A Fradi sztárkiszemeltje: Nem a pénzt számolom, játszani akarok!

Feltöltve: 2016, június 2 - 13:26 Frissítve: 2016, június 2 - 15:55

A Ferencvárossal hírbe hozott és Thomas Doll vezetőedző által is említett holland Rafael van der Vaart reméli, hogy lesz olyan csapat, amely igényt tartana a szolgálataira a nyáron, ha azonban maradnia kell a spanyol Betisnél, azon lesz, hogy sokkal többet játsszon, mint a nemrég véget ért idényben. A 109-szeres holland válogatott középpályásnak esze ágában sincs még visszavonulni, ha kell, további két évet még lehúzna a spanyol bajnokságban is, és nem érzi úgy, hogy a gyorsaságát kellene kritizálnia bárkinek is, miközben nagyjából 200 gól áll már mögötte pályafutása során.

Mint arról beszámoltunk, az FTC vezetőedzője, Thomas Doll maga árulta el a Bild című lapnak nemrég, hogy el tudná képzelni a csapatában a holland Rafael van der Vaartot, akivel még Hamburgban dolgozott együtt korábban.

- Igen, el tudnám őt képzelni őt a Ferencvárosban, ez egy igazán nagy siker lenne – mondta Doll, aki azt is hozzátette, hogy nem ért egyet azon kritikákkal, mely szerint van der Vaart lassú lenne, és nem lenne megfelelő az erőállapota. Szerinte csak tudni kell vele bánni, és akkor kiemelkedő teljesítményre lenne képes.

Hasonló véleményen van saját magáról a spanyol Betis 33 éves, 109-szeres holland válogatott középpályása is, aki a nyári terveiről és a játékát ért kritikákról is beszélt az AS cikke szerint. Van der Vaart összesen 7 bajnokin játszhatott 177 percet a nemrég véget ért spanyol klubszezonban, összesen csak 2-szer volt kezdő a sevillai gárdában.

- Én nem az a játékos vagyok, aki évekig képes ülni a padon és számolja a pénzét. A kialakult szituáció nem éppen ideális a számomra és a klubom számára sem. Remélem, találunk valami megoldást. Eszem ágában sincs visszavonulni, eljátszom én a másodosztályban is, ha kell! Ha a nyáron mégsem jelentkezik be értem senki, akkor viszont maradok, hiszen még két évig szól a szerződésem a Betisnél. (...) Amikor a csapat sorra bukta a meccseket és én is a pályán lettem volna, biztos, hogy magamat okoltam volna, ha gyengén futballozom. De alig játszottam egyáltalán...Volt ugyan egy sérülésem a múlt nyáron, de annak már nyoma sem volt, mégsem kaptam esélyt. Volt olyan sorozatunk, amikor 4-0-ra, 1-0-ra és 2-0-ra kaptunk ki egymás után, de ez sem változtatott a helyzetemen (...) Hogy lassú lennék? Sosem voltam túl gyors, mégis szereztem már vagy 200 gólt.. – panaszkodott és vágott vissza a holland.

A lap ugyanakkor hozzáteszi, hogy az esetleges kérőket (így a Ferencvárost is) elriaszthatja a középpályás jelenlegi, több mint 1 millió eurós éves fizetése. Kérdés, hogy ebből mennyit lenne hajlandó engedni a korábbi Real Madrid-játékos.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON