Régen szórták így az edzőket az NB I-ben

Feltöltve: 2014, november 3 - 17:19 Frissítve: 2014, november 3 - 20:52

Hat edzőcserét jegyezhettünk fel 13 forduló alatt az élvonalban, mindez pedig az elmúlt évek tapasztalatai alapján magas számnak minősül. Nyolc éve volt arra legutóbb példa, hogy minimum ennyi alkalommal váltsanak az élvonal csapatai a pontvadászat azonos szakaszában. Tavaly például mindössze egy szakember veszítette el az állását a rajt óta ennyi idő alatt.

13 forduló ment el az OTP Bank Liga idei kiírásában, de már hat edzőcserét jegyezhettünk fel az idényben. Hat különböző klubnál következett be váltás a kispadon.

- Lombard Pápa: Mátyus János lemondott, helyére Kovács László ült le átmeneti jelleggel (ami még mindig tart).
- Bp. Honvéd: Pietro Vierchowodot a gyenge eredmények miatt menesztették, jelenleg már Csábi József a vezetőedző (átmenetileg Jasper Adrianus de Muijnck ült a padon).
- Nyíregyháza: A kispestiek jelenlegi trénere még a Nyírségben kezdte a szezont, de lemondott. Mátyus János ült a helyére.
- Haladás: Artner Tamásnak a gyengélkedés miatt vennie kellett a kalapját. Már Szentes Lázár irányít.
- PMFC-Matias: Véber György korszaka a Lombard Pápa elleni vereséggel ért véget. A végleges utód még nincsen meg, jelenleg Kulcsár Árpád irányít.
- Győri ETO: Horváth Ferenc múlt pénteken távozott, jelenleg egy ötfős stáb vezeti a szakmai munkát.

Ez a hat váltás az elmúlt évek összevetésében magas számnak számít. Nyolc éve volt arra legutóbb példa, hogy ennyi vagy még több váltásnál tartsunk a bajnokság ezen szakaszában. Akkor hat cserét jegyezhettünk fel idény közben, Újpesten pedig a Vaduz elleni nemzetközi kupamérkőzés után, még a rajt előtt kellett távoznia Bicskei Bertalannak.

Csak viszonyításképpen: tavaly sokkal nyugalmasabb őszük volt a trénereknek, mindössze egy edzőcserével lehozták ugyanezt az időszakot az egyesületek.

Edzőcserék száma a bajnokság jelen szakaszában:
2006/07: 7
2007/08: 5
2008/09: 3
2009/10: 4
2010/11: 5
2011/12: 5
2012/13: 4
2013/14: 1
2014/15: 6

Akciós férfi futócipők széles választékban - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON