A Fradi kulcsembere: "Vannak érdeklődő csapatok"

Feltöltve: 2016, május 22 - 17:30 Frissítve: 2016, május 22 - 18:35

Nem zárta ki annak a lehetőségét a jelenleg a Copa Américára készülő ecuadori Cristian Ramírez, hogy klubot váltson, de jelenleg nem ez foglalkoztatja elsősorban, hanem hogy minél nagyobb szerepet kapjon majd a dél-amerikai válogatottban a centenáriumi tornán. A 21 éves balhátvéd tud róla, hogy érdeklődtek már csapatok iránta, például a hazájából is, de mint fogalmazott, ő nyugodt, mivel tudja, hogy az ajtók mindig nyitva állhatnak előtte, és Európában képzeli el karrierje folytatását is.

Ott leszel az Eb magyar meccsein? Itt vannak a legolcsóbb szállások! » »

Összességében egy remek őszt és egy jól sikerült tavaszt tudhat maga mögött Cristian Ramírez a Ferencvárosnál, idényét pedig megkoronázta az a nagy lehetőség, amit Ecuador szövetségi kapitányától, Gustavo Quinterostól kapott: a tréner döntése alapján a balbekk is tagja lett a nyári centenáriumi Copa Americára készülő dél-amerikai válogatott szűkített, 23 fős keretének.

A már a válogatottal készülő Fradi-játékos hazájában az európai életmód nehézségeiről, valamint a magyar bajnokságról is beszélt egy interjúban.

- Minden új országban az ételeket és a nyelvet megszokni a legnehezebb. Ugyancsak nehéz volt elsajátítani az európai foci sajátosságait, de ezeken a kihívásokon úrrá kell lenned, ha sikeres akarsz lenni. (...) Mint mindenhol Európában, Magyarországon sem könnyű futballozni, remek játékosok és jól felkészített csapatok az ellenfeleink. Persze nem lehet összehasonlítani az ottani bajnokságot mondjuk az angollal, vagy az olasszal. Szerintem elég jól sikerült az idényem, meg is nyertünk minden hazai trófeát a Ferencvárossal, miénk lett a bajnokság és a kupa is, a Bajnokok Ligája csoportköréért is versenybe szállunk.

Kérdés, hogy a 2015 májusában végleg a Ferencvároshoz szerződő 21 éves játékos (előtte kölcsönben szerepelt a zöldeknél az ecuadori légiós, majd kivásárolták a német másodosztályú Fortuna Düsseldorf csapatától) is ott lehet-e majd a BL-főtábláért is küzdő FTC-ben.

- Elsősorban az ügynököm foglalkozik ezekkel a dolgokkal, nekem az a dolgom, hogy a pályán végezzem a munkámat. Annyit tudok, hogy voltak már megkeresések Ecuadorból is, de szeretném Európában folytatni még a karrieremet. Csapatneveket nem mondanék, hogy köszönöm nekik, hogy érdeklődtek. (...) A szerződésem 2018-ig szól, de lehetnek lehetőségeim, ha mindenkinek megfelelőek lesznek. De én nyugodt vagyok ez ügyben, mert tudom, hogy az ajtók mindig nyitva állhatnak – fogalmazott Ramírez, aki nagy megtiszteltetésnek tekinti, hogy a Copa Américára készülhet, és elmondása szerint mindent megtesz majd, hogy meghálálja majd a kapitány bizalmát.

Ramírez korábban négyszer lépett pályára Ecuador válogatottjában, ám amióta 2015 januárjában csatlakozott a Ferencvároshoz, nem kapott meghívást a nemzeti keretbe.

Az Egyesült Államokban, június 3. és 26. között megrendezendő tornán a tíz dél-amerikai résztvevő mellett a CONCACAF-térség hat válogatottja is ott lesz. Ez lesz az első Copa América, amelyet nem Dél-Amerikában rendeznek meg. Ecuador Brazíliával, Haitivel és Peruval szerepel majd egy csoportban. (Fotó: fradi.hu)

Ezeket kell tudnod, ha Eb-meccsre mész - 8 fontos kérdés és válasz » »

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON