NB I: Rossi lát esélyt a Fradi ellen, Vignjevic nehezen éli meg az eltiltását - ezt várják az edzők

Feltöltve: 2016, február 27 - 14:49 Frissítve: 2016, február 27 - 16:28

Az OTP Bank Liga 22. fordulója előtt Marco Rossi arról beszélt, hogy hogyan lehet esélye a Honvédnak a Fradi ellen, miközben Thomas Doll tiszteli az ellenfelet, de győzelmet vár a csapatától. Nebojsa Vignjevic nehezen éli meg, hogy nem irányíthatja az Újpestet a pálya széléről, Michael Oenning pontokat szerezne a Vasassal a Paks ellen, Horváth Ferenc pedig a Videoton első tavaszi győzelmére készül. Edzői nyilatkozatok.


Haladás - DVTK 15.30-tól

Mészöly Géza (Haladás): - Nagyon kiélezett küzdelemre, szinte gladiátorharcra számítok. Természetesen mindkét csapat arra fog törekedni, hogy futballozzon is, de nem tudom, hogy a pálya ezt mennyire teszi majd lehetővé. Nem mondtak túl jókat a soproni stadion új gyepszőnyegéről, de remélhetőleg segített az esőmentes néhány nap. Fontos lesz, hogy a szurkolóink mellettünk legyenek az első hazai, de mégis idegenbeli meccsünkön. Természetesen nehézséget okoz, hogy nem a saját pályánkon játsszuk a hazai mérkőzést, de érzésem szerint mentálisan készen áll erre a csapat. Abszolút bizakodóan várjuk a találkozót. A soproni stadion igazi kis ékszerdoboz és remélhetőleg sok Hali-szurkoló fog elkísérni minket. A Diósgyőr most bizonyította, hogy a jó futballisták jó csapatot is tudnak alkotni. Az előre játékuk nagyon veszélyes volt az előző fordulóban a Honvéd ellen. Az első félidőben teljesen megérdemelten tettek szert kétgólos előnyre. Elek Ákos igazi vezére a csapatuknak, elől pedig Bacsa, Novothny, Barczi és Koman nagyon jó formában vannak. Nagy hangsúlyt kell fektetnünk arra, hogy meg tudjuk őket állítani. A védelmük azért sebezhető az idei bajnokságban, és a Honvéd ellen a második félidőben nagyon sok helyzete volt a kispestieknek. A kínálkozó lehetőségeinket jól kell kihasználnunk, könyörtelenül, kapura lövéssel kell befejeznünk a támadásokat. (haladasfc.nyugat.hu)

Egervári Sándor (DVTK): - A hazai győzelem lendületet kell, hogy adjon a csapatnak. Merészebb terveink vannak annál, mint hogy a kilencedik helyen végezzünk. Szükségünk van a számunkra pozitív meglepetésekre. Győzelemre fogunk játszani, de nem leszünk elégedetlenek akkor sem, ha egy pontot szerzünk a jó formában lévő Haladás ellen. Nem szeretnénk fejjel rohanni a falnak. A biztonságos védekezés mellett hatékony támadójátékot igyekszünk majd felvonultatni. Bizakodva indulunk neki ennek a küzdelemnek is. (dvtk.eu)


Újpest - Debrecen 15.30-tól

Nebojsa Vignjevic (Újpest): - Soha életemben nem voltam még olyan szituációban, hogy a lelátóról kelljen néznem a mérkőzést. Az MTK ellen jobban izgultam fenn a páholyban, mint lenn szoktam a kispadon. A Loki ellen sem ülhetek még le a kispadra. Azt kértem a játékosoktól, beszéljenek egymással sokat, emlékezzenek azokra a helyzetekre, amelyeket begyakoroltunk és kérni szoktam tőlük. Remélem, javul a csapat játéka a legutóbbi fellépésünkhöz képest. (nb1.hu)

Kondás Elemér (Debrecen): - Mondhatni hatpontos mérkőzés következik, hiszen a második és a harmadik találkozik egymással, de a helyezés nem is számít, mert a két együttes összecsapása mindig rangadónak nevezhető. A lila-fehérekkel rendre jó mérkőzéseket szoktunk játszani, ezúttal is erre számítok. Az Újpest is két nehéz meccsen van túl, hiszen a Videotonnal és az MTK-val játszott, négy pontot behúzott. Jól szerepelnek a bajnokságban, és bizonyára arra törekszenek, hogy hazai közönség előtt ezúttal is sikeresek legyenek. Vannak veszélyes, jó játékosaik, akikre figyelni kell. Dinamikusan futballoznak, próbálnak támadni, de mi is igyekszünk mindig erre törekedni, így egy kiélezett találkozóra van kilátás. Holman Dávid a válogatottnál összeszedett egy kisebb sérülést, de remélhetőleg szombatra rendben lesz. Lázár Pál a hét elején bajlódott sérüléssel, ám az ő játékára is van esély. (dvsc.hu)


MTK - Békéscsaba 15.30-tól

Poór Patrik (Az MTK védője): Az újpesti pontszerzés akkor lesz igazán értékes, ha sikerül legyőznünk a Békéscsabát. Három meccset játszottunk idáig velük a bajnokságban és a Magyar Kupában, melyek közül egyiket sem sikerült megnyernünk, így van miért törlesztenünk. A Videoton ellen ikszeltek és a Ferencváros is megszenvedett ellenünk, tehát mi sem gálamérkőzésre készülünk. A pálya talaja reméljük jó lesz, ami segítheti a támadó csapatot, jelesül minket. Mindent el fogunk követni a győzelemért! (mtkbudapest.hu)


Paks - Vasas 15.30-tól

Csertői Aurél (Paks): - Fontos mérkőzés lesz a szombati, amikor a Vasast fogadjuk hazai pályán. Ha vesszük az őszi utolsó mérkőzéseinket, és a legutóbbi debrecenit, akkor elmondhatjuk, hogy rossz szériába kerültünk. Ezen mindenképp változtatni szeretnénk. A jelenlegi magyar bajnokságban minden mérkőzés háromesélyes, így ilyen a miénk is, de hazai pályán a három pont itthon tartása a cél. (paksifc.hu)

Michael Oenning (Vasas): - A hazai győzelem után természetesen pont vagy pontok megszerzését várom a Paks elleni mérkőzésünkön. Tisztában vagyok vele, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Remélem, hogy a Haladás elleni sikerünk komoly lökést ad majd és nem térünk haza pont nélkül. Természetesen ismerjük szombati ellenfelünk játékát, alaposan felkészültünk belőlük. Úgy vélem, számunkra némi előnyt jelent, hogy mi már két tétmérkőzésen is túl vagyunk, míg a Paks eddig csak egy meccset játszott. Ezen a találkozón nem nekünk kell diktálni a játékot, hanem az ellenfelünknek, amelynek ráadásul ez lesz az idei első hazai összecsapása, így valamelyest nagyobb teher nehezedhet a paksiakra. (vasasfc.hu)


Puskás Akadémia - Videoton 15.30-tól

Robert Jarni (Puskás Akadémia): - Nagyon fontos, hogy két jó mérkőzést játszottunk eddig tavasszal. A Diósgyőrt hazai pályán legyőztük, a Ferencváros ellen az elképzeléseinket megvalósítottuk, kontrolláltuk a meccset, még a helyzeteink is megvoltak, éppenséggel csak ki kellett volna használni őket. Nagyjából elégedettek lehetünk az eddigi teljesítményünkkel, de most már csak előre tekintünk, a soron következő mérkőzésre koncentrálunk, abból próbáljuk meg kihozni a maximumot. Hárman is eltiltottak lesznek, de minden posztra két közel azonos képességű játékos áll rendelkezésünkre, így meg fogjuk oldani mindenkinek a helyettesítését. Nagy meccs lesz a szombati, a két klub nagyon jól ismeri egymást, igazi presztízscsata várható. Ősszel 2-0-ra vezettünk Székesfehérváron, mégis sikerült kikapnunk, mindent elkövetünk, hogy ezúttal mi ünnepeljünk a végén. Mind a két csapatnak nagyon jó játékosai vannak, alaposan felkészülünk a meccsre, égető szükségünk van a három pontra (puskasakademia.hu)

Horváth Ferenc (Videoton): - Bízom benne, hogy meglesz az első bajnoki győzelmünk tavasszal, nagyon készültünk erre a mérkőzésre. Sok változtatásra szerintem nincs szükség az eddigi találkozókhoz képest, az előző két meccsünkön volt tíz-tizenkét nagy helyzetünk, ezek kihasználásában egyértelműen javulnunk kell, de a kettő, tavasszal kapott gólt nem tartom soknak. Láttuk a Puskás Akadémia utolsó két meccsét, nagyon masszív, jó csapatra számítunk, rengeteg gyors játékossal. Nem lesz könnyű dolgunk, de remélem, hogy minden játékosom maximálisan koncentrál az ellenfél kapuja előtt, tudása legjavát nyújtja majd és eredményesen távozunk a Pancho Arénából (vidi.hu)


Budapest Honvéd - Ferencváros 18 órától

Marco Rossi (Budapest Honvéd): - A Ferencváros nagyon nehéz ellenfél, de ezzel nem állítunk semmi újat. Azt kell figyelembe vennünk, hogy ha úgy fogunk játszani, ahogy a DVTK ellen az első félidőben, akkor még azt is elfelejthetjük, hogy esélyünk van a mérkőzésen. Viszont, ha a DVTK vagy a Haladás elleni második félidőt tudjuk alapul venni, azokkal a teljesítményekkel vagy azoknál jobbakkal tudunk előrukkolni, akkor újra igazzá válhat a futball általános igazsága, amely tétel szerint egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Egy biztos, össze kell szednünk magunkat, sokkal agresszívebben, sokkal több labdaszerzéssel, sokkal több párharcot megnyerve kell majd játszanunk a Ferencváros ellen. (honvedfc.hu)

Thomas Doll (Ferencváros): - Örömteli, hogy két győzelemmel kezdtük a tavaszi bajnoki szezont, ezzel teljesítettük a magunkkal szembeni elvárásokat, igaz, a játékunkat illetően még egyáltalán nem lehetünk elégedettek. Ugyanakkor ez a két megnyert találkozó önbizalmat kell, hogy adjon a Honvéd elleni mérkőzést megelőzően. A kispestiek ellen soha nem játszunk könnyű mérkőzést, várhatóan így lesz ez most is. Tiszteljük az ellenfelünket, de nagyon komoly célok lebegnek a szemeink előtt, amit, ha el akarunk érni, akkor a Bozsik Stadionból is pontokkal kell távoznunk. Harcias, taktikus mérkőzésre számítok, ahol higgadtnak kell maradnunk és a saját játékunkra kell koncentrálnunk. (fradi.hu) (Fotó: ujpestfc.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON