Miriuta arra készül az ETO-val, ami még senkinek sem sikerült - így igazolna

Feltöltve: 2014, november 28 - 14:10 Frissítve: 2014, november 28 - 23:57

Miriuta Vasile már a téltől elkezdené egy új csapat felépítését a Győri ETO-nál, amelyhez Romániából is igazolna játékosokat, de azt még nem tudja, volt klubjától, Kolozsvárról kik érkezhetnek az NB I-e gárdához. A nemrég két és fél évre aláírt szakember szerint az NB I csapatainak nincsenek olyan anyagi gondjai, mint a romániai kluboknak, például jelenleg a CFR-nek, amely még mindig tartozik pénzzel Miriutának. Az új vezetőedző bajnokcsapatot építene és reméli, hogy a BL- vagy az Európa Liga-csoportkörbe is eljuttatja majd a győrieket, ez ugyanis még senkinek sem jött össze előtte.

Miriuta Vasilét a sport.ro-nak adott interjújában arról is kérdezték, kiket vihet-e magával bárkit is a szakember Kolozsvárról Győrbe.

- Csak egyvalakit hoztam magammal Kolozsvárról (alighanem az új erőnléti edzőről, Christian Dragotáról beszélt Miriuta – a szerk.), mert nem akarok addig senkivel beszélni, amíg ott nem rendeződtek a dolgok. Most nincs is értelme most arról beszélni, hogy ezt vagy azt leigazolnám, mivel a játékosoknak szerződésük van a CFR-nél.

Az egykori magyar válogatott középpályás elsősorban anyagi okok miatt hagyta el Kolozsvárt, ezért is szegezték neki a kérdést, hogy a magyar NB I-ben vannak-e hasonló gondok a csapatoknál?

- Ahogy én látom, nincsenek olyan problémák, mint Romániában, különösen nem Győrben, ahol az Audi is a csapat mellett áll – mondta Miriuta, majd elárulta, a CFR-nek még mindig van tartozása felé.

- Nem kaptam még meg minden pénzem Kolozsvárról, mondtam a vezetőknek, hogy várok 1-2-3 hónapot, hogy kifizessenek, de ha nem, akkor sem fogok a bíróságra menni, mert a pénz nekem is fontos, de nem minden az életben. Mindenkinek szüksége van persze a pénzre, nekem is, és úgy érzem, Kolozsváron rá is szolgáltam a fizetségemre. Ha mondjuk a 12. helyen adtam volna át a csapatot, nem így lenne, de mivel a második helyen áll a CFR, szerintem megérdemlem, hogy kifizessenek.

Miriutát arra is megkérték, hasonlítsa össze a kolozsvári és a győri csapatot.
- Mondhatjuk, hogy a CFR most nagyobb klub, nyert három bajnokságot, járt a Bajnokok Ligájában is, ami a Győrről nem mondható még el, nem volt sem a BL-ben, sem az Európa Ligában csoportkörös, de remélem, hogy ez az én érkezésemmel megváltozik majd.

Ami a szakvezető terveit illeti, Miriuta két szakaszra osztotta a feladatát, és azt is kifejtette, honnan erősítene elsősorban, már a tél folyamán.
- Ebben a szezonban egy új csapat építést kezdjük el. Biztos, hogy lesznek új igazolások, Romániából is, onnan biztos, hogy megszerzünk néhány futballistát. Aztán a jövő nyártól a bajnoki címért akarunk majd harcolni – tette hozzá Miriuta, aki nem zárta ki, hogy egyszer még lesz edző a román bajnokságban, sőt, akár Kolozsváron is. (Fotó: MTI)

GERA - exkluzív fotóalbum karácsonyra!

Vedd meg most akciósan, több mint 20%-kal olcsóbban! Bolti forgalomban nem kapható!
ONLINE ÉS SZEMÉLYESEN KIZÁRÓLAG ITT: Részletekért ide kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON