Fradi: Kleinheisler? Stieber? Otigba? - "kettőre lehet esetleg esély"

Feltöltve: 2016, január 5 - 10:40 Frissítve: 2016, január 5 - 10:55

Kleinheisler László játéka, stílusa passzolna a Ferencvároshoz, de a külföldi ajánlatokkal nehezen tudna versenyezni a klub - mondta Orosz Pál vezérigazgató a játékos esetleges leigazolásáról. Egy vele készült beszélgetés során szóba került az is, hogy két légiós hazahozatalának mennyi az esélye, valamint az is, hogy hova szeretne igazolni a klub.

Az M4 "Sport7fő" című műsorában Orosz Pál négy felmerült név kapcsán reagált: Ognjen Djelmic, Kleinheisler László, Stieber Zoltán és Otigba Kenneth.

A vezérigazgató a nevek kapcsán annyit mondott, a négyből kettőnek van esetleg realitása, de nem szeretne a dolgok elébe menni.

Az általa elmondottakból kiderül, közülük Kleinheisler László érkezésének lehet a legnagyobb realitása, de az kérdéses, valójában mekkora. A vezérigazgató annyit mondott, hogy ő egy olyan játékos, aki a Ferencvárosba passzolna.

- Ő egy olyan mentalitású labdarúgó, aki hozzánk illene, de tudjuk, hogy külföldről is vannak ajánlatai, és a Ferencváros bármennyire is vonzó a hazai piacon, azért nehéz utóbbiakkal felvenni a versenyt anyagi szempontból. Az, hogy jelenleg tárgyalunk vagy nem, az maradjon egyelőre titok, de ő szóba került - mondta Orosz.

Honlapunk már korábban utánajárt az Ognjen Djelmic kapcsán megjelent híreknek, akkor is jeleztük, hogy nincs képben az ő megszerzése, annak ellenére sem, hogy szabadon igazolhatóvá válik, így őt “kilőhetjük" a másik potenciálisan megszerezhető jelölt szerepköréből.

Ami a többieket illeti: Stieber Zoltán kapcsán Orosz annyit mondott, hogy felmerült az ő neve is. Úgy tudjuk, hogy a játékos hazatérésére egészen minimális az esély, hiszen Németországból bőven vannak kérői a szélsőnek, aki érthetően inkább maradna a Bundesligában (akár a II-ben is).

Otigba Kenneth sorsával nemrégiben hosszabban is foglalkoztunk: kiveséztük, hogy mi hiúsíthatja meg az ő átigazolását. A védőnél ugyanis érvényesítheti opciós jogát a szerződéshosszabbításra a klub, ebben az esetben pedig csak kivásárolni lehetne őt. Orosz Pál is megemlítette, hogy a védő megszerzése azért is nehéz, mert pozitív változás történt kint körülötte, az új edzőnél visszakerült a csapatba. A felsorolt nevek közül mégis ő lehet a másik, akinek megszerzésére egyáltalán van némi esély: a Fradi esélye az lehet, ha a Heerenveen nem hosszabbít automatikusan a védővel, ennek akadálya pedig a pénz lehet: az előre lefektetett opció életbelépésével jelentősen megnőne a védő fizetése is, egyelőre az a kérdés, hogy a megemelkedett terheket bevállalná-e a holland klub.

Orosz azt is hozzátette, természetesen más nevek is vannak a talonban, nem feltétlenül a magyar piacról. Böde Dániel sérülése is megmutatta, hogy vannak posztok, ahol egy megfelelő szintű játékosuk van, így a belső támadó pozíciójába érkezhet igazolás, míg hosszabb távon cél a rutinos kettős, Gera Zoltán-Hajnal Tamás páros kiváltása a középpálya közepén. (Fotó: mlsz.hu)

BL-PÉNZEK:

Orosz Pál elmondása szerint a Ferencváros labdarúgócsapatának idei célja, hogy az NB I megnyerése után bejusson valamelyik nemzetközi kupa csoportkörébe.

A Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az M4 Sport7fő című műsorában elmondta, hogy az erkölcsi siker mellett ez azért is fontos a számukra, mert a Bajnokok Ligájába csoportkörébe kerülés önmagában négymilliárd forint bónuszt hozna a zöld-fehéreknek - vagyis éppen annyit, amennyit az MLSZ kapott az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) a válogatott Eb-re való kijutásáért.

Hozzátette: emellett a főtáblán megszerzett minden pont után további 500 ezer eurót kapna a klub, de az Európa Liga-csoportköréért is 2,4 millió, valamint pontonként 120 ezer euró jár. (MTI)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON