Doll: "BL-csoportkör? Nem szabad becsapnunk magunkat!"

Feltöltve: 2015, december 23 - 17:52 Frissítve: 2015, december 23 - 20:08

A Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll szerint csapatának nem szabad becsapnia magát azzal, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörét tűzi ki célként, mivel ez jelen pillanatban irreális elvárás a zöld-fehér gárdával szemben. A Bundesliga és az NB I jelenleg teljesen más kávéház, a Fradinak pedig kevés esélye lenne arra, hogy legyőzzön egy német élvonalbeli együttest, de folyamatosan azért dolgoznak, hogy ez a jövőben reálissá váljon.

Thomas Doll volt a Fradi TV évadzáró műsorának a vendége, amelyben a Ferencváros vezetőedzője több aktuális témáról is beszélt. A német tréner egy kérdésre válaszolva a Bundesligával is összehasonlította a Fradit.

- A Bundesliga természetesen teljesen más kávéház, más csapatokkal, mint a magyar bajnokságban. A Bundesliga és a magyar bajnokság jelenleg nagyon messze van egymástól, így a Ferencváros is. Nem szabad becsapnunk magunkat, jelenleg kevés esélyünk van arra, hogy egy Bundesliga-csapatot megverjünk, ezzel tisztában vagyunk. Nem szabad ámítani magunkat ez ügyben, őszintén megmondom, de természetesen tovább akarunk fejlődni - mondta el Doll, majd így folytatta.

- A magyar válogatott is arra készül, hogy az Európa-bajnokságon egyik-másik csapat orra alá borsot törjön, nekünk is ezt kell majd megpróbálnunk, amikor megint esélyünk lesz az európai porondra kilépni. Talán lehetőségünk lesz egy hosszabb felkészülésre a selejtezők előtt - nyilatkozta.

Doll szerint a Bajnokok Ligája jelenleg irreális elvárás a Ferencvárostól.

- Természetesen muszáj tovább erősödnünk, és akarunk is. A Bajnokok Ligája csoportköre? Aki oda be akar kerülni, annak nagyon magas szinten kell futballoznia. Ez nem a szerencsével függ össze, mindenki a tudása legjavát nyújtja, csak akkor sikerülhet. Nem szabad áltatnunk magunkat. Franciaország, Spanyolország, Anglia, Németország, Olaszország - ezekben a ligákban nagyon erős csapatok játszanak. Ha valaki csak a magyar csapatokat nézi, és azt látja, hogy a Ferencváros mennyire kiemelkedik, akkor annak azt is figyelembe kell vennie, hogy más bajnokságokban teljesen mások az ellenfelek is. Nem szabad becsapnunk magunkat! Ez nagyon fontos. Az edzéseinken tovább kell javítani, természetesen nyárig is. A téli edzőtáborban azt is megbeszéljük, hogy nagyobb sebességre kell váltanunk az edzéseken, kevesebb szünetet tartunk a gyakorlatok között, ezáltal elérjük a nemzetközi szintet - fogalmazott, majd a pénz szerepére is rátért.

- A pénz természetesen nagyon fontos szerepet játszik a futballban, emiatt örömteli, hogy új szponzorok csatlakoznak hozzánk, akik az utánpótlásunkat is tovább segítik. Remélhetőleg ennek is learatjuk majd a gyümölcsét. Sokan álmodoznak arról, hogy Angliában vagy Németországban játszanak majd, tisztában vagyunk vele, hogy nem mindenki Magyarországon képzeli el a jövőjét. Az idő viszont nekünk dolgozik, akárcsak egy jó játékosmegfigyelő, aki szorgalmasan keresi a megfelelő futballistákat - vázolta a német tréner.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON