Újpest: "Simon Krisztián ennél értékesebb játékos" - csak érte volt jelentkező

Feltöltve: 2015, január 20 - 09:53 Frissítve: 2015, január 20 - 11:26

Egyetlen komolyabb érdeklődés akadt a télen eddig az Újpest valamely játékosa iránt, de az az ügy sem jutott messzire. Kovács Zoltán sportigazgató a Digi Sport stúdiójában megerősítette a csakfoci.hu korábbi információját, amely szerint Simon Krisztián nemet mondott a Charltonnak. A vezető hozzátette, a futballista helyében lehet, hogy ő is így döntött volna, ráadásul a labdarúgó ennél értékesebbnek tekinthető - pláne, hogy pár éve már megvette volna a Hoffenheim. Kovács, akinek nincsen szabad keze a játékosmozgások tekintetében, két-három azonnali erősítést jelentő játékost szerződtetne a holtidényben.

December közepén számolt be arról honlapunk, hogy az angol második ligás Charlton vinné az Újpest válogatott szélsőjét, Simon Krisztiánt. Januárban aztán arról is hírt adtunk, hogy a labdarúgó szinte biztosan nem igazol a szigetországiakhoz.

Mindezt most megerősítette Kovács Zoltán a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában.

– Hivatalos ajánlat a játékosainkért gyakorlatilag nem volt. A legkonkrétabb érdeklődés Simon Krisztián iránt mutatkozott. Érte a Charlton jelentkezett be, de a játékos az ajánlatot nem fogadta el. Ezért nem lehet elítélni. Ha én játékos vagyok, lehet, hogy én sem fogadom el. Az a futball biztos nem feküdt volna neki, emellett Krisztián talán ennél értékesebb játékos. Néhány éve a Hoffenheim meg akarta venni, részükről a szerződés már alá is volt írva. Ha az akkori helyzetet összehasonlítjuk a jelenlegi állapottal, akkor igaz, hogy a játékos 3-4 évvel idősebb lett, de a válogatottban már szinte stabil játékosnak mondható, úgyhogy azt gondolom, nőtt az értéke – fogalmazott.

A vezető hozzátette, talán Asmir Suljic lehet még az a labdarúgó, aki iránt lehet kereslet, de nem érkezett ajánlat érte semmilyen formában. (Honlapunk néhány napja írt arról, hogy a légiós a nyárig szinte biztosan marad.)

Ami a szükséges erősítéseket illeti, Kovács így nyilatkozott:

– Jó, erős a csapatunk magja. Van egy olyan 13-14-es keretünk, akikkel komoly célokért lehet menni. De ennyi játékossal egy edző nem tud rotálni. Vannak olyan csapatok, amelyek azért állnak előttünk, mert bővebb a keretük. Két-három érkezőre mindenképpen szükség lenne, de olyanokra, akik azonnali erősítést jelentenek.

A sportigazgató kérdésre kitért arra is, hogy nincsen szabad keze az igazolások tekintetében, csupán javaslatokat tehet. Többek között arra vonatkozóan is, hogy mennyit lehet kérni egy újpesti futballistáért, aztán a tulajdonos dönti el, hogy az adott ajánlatban szereplő ár megfelelő-e.

A Duchatelet-birodalom egyéb klubjaihoz fűződő viszonyról Kovács így vélekedett:

– Az a tapasztalat, hogy azt, aki komoly erősítést jelentene, azt vagy nem engedi a klubja, vagy nem akar jönni. A mi futballistáink számára a Standard és a Charlton is lehet adott esetben előrelépés, és ugye a fizetések ott jóval magasabbak.

Az egykori kiváló támadó hozzátette, hogy a távolabbi célja az, hogy reális célként lehessen például a bajnoki címről beszélni, de tisztában van vele, hogy ehhez befektetés kell. A törökországi edzőtáborban szerb, norvég, cseh és japán első ligás ellenféllel is megmérkőzhetnek a lilák. (Fotó: ujpestfc.hu)

GERA - exkluzív fotóalbum!

Vedd meg most akciósan, több mint 20%-kal olcsóbban! Már a Fradi-shopban és további 16 helyszínen is kapható!
ONLINE ÉS SZEMÉLYESEN KIZÁRÓLAG ITT: Részletekért ide kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON