NB I: A Vasasnál "csakazértis" hangulat van, a Puskás nem engedheti meg magának - ezt várják az edzők

Feltöltve: 2016, április 30 - 12:23 Frissítve: 2016, április 30 - 14:02

Michael Oenning szerint csapata "csakazértis" hangulatban készül az utolsó meccsre, míg a Puskás Akadémia vezetőedzője szerint csapatának kockáztatnia kell majd, a Honvéd pedig alighanem meglepetéssel készül majd. Szombathelyen Fradi-verésre készülnek, míg a Videoton a második helyről szeretne Európa Ligába-jutni. Edzői nyilatkozatok.


MTK - Vasas 16.30

Kanta József (az MTK játékosa): - Jó, ha mindenkiben tudatosul, minél előkelőbb helyen szeretnénk végezni, és ha a Vasast megverjük, akkor van esély az előrelépésre. Egyébiránt a magunk önbecsüléséért, szurkolóinkért, klubunkért futballozunk szombaton. Mi, játékosok sem értjük a mérkőzés helyszíne körül kialakult vitát, hiszen az utóbbi időben a dunaújvárosi stadionban játszottuk a hazai meccseinket – miért lenne másképpen az utolsó fordulóban? Ennél többet azonban nem foglalkoztunk a kérdéssel, inkább azon vagyunk, hogy minél jobb lelki és fizikai állapotban fogadjuk a Vasast. (Nemzeti Sport)

Michael Oenning (Vasas): - Sajnálatos ez az egész ügy, ami körülvette a meccset eddig. Úgy ítélem meg, hogy ez teljesen szükségtelen volt, mert ezt elegánsabban is meg lehetett volna oldani. Ez nagyon nem jó a szurkolók szempontjából sem. Kár ezért. Természetesen ez téma az öltözőben is, mivel nem lehet elzárni az információkat a játékosok elől. Azonban azt látom, hogy kezd kialakulni egy "csak azért is" érzés bennük. Nehéz mérkőzésre számítok, nekik az Európa-ligában való részvétel a tét, egy ponttal vannak lemaradva. Az jó hír, hogy Torghelle nem játszik, ám rajta kívül is vannak minőségi és veszélyes játékosaik. Magunkra kell figyelnünk, az erősségeinkre kell összpontosítani és akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést. (vasasfc.hu)


Puskás Akadémia - Bp. Honvéd 16.30

Szíjjártó István (Puskás Akadémia): - Ezúttal több napunk volt arra, hogy megoldjuk a frissítést és jól felkészüljünk a Honvédból. Elvégeztük a munkát, amit terveztünk, a fiúk rendben vannak. Jól ismerem Marco Rossit, mivel korábban együtt dolgoztunk. Az olasz mester ravasz, kifinomult technikával rendelkezik, biztos vagyok benne, hogy ezúttal is tartogat számunkra meglepetéseket. Az alaptaktikán nem hiszem, hogy nagy mértékben változtatna, egy kellően harcos és agresszív csapatot fog a pályára küldeni ellenünk. A legjobb tudásunk szerint felkészültünk belőlük. Bízom benne, hogy elsősorban nem a védekezésről fog szólni számunkra a találkozó. Kockáztatnunk kell, szeretném, ha a bátor és merész támadójáték domborodna ki a játékunkból. Ezúttal nagyobb felelősség lesz a támadóinkon. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy akárcsak egy ziccert is elhibázzunk. Bízom benne, hogy meglesz a hideg fej, fontos, hogy tisztán tudjunk gondolkodni ezekben a percekben. (puskasakademia.hu)

Marco Rossi (Honvéd): - Kollégáimmal nagyon nehéz, de szisztematikus munkát végeztünk el. Az akadémistákra alapozva úgy, hogy a tengelyben rutinos vagy rutinosabb játékosokkal stabilizáltuk a gárdát. Lovric, Kamber, Vasziljevics és Eppel említhető meg ebben a szerepkörben. Célunk, hogy a jövő szezont már egy még komplettebb kerettel kezdjük el, további, még jobb eredményeket elérve. Nagyon jó emberi- és munkakapcsolat volt Szíjjártó István és köztem. Futballistaként nagyon jó és hasznos tapasztalatokat szerzett, imádja a labdarúgást és ért is hozzá, egyenes ember. Azt gondolom, tud segíteni a Puskás Akadémiának. A DVTK meccs után már nyilatkoztam, hogy a Honvéd lehet majd a mérleg nyelve a kiesés tekintetében. A Békéscsabát nem mi ejtettük ki, hanem ők magukat az év elejei gyenge teljesítményükkel érték ezt el. Győzelemre készülünk ugyan úgy, mint a Békéscsaba ellen is tettük, annak ellenére, hogy roppant motivált gárda lesz majd ellenfelünk. (honvedfc.hu)


Újpest - Videoton 16.30

Nebojsa Vignjevic (Újpest): - Minden mérkőzés nagyon fontos számunkra, és ez az utolsó fordulóban sem lesz másképp. A Vidi egy nagyon erős csapat, amely most azért a második helyért harcol, amiért hónapokkal ezelőtt mi is harcoltunk. Jó játékosaik vannak, akik a szezon hajrájában egyre jobb teljesítményt nyújtanak, így nem lesz könnyű dolgunk ellenük. Ettől függetlenül bízom a csapatomban, és tudom, hogy a fiúk mindent megtesznek majd a sikerért. Szeretnénk itthon tartani a három pontot a szezon utolsó hazai mérkőzésén, és szeretnénk méltó módon búcsúztatni a 2015/2016-os bajnoki idényt. (vidi.hu)

Horváth Ferenc (Videoton): - Nem kell részleteznem, hogy számunkra milyen nagy a tétje a mai mérkőzésnek. A saját kezünkben van a sorsunk, nyerni kell és akkor miénk lesz az ezüstérem, nem kell foglalkozni a többi találkozó eredményével. Úgy gondolom, hogy az elmúlt hetekben bizonyítani tudtuk, hogy a Vidi továbbra is Magyarország egyik legjobb csapata, amely ha kell, képes megszenvedni, csúszni-mászni a pontokért, de képes szép gólokat szerezve, jó játékkal is meccset nyerni. Újpesten a mutatott játékkal februárban sem volt sok gond, de akkor kimaradtak a helyzetek és végül a lila-fehérek örülhettek, most viszont azon leszünk, hogy inkább az őszi eredmény ismétlődjön meg és másodikként, EL-résztvevőként vonuljunk el a bajnoki szünetre. (vidi.hu)


Haladás - FTC 16.30

Mészöly Géza (Haladás): - Nagyot fordult velünk a világ, egy éve még a kiesés ellen harcoltunk, most a dobogóért küzdünk. Szeretnénk meglovagolni azt a hullámot amin vagyunk. A héten nagyon jó, koncentrált munkát végeztünk, a játékosok - azok is akik csak télen érkeztek - átérzik, milyen lehetőség előtt állunk. Ami a hihetetlenül jó szezont futó Fradit illeti, tény, az utóbbi hetekben kevésbé eredményes ellenfelünk, egy hét múlva Magyar Kupa-döntőt játszik, de biztos vagyok abban, győzelemmel akar hangolni az Újpest ellen. Mondhatni, a szombati meccsel készül a lila-fehérek ellen. Bármilyen összeállításban is lép pályára az FTC, valódi minőséget képvisel. Mi viszont korábban már letettük a névjegyünket, jó formában vagyunk, legutóbb Pakson már a harmadik alkalommal nyertünk a 93. percben Ráadásul a korábbi két, FTC elleni meccsünkön akadtak kifejezetten jó periódusain. Noha a sok hiányzónk miatt ezer sebből vérzünk, és már a bajnokság végén tartunk, egy remek hangulatú mérkőzésen szeretnénk legyőzni a bajnokot. Ugrai beteg, Martínez, Stef Wils, Jagodics, Fehér, Petró sérült. (haladas.hu)

Máté Csaba (Ferencváros): - Tagadhatatlan, hogy a tavasz részben egyfajta visszaszámlálásról szólt. Olyan jól sikerült az őszünk, hogy tudtuk, eljutunk a bajnoki címig. Ez egy kicsit el is vette az élét a versenynek, kevésbé tudtuk megélni mondjuk Debrecenből hazafelé, hogy megnyertük a huszonkilencediket. Nyilván nagyobb katarzis az utolsó fordulóban megnyerni a bajnokságot. Viszont az, ahogy tettük, az nagyobb teljesítmény és ez a siker szép lassan leülepszik bennünk. Ezért is nagyon fontos a kupameccs mellett a Haladás elleni szombati szezonzáró: szeretnénk rekordot dönteni, az eddigi legnagyobb különbséggel megnyerni az NBI-et. Hogy miben fejlődtünk az előző szezonhoz képest a legtöbbet? Az idegenbeli teljesítményünk javult sokat, most már ott is tudjuk irányítani, kontrollálni a meccseket és sokkal eredményesebbek is vagyunk. Ezt mutatja az idegenbeli tabella is. (ulloi129.hu)


Békéscsaba - Debrecen 16.30

Zoran Szpisljak (Békéscsaba): - A Loki érmet szerezhet, és ezzel nemzetközi kupaindulási joghoz juthat ha nyer a szombat délutáni találkozón. Mi a tavasszal mutatott teljesítményünket szeretnénk megismételni, bizonyítani egy jó csapat ellen, hogy fejlődtünk, ám sajnos az őszi lemaradásunkat nem tudtuk ledolgozni. Hazai pályán szépen szeretnénk búcsúzni, és mindent megteszünk majd egy jó eredmény elérése érdekében. Nálunk a Honvéd ellen kiállított Laczkó Zsolt nem szerepelhet, a többiek egészségesek. (beol.hu)

Kondás Elemér (DVSC): - Nagyon fontos összecsapás előtt állunk, hiszen ha tudunk győzni, akkor már biztos a dobogó, és így az Európa-liga selejtező is. Sőt, akár még előrébb is léphetünk, ha számunkra kedvezően alakul a többi mérkőzés. Arra kell összpontosítanunk, hogy megnyerjük a találkozót. A Békéscsaba nyugodtan játszhat, nekünk lesz igazán tétje a mérkőzésnek, ezért mindenképpen úgy kell pályára lépnünk, hogy meglegyen a három pont. Ellenfelünk a tavasz folyamán nagyon masszívan futballozott, szoros meccseket játszott, erre számítok most is. Keleti rangadó lesz, mindkét csapat a presztízsért is játszik. Biztos vagyok benne, a hazaiak minden megtesznek, hogy szépen búcsúzzanak a szurkolóiktól. De nekünk is megvan a célunk, arra törekszünk, hogy ezt elérjük. (dvsc.hu)


Diósgyőr - Paks 19.00

Egervári Sándor (Diósgyőr): - Bizakodó vagyok, hogy a sérült játékosaink rendelkezésünkre állnak és remélem, hogy győzelemmel sikerül befejeznünk ezt a szezont. Szeretnénk szórakoztatni a közönségünket, hogy kellemes szájízzel tudjunk emlékezni a bajnokság végére. A Paks nagyon kiszámíthatatlan csapat. Képesek meghatározó, jó játékot produkálni. Egy harcos, fiatal gárdáról van szó, akik idegenbeli szerepléseik alkalmával nagyon sok nehézséget okoztak már a hazai pályán játszó csapatoknak. Bízom abban, hogy szombaton a mi akaratunk fog érvényesülni. (dvtk.eu)

Csertői Aurél (Paks): - Ez lesz a bajnokság utolsó mérkőzése, de ettől függetlenül, vagy pont ezért, ez is fontos a számunkra. Minden meccs számít, minden pontra szükségünk van. Úgy alakult, hogy vannak eltiltott játékosaink, ami nem könnyíti meg a helyzetünket, de így is a győzelem reményében lépünk majd pályára. Ez nem lesz könnyű, mivel a DVTK hazai környezetben roppant veszélyes. (paksifc.hu)

SPORTIMÁDÓK: Az utazó szurkolói klub! Csatlakozz hozzánk itt! » »

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON