Doll: "Sokan túlságosan meg vannak elégedve magukkal" - Egervári Király kiállításáról beszélt

Feltöltve: 2016, február 27 - 22:45 Frissítve: 2016, február 28 - 10:53

A Ferencváros vereségét követően Thomas Doll elmondta, el kéne egy kis alázat a csapata részéről, abban pedig nem lesz partner, hogy lerombolják azt, amit eddig felépítettek. Marco Rossi érthetően elégedett volt a Fradi legyőzése után, Egervári Sándor szerint Király Gábort ki kellett volna állítani, Horváth Ferenc a Videoton kitartását dicsérte, Kondás Elemér pedig inkább nem foglalt állást a büntetőkkel kapcsolatban. Edzői értékelések.

TABELLA: Az NB I állása itt - kattints!


Haladás - DVTK 2-1 (S. Wils 33., Ugrai 92., ill. Barczi 29. - 11-esből)

Mészöly Géza (Haladás): - Nyílt sisakos mérkőzést láthattunk, mind a két csapat az utolsó pillanatig győzelemre játszott. El kell ismerni, hogy a Diósgyőrnek is végig megvolt a lehetősége arra, hogy akár mind a három pontot megszerezze. Szögleteinkben nagy veszély volt, azonban a DVTK jól kontrázott, az első gól is egy ilyen szituáció után esett, Jánvári befejelhette volna, az ellentámadás végén mégis a DVTK került előnybe. Hihetetlenül izgalmas mérkőzés volt, és egy nagyon jó Diósgyőrt tudtunk az utolsó pillanatban legyőzni. (dvtk.eu)

Egervári Sándor (DVTK): - Olyan mérkőzést veszítettünk el, amit megnyerhettünk volna. Voltak nagy fordulópontjai ennek a mérkőzésnek, a 11-es esetnél a pályák nagy részén hasonló esetben a kapust ki is állítják. Ha így történik, akkor az nyilvánvalóan nagy előnyt jelentett volna. A második félidőben magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, megvoltak a lehetőségeink, többet játszottunk az ellenfél térfelén, azonban nem sikerült ezeket a támadásokat góllal zárni. A hosszabbításban pedig megbüntetett a sors minket, mert nem éltünk azzal a lehetőséggel, amit a második félidő jelentős részében felépítettünk magunknak. Gratulálok az ellenfélnek! (dvtk.eu)


Újpest - Debrecen 1-1 (Lencse 86. ill. Szakály 37., mindkettő büntetőből)

Zoran Campara (Az Újpest másodedzője): - Az első félidőben kicsit álmosan kezdett a csapat, nem játszott jól a gárda, sok volt a hiba, a tévedés, nem használtuk ki a helyzeteket. Az ellenfél egy tizenegyesből szerzett vezetést. A második félidőbe felpörgött a csapat, sajnos nem tudtunk több gólt szerezni, de az egy gólt megérdemeltük.

Kondás Elemér (Debrecen): - Nagyon jó mérkőzést játszottunk az Újpesttel, erre is számítottunk, azt kaptam, amit vártam az Újpesttől. Sikerült vezetést szereznünk, domináltunk, de a kontráink nem voltak pontosak. Büntetők ide vagy oda, nem akarok állást foglalni, messze voltam. Nem vagyok teljesen elégedett a döntetlennel, be kellett volna rúgni a helyzeteket, Újpesten kevés az egy gól.


MTK - Békéscsaba 0-0

Teodoru Vaszilisz (MTK): - A Békéscsaba ellen még nem nyertünk az idei szezonban. Az első negyedórában jól futballoztunk, utána viszont kiegyenlítettebb lett a találkozó, de akkor is voltak lehetőségeink. A rossz talaj rányomta bélyegét a mérkőzésre. Leszűkítettük a területet, mert veszélyesen kontráztak, de megoldottuk ezeket a szituációkat is. Hiányérzetem van, mert támadójátékunk még nem az igazi, a szélsőinknek többet kell vállalkozniuk. Kevés helyzetet alakítottunk ki, így reális a döntetlen. (mtkbudapest.hu)

Zoran Szpisljak (Békéscsaba): - Célunk a pontszerzés volt, ez sikerült. Tudtuk, ki az ellenfelünk, és azt is, hogy sok a jó futballista köztük. Az elején meg is nyomta a mérkőzést az MTK Budapest, ekkor megmutatták, mit tudnak. Azután zártabbak lettünk, és kizártuk őket. Felálltunk, és több veszélyes kontrát is vezettünk. A legfontosabb az volt, hogy ne kapjunk gólt, ez sikerült. Nehéz sorozat van mögöttünk, és nehéz áll előttünk is, ezért most a stabilitás a legfontosabb a csapatomnál. Örülök az egy pontnak. (mtkbudapest.hu)


Paks - Vasas 3-0 (Lenzsér 45., Bartha 58., Kulcsár 76.)

Csertői Aurél (Paks): - Fegyelmezetten, jól futballoztunk, végig uralni tudtuk a játékot, kevés lehetőséget hagytunk az ellenfelünknek. Helyenként egész jól játszottunk, és három gólt rúgtunk, ami önmagáért beszél. Megérdemelten nyertük meg ezt a mérkőzést. A sorsolásból adódóan két hét múlva ismét erre a találkozóra kerül sor, de az egy egészen más meccs lesz, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a mostaniból, arra mérkőzésre. A jövő tekintetében egy fontos összecsapáson vagyunk túl, amit belülről éreztünk is. Megpróbáltuk a fizikálisan erősebb Vasast focival megverni, és ez sikerült is. (paksifc.hu)

Michael Oenning (Vasas): - Próbáltuk a játékot úgy szervezni, hogy lehetőleg mi tudjunk támadni, ám el kell ismernem, hogy gólhelyzeteket nem igazán sikerült kialakítanunk. Hiába próbálkoztunk a gólszerzéssel, ez nem sikerült. Az első gól előtti szabadrúgás erősen vitatható volt, sajnos abból kaptuk a gólt, a Paks pedig két gyors ellentámadással eldöntötte a találkozó sorsát. Az ilyen típusú mérkőzéseknél az első gól megszerzése nagyon fontos, döntő lehet, hogy melyik csapat éri azt el. Lélektani szempontból a lehető legrosszabbkor kaptuk az elsőt, a félidő utolsó pillanatában. Sajnos az első félidőben mindkét védekező középpályásunk - Vida és Adamovic - is korán besárgult, ami óvatosságra késztette őket az ütközéseknél. Utóbbit egyébként épp a második gólnál akartam lecserélni. A második és a harmadik találatot egy-egy gyors kontrából kaptuk, ezeknél a szituációknál nem jól szerveztük meg a védekezésünket, ott sajnos hibáztunk hátul. Összességében ellenfelünk győzelme megérdemelt volt. Az egyetlen pozitívum, hogy érzésem szerint sikerült olykor nyomást gyakorolnunk a Paks csapatára, e tekintetben láttam fejlődést a csapatomnál, erre kell építkeznünk. (vasasfc.hu)


Puskás Akadémia - Videoton 0-1 (Feczesin 95.)

Robert Jarni (Puskás Akadémia): - Kemény meccs volt, mindkét oldalon szép helyzetekkel. Több gólt szerezhetett volna mindkét csapat, a végén viszont az emberhátrány talán eldöntötte a mérkőzést. A játékosokat dicséret illeti a hozzáállásuk miatt, de ennél egy kicsivel több kell a győzelemhez. Nehéz azt megfogalmazni, hogy mi hiányzik a három pontokhoz, ha valamit mondanom kell, azt mondanám, hogy jobban ki kell használnunk a kialakított helyzeteinket. (vidi.hu)

Horváth Ferenc (Videoton): - Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. A helyzetek megvoltak az első félidőben is, a második játékrészben pedig még több lehetőséget alakítottunk ki. Azt éreztem a játékosokon, hogy nagyon siettetik a vezető találatot, ezért azt mondtam nekik a szünetben, hogy nyugodjanak meg, jön majd a gól, ha az utolsó percben, akkor az utolsóban – nem gondoltam volna, hogy ezt ennyire komolyan veszik... Azt nem veheti el tőlünk senki, hogy az utolsó utáni másodpercig mentünk előre azért, hogy ezt a meccset megnyerjük, ennek meg is lett az eredménye. Nem csak a csapat, hanem a szurkolótáborunk is kitartott az utolsó pillanatig, köszönjük nekik a mai biztatást! (vidi.hu)


Budapest Honvéd - Ferencváros 2-1 (Baráth 41., Vasziljevics 56., ill. Lamah 88.)

Marco Rossi (Budapest Honvéd): - Taktikus, jó mérkőzést játszottunk a Ferencváros ellen, mindent megtettünk, ami kellett a győzelemhez. Egy kicsit jobban átengedtük a labdatartást az ellenfelünknek, de jól zártuk a passzsávokat és nem engedtünk, hogy a védelmünk mögé kerüljenek, jobbak is voltunk a Fradinál, de ők nem hozták azt a teljesítményt, amit tudtak volna, ezt is hozzá kell tenni.Az elmúlt héthez képest mentálisan sokkal jobbak voltunk, ma ez hozta meg a sikert. A következő meccsen már nehezebb dolgunk lesz, mert ott nekünk kell majd irányítanunk. Ezt a győzelmet Pandúr Róbert szertárosunknak ajánljuk, aki jelenleg kórházban van, várjuk vissza a csapathoz. (ulloi129.hu)

Thomas Doll (Ferencváros): - Gratulálok a Honvédnak a megérdemelt győzelemhez. Lehetett látni, hogy a túlélésért küzdenek. Ilyenkor nem lehet sokszor hibázni, mert nem kerülünk ki győztesen a meccsből. Ki kell mozdítani a játékosokat a komfortzónájukból, mert ez nem mehet így tovább, egy-két játékos is elgondolkozhat. Nem leszek partner abban, hogy amit 2015-ben felépítettünk, azt most leromboljuk. Csak a második félidőben volt egy helyzetünk és a gólunk, ezen is el kell gondolkozni. És azoknak is el kell gondolkozni, akik már most azokat a csapatokat nézik, ahová esetleg mehetnek majd, mert ha nem adják le azt a teljesítményt, akkor nagyon könnyen leírhatják őket. Sokan úgy tűnik, hogy túlságosan meg vannak elégedve magukkal, el kéne egy kis alázat. De ez nem kisebbíti a Honvéd teljesítményét. Nem játszunk olyan lendülettel, mint 2015-ben. (ulloi129.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON