Lefutott bajnokságok Európában - élen az NB I

Feltöltve: 2015, december 7 - 17:16 Frissítve: 2015, december 7 - 21:24

Összesen hét olyan jelenleg is zajló európai bajnokság van, ahol az éllovas legalább tíz ponttal vezet már első számú üldözője előtt, ám a magyar NB I-en kívül csak egy, ahol már 19 pontos a szakadék. A Ferencváros mellett a szerb Crvena Zvezda mondhatja el magáról, hogy tulajdonképpen már most megnyerte az aranyérmet, ez a két élvonalbeli versengés számít jelenleg a legegyoldalúbbnak az egész kontinensen.

Bő egy hónapja még egy svájci lap panaszkodott arról, hogy unalomba fulladtak a helyi élvonal küzdelmei, miután a címvédő FC Basel 14 fordulót követően 13 pontos előnnyel vezette a tabellát. A Blick cikke akkor némi megnyugvást abban talált, hogy volt Európában ennél "unalmasabb" bajnokság is, méghozzá a magyar NB I, ahogy a Ferencváros uralma kezdett behozhatatlannak tűnni.

Mára pedig még inkább elhúzott az FTC a tabellán, olyannyira, hogy mára Európában szinte példátlan módon egyoldalúvá lett az OTP Bank Liga. Hogy mégse árválkodjon ezen furcsa lista élén az NB I, arról a szerb Crvena Zvezda tett, amely ugyancsak 19 pontos fórra tett szert veretlenül (igaz, neki 20 fordulóra volt erre szüksége, és nem csak 18-ra, mint a Fradinak), a vörös csillagok bajnoki címét sem igazán fenyegeti már senki – csak matematikailag.

A már említett Basel is ott van ugyan a listánkon, előnye azonban picit csökkent, így a francia, a görög, az azeri és a walesi pontvadászat is megelőzi jelenleg.


A legnagyobb különbségek az európai bajnokságok élén*:

1. MAGYARORSZÁG: 19 pont (18, FTC, Paks)
2. Szerbia: 19 pont (20, Crvena Zvezda, Borac Čačak)
3. Franciaország 15 pont (17, PSG, Angers)
4. Görögország 13 pont (13, Olympiakosz, Panathinaikosz)
5. Azerbajdzsán: 12 pont (15, Qarabağ, Qabala)
6. Wales 11 pont (17, The New Saints, Llandudno)
7. Svájc 10 pont (18, Basel, Grasshoppers)

*a pontszám után a lejátszott fordulók száma, valamint az első és a második helyezett csapat neve

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON