Nagy Ádám: "Az anyagiak miatt nem váltok, jól érzem magam a Fradiban"

Feltöltve: 2016, április 30 - 15:09 Frissítve: 2016, április 30 - 16:29

A Ferencváros fiatal válogatott középpályása, Nagy Ádám elmondása szerint semmit sem változott azóta, hogy a zöld-fehérekhez igazolt, és a nagy elvárások ellenére továbbra is ugyanaz a gimnazista srác maradt a magánéletében. A 20 éves labdarúgó nem sietteti a külföldre igazolást, a Fradinál ugyanis minden adott a fejlődéséhez, kizárólag az anyagiak miatt pedig sosem fog klubot váltani.

SPORTIMÁDÓK: Az utazó szurkolói klub! Csatlakozz hozzánk itt! » »

A Ferencváros fiatal labdarúgójával, Nagy Ádámmal a Presztízs Sport készített interjút, amelyből az ulloi129.hu szemezgetett.

Arról, hogy mit szól a “magyar labdarúgás legnagyobb reménysége” címhez:

- Az általam felállított mérce még ennél is magasabban van. A korosztályomból jó pár kiemelkedő képességű labdarúgó már Juventus- vagy Bayern-szinten bizonyít, és nekem is az a célom, hogy ne csak a magyarok ismerjék majd a nevem.

A hirtelen jött népszerűségről:

- Én belül semmit sem változtam, ugyanaz a gimnazista srác maradtam, aki voltam. Idén a rám váró sok-sok sportfeladat mellett továbbra is az érettségimre készülök. Még az EB előtt szeretném letenni az írásbelit, és a nyár végén jöhet a szóbeli. Nekem kimaradt pár év a spanyoloknál töltött időszak miatt, és élsportolóként, napi két-három edzéssel más ütemben végzem a sulit.

A magánéletéről:

- Az értékrendembe, a felfogásomba nem fér bele a féktelen csajozás. Számomra furcsa is, hogy kiváló labdarúgók nem az igazit keresik, hanem megelégednek a csak széppel. Nekem már három éve tart a szerelem. Még a szekér elindulása előtt ismertük meg egymást, szerencsére nem egy válogatott labdarúgót szeretett meg, hanem az ifi focistát.

- Még az anyuéknál lakom, a szüleim már régóta felnőttként kezelnek. Jó nekem otthon, szeretetben élünk, nincs szükségem az ilyen jellegű szabadságra, és anyuék segítsége, támogatása sokat segít a karrieremben. Késői gyermekként nagy szeretetben és figyelemben nőttem fel, ennek is köszönhetem, hogy fiatal létemre komolyabban gondolkodom, mint a korosztályom.

A nyolc évvel ezelőtti esetről:

- Az akkori Nagy Ádám talán még nem felelt meg a szakma elvárásainak, de rengeteg munka van abban, hogy 2016-ra ez a kijelentés már ne állja meg a helyét. Nem haragszom az akkori szakemberre, aki eltanácsolt, talán ez is segített abban, hogy még keményebben dolgozzon bennem a bizonyítási vágy.

A külföldre igazolásról:

- Ha akad olyan szintű külföldi csapat, amelyiknek a játékrendszerébe beleillek, és szakmailag is előrelépés a Fradihoz képest – tehát erősebb bajnokság, magasabb célok – akkor lehet róla szó. Az biztos, hogy kizárólag az anyagiak miatt nem váltok, jól érzem magam a Fradiban, minden adott a fejlődésre. 2018-ig aláírtam a Fradihoz, pedig volt már kedvező külföldi ajánlatom, de ahogy említettem, csak a pénz nem elég ahhoz, hogy aláírjak egy másik csapathoz.

- Ma már a Fradi is pariban lehet sok európai kis csapattal, vagyis csak azért, hogy több pénzt keressek, de ne lépjek előre a céljaim felé, biztosan nem váltok. Megvárom, amíg egy spanyol vagy egy angol edző úgy ítéli meg, szüksége van egy fiatal irányítóra. Fiatal vagyok, de nem vagyok türelmetlen, hamarosan eljön az én időm…

Az Eb-szereplésről:

- Óriási dolog, hogy kijutottunk az EB-re, de ezt a sikert még nem éreztem 100%-osan a sajátoménak is. A selejtezősorozat végére csöppentem a csapatba, Gera Zoliék pedig már hosszú évek óta ott vannak, és sokkal inkább nekik köszönhető ez a hatalmas siker, mint nekem. Persze ha az EB-n én is játszom, és jó eredményt érünk el, akkor már egészen biztosan mást fogok érezni. (Fotó: Sas Gabor Photo)

TOVÁBB: A teljes interjú ezen a linken olvasható - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON