Hemingway: "Az 5-6 milliós fizetéseket semmi nem indokolja" - feltételhez kötné a magas béreket

Feltöltve: 2015, január 16 - 09:36 Frissítve: 2015, január 16 - 11:48

George F. Hemingway támogatná az NB I-ben a bértömeg-sapka kialakítását, amit nem lehetne átlépni. A Honvéd tulajdonosa szerint Magyarországon semmi nem indokolja, hogy 5-6 millió forintot keressenek egyes játékosok. A kispestiek első embere elmondta: csatárt és egy irányító középpályást mindenképpen igazolni fognak, de balhátvéd is jöhetne, Hidvégi Sándort például szívesen látná Honvéd-mezben.

George F. Hemingway a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége volt, ahol beszélt csapata átigazolási terveiről is.

– Csatárt és egy irányító középpályást mindenképpen igazolni fogunk, vannak jelöltek is. Balhátvédet is szívesen igazolnánk, mást nem akarunk. A védelemben és kapus poszton nagyon rendben vagyunk. Ősszel egyértelműen a befejező csatárokkal volt gondunk. Hidvégi a Ferencváros igazolt játékosa, hallottam, hogy egy-két csapat megkereste őt. Mi is szívesen látnánk. Nagyra értékelem, ha hozzánk jönne, nálunk biztosan játszana.

Az átigazolások kapcsán a Budapest Honvéd klubtulajdonosa kiemelte, szerinte a magyar játékosok túl vannak fizetve, ezért szükség volna a bérezések egyfajta korlátozására is, támogatná ennek a bevezetését.

– Mérhetetlenül túl vannak fizetve a hazai játékosok. Az első 30 futballista sokkal több pénzt kap, mint amit bármilyen mutató indokolna. Mindez a tulajdonosok butasága és a nemzetközi elvárás miatt fordulhat elő. Van ahol a BL az elvárás, de ha nem történik meg, akkor is kifizetik ezeket a béreket. A futballban a liberális fizetési gondolkodás híve vagyok. Öngyilkossághoz joga van az embereknek, kiszórhatják a pénzt, addig, amíg nem mások pénzét herdálják. A fizetési sapkát nem támogatnám, a bértömeg-sapkát a csapatoknál viszont igen. Ha valaki fölé akar menni, akkor a forrásokat meg kellene nevezni. Ha ezt nem tudja és átlépi, azt nagyon keményen szankcionálnám. Az 5-6 milliós bérezést Magyarországon semmi sem indokolja.

Hemingway szerint nagy ambíciókkal kezdték a szezont, de a helyezésük arcpirító és idegesítő. Most már a tavaszra készülnek és az első pár forduló után szeretnének megnyugodni. (Fotó: Sas Gábor, sasgabor.hu)

GERA - exkluzív fotóalbum!

Vedd meg most akciósan, több mint 20%-kal olcsóbban! Már a Fradi-shopban és további 16 helyszínen is kapható!
ONLINE ÉS SZEMÉLYESEN KIZÁRÓLAG ITT: Részletekért ide kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON