Doll: "Ebben a derbiben minden benne volt"; Szpisljak sajnálja a kiesést

Feltöltve: 2016, április 23 - 23:18 Frissítve: 2016, április 24 - 09:46

Thomas Doll szerint igazságos eredmény született az Újpest elleni derbin, és már a Magyar Kupa-döntőre tekintett előre. Nebojsa Vignjevic csapata harcosságát dicsérte, Horváth Ferenc úgy véli, az MTK beleszaladt a késbe, míg Zoran Szpisljak sajnálja, hogy a Békéscsabának búcsúznia kell az élvonaltól. Edzői értékelések.

TABELLA: Az NB I állása itt - kattints!


Videoton - MTK 5-0 (Nego 5., 83., Suljic 10., 66., Tischler 64.)

Horváth Ferenc (Videoton): - Többször kezdhettük volna már így a mérkőzéseinket, mint ma este, de eddig rendre elpuskáztuk a lehetőségeinket. Most, hogy értékesíteni tudtuk az első két helyzetet, megadtuk a meccs alaphangját. Már korábban is idéztem Verebes Józsi bácsit, miszerint valaki egyszer beleszalad a késbe. Ma eljött ez a pillanat, már nagyon vártunk erre, szép gólokat lőttünk és jól játszottunk. A kiállítás már 2-0-nál volt, a gólok mellett a labdát is mi birtokoltuk többet és jól futballoztunk, szóval szerintem akkor is nyertünk volna, ha egyenlő létszámban fejezi be az MTK a meccset, de persze azért befolyásolta a mérkőzést a piros lap. (vidi.hu)

Teodoru Vaszilisz (MTK): - Gratulálok a Videotonnak! Bombaformában teljesítettek, egyenlő létszámban is nehéz lett volna. Sokkal frissebbek voltak, mi pedig elfogytunk, ami érthető, hisz az elmúlt húsz nap alatt hét mérkőzést játszottunk. Azon leszek, hogy lelket öntsek a játékosokba, hogy felrázzam őket. A kiállítást vissza kell néznem, a kispadról nem tudtam pontosan megítélni. (mtkbudapest.hu)


Paks - Haladás 2-3 (Gévay 26., Papp 76., ill. Wils 73., Ródenbücher 81., öngól, Gaál 93.)

Csertői Aurél (Paks): - Saját magunkat vertük meg ezen a mérkőzésen. Már az első félidőben be kellett volna rúgni a másodikat, és akkor el is dőlt volna ez a meccs. Sajnos a második félidőt rosszul kezdtük, akkor jobban játszott a Haladás, majd megfordította a meccset. Azzal, hogy emberhátrányban is sikerült gólt szereznünk sokra nem megyünk, mivel az eredmény számít. Fegyelmezetlenek voltunk, kiengedtünk egy tuti meccset a kezünkből. A kiállítások miatt az utolsó fordulóra nehéz helyzetbe kerültünk, de ez a mi problémánk.(paksifc.hu)

Mészöly Géza (Haladás): - Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Az első félidőben 0-­0-­nál nekünk is voltak helyzeteink, de a Paks szép góllal vezetést szerzett. A szünetben azt kértem a fiúktól, ne bántsák egymást, igazi csapatként küzdjenek. A második félidőre óriási elszántsággal jöttünk ki, amikor a hazaiak emberhátrányba kerültek, szerkezetet váltottunk. Az utolsó pillanatig bíztunk a győzelemben, ennek meglett a gyümölcse. Pakson már többször megtréfáltak bennünk, nagyon készültünk a meccsre, örülök a győzelemnek. Klassz dolognak tartom, hogy az utolsó meccsünknek is van tétje, harcban vagyunk a nemzetközi helyekért ­ nagyon büszke vagyok a fiúkra. A győzelmet a héten elhunyt Szarka Zoltánnak ajánljuk. (haladas.hu)


Budapest Honvéd - Békéscsaba 2-1 (Baráth 30., Vasziljevics 36. ill. Laczkó 26.)

Marco Rossi (Budapest Honvéd): - Nagyon motivált Békéscsabára számítottunk, gratulálok a Békéscsabának! Ez volt az utolsó lehetőségük bennmaradni, le a kalappal előttük, hogy mindent megtettek. A végeredmény igazságos, taktikailag felkészültünk ellenfelünkből, a második gólunkat is ennek köszönhetően szereztük. Arra is készültünk, hogy a Békéscsaba nagyon erős a pontrúgásoknál, többnyire ezt is megoldottuk. Nem vagyok teljesen boldog, sajnálom a Békéscsabát, egy szimpatikus, küzdős csapat, de ők nem most buktak el, hanem ősszel. A gyors egyenlítés kulcsfontosságú volt a győzelemhez, az első gól kicsit szerencsés volt. Volt tartása a csapatnak, és meg tudta fordítani az eredményt, ez nagyon fontos volt.

Zoran Szpisljak (Békéscsaba): - Sajnos azt kell mondanom, NB II. Vissza kell térnünk, fel kell nőnünk, sajnos az őszi hátrányt nem tudtuk ledolgozni. A csapatnak gratulálok, nagyot küzdött, vezetést is szereztünk, de a Honvéd egyenlített, és fordított. Végig küzdöttünk, mindent megpróbáltunk, Vaskó is felment az ék pozíciójába, de sajnos nem tudtuk a helyzeteinket kihasználni. Ezt is meg kell tanulni, hogy ezen a szinten ennyi helyzetet nem lehet kihagyni. A becsület még megvan, van még egy meccs, a Debrecen ellen bármikor élmény játszani. A saját közönségünk előtt még be kell bizonyítanunk, hogy ez a fél szezon nem véletlen volt. Az után a meccs után kell leülni, hogy melyik irányba menjünk tovább.


Vasas - Puskás Akadémia 1-0 (Korcsmár 7.)

Michael Oenning (Vasas): - A korai vezetése után is nyomást tudtunk gyakorolni a Puskás Akadémiára. A második félidőben dominánsabb volt az ellenfelünk, sajnos mi nem lőttük meg a második gólt. Szerencsénk is volt a Puskás két kapufájánál, de nekünk is voltak helyzeteink. Korcsmár Zsolt vezéregyénisége a csapatnak, nem könnyű az ő helyzete, hiszen vezérként kell futballoznia, ugyanakkor a súlyos sérülése után újra fel kell magát építenie. Nagyon jó úton jár, kiváló teljesítményt nyújtott. Ferenczi Pistát nem feltétlenül azért cseréltem be, hogy megrúgja a második gólt, az volt az elsődleges feladata, hogy higgadtságával nyugalmat sugározzon a többieknek és megtartsa a labdákat. Ezt tökéletesen megoldotta. Voltak aggodalmaim a mérkőzés alatt, de ha az egyik kontránkat értékesítjük, már lezárhattuk volna korábban a meccset. Ilyen a labdarúgás, most mi vagyunk boldogok. (vasasfc.hu)

Szijjártó István (Puskás Akadémia): - Először is gratulálok a Vasasnak a győzelemhez! A kezdésnél bealudtunk, amit jól használt ki a hazai csapat. Az első negyedóra végére javult fel a játékunk, de a második játékrészre már egészen komoly nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. Lapot húztunk 19-re, a játékosok maximális erőbedobással mentek előre és küzdöttek. Ha egy kis szerencsénk lett volna, egy ikszre mindenképpen jók lettünk volna. Az utolsó fordulóra maradt a döntés. Mondanom sem kell, milyen nehéz mérkőzés lesz a Honvéd elleni összecsapás. Egy éven keresztül dolgoztam együtt Rossi mesterrel, nem tudom, ezúttal mivel próbál meglepni. Úgy gondolom, azon az úton kell tovább mennünk, amin elindultunk az MTK ellen, hiszen a játékosaink remekül tudnak futballozni. Ha úgy játszottunk volna eddig, mint az elmúlt két meccsen, most nem lennének kiesési problémáink. (puskasakademia.hu)


Debrecen - DVTK 3-1 (Jovanovic 13., Takács T. 19., Bódi 69., ill. Egerszegi 43.)

Kondás Elemér (Debrecen): - A csapat nagyon jól játszott a mai napon. Szép támadásokat vezettünk, szép gólokat lőttünk, és több nagy helyzetet kidolgoztunk, amik kimaradtak, de így is magabiztosan tudtunk nyerni. Úgy mentünk ki a pályára, hogy bármi áron, de nekünk ezt a mérkőzést meg kell nyerni. Annak ellenére, hogy szerdán meccset játszottunk, és sokat utaztunk, a fiúk végig bírták az egész találkozót. Készülünk a Békéscsaba elleni mérkőzésre, mert győzelemmel szeretnénk zárni a szezont. (dvsc.hu)

Egervári Sándor (DVTK): - Mindenekelőtt gratulálok az ellenfélnek a győzelméhez, rögtön ezután pedig gratulálok szurkolóinknak, akik végig nagyszerűen biztatták a csapatot. Az első félidőben nagyon gyorsan kaptunk két gólt, ezt követően fontos volt, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe, ami a Egerszegi Tamás góljával sikerült is. A játékosok hittek a pontszerzésben, a harmadik szerencsés - számunkra szerencsétlen - gól, azonban megpecsételte a sorsunkat. Ezen a mérkőzésen fordulópontok a Debrecent segítették, amellett, hogy nélkülöznünk kellett két válogatott játékost, ami ma döntőnek bizonyult. Ezzel együtt megismétlem, a Debrecen ma összességében jobban játszott, és megérdemelten tartotta itthon a három pontot. (dvtk.eu)


Ferencváros - Újpest 2-2 (Varga 42., Leandro 53., ill. Andric 6., Lencse 40.)

Thomas Doll (Ferencváros): - Nagyszerű bajnokit láttunk, igazságos eredménnyel. Ebben a meccsben minden benne volt, amit egy ilyen meccs tartogathat: gyors játék és gólok. Az elején nem tudtuk megnyerni a párharcokat, ezért kaptuk mindkét gólt. Túlsúlyban voltunk a középpályán, de ha valaki elbújik, nehéz helyzeteket kialakítani, ez bosszantó volt. A második félidőben szenvedélyesen, lendülettel játszottunk, megnyertük a párharcok nagy részét, benne volt a harmadik gól is, kicsit emlékeztetett a Videoton elleni kupadöntőre. Most végre egy teljes heti pihenő vár ránk, felkészülünk a Haladás ellen és az MK-fináléra is. Az, hogy két gólos hátrányból egyenlítettünk a derbin, mutatja a mentális erőnket. Bizonytalan volt a védelem, ezért szerveztem át azt, visszaálltunk a megszokott rendszerre. A hármas védekező sort egyhamar nem fogjuk látni. (ulloi129.hu)

Nebojsa Vignjevic (Újpest): - Nagyon jó meccset láthattak a nézők, négy góllal, sok lehetőséggel és igazi derbi hangulattal. Az első félidőben agresszíven kezdtünk, rengeteg lehetőséget alakítottunk ki, amikből két gólt is szereztünk. Sajnos a 2-0-ás vezetés túlságosan megnyugtatott minket, visszahúzódtunk a kapunk elé, ami a Ferencváros ellen mindig életveszélyes. A defenzív játékunknak köszönhetően két gyors gólt is kaptunk, ami után újra kiegyenlítetté vált a küzdelem. Még mindig sok a sérültünk, ami miatt korlátozott a mozgásterünk, Balogh máskülönben nem játszott volna a védelemben. Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével, a fiúk végigharcolták a mérkőzést, és becsülettel helytálltak. (ujpestfc.hu)

Utazz a magyar válogatott Eb-meccseire: belépő + tengerparti nyaralás » »

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON