Újpesti igazolások: "Inkább legyünk kevesebben" - olyan nem kell, akinek ajándék a mez

Feltöltve: 2015, február 8 - 21:21 Frissítve: 2015, február 8 - 23:57

Kovács Zoltán, az Újpest sportigazgatója a Magyar Lelátónak adott interjújában azt mondta, véget vetnek az igazolások terén olyan játékosok szerződtetésének, akiknek "ajándékozás" volt az, hogy a klub mezét viselhette, ezért még azt is vállalják, hogy szűkebb kerettel dolgozzanak. Kovács a szurkolók és a klubok, illetve az MLSZ között lévő feszült viszonyt is érintette nyilatkozatában, és úgy vélte, ultrákra szükség van, a huligánoknak viszont nincs helye a stadionokban, ugyanakkor szerinte néha a VIP-szektorból is ki lehetne vezetni néhány embert megnyilvánulásai miatt.

Kovács Zoltán a Magyar Lelátónak adott interjújában az Újpest átigazolási terveiről is beszélt.

- Az én tapasztalatom az, hogy az utóbbi időben sok olyan játékos fordult meg itt, akinek ajándék volt az, hogy magára húzhatta az Újpest mezét és hálásnak kell lennie ezért. Ezt a fajta „ajándékozást” szeretnénk megállítani, a szűrést szeretnénk sokkal komolyabban venni. Ezért is váltunk meg számos játékostól, próbajátékostól, mert az edzések színvonala is javult ezzel. Inkább legyünk kevesebben, de gyorsabban, magasabb intenzitással tudjunk edzeni, ami majd később a mérkőzéseken is meg fog látszani – mondta a sportigazgató, aki arra a kérdésre is választ adott, hogy ő maga mennyire szólhat bele, hogy kiket igazoljon le a klub?

Vétójogunk van nekem is, illetve az edzőnek is, de a végső döntés a tulajdonos kezében van, hiszen az ő pénze. Nyilván mi azért vagyunk, hogy jót akarjunk a klubnak, a döntésekért felelősséget kell vállalni. Én merek dönteni, és ha rosszul döntök képes vagyok vállalni a felelősséget.

Kovács Zoltán egy, az utóbbi hónapokban a középpontba került témát, az NB I-es szurkolói csoportok és a klubok, illetve az MLSZ között fennálló feszült viszonyt is érintette az interjúban.

- Úgy gondolom, azon nem kell vitatkozni, hogy a lelátón rendnek kell uralkodnia, amibe természetesen belefér az, hogy az ultrák rendkívüli hangulatot teremtsenek a stadionban. Ellenben nem fér bele a verekedés és az erőszak. Igen, a nézőtéren sok a csúnya verbális megnyilatkozás, és persze ezt is meg lehet változtatni, de nem erőnek erejével, talán ezt az általános iskolában kéne elkezdeni. Ez nem csak az ultrákra jellemző, nem lehet csak rájuk fogni, hiszen a VIP páholyban is lehet hallani hasonlókat. Igaz, őket nem büntetik meg. Úgy gondolják, hogy megengedhetik maguknak, de szerintem nem, én legszívesebben kivezettetném őket. Viszont vannak olyan szurkolói csoportok, akiket huligánoknak nevezhetünk, nekik valóban nincs helyük a stadionokban. Személyes tapasztalatból mondhatom, hogy ide, Újpestre bátran jöhetnek a családok, gyerekek. Én nagyon örülök például, ha a fiaim itt vannak és kijönnek a mérkőzésekre. Azt veszem észre, hogy nem arra figyelnek, hogy mit mondanak más szurkolók, de ha mégis megragad bennük, azaz én felelősségem, hogy elmagyarázzam nekik mi miért van, és hogy mire koncentráljanak. Tíz év múlva, ha szurkolók lesznek, nem azaz elvárás, hogy csúnyán beszélni és verekedni kell a stadionban, hanem az, hogy szeresse az Újpestet és szurkoljon a klubért – tette hozzá. (Fotó: ujpestfc.hu)

TOVÁBB: A teljes interjú itt olvasható!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON