1 milliós MLSZ-büntetés a DVTK-Szpari után - az Újpest 800 ezret fizet

Feltöltve: 2014, november 13 - 19:58 Frissítve: 2014, november 13 - 20:57

Az MLSZ fegyelmi bizottsága összesen 1 millió forint értékben osztott ki büntetést a klubok között a DVTK és a Nyíregyháza hétvégi rangadója után. Az OTP Bank Liga csapatai közül ezen a héten az Újpest járt a legrosszabbul, a liláknak 800 ezer forintot kell átutalniuk sokszorosan visszaesőként a szövetség kasszájába. Fizet még a PMFC, a Győri ETO, valamint az NB II-es Vasas is. Fegyelmi határozatok.

Az mlsz.hu közleménye a friss fegyelmi határozatokról:


NB I

A FEB a Diósgyőr – Nyíregyháza mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt, pirotechnikai eszközök bevitele és használata, valamint szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (az ellenfél és az MLSZ szidalmazása) miatt 400.000 Ft, a Nyíregyházát, mint visszaesőt, szurkolói részéről pirotechnikai eszközök használata, megbotránkoztató magatartása (az ellenfél és az MLSZ szidalmazása) és rasszista megnyilvánulása (huhogás), valamint engedély nélkül bevitt molinó kihelyezése miatt 600.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A bizottság súlyosító körülményként értékelte mindkét sportszervezet vonatkozásában, hogy szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt visszaesőnek minősülnek. Az FT enyhítő körülményként értékelte a rendező sportszervezet vonatkozásában, hogy a fenti szurkolói megnyilvánulások beszüntetésére minden esetben intézkedést történt, továbbá azt is, hogy a pirotechnikai eszközt használó hazai szurkoló beazonosítása és rendőrségnek történt átadása is megtörtént.

A FEB a Pécs – Győr mérkőzéssel kapcsolatban a Pécset rendezési hiányosság (pirotechnikai eszközök bevitele) miatt 50.000 Ft, a Győrt, mint visszaesőt, pirotechnikai eszközök használata, valamint szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (más sportszervezet és az MLSZ szidalmazása) és rasszista megnyilvánulása (huhogás) miatt 400.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A bizottság a rendező sportszervezet vonatkozásában enyhítő körülményként értékelte, hogy a fenti szurkolói megnyilvánulások alkalmával minden esetben intézkedés történt a rendzavarások megszüntetésére.

A FEB az Újpest – Puskás Akadémia mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (más sportszervezet, az MLSZ és játékvezető szidalmazása) miatt 800.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A bizottság súlyosító körülményként értékelte, hogy a sportszervezet szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt visszaesőnek minősül, és a megelőző fordulók szinte mindegyikében indult fegyelmi eljárás a sportszervezet ellen.


NB II

A FEB a Csákvár – Vasas mérkőzéssel kapcsolatban a Vasast szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (más sportszervezet szidalmazása) és politikai érzékenységet sértő magatartása ("Vesszen Trianon" rigmus skandálása) miatt 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.


Ligakupa

Haris Attila (FTC) 1, Vozár Dávid (Békéscsaba) 1, Marku Kristi (Honvéd) 1, Suljic Asmir (Újpest), mert könyökkel arcon ütötte ellenfelét 3, Hampuk Ádám (Kaposvár) 1 és Földes Milán (Kaposvár) 1 soron következő Ligakupa-mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Losada Benitez Jose Augusto edző (Puskás FC) a mérkőzésen történő közreműködéstől (kispadtól) 1 soron következő Liga Kupa mérkőzésre szóló eltiltást kapott. (Fotó: dvtk.eu, a kép illusztráció)

Akciós férfi futócipők széles választékban - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON