Bekő: "Elő kell vennünk, hogy tudunk futballozni"; Csertői pontot csenne a Fraditól - edzőik

Feltöltve: 2015, augusztus 29 - 13:57 Frissítve: 2015, augusztus 29 - 17:24

Mészöly Géza szerint jó diák módjára felészültek a Békéscsabából, Marco Rossi a fürge felcsúti támadóktól tart, Robert Jarni csapata egy cseppet sem fél a Honvédtól, Szanyó Károly a pofon után javítana az MTK ellen, míg László Csaba szerint illene legyőzniük a Vasast a budapesti derbin. Bekő Balázs amondó, égetően szükségük van a pontokra az Újpest ellen, Nebojsa Vigjevic nyílt sisakos Újpest-győzelmet vár Diósgyőrben, Thomas Doll szerint a Fradinak kell lőnie az első gólt, míg Csertői Aurél pontot csenne a Groupama Arénából. Ezt várják az edzők.


BÉKÉSCSABA – HALADÁS 18 órától

Mészöly Géza (Haladás): - Olyanok vagyunk, mint a rendesen felkészült diákok az iskolában felelés előtt: csak a normális drukk van bennünk a meccs előtt. Ami a békéscsabaiakat illeti, van néhány labdarúgójuk, akikre érdemes nagyon odafigyelni. Ilyen például Balog, Laczkó, Fabio, Calvente, Szilágyi, közülük anno többen is a játékosaim voltak. Szóval utolsó helyük ellenére van bennünk potencia, ezt a Puskás Akadémia elleni idegenbeli győzelmük alkalmával bizonyították. Mi viszont egyben vagyunk, ahogy említettem is, rendesen felkészültünk a mérkőzésre, noha komoly eredményeket értünk el eddig, játékosaim nem becsülik le a Békéscsabát. Örvendetes, hogy fizikailag egyre jobb állapotban vagyunk, kevés gólt kapunk, és megvannak a ziccereink is – ezeket viszont jobb százalékban kell értékesítenünk. Az NB I-es mezőnyben nekünk van a legtöbb helyzetünk. A játékosok mentségére azért elmondom, sokszor a kapufa vagy az ellenfél kapusának bravúrja miatt nem találtunk be. Szerencsére az öltözőben nyoma sincs az elégedettségnek, a túlzott önbizalomnak, helyén kezeli a csapat a jó szereplést. Ha lennének erre utaló jelek, Halmosi Peti vagy Király Gabi vagy akár jómagam rögtön helyretennénk az illetőt. (haladas.hu)


BUDAPEST HONVÉD – PUSKÁS AKADÉMIA 18 órától

Marco Rossi (Budapest Honvéd): - A felcsúti egy olyan csapat, amit úgy állítottak össze, hogy esélyes lehessen az első helyek egyikének a megszerzésére. Elég változatos eredményeket ért el eddig az év elején, de veszélyes csapatról van szó, mert van sebessége és ügyessége. Nagyon nehéz ellenél, főleg akkor, amikor idegenben lépnek pályára. Ilyenkor inkább várakozásra játszanak. Azt a megfelelő pillanatot várják, amikor egy ellencsapással gólt tudnak elérni. Nagyon intelligens kiegyensúlyozott mérkőzést kell játszanunk, nem szabad siettetnünk a gólszerzést nehogy túl sok helyet hagyjunk a gyors játékosaiknak. Minden támadójuk nagyon fürge. Pauljevicet emelném ki, akinek a megszerzéséért mi is küzdöttünk. Nagyon taktikus meccset kell játszanunk, ahol a játékosaink végig teljes odafigyeléssel koncentrálnak. Tisztában kell lennünk a pozitív és a negatív tulajdonságainkkal és figyelnünk kell a határainkra... (honvedfc.hu)

Robert Jarni (Puskás Akadémia): - Nem véletlen, hogy a második helyen áll a tabellán jelenleg a Budapest Honvéd. Kitűnő munkát végzett a szakvezetés, a tavalyihoz képest sokkal egységesebb, szervezettebb és eredményesebb a kispesti gárda. Remek formában van Marco Rossi csapata, kemény és határozott játékot láthattunk tőlük az első fordulókban. Mindezek ellenére nekik is megvannak a sebezhető pontjaik, amelyeket igyekeztünk megtalálni a héten. Maximálisan tiszteljük az ellenfelet, de egy cseppet sem félünk tőlük. A három pontért utazunk el a fővárosba. (puskasakademia.hu)


VASAS – MTK 18 órától

Szanyó Károly (Vasas): - Nekünk kell mindenképpen élvezni a hazai pálya előnyét szombaton. Játékosaimnak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Ehhez a srácoknak maximális akarattal, lelkesedéssel és győzni akarással kell kimenni a pályára és az első pillanattól az utolsóig koncentrálniuk kell. A 12 csapatos bajnokságban nincsenek könnyű mérkőzések. Ám nem tulajdonítok jelentőséget annak, hogy az ellenfelünk az MTK, a Ferencváros, vagy a Honvéd, mert minden mérkőzésre ugyanúgy keményen fel kell készülnünk. Megtapasztalhattuk azt, hogy amikor azt hittük, hogy a csapatunk lendületben van, akkor kaptunk a múlt héten Felcsúton egy pofont, ami visszavetette egy kissé a társaságot. Most javítanunk kell. Azért dolgoztunk egész héten, hogy szombaton az MTK ellen sikeresek legyünk. Ehhez a saját játékunkat kell játszani, ami meggyőződésem szerint győzelemre vezethet. (vasasfc.hu)

László Csaba (MTK): - A játékosok után László Csaba vezetőedző kapott szót, akit szintén a Vasas FC elleni mérkőzésről kérdeztek. Nehéz helyzetként jellemezte a mérkőzést, hiszen a Vasas otthon lesz, az MTK pedig otthonának tekinti az Illovszky Rudolf Stadiont, azonban ez nem rossz dolog. Nem szokott azzal foglalkozni, hogy otthon vagy idegenben van a csapat, ahogyan fogalmazott: „Van egy zöld gyep, ott el kell feledni, hogy ki van otthon vagy éppen idegenben, és meg kell szerezni a győzelmet”. A tréner erős csapatnak tartja az ellenfelet, amely nagy tradícióval rendelkezik, és a csapategység, illetve bizonyítási vágy hajt előre. Kétség sem férhet hozzá, hogy a kék-fehérek a győzelemért fognak pályára lépni, hiszen ez is egy budapesti derby, amit „illik megnyerni”. (Az mtkbudapest.hu beszámolója.)


DVTK – ÚJPEST 18 órától

Bekő Balázs (DVTK): - Égetően szükség van a pontokra. Az Újpest a legkreatívabb csapat, ők rendelkeznek a legtöbb olyan játékossal, akik tudnak futballozni. Nyitottan játszanak, ezt felvállalják otthon, idegenben. Ellenük a kulcs az iszonyatosan nagy taktikai fegyelem, olyan fegyelmezetten kell játszani, amibe nem férnek bele hibák. Óriási koncentrációra lesz szükség, ebből kell robbanni, a védekezésből előre. Két különböző stílus csatája lehet ez a meccs, ők nem tudnak mást játszani, nekünk pedig azt kell csillogtatni, amit Pakson már elő tudunk szedni. Elő kell vennünk, hogy tudunk futballozni. A harci szellem belülről kell jöjjön, már van rá példa, hiszen Pakson egymásért többet tettek a játékosok, mint előtte. Ott már volt kapusbravúr, pici szerencse, mert a foci megjutalmaz, ha sokat teszel érte. (dvtk.eu / boon.hu)

Nebojsa Vignjevic (Újpest): - Senkit ne tévesszen meg a DVTK tabellán elfoglalt helyezése. A Diósgyőr egy kifejezetten jó csapat, stílusos, kombinatív futballt játszik, de a szerencsével eddig hadilábon állt. Hazai közönség előtt nyilván mindent elkövetnek majd a három pont megszerzéséért, igaz nekünk ugyanez a célunk a sok döntetlen után. Ebből következően nyílt sisakos, jó mérkőzésre, és persze újpesti győzelemre számítok. (ujpestfc.hu)


FERENCVÁROS – PAKS 20.30-tól

Thomas Doll (Ferencváros): - A korábbi mérkőzésen is voltak lehetőségeink, de mindent kihagytunk. Nem szereztük meg azt a fontos első gólt, amelynek köszönhetően az ellenfél és a meccs is nyíltabb lett volna. Most azonban teljesen máshogy kezdtük a szezont, mint akkor. Egyszerűen meg kell találnunk a kulcsot, amellyel nyerhetünk. Türelmesen és ahogy mindig, koncentráltan kell játszanunk. Együtt a szurkolóinkkal remek meccset játszhatunk, aztán meglátjuk, hogy ez mit hoz majd. (fradi.hu)

Csertői Aurél (Paks): - Azt mondanom sem kell, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. A Ferencváros jelenleg az ország legerősebb, és legjobb formában lévő csapata, ahol kimondva-kimondatlanul mindig is a bajnokság megnyerése a cél. Ebben a szezonban jó úton haladnak ennek eléréséhez. Roppant nehéz mérkőzés áll előttünk, és részünkről még egy döntetlen is a bravúr kategóriába tartozna. Ettől függetlenül nem feltartott kézzel fogunk kimenni a pályára. Magunkhoz képest javulnunk kell, agresszívebben kell futballoznunk! A nemzetközi porondon való szereplésükkor kiderülhetett, hogy még a Fradinak is akadnak gyenge pontjai. Ugyanakkor ezeket nehéz megtalálni, és ha nem sikerül, vagy nem tudjuk kihasználni őket, akkor nem igazán lesz esélyünk. Nekünk van egy bizonyos stílusunk, amit ellenük is játszani szeretnénk. Majd kiderül, hogy ez mire lesz elég. Kevés pontunk van, ezért természetesen minden mérkőzésre nagyon koncentrálunk, így az FTC ellenire is. Gyűjtögetni szeretnénk, és miért ne történhetne ez meg akár a Groupama Arénában is? (paksifc.hu) (Fotó: fradi.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON