Nyilasi: "A Fradinak a BL-ben is dominálnia kell" - nemzetközi szintű erősítést vár

Feltöltve: 2016, május 26 - 08:43 Frissítve: 2016, május 26 - 18:50

Nyilasi Tibor szerint, korábbi klubja irányt mutatott a magyar futballnak azzal, hogy minden meccsen az első perctől kezdve győzelemre tőrt, és állítja, ezen a filozófián a nemzetközi kupában sem kellene változtatni. A Ferencváros legendája úgy látja, szükség van erősítésre ahhoz, hogy nemzetközi szinten is eredményes legyen a csapat, de nehéz lesz bekerülni a Fradiba.

Ha ott leszel az EB-n, ezt olvasd el - fontos infók a szurkolóknak! » »

Az M4 Sport Fradi TV című magazinjának interjút adó Nyilasi Tibor beszélt a Ferencváros idei sikereiről.

- Hosszú küzdelmes évek után végre rend van és kiszámíthatóság, na meg egy nagyszerű csapat, nagyon jó edzővel, aki elsősorban a játékban visszahozta azt a fradizmust. Ennek köszönhető, hogy ez a támadófutball a közönséggel kiegészülve olyan eredményt hozott, amire mindenki felkapta a fejét. Gondoljunk bele, huszonegy ponttal bajnokságot nyerni azért nem kis dolog.

A méltán népszerű Nyíl kiemelte, az ő idejében is olyan tradíciókkal átitatott trénerek vezették a csapatot, mint Dalnoki Jenő vagy Novák Dezső.

- Kimenni és nemcsak meghalni a pályán, hanem futballozni, támadni és megalkuvás nélkül a győzelemre törekedni. A Fradi példát mutatott a magyar futballban, amit követni kell. Dinamikus futballt játszott, az első perctől kezdve a győzelemre törekedett, ami a régi időket hozta vissza. Gera Zoli és Hajnal Tomi az, aki tényleg példát mutat. Volt szerencsém a válogatottnál a Zolival egy évet együtt dolgozni és testközelből megismerni őt. A klub büszke lehet rá, hogy ilyen játékosa van. A fiatalok pedig árgus szemekkel lessék minden mozzanatát és figyeljenek minden mondatára.
Állítja, az FTC-nek a nemzetközi kupában sem kellene változtatnia a filozófiáján.

- A klub hagyománya, múltja és történelme azt hozta magával, hogy mindig domináns szerepet vállaljon fel. Nyilván jó ellenféllel szemben nem lehet ész nélkül futballozni, de a dominanciát fenn kell tartani, mert a Fradira soha nem volt jellemző, hogy alkalmazkodjon, beálljon bunkerfutballba és féljen az ellenféltől.
Fontosak lesznek az újonnan érkezők, akik amennyiben valós erősítést jelentenek majd, tovább élesíthetik a csapatba kerülésért folytatott küzdelmet.

- Nyílván a mesternek, Thomas Dollnak a felelőssége, hogy kik lesznek azok az új játékosok, akiket nagyon hamar be kell illesztenie, de ebbe a csapatba nem lesz könnyű bekerülni. Ha jól fognak igazolni, nemzetközi szinten is ismert játékosok jönnek, akkor én nem félek – jelentette ki az ezüstcipős klubikon, aki reméli, mindenki visszatér a lelátóra, mert ebben az esetben a Groupama Aréna igazi katlanná válhat, ahol minden vendégegyüttes remegő lábakkal lép pályára.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON