Az Eb-szereplés nehezíti a Fradi BL-álmait

Feltöltve: 2016, május 25 - 14:52 Frissítve: 2016, május 25 - 14:53

Az évad előtt érkezett a Ferencváros csapatához a szlovák válogatott Stanislav Šesták, aki korábban Németországban és Törökországban is légióskodott. A tapasztalt csatárral a Ferencváros Újpest elleni győztes kupamérkőzés után készített interjút a felvidéki sportoljunk.sk oldal.

Ha ott leszel az EB-n, ezt olvasd el - fontos infók a szurkolóknak! » »

Mit szólt a Ferencváros érdeklődéséhez?
- Beszélgettem az edzővel, és amikor jött a lehetőség, nagyon örültem. Olyan helyzetben voltam, hogy Németországban nem fértem be az edző elképzeléseibe, ezért igaz, hogy élő szerződésem kötött a klubhoz, végül inkább felbontottuk. A bokámmal is voltak problémák, nem voltam teljesen egészséges. Örültem, hogy egy olyan híres klub, mint a Ferencváros érdeklődött irántam. A csapatnak a legnagyobb céljai voltak és már az első évben sikerült őket elérni. Szintén nagyon számított, hogy közelebb vagyok az otthonomhoz, Budapestről csaknem két és fél óra alatt otthon vagyok. Ez számomra egy hatalmas előny, többet lehetek a családdal. Örülök, hogy ide igazoltam.

Ismerte korábban a Ferencváros csapatát?
- Egy éve voltam itt a Videoton elleni kupadöntőn, és csak utána kezdtünk el beszélgetni. Láttam és átéltem a mérkőzés hangulatát, a stadiont és a körülményeket. Az edzőtől megtudtam, hogy a játékoskeretet tapasztalt játékosok alkotják, olyan labdarúgók, akik segítségül lehetnek a fiatalok számára. Fontos volt, hogy a dobogók után a Fradi a bajnok akart lenni, én pedig ennek részese akartam lenni.

Sokat gondolkodott az ajánlaton?
- Egyáltalán nem gondolkodtam, épp ellenkezőleg. Örültem, hogy innét kaptam ajánlatot, ezért nem kellett gondolkodnom. Azonnal megegyeztünk és örülök, hogy a Fradi játékosa vagyok.

Milyenek a csapat és a klub körülményei?
- Nagyon profi klub, szép stadionnal és edzőközponttal. Minden remekül működik, ugyan úgy, mint korábban Németországban. Minden teljes mértékben a legmagasabb szinten működik.

Milyennek látja a magyar bajnokságot?
- Ebben az évben domináltunk, ezért nehéz pontosan megmondani, milyen a bajnokság színvonala. Az első félévben remekül játszottunk, hamar nagy előnyt sikerült kidolgoznunk. Vannak nagyon jó csapatok, amelyek nyitott futballt játszanak. De ebben az évben tényleg domináltunk, ezért nehéz.

Bajnokságot és kupagyőzelmet ünnepelhetett csapatával. Hogy értékelné ezt az évadot?
- Ez egy fantasztikus idény volt. Mindent megnyertünk, amit csak lehetett. Először a Szuperkupával kezdtünk, majd a bajnoki cím után a kupát is begyűjtöttük. Nagyon jó érzés. Úgy gondolom, teljesen megérdemelten nyertünk meg mindent. Nagyon sok válogatott játékosunk van, egyszerűen kiváló minőséget képvisel a csapat.

Mit gondol, meddig juthat a Ferencváros a Bajnokok Ligájában?
- Remélem, sikerül a legmesszebb eljutnunk, remélem egészen a csoportkörig. Sajnálatos, hogy az EB miatt a csapat nem lesz együtt a felkészülés alatt. Július 12-én már kvalifikációt játszunk. Ha a magyar válogatott továbbjutna az EB csoportból, ami nem lehetetlen, akkor a játékosok szorosan a selejtezők előtt érkeznek vissza és felkészülés nélkül, fáradtan nehéz lesz. Viszont ez a probléma több csapatnál is elő jön.

Hogy látja a válogatott esélyeit a franciaországi Európa bajnokságon?
- Minden lehetőség nyitott. Nehéz csoportunk van, de valójában elég egy mérkőzést megnyerni, ezért a szlovák és a magyar csapat is továbbjuthat. Úgy lenne az ideális, ha már mindkét válogatott kijutott, továbbjuthatna a csoportból. (Fotó: Sas Gábor)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON