Élet-halál meccs jön a DVTK számára, Szanyó megtapsoltatná a Vasast - edzőik

Feltöltve: 2015, augusztus 22 - 14:32 Frissítve: 2015, augusztus 22 - 17:26

Szombaton öt találkozót rendeznek az OTP Bank Liga 6. fordulójában. A játéknap rangadóján Thomas Doll folytatná a Fradi jó sorozatát a Debrecen ellen, míg Kondás Elemér úgy véli, a legfontosabb feladat, hogy belőjék a helyzeteiket. Bekő Balázs szerint nem jöhetnek haza Paksról üres kézzel, Cserői Aurél élet-halál meccsre számít. Nebojsa Vignjevic kemény meccsre számít a Haladás ellen, Mészöly Géza pedig jó emlékekkel tér vissza a Megyeri útra. Szanyó Károly kiszolgálná a közönséget a Puskás Akadémia ellen, Robert Jarni azonban kizökkentené a Vasast, míg Zoran Spisljak amondó, megérezték a sikert és győznének a Honvéd ellen. Ezt várják az edzők.


BÉKÉSCSABA – BUDAPEST HONVÉD 18 órától

Zoran Spisljak (Békéscsaba): - Lélektanilag és önbizalom szempontjából kifejezetten fontosnak tartom, hogy a múlt héten két mérkőzésen is diadalmaskodni tudtunk. Különös jelentőséggel bír, hogy szinte vert helyzetből sikerült felállnunk Felcsúton. Nem is akartam belegondolni, hogy tudtam volna egy újabb vereség esetén tovább motiválni játékosaimat, így azonban teljesen más a helyzet. Focistáim megérezték a sikert és számukra is realizálódni látszik az eddig elvégzett kemény munka értelme. Több játékosomról is elmondhatom, hogy a kezdeti fizikai állapotukból sikerült elmozdulniuk és a teljesítményük érezhetően javult. A megkezdett periodizációs edzésmódszert természetesen folytatjuk, hiszen ez a struktúra eddig is meghozta a kívánt eredményt. Az egész heti munkát a szombati mérkőzésnek rendeltük alá és nem vagyok hajlandó kompromisszumokra az ütőképes kezdő névsor meghatározásakor. (1912elore.hu)


PUSKÁS AKADÉMIA – VASAS 18 órától

Robert Jarni (Puskás Akadémia): - Vissza kell térnünk arra az útra, amelyen eredményesek tudtunk lenni. A Vasas FC csapatát is ki lehet zökkenteni a lendületéből, mi erre készülünk, és igyekszünk a saját játékunkkal győzni. Igazi tűzzel, akarattal és szenvedéllyel fogunk szombaton pályára lépni, hogy hétvégén jó eredményt érjünk el. (puskasakademia.hu)

Szanyó Károly (Vasas): - A Puskás Akadémia elleni mérkőzésünkre ugyanúgy készülünk, mint az összes eddigire. Támadó futballt fogunk ezúttal is felvonultatni a pályán, és bízom abban, hogy mindez eredményes is lesz. De nekem elsősorban az a fontos, hogy amit a találkozó előtt megbeszélünk, ami az én elképzelésem, azt visszakapjam a pályán a játékosaimtól. Úgy érzem, hogy amit én szeretnék rászabni a csapatra, azzal sokan egyetértenek a keretből és sokan tudnak azzal azonosulni. Én hiszek abban, hogy ezúttal a Puskás Akadémia ellen is ki fogjuk tudni szolgálni a közönségünket, mint ahogyan az azt követő mérkőzéseken is. Nagyon bízom abban is, hogy hűséges szurkolóink láthatnak majd olyan elemeket is, amelyekért meg is tapsolják majd a csapatomat. (vasasfc.hu)


PAKS – DVTK 18 órától

Csertői Aurél (Paks): - Az előző fordulóban mindkét csapat kikapott, ami azt jelenti, hogy mindkét gárda javítani akar. A diósgyőrieken is, és hiába van négy ponttal többünk, rajtunk is győzelmi kényszer van. Természetesen ezektől függetlenül is, hazai pályán csakis a győzelem lehet a célunk! Eddig a hazai mérlegünk száz százalékos, ezen most sem szeretnénk rontani. A három pont itthon tartásához, nagy erőket kell mozgósítani, és maximálisan kell koncentrálni. A DVTK-nak, még ha csak az elején járunk is, szinte élet halál mérkőzés lesz a paksi. Éppen ezért nehéz feladat előtt állunk, de nem szeretnénk csalódást okozni a szurkolóinknak! (paksifc.hu)

Bekő Balázs (DVTK): - Egy cél lehet csak: mégpedig az, hogy nem jöhetünk haza Paksról üres kézzel. Hogy mit ad majd a mérkőzés, milyen lehetőségeket, az nyilván a helyszínen, menet közben fog kiderülni, de csakis az eredmény, egy jó eredmény tud bennünket kimozdítani abból a helyzetből, ahol vagyunk. Az első öt mérkőzésben előzetesen az is benne volt, hogy esetleg így alakul, ahogyan alakult, mert olyan volt a sorsolás, olyan idegenbeli-hazai meccsek elosztásban, de van egy határ, ami után már minden egyes pici momentum számít. Nem lehet a végtelenségig húzni és várni, mert el kell mozdulnunk! Láttam a héten a játékosokon, hogy ezzel ők is tisztában vannak, eljött az idő, amikor már nem lehet magyarázatokat gyártani. Mindegy, hogy milyen felállásban leszünk, a nevek sem érdekesek, csak az, hogy legyünk elszántak, elhivatottak, még azon a területen is hozza ki magából a maximumot az adott ember, amelyről nem is gondolja, hogy az erőssége. Elszámolni valójuk van a játékosoknak, nem velem elsősorban, hanem egymással szemben, a szurkolókkal szemben, akik minden támogatást megadnak. (boon.hu)


ÚJPEST – HALADÁS 18 órától

Nebojsa Vignjevic (Újpest): - Változtatni kell egy kicsit a mentalizáson, bár az elmúlt mérkőzéseken mindenféleképp jó irányba mozdult el a csapat, még van tennivalónk. Sok jó elem volt a játékunkban, de a támadósornak több helyzetet kell kialakítania, több helyet kell csinálni a kapu előtt. Nehéz meccs lesz, hiszen a Haladás második helyen áll három győzelemmel, jó a csapatuk és veszélyesek a kontrákból, ezekre mind-mind számolni kell. A legfontosabb az, hogy mi alakítsuk ki a helyzeteket és mi szerezzük a gólokat. Egyértelmű, hogy Mészöly Géza munkája révén szervezett csapat jött létre, veszélyes támadóik vannak és nagyon jó mentalitással lépnek pályára. Nem véletlen, hogy másodikak, és a nyert meccsek után a magabiztossággál sincs szerintem gond. Éppen ezért kemény mérkőzésre számítok, de a szurkolókkal együtt remélem, hogy győzelemmel vonulunk ki a pályáról. (haladas.hu)

Mészöly Géza (Haladás): - Az Újpest domináns, kezdeményező futballt játszó csapat, biztos vagyok benne, hogy harcban lesz a dobogóért. Ráadásul múlt héten edzőjük, Nebojsa Vignjevic kissé "megkarmolta" őket, amikor azt nyilatkozta, hogy túl sok a "művész" a csapatában. Emiatt, és azért, mert tudják, a Haladást nem lehet lebecsülni, biztosan kettőzött erővel küzdenek majd. Egyeáltalán nem téveszt meg bennünket, hogy az utóbbi két hazai meccsükön is csak a hajrában szereztek pontot. Szép emlékeim vannak Újpestről, most is büszke lehetek arra, hogy - csakúgy, mint annak idején a Megyeri úton - stábommal egy támadófelfogású csapatot sikerült összeraknunk, amely felívta magára a figyelmet. (haladas.hu)


DEBRECEN – FERENCVÁROS 20.30-tól

Kondás Elemér (Debrecen): - Most is lesznek helyzeteink, ezeket be kell lőni, a nemzetközi meccseken és a bajnokságban is megvoltak, ha egy van, akkor azt az egyet kell értékesíteni. Varga eddig külön edzett, most csatlakozott a csapathoz, meglátjuk, hogy számíthatunk-e rá, Szakály és Tisza még nincsenek olyan állapotban, hogy a keretben legyenek. (M4 Sport)

Thomas Doll (Ferencváros): - Mondanom sem kell, ismét fontos találkozó előtt állunk. Mint mindig, most is nehéz mérkőzésre számíthatunk a Nagyerdei Stadionban. Tisztában vagyunk vele, hogy a két csapat mérkőzését évről évre nagy érdeklődés kíséri, hiszen két erős keret összecsapásáról van szó. Kemény ellenfél a Debrecen, pláne otthon. Játékosaik több éve együtt játszanak, így nem ijednek majd meg az árnyékuktól. A célunk a bajnokság kezdete óta ugyanaz: ezúttal is a három pontért utazunk, ezért mindenkitől teljes koncentrációt és egyénileg is a legjobbját várom szombat este! (fradi.hu) (Fotó: boon.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON