"Nem értem, miért féljünk a Fraditól?" - ezt várják az edzők

Feltöltve: 2015, szeptember 12 - 13:27 Frissítve: 2015, szeptember 12 - 15:37

A 8. fordulóval folytatódnak az OTP Bank Liga mérkőzései. A nap rangadóját Újpesten rendezik, ahol a Ferencváros vendégszerepel. Nebojsa Vignjevics, a lilák vezetőedzője nem fél a Faraditól, annak ellenére, hogy a zöld-fehérek eddig 100%-osak. Thomas Doll azt szeretné, hogy folytatódjon csapata remek sorozata. A másik fővárosi rangadón a Honvéd a Vasast fogadja. Marco Rossi taktikus, koncentrált és erőszakos játékot vár az övéitől. Szanyó Károly, abban bízik, hogy együttese elindul felfelé. Edzői várakozások.


HONVÉD- VASAS, 18.00

Marco Rossi (Honvéd): - Olyan csapat ellen lépünk pályára, amelyik most jutott fel a másodosztályból. Nagyon jól igazoltak a nyáron, több tehetséges magyar és külföldi játékost is megszereztek. A két feljutó együttes közül ők végeztek jobb munkát ezen a téren. Azt lehet látni, hogy eddig senkinek sem volt könnyű dolga a Vasas ellen, még a Ferencvárosnak sem. Ismét nehéz mérkőzés vár ránk, habár a bajnokságban mindegyik találkozó ilyen. Viszont mindegyik összecsapás más jellegű, ezt a Paks elleni meccs is jól tükrözte. Ha taktikusan, koncentráltan és erőszakosan játszunk, bárkit megverhetünk, ha ezek jellemvonások nincsenek meg a játékunkban, akkor bárki megverhet minket. (honvedfc.hu)

Szanyó Károly (Vasas): - Egy nagyon jó formában lévő Honvédhoz látogatunk. Ahogy az eddigiek, úgy ez sem lesz egy egyszerű mérkőzés. Hazai pályán, nyugodtan futballozhatnak, ráadásul megfelelő pontszámmal (12) is rendelkeznek. A két legutóbbi bajnokink eredményének a tudatában - két 1-0-s vereség - kijelenthetem, hogy sajnos nem vagyunk jó passzban. De abban is biztos vagyok, hogy a csapatunk ennél sokkal többre hivatott, mint ahol jelenleg áll a tabellán. Bízom abban, hogy egy tisztes eredményt el tudunk érni Kispesten és elindulunk felfelé, hogy stabilizáljuk a helyünket a középmezőnyben. Bízom abban, hogy amint a szakmai stáb, úgy a játékosok is átérzik ennek a meccsnek a jelentőségét. Így a legjobbakat remélem szombaton a Honvéd ellen. (vasasfc.hu)


DVSC - MTK, 18.00

Tisza Tibor (a DVSC támadója): - Korábban erőltetett menetben futballoztunk, de most azt érzem, jó fizikai állapotban vagyunk, úgyhogy mindenképpen optimistán tekintek az MTK elleni meccs elé, annak ellenére, hogy ellenfelünk remek csapat. Előkelő helyen állnak a tabellán, figyelni kell rájuk. Nekünk azonban hazai pályán kötelező a győzelem, el is várják tőlünk a szurkolók. Ha önbizalommal és motiváltan lépünk pályára, akkor nem lehet gond. Tudatosan és agresszíven kell futballoznunk, mert akkor szombat este boldogan térhetünk haza a találkozó után. (dvsc.hu)

László Csaba (MTK): - Folyamatosan készülünk a Debrecenre, de minden csapat ellen ugyanúgy tréningezünk, legyen az a Békéscsaba, vagy épp a Ferencváros. Többször elhangzott, hogy jobb a Debrecen játékoskerete, de azt gondolom, hogy az MTK csapatként szintén van olyan jó. Nem szeretnék változtatni semmin, a legutóbbi meccseket a hajrában meg tudtuk nyerni, ezt kell folytatnunk. (mtkbudapest.hu)


PAKS - VIDEOTON, 18.00

Csertői Aurél (Paks): - Ugyan hazai pályán fogadjuk a Videotont, ennek ellenére a papírforma szerint nem mi vagyunk ennek a találkozónak az esélyesei. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne követnénk el mindent a győzelem megszerzésére. Igenis arra készülünk, hogy itthon tartsuk a három pontot, de ez a bravúr kategóriába tartozna, még akkor is, ha a Videoton mögöttünk található a tabellán. A tavalyi bajnokcsapatról van szó, amelyik ugyan nem kezdte jól a szezont, de mostanra már kezd kikerülni a gödörből. Az átigazolási időszak vége felé remek játékosok kerültek a klubhoz, akik bizonyítani szeretnének. Nagyon nehéz mérkőzés áll előttünk, ahol csak akkor érhetünk el eredményt, ha javul a játékunk. Kellenek a pontok, mert a jelenlegi bajnokság nagyon kiélezett. Jobban kell teljesítenünk, mint azt tettük a Ferencváros ellen. Ha sikerül önmagunkhoz képest jobb produkciót nyújtani, akkor esélyünk lehet arra, hogy megörvendeztessük szurkolóinkat. (paksifc.hu)

Pető Tamás (Videoton): -Jó állapotban jöttek vissza a játékosok a válogatott meccs miatt kapott párnapos szünetről. Keményen dolgoztunk két hétig, úgy gondoltam, hogy rájuk fért a pihenés. Hétfőn feltöltődve kezdtük a felkészülést a hétvégi bajnokira, bízom benne, hogy a Paks ellen látható lesz a munkánk eredménye. Ellenfelünk összeszokott, jó csapat, fiatal és dinamikus játékosokkal, nehéz mérkőzésre számítok. A Debrecen elleni győzelemmel megálltunk a lejtőn, ebből tudunk építkezni, innentől kezdve pontot, pontokat kell szereznünk minden mérkőzésen. Az újak közül Suljicot és Pölöskeit már láthatták a szurkolók, Pakson pedig már Negóra és Stopirára is számíthatunk, igaz, utóbbi még nincs teljesen százszázalékos állapotban. (vidi.hu)


PUSKÁS AKADÉMIA - HALADÁS, 18.00

Robert Jarni (Puskás Akadémia): - A szombathelyiekkel is nagyot fordult a világ nyáron. Az elmúlt szezonban az utolsó fordulóban vívták ki az indulás jogát az élvonalban, most pedig hét forduló után a dobogó második fokán állnak. Nagyon masszív, kemény, küzdős csapattá érett Mészöly Géza együttese. Szeretnek ők is visszaállni és kontrákra játszani. Biztos vagyok benne, hogy mindent el fognak követni azért, hogy elvigyék a Pancho Arénából a három pontot és megtartsák előkelő helyezésüket a tabellán, de ehhez mi nem tervezünk asszisztálni. A pénteki edzésen véglegesítjük a szombati taktikát. Spandler Csaba a héten már a csapattal készült, ám Polonkai Attila bokájának még egy kis pihenésre van szüksége, ő valószínűleg kihagyja a szombati mérkőzést. A játék képe egyik pillanatról a másikra megváltozhat, nehéz megmondani, hogy most éppen mi fog történni, azt megígérhetem, hogy a Puskás Akadémia FC elsősorban nem a kivárásra, hanem a győzelemre fog játszani. (puskasakademia.hu)

Mészöly Géza (Haladás): - Úgy érzem, hogy mindkét csapat támadólag fog fellépni szombaton, és mindkét csapat győzelemre fog játszani. Éppen ezért nagyon figyelnünk kell a védekezésre is, hogy ugyanolyan hatékonyak legyünk hátul, mint különösen az elmúlt idegenbeli mérkőzéseken. A Puskás Akadémia csapatában nagyon sok egyéniség van, akik mérkőzéseket képesek eldönteni. Sok gyors játékosuk van a felcsútiaknak, és nagyon jó erőállapotban vannak. Talán nagyképűség nélkül mondhatom, hogy egy hozzánk hasonló csapatról van szó, amely hasonló erényeket csillogtat, mint a Haladás. Lényeges lesz, hogy ki tud ebből az azonos játékból jobban kijönni. Azt várom, hogy ugyanolyan energiát tegyünk bele a meccsbe, és ugyanolyan eredményesek legyünk, mint az elmúlt fordulókban, valamint támadó felfogásban lépjünk pályára. (haladasfc.nyugat.hu)


BÉKÉSCSABA - DIÓSGYŐR, 18.00

Bekő Balázs (Diósgyőr) – Nem mondok vele újat, hogy nehéz meccs lesz. A Békéscsabának szüksége van a pontokra, mi viszont azt folytatnánk, amit az előző két meccsen elkezdtünk. Üres kézzel nem jöhetünk haza, sőt, tovább megyek, nyerni szeretnénk Békéscsabán. Vegyesek a gondolataim ezzel kapcsolatban, a hétközi munkában jól haladtunk, nagyon jól dolgoztak a fiúk, amit taktikailag finomítani akartunk, abban haladtunk előre, még erőben is. A múlt hét vége picit összevisszára sikerült: volt egy jó első félidőnk Kövesden, a második már nem sikerült, ahogy az NB III-as bajnoki és a sajóbábonyi 2X25 perc sem. Szakmailag nem volt előre vivő, nem voltam elégedett, és ennek hangot is adtam. Úgy látom mindenki megértette, hogy nem szabad visszavenni, túl sokat beleképzelni abba, amit a legutóbbi eredmények jelentettek. Kőkemény munkával kell tovább menni. (boon.hu)


ÚJPEST - FERENCVÁROS, 20.30

Nebojsa Vignjevics (Újpest): - Nem értem, miért kellene félnünk a Ferencvárostól. Igaz, hogy hét meccset megnyertek, de mi győzelemre törünk. Filkor hosszú ideje sérült, meglátjuk fog-e játszani, de most még 90 percet nem lenne képes pályán tölteni. Thomas Doll a Ferencváros legveszélyesebb tagja, mivel ő rakta össze ezt a csapatot, mentalitást, egységet adott a játéksoknak, ezért ő a legjobb. (ujpestfc.hu)

Thomas Doll (Ferencváros): - Itt a derbi ideje, ez a legfontosabb meccs Magyarországon. A presztízs és a hagyományok mellett pedig azért is lényeges ez a mérkőzés, mert most kicsit hosszabb szünet után folytatjuk a bajnokságot. A játékosok visszatértek a nemzeti csapatokból és ismét együtt küzd mindenki a Fradiért. A fiúk nagyon keményen edzenek, ez jól látható a tréningeken, mindenki keményen odateszi magát. Úgy érzem, jó formában vagyunk a megszerzett pontjainktól függetlenül is. 100%-os teljesítménnyel vezetjük a tabellát, de ez a derbin senkit sem érdekel. (fradi.hu) (Fotó: ujpestfc.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON