Doll: "Nem fogok elnézést kérni a győzelemért" - Újpesten kevés az egy pont

Feltöltve: 2016, február 20 - 22:36 Frissítve: 2016, február 21 - 11:12

Thomas Doll a Puskás Akadémia elleni mérkőzés után képletesen elmondta, nem fog bocsánatot kérni azért, mert csapata legyőzte a felcsúti ellenfelét. A Honvéd játékosai nem tették zsebre, amit a szünetben kaptak Marco Rossitól, Mészöly Géza szerint a mély talaj is közrejátszott a Vasastól elszenvedett vereségben, Horváth Ferenc nem akart magyarázkodni a Vidi döntetlenje után, Újpesten pedig nem elégedettek a döntetlennel. Edzői értékelések.

TABELLA: Az NB I állása itt - kattints!


DVTK - Budapest Honvéd 2-1 (Bacsa 17., 33., ill. Kamber 69.)

Egervári Sándor (DVTK): - Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, és az első félidőt végig uraltuk, lehetőségeket alakítottunk ki a gólok mellett is. A második játékrészben is megvoltak a lehetőségeink, azok sajnos nem végződtek góllal, így az utolsó félórában magunkra húztuk az ellenfelet. A Honvéd kellemetlen, ívelgetős futballja miatt sokat tartózkodtunk a 16-oson belül, és kevésbé tudtuk kézben tartani a játékot, mint korábban. Az ellenfél kombinatív játékkal nem tudott mögénk kerülni, csak ívelgetéssel - ennek ellensúlyozására magasabb játékosokat küldtünk pályára -, valamint lecsorgó labdák után adódott lehetőségük, mi pedig a támadó harmadban az elmúlt héthez képest többet tartózkodtunk az ellenfél 16-osán belül, ahol olyan dolgok történtek, amivel megérdemelten szereztük meg a három pontot. Ma a védekezés és a támadó szekció is viszonylag jól működött. Összességében örülök a győzelemnek, többet hoztunk ki magunkból, mint a múlt héten, bízom benne, hogy a jövő héten még több lesz. Megpróbálunk fölzárkózni a középmezőnyhöz. (dvtk.eu)

Marco Rossi (Budapest Honvéd): - Próbáltunk kezdeményezni a mérkőzésen, azonban sajnos óriási hibát követtek el a védők, akik nem léptek ki a védelem előtt keresztbe mozgó Bacsa Patrikra, aki gólt is szerzett ebből a helyzetből. A második gólról szót sem szabad ejteni, mert ilyen szituáció nem fordulhat elő, a kölyökfutballban sem szabad hasonló hibát elkövetni. Ezzel óriási előnyt adtunk az ellenfélnek. A kemény nem jó kifejezés, amilyen stílusban beszéltem a játékosokkal a szünetben, meg is lett az eredménye a folytatásban. A második félidőben köszönhetően a cseréknek és a strukturális változtatásoknak mi kerekedtünk fölül, de végére nem lett meg a döntetlen. Nem kezdtük túl jól a bajnokságot, de folytatjuk a munkát. (dvtk.eu)


Vasas - Haladás 1-0 (Ferenczi 82. - 11-esből)

Michael Oenning (Vasas): - A Haladás egy szervezett, jó csapat, tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Most az a legfontosabb, hogy nyerni tudtunk. Próbáltuk uralni a játékot, ez nem mindig sikerült. Az első félidő nagyon kiegyenlített játékot hozott. A mérkőzés fordulópontja a kiállítás volt. Ezt követően két csatárt is be tudtam hozni, közülük Ferenczi Pista megnyerte a meccset. Ez nem azt jelenti, hogy mindig játszani fog, de erőnlétileg jó állapotban van, úgy éreztem, hogy az utolsó 10 percben segíteni tud. Ami Korcsmár Zsoltot illeti, stabilitást adott a védelemnek, magabiztos volt, látszik, hogy egy kiváló védőről van szó, meccsről-meccsre jobban teljesít. (vasasfc.hu)

Mészöly Géza (Haladás): - Az első félidőben voltak meg a lehetőségeink a gólszerzésre, ekkor kellett volna betalálnunk. Sajnos mindkét tizenhatosnál nagyon mély volt a talaj, ez alaposan megnehezítette a játékosok dolgát. (haladas.hu)


Ferencváros - Puskás Akadémia 2-0 (Ramirez 63., Pauljevic 66. - öngól)

Thomas Doll (Ferencváros): - Nem fogok elnézést kérni azért, mert győztünk ma. Azt gondolom, az első félidőben nehézségeink voltak, hogy magunkra találjunk. Nehéz volt olyan csapat ellen üres területet találni, amely 4-5-1-el állt fel, megpróbáltuk Trinkset is a középpályán bevetni, de lehet, hogy így túl sokan voltak a középpályán. Amikor elveszítettük a labdát, kevés ember volt a védelemben, így könnyebb volt a Puskásnak a kapunk közelébe jutni. A második félidőben visszataláltunk oda, ami megszokott tőlünk, és sikerült nyomás alá helyezni az ellenfelet, és gólokat szerezni. örülök a Daninak, hogy sikerült gólt szereznie. A futball néha kemény, ha én a Puskás Akadémia edzője lennék, nekem is lenne egy rossz éjszakám. Dibusz remek napot fogott ki, a Puskás több lehetőséget és egy 11-est is elpuskázott. Úgy gondolom, egy csapat csak akkor tud jó eredményt elérni, ha stabil a védekezése. A mai nap jó válasz volt az elmúlt nehezebb meccsekre.

Robert Jarni (Puskás Akadémia): - Minőségi mérkőzést játszottunk, mind védekezésben, mind pedig támadásban. Volt bőven lehetőségünk, ám sajnos ezeket ma nem tudtuk gólra váltani. Egy kétperces kihagyás megbosszulta magát, a Fradi góljaival szertefoszlott az a kemény munka, amit beletettünk a meccsbe. A labdarúgás egy ilyen furcsa játék, mi mindent megtettünk. (puskasakademia.hu)


Videoton - Békéscsaba 1-1 (Vaskó 17. - öngól, ill. Laczkó 9.)

Horváth Ferenc (Videoton): - Érdekes mérkőzésen vagyunk túl, el kell ismerni, nem játszottunk jól, de ilyen ellenfél ellen sosem könnyű pályára lépni. Eredményesen játszani viszont lehet, ezért is nehéz most beszélni. Két-három alkalommal a kapussal szemben állt a játékosunk, ha abból egy helyzetet sikerül kihasználnunk, nem kéne magyarázkodnom, igaz, most sem áll szándékomban. Az utolsó két meccsünkön tíz-tizenegy nagy helyzetből lőhettünk volna gólt, de nem sikerült betalálnunk. Már ezen a héten is nagy hangsúlyt fektettünk a befejezésekre, de úgy néz ki, hogy a jövőben ebbe még több energiát kell beletennünk. A múlt heti meccs nagy áldozatokkal járt, ma nagyon hiányoztak azok az emberek, akik jól egy-egyeznek, ezért mást játszottunk, mint eddig. Ettől függetlenül a lehetőségeink ma is megvoltak és mindent megtettünk azért, hogy megnyerjük ezt a bajnokit. (vidi.hu)

Zoran Szpisljak (Békéscsaba): - Ilyen meccsre számítottunk, pontosan tudtuk, hogy a Vidi mire képes. Az első öt percben kicsit meg voltunk fogva a jobb oldalon, a fiatal Pilán nem tudta az elején felvenni a ritmust, de utána belerázódott ő is. Amit kértünk a csapattól, nagyjából sikerült megvalósítani – szervezett játékból szerveztük a gyors támadásokat. A második félidőben több helyzete volt a hazaiaknak, a meccs végén kicsit beszorultunk, de a csapat megállta a helyét és koncentráltan végigvittük, amit terveztünk. Örülök az egy pontnak, kis szerencsével lehetett volna ez több is. Rúgtunk még egy gólt, ezt majd még vissza kell néznem, mert a kispadról szabályosnak tűnt, de persze lehet, hogy a játékvezetők más szögből észrevettek valamit, amit én nem. (vidi.hu)


Debrecen - Paks 2-0 (Sidibe 21. - 11-esből, Holman 44.)

Kondás Elemér (Debrecen): - Az első félidő jobban tetszett, a második kevésbé, van hiányérzetem emiatt. A szünetre kétgólos előnnyel mentünk, és azt kértem a fiúktól, hogy a folytatásban is próbáljunk gólokat szerezni, de pontatlanok voltunk, azért nem alakul ki annyi lehetőség, mint amennyit szerettünk volna. Hagytuk egy kicsit játszani az ellenfelet, ahelyett, hogy letámadtuk volna őket. Fontos mérkőzés volt, ezért is örülünk nagyon a sikernek. Külön öröm, hogy a két mérkőzésen hat gólt szereztünk (mert korábban ezzel voltak gondjaink) és nem kaptunk egyet sem. (dvsc.hu)

Csertői Aurél (Paks): - Többet vártam a mai találkozótól, helyzetkihasználásban mindenképp. Helyenként jól játszottunk, sajnos az ellenfél megszerezte a vezetést, és utána megváltozott a játék képe. De még így is helyt álltunk, óriási nyomás nehezedett ránk. Egy ideig bírtuk de utána... A tizenegyesről nem kívánok nyilatkozni. Dolgozunk tovább, nem tudják elvenni a kedvünket! (paksifc.hu)


Újpest - MTK 1-1 (Andric 8., ill. Torghelle 45.)

Zoran Csampara (Újpest): - Első alkalommal álltam a kispad mellett úgy, hogy az én feladatom volt a csapat irányítása, de mivel nap, mint nap együtt dolgozunk, nem jelentett számomra nehézséget megtalálni a megfelelő hangot, megoldani a csapattal való kommunikációt. Gratulálok az MTK csapatának, számukra kedvező eredmény született, én ezt nem mondhatom el magunkról. Már a mérkőzés korai szakaszában igyekeztük megszerezni a labdát és a kezdeményezést, rengeteg helyzetet igyekeztünk kialakítani, és sikerült is megszerezni a vezető gólt. Sajnos egy szerencsétlen szituáció után az MTK kiegyenlített, így mondhatjuk, hogy visszahoztuk az ellenfelet a játékba. A második félidőre kértem, hogy a játékosaim folytassák a támadó szellemű, agresszív futballt, amely az első játékrészben is kiválóan jellemezte a játékunkat. Sajnos nem született több gól, így a találkozó egészét nézve úgy érzem, hogy reális eredmény született. (ujpestfc.hu)

Teodoru Vaszilisz (MTK): Az elmúlt két hét elég zaklatott volt, ennek fényében aláírtam volna előre ezt az egy pontot egy remek Újpest ellen. Ezen a kitűnő iramú mérkőzésen nem találtuk a játék ritmusát, nekünk még nem volt annyi játékperc a lábunkban, mint az Újpestnek. Több hétre van szükségem ahhoz, hogy a kezem nyoma látszódjék a csapaton. (M4 Sport)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON