MLSZ: Súlyos büntetést kapott az ETO a szurkolói miatt

Feltöltve: 2016, április 12 - 17:30 Frissítve: 2016, április 12 - 18:52

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a Győri ETO-t szurkolói rendbontások miatt 300 ezer forint megfizetésére kötelezte, valamint két zártkapus mérkőzéssel is sújtotta. A Fradi légiósa idén már nem játszhat a Magyar Kupában, míg a Honvéd 100 ezer forintot fizet.

Utazz a magyar válogatott Eb-meccseire: belépő + tengerparti nyaralás » »

NB I:

A FEB az FTC - Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II:

Gyepes Gábor (Soroksár) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Dobos Barna vezetőedző (Dunaújváros) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 soron következő NB II-es bajnok mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III:

Csizmadia Zoltán (Érd) 1, Fodor Ákos (Puskás) 1, Pintér Dominik (Diósd), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét 2, Katona Máté (MTK) 1, Pongrácz Viktor (ETO Futsal) 1, Baranyai Norbert (Mosonmagyaróvár), mint visszaeső 2, Bognár Zsolt (Csorna) 1, Litresics Levente (Csorna) 1, Arena Ármin (Szekszárd) 1, Kiprich Dániel (Salgótarján) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Sárvár – ETO Futsal mérkőzéssel kapcsolatban a Sárvárt, a nézők beléptetésére vonatkozó szabályzati előírás megsértéséért és a rend nem megfelelő biztosításáért 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A FEB az ETO Futsallal, mint visszaesővel szemben, szurkolóinak nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, szurkolóinak játéktérre történt berohanásáért és tárgyak játéktérre dobálásáért, elrendeli, hogy a sportszervezet a soron következő 2 hazai NB III-as bajnoki mérkőzését nézők nélkül, zárt sportlétesítményben rendezze, továbbá 300.000 forint pénzbüntetést megfizessen.
A Fegyelmi Bizottság a büntetés kiszabásánál figyelembe vette, hogy kirívóan súlyos szabályszegések sorozata történt, amely miatt közel 50 percig állt a játék a mérkőzésen, és a rendet csak rendőri közbeavatkozással lehetett helyreállítani. A Magyar Labdarúgó Szövetség ezután is határozottan fellép minden olyan jelenséggel szemben, amely nem való a labdarúgópályákra, és szigorúan bünteti az ehhez hasonló - a magyar stadionokban az utóbbi időben egyre ritkábban tapasztalható - eseteket.

A két zártkapus mérkőzésre az MLSZ hivatalból küld 1-1 szövetségi ellenőrt, felmerülő költségeik a rendező sportszervezetet terhelik.

A FEB az MTK – Diósd mérkőzéssel kapcsolatban az MTK-t, az elektronikus jegyzőkönyv használatára vonatkozó szabályzati előírás megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

A FEB a DVSC - Salgótarján mérkőzéssel kapcsolatban a Salgótarjánt, a regisztrációs kártya használatára vonatkozó versenykiírási előírás megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Magyar Kupa:

A FEB a Fellebbviteli Bizottság által elrendelt új eljárásban Trinks Floriant (FTC), mert a Fehérvár elleni mérkőzésen, amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben hátulról megrúgta ellenfelét, 2 soron következő MK országos főtábla mérkőzésre eltiltotta.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetés:

Balatonfüred 12, Diósd 12, Csorna 14, Pénzügyőr 10, Cigánd 10, Ajka 12,5, Balmazújváros 15 ezer Ft. (mlsz.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON