Doll: "Nem a Barca vagy a Bayern vagyunk még" - Rossi tiszteletet kért a Honvédnak

Feltöltve: 2016, március 5 - 22:43 Frissítve: 2016, március 6 - 11:15

A DVTK elleni 2-2-es döntetlen után Thomas Doll elmondta, csapata kissé elfáradt a szerdai kupameccset követően, de ettől függetlenül a Fradinak meg kell tanulnia, hogy hogyan tartsa meg a jövőben az előnyét. Egervári Sándor a csapatát dicsérte, Marco Rossi tiszteletet és egyenlő feltételeket kért a Honvédnak, míg Nebojsa Vignjevic az Újpest hatékonyságát hiányolta.

TABELLA: Az NB I állása itt - kattints!


MTK - Újpest 2-1 (Strestik 58., Hrepka 83., ill. Bardhi 77.)

Teodoru Vaszilisz (MTK): - Gratulálok ellenfelünknek, tízes veretlenségi sorozatuk volt, amit sikerült megszakítanunk. Jó csapat az Újpest, olyan focit játszanak, mely közel áll a szívemhez. Az első félidőben nem úgy futballoztunk, ahogy szerettünk volna, ellenfelünk akarata érvényesült, nem tudtuk kihozni a labdákat, idegesen játszottunk. Túlságosan is nyerni akartunk, így görcsösek voltunk, és ez meglátszott a srácokon. Szünetben megnyugtattam őket, a második játékrészben már jobban ment, és volt egy Torghellénk, akinek minden megoldása aranyat ért. (mtkbudapest.hu)

Nebojsa Vignjevic (Újpest): - Jól játszottunk, megvoltak a helyzeteink, amelyeket azonban nem tudtunk gólra, gólokra váltani. A legnagyobb különbség a két fél között a hatékonyságban volt, amíg mi csak egy találatot szereztünk, addig a hazaiak kontratámadásai mindkét esetben gólt eredményeztek. A mai napon az MTK akarta jobban a győzelmet, ők voltak a sikerre éhesebbek. (ujpestfc.hu)


Ferencváros - DVTK 2-2 (Gera 10., 11-esből, Pintér 85., ill. Bognár 17., Novothny 89.)

Thomas Doll (Ferencváros): - Kemény nap volt. Az elején jó ritmusban játszottunk, hamar gólt szereztünk. Utána figyelmetlenek voltunk, mint mostanában többször és ezért meg is büntetnek minket, meg kell tanulnunk jobban koncentrálni. A második félidőért nem lehet szemrehányást tenni, szerdán kemény 90 percünk volt, elfáradtunk, a Diósgyőr teljes csapata megszállta a tizenhatos előtti területet, de így is sikerült gólt lőni. Ám meg kell tanuljuk, hogy a végén meg tudjuk tartani az előnyt. Ez nagy keserűség, mert remek hangulat volt és szerettük volna megjutalmazni a szurkolóinkat. Ami miatt mérges vagyok, hogy sokszor megkapjuk kérdésként, hogy miért nem rúgunk 3-4-5 gólt. Nem a Barca vagy a Bayern vagyunk még, ha az ellenfél 10 emberrel védekezik, akkor nem mindig tudjuk őket megbontani. Gratulálunk Dilaver gyerekének, négy héttel korábban érkezett a tervezetnél. Remélem egyszer edzhetem a srácot, ezt megmondtam Emírnek is. Danin látszik, milyen érték, kiharcolt egy tizenegyest, voltak helyzetei, ha fittebb lesz, akkor belövi ezeket. Az orvosi stáb és mi is segítjük, a lehetőséget megkapja. Vargát kisebb térdproblémák miatt kellett lecserélni. (ulloi129.hu)

Egervári Sándor (DVTK): - Örülünk a döntetlennek egy bajnokesélyes csapat ellen, számunkra sokat jelenthet ez az egy pont a végelszámolásnál. Az első félidőben jobban játszottunk, akkor több volt a támadójátékunkban. A második játékrészben sokkal inkább a kapunk elé szegezett az ellenfél, mint azt szerettük volna, nem tudtuk följebb tolni a védekező zónánkat. A játékosok azonban nehéz helyzetben sem adták fel, függetlenül attól, hogy az utolsó gólunk les volt vagy nem, a srácok képesek voltak fölállni, és utolsó leheletükig a pontszerzésre törekedni, az mindenképpen dicséretes. Ez a fajta harci szellem, ami tavasszal jellemzi a csapatot, erőt adhat a további mérkőzésekhez. Szerettem volna korábban beküldeni Novothny Somát, de többen jelezték, hogy nem teljesen egészségesek a pályán lévők közül, és nem szerettem volna elcserélni magam. Ahogy ellenfelünk megszerezte második találatát, újabb támadót kellett pályára küldenem, örülök, hogy a fiatalember élt a lehetőséggel. (dvtk.eu)


Videoton - Haladás 2-1 (Oliveira 10., Feczesin 71. - 11-esből, ill. Popin 65.)

Horváth Ferenc (Videoton): - Az első félidőben eldönthettük volna a meccset, sokkal jobban játszottunk. A második játékrészben kicsit hátrébb toltuk a védekezést, ami nem volt teljesen tudatos, így feljebb tudott jönni az ellenfél. Amikor ebből kijöttünk, már nem volt probléma. Jó meccset láthattak a nézők, de azért látszott néhány játékoson, hogy a szerdai meccs emlékeiből maradt bennük jócskán. A kupakiesés után nagyon csalódott volt mindenki, úgyhogy az edzéseken megpróbáltuk kihozni a srácokat ebből az állapotból és a mai első félidő azt mutatta, hogy sikerült is. Utána kicsit elhittük, hogy megnyertük a meccset, de a Haladás annál sokkal jobb csapat, hogy ilyen könnyen behúzzuk ezt a három pontot. Volt azonban a csapatban tartalék, ami ki is jött és ennek győzelem lett a jutalma. (vidi.hu)

Mészöly Géza (Haladás): - Nagyon izgalmas, fordulatos meccset játszottunk. A második félidőben elkaptuk a fonalat, jól játszottunk, sikerült is egyenlítenünk, utána viszont óriási szerencsétlenségünkre Popin kezére pattant a labda a tizenhatoson belül és egy jogos büntetővel a Vidi megszerezte a győztes találatot. Sajnálom ezt a meccset, mert különösen a második 45 percben sokat tettünk a győzelemért. Óriási előny az aktuális ellenfeleinknek, hogy általában 11-eshez jutnak ellenünk. És ezzel nem a mai büntetőt vitatom, inkább magunkat ostorozom kicsit. Volt tartása a csapatnak, sok helyzetet kialakítottunk, de sajnos kikaptunk. Mostantól a következő mérkőzésre koncentrálunk. (vidi.hu)


Paks - Békéscsaba 0-2 (Eccleston 39., Punosevac 62.)

Csertői Aurél (Paks): - Nem tehetek szemrehányást a játékosoknak, próbáltuk gyűrni, ahogy a körülmények engedték, de ha most reggelig játszottunk volna, akkor sem biztos, hogy szereztünk volna gólt. Az ellenfél kétszer jött el a kapunkig, és két megingásunkat ki is használta az ellenfél. Ez ellen a mai meccsen nem tudtunk mit tenni. Tízen álltak a tizenhatosukon belül, a helyzeteink megvoltak, de nem voltunk eredményesek. (paksifc.hu)

Zoran Szpisljak (Békéscsaba): - Gratulálok az egész csapatnak, a fiúk maximálisan betartották a megbeszélteket, és mindezt amit a héten az edzéseken gyakoroltunk. Végig nagyon szervezettek voltunk, magabiztosan játszottunk, mindebből következik, hogy a Paks csak nehezen jutott el a kapunk közelébe. Két szép gólt lőttünk, amellyel teljesen megérdemelten győztünk. (beol.hu)


Debrecen - Puskás Akadémia 4-2 (Takács T. 12., Szakály 19., Horváth Zs. 20., 54., ill. Mészáros 8. - öngól, Mészáros K. 24.)

Kondás Elemér (Debrecen): - Kemény mérkőzés volt, de erre is számítottunk, hiszen egy olyan csapat látogatott hozzánk, amelynek minden pontra szüksége van. Jól kezdtünk, odaszegeztük az ellenfelet a kapujához, helyzetet sem tudtak kialakítani, majd eljöttek és rúgtak egy gólt. Hidegzuhanyként ért minket, de utána három szép találatot sikerült szereznünk. A második félidőben az ellenfél szorosabbá tudta tenni az állást, onnantól jobban kellett figyelnünk, de kontrából akkor is megvoltak a helyzeteink. Végül a Ferenczi-Horváth duó révén sikerült bebiztosítani a győzelmet. Jó iramú mérkőzés volt és értékes győzelmet arattunk. Örülünk, hogy lövik a gólokat a játékosok, mert az ősz folyamán ezzel voltak gondjaink. (dvsc.hu)

Robert Jarni (Puskás Akadémia): - Jól kezdtük a mérkőzést, hiszen megszereztük a vezetést. Nyílt találkozó volt, itt is ott is voltak helyzetek. A meccs 3-2-es állásánál már mi birtokoltuk többet a labdát, próbáltunk kezdeményezni, helyzeteket alakítottunk ki. A gondjaink megint azzal voltak, hogy labdaszerzés után nem tudtuk jól felépíteni a játékot. Ebben a fázisban sorozatos hibák történnek, és ezt egy Debrecen szintű csapat kegyetlenül kihasználja. (dvsc.hu)


Budapest Honvéd - Vasas 0-0

Marco Rossi (Budapest Honvéd): - Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, tudtuk jól, hogy a Vasas kontrajátékkal készül ellenünk, hiszen hiányzott három magas védőnk. Ívelésekkel próbálkozott a Vasas, de csak két helyzetük volt, a második kiállításig uraltuk a meccset, utána csak védekezésre volt erőnk. Gratulálok a fiúknak! A két piros olyan periódusába jött a mérkőzésnek, amikor a dominancia átfordulhatott volna gólba, és akkor egy jó meccsről beszélhetnénk. A Honvédnak nincsen lehetősége és nem is az a politikája, hogy külföldi játékosokat igazoljon, akik eldöntik a meccset, mi fiatal játékosoknak adunk lehetőséget, próbáljuk őket felkészíteni az NB I-re. A Honvédnak hihetetlen múltja van, mindent megteszünk a magyar labdarúgás felemelkedésért, az MLSZ minden szabályát betartjuk, a fiatal szabályt is. Azt kérjük, hogy legyen meg a tisztelet a Honvéd és a múltja felé, legyenek meg az egyenlő feltételek.

Michael Oenning (Vasas): - Azt történt, amire számítottam, mindkét csapat szívét-lelkét beleadta, hogy nyerjen. A két piros lap döntő esemény volt, amit most nem akarok értékelni. 11 játékossal 9 ellen nyerni kell, ez sajnos nem sikerült. Az első félidőben két helyzetünk volt, amiket nem tudtunk kihasználni, így nyomás alatt volt a csapat 9 ember ellen, ezért nem sikerült helyzeteket kialakítani. Örülök az egy pontnak, mert így már a 20 pontos zónában vagyunk. A Haladás ellen és ma sem kaptunk gólt, a védekezés már elég szervezett, de a helyzetkihasználással elégedetlen vagyok. (Fotó: fradi.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON