérdez!? Mire megkérdezte a zsurnaliszta, hogy miért? Csertői közölte: látja, hogy mosolyog, és ez nem tetszik neki, megkéri, fejezze be a mosolygást.
Az igazsághoz tartozik hogy a sajtótájékoztató végére Csertői valamelyest megenyhült. (haladas.hu)

TABELLA: Így áll az NB I - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON