Dibusz a külföldi kérőkről: "Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a nyár nem volt nehéz" - interjú

Feltöltve: 2015, október 2 - 09:23 Frissítve: 2015, október 2 - 12:16

A nyár nem volt egyszerű az átigazolásokról szóló hírek miatt, amit nem lehetett teljesen kizárni - mondta Dibusz Dénes a csakfoci.hu-nak. A Ferencváros kapusa beszélt arról is, hogyan fogadta azt, hogy a válogatott kapusedzője szerint már el kellene igazolnia, és azt is, hogyan éli meg Király Gábor és Bogdán Ádám remeklését. Szóba került a Feröer elleni válogatott meccs, a Fradi megszakadt sorozata és azok a meccsek is, amikor lövés se megy a kapujára. Interjú.

A válogatott kapusedzője, Andrusch József pár napja azt mondta, hogy Dibusz Dénesnek már el kellene mennie a Fradiból külföldre. Egy ilyen nyilatkozat nem okozhat zavart a fejedben?
- Mi folyamatosan beszéltünk már erről, tudom, hogy ő ezt így gondolja, én is tudom, hogy van benne igazság. Az ember fejlődését csak szolgálhatja, ha egy erősebb bajnokságban kell bizonyítani, viszont érzésem szerint a Ferencvárosban is megvannak azok a célok, amik motiválják az embert, biztosítanak afelől, hogy itt is tudok még fejlődni, nem érzem magam olyan szinten, hogy a magyar bajnokságban ne tudnék még előrelépni. Persze, az is nyilvánvaló, hogy egy erősebb bajnokság talán gyorsítani tudná a fejlődésemet.

A nyarat hogy élted meg ebből a szempontból? A Hertha érdeklődése folyamatosan jelen volt a sajtóban, Dárdai Pál köztudottan szeretett volna a csapatában látni, egy francia csapat pedig ajánlatot is tett érted, de végül maradtál. Ki lehetett ezeket zárni?
- Nem lehet azért mindent elengedni a fülem mellett, pláne, hogy sok témát jelentettem nyáron. Az ember azért valahol agyal azon, ha magáról friss híreket olvas a sajtóban, esetleg el is játszik a gondolattal, hogy mi lenne ha... Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a nyár ebből a szempontból nem volt nehéz, mert 100%-osan nem tudtam kizárni azért a híreket. De a Fradi részéről egyértelművé tették, hogy számítanak rám, nem szeretnének elengedni, onnantól kezdve pedig úgy készültem, hogy maradok, és bajnoki címet nyerünk a csapattal.

A mutatóiddal nincs gond: 10 forduló alatt 3 gólt kaptál.
- Az ember minden meccsre úgy megy ki, hogy nyerjen a csapat és ne kapjon gólt. Idén ez a meccsek zömén sikerült, de ez a csapat dicsérete, nem egyemberes mutatványról van szó. Nagyon feltoltan védekezünk, célunk már távol a kaputól megszerezni a labdát, a korábbi időszakokhoz hasonlítva az ellenfelek sokkal ritkábban jutnak el a kapumig. Más a feladatom, mint eddig, mert sokkal ritkábban van dolgom, igaz, amikor van, akkor kell a legjobb döntést meghozni. Egy dolgot lehet tenni: még erősebben kell koncentrálni. Csapat szinten pedig úgy látom, hogy majdnem a maximumot hoztuk ki a bajnokságból. Szerintem erre senki nem számított, hogy ilyen előnyt hozunk össze ennyi idő alatt. Minden mérkőzésen domináltunk, szóval elégedettek lehetünk, sőt, akkor is le tudtuk hozni a meccseket, amikor nem játszottunk olyan jól. Reméljük, így folytatjuk, és akkor megnyerjük a bajnokságot. De látjuk azt is, hogy miben kell javulnunk, mert nekünk már nem csak az NB I-et kell figyelni, hanem azt is, hogy európai szinten ez mire lehet elég.

A válogatott riválisaid közül Király Gábor hétről hétre pontokat hoz a Haladásnak, Bogdán Ádám pedig "berobbant" pár napja a Liverpoolnál, míg Te közben néha lövést is alig kapsz. Ezt hogy éled meg?
- Nyilván én is szeretnék minden hétvégén kiemelkedőt nyújtani, olyat, amire felfigyelnek az emberek, de most nem ez a szituáció. Tényleg volt, amikor 90 perc alatt egy lövés se jött kapura, volt, amikor egyszer vagy kétszer kellett védenem, tény, nehezebb megmutatni magamat. Leegyszerűsítve: Telkiben van egy hetem, ott tudom megmutatni a kapitánynak, hogy én vagyok a legjobb formában.

Jön a Feröer elleni válogatott meccs, tavaly Te emlékezetesen védtél ellenük. Mit vársz ettől a párharctól?
- Műfüvön játszottunk, amihez nagyon nehezen alkalmazkodtunk. Nem arra számítottunk, ami történt, meglepetésként ért minket az ellenfél jó játéka, pörgősen, rövid passzokra alapozva futballoztak, amit nehezen követtünk le azon a pályán. Nagyon fontos volt az a három megszerzett pont. De ez már egy teljesen más meccs lesz, biztos vagyok abban, hogy abból a mérkőzésből is tanulva jól fel fogunk készülni erre a nagyon fontos 90 percre. Feröer ma már nem az, mint pár éve volt: már egy feltörekvő, sőt, kimondom, jó csapat, amelyik nem véletlenül arat már győzelmeket vagy ér el döntetleneket. Talán a kapu előtt még nem az igaziak, de így is nagyon komolyan kell venni őket.

Térjünk vissza a Fradira: azzal, hogy megszakadt a győzelmi sorozat, lekerült egyfajta teher a vállatokról?
- Nem volt rajtunk teher, mert én legfeljebb egy meccsre nézegettem előre. Megszakadt egy sorozat, de most egy újat lehet elkezdeni. Jön a Honvéd, amelyik szervezett, tudatos játékot játszik, idén akadt, amikor kimondottan jól futballoztak, érzésem szerint jól megtalálták a fiatalabb-rutinosabb játékosok arányát, és a külföldiek-magyarokét is. Tavaly a szezon hajrájában is csak 1-0-ra vertük őket, nagyon masszívak, és most a pontvesztés után kettőzött erővel kell majd küzdenünk, meg kell mutatni, hogy nem zavart meg bennünket, hogy megszakadt a győzelmi sorozatunk. (Fotó: Sas Gábor)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON