Rossi: "Akár 11 kínaival is kiállok, ha kell" - nem új neki az alsóházi harc

Feltöltve: 2015, február 9 - 16:15 Frissítve: 2015, február 10 - 08:01

Akár 11 kínaival is kiáll, ha az szolgálja a csapat érdekét - többek között ezt mondta hivatalos bemutatását Marco Rossi, a Kispestre visszatért tréner. Az olasz úgy véli, az első tíz tavaszi fordulóban kell megszerezni a túléléshez szükséges pontokat, mert a hajrában ez elég komplikált lehet. George F. Hemingway úgy véli, mindig is jó viszonyt ápoltak Rossival, de hozzátette, amúgy sem szempont egy edző kiválasztásánál a személyes szimpátia.

Hivatalosan is bemutatta régi-új vezetőedzőjét, Marco Rossit a Budapest Honvéd. Az olasz, akinek szerződése az idény végéig szól, így kezdte székfoglalóját a klub sajtótájékoztatóján:

– Először is hadd szögezzem le, sajnálom Csábi Józsefet. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar visszatérek. Hasonlóak az érzéseim, mint amikor elmentem. Öt vesztes meccs után távoztam, és úgy éreztük, hogy a játékosoknak új impulzus kell. Most mi akarunk egy új lökést adni a csapatnak. Mindent meg fogunk tenni ezért a klubért, a játékosokért, a szurkolókért. Sok játékos van itt, aki már 9 hónappal ezelőtt is itt volt. Náluk nagyjából tudom, hogy mire számíthatok. Az új játékosok is sokan vannak, és róluk természetesen semmit nem tudok. Már amikor először ide jöttem, akkor is elmondtam, hogy akár 11 kínaival is kiállok, ha az adott pillanatban ők a legjobbak. Mindig azok fognak játszani, akik az adott pillanatban a legjobbak, nem pedig általában.

A tréner kérdésre arra is kitért, szerinte fenyegetheti-e a kiesés réme az együttest.

– Nem könnyű a helyzet. A táblázatot mindenki láthatja. 6 csapat harcol a kiesés elkerüléséért, és mi azért vagyunk itt, mert meggyőződésünk, hogy közös munkával elérjük a célunkat. Reméljük, mielőbb bebiztosítjuk a bentmaradásunkat. Az első 10 meccsen kell sok pontot összeszedni, mert az utolsó 3 fordulóban ez elég komplikált lehet (az ellenfelek: Videoton, FTC, Lombard – a szerk.). Nincs sok időnk, de biztos vagyok benne, hogy sikerrel járunk. Most egy kicsit több a komor arc, mint amikor a nemzetközi kupaszereplésért harcoltunk, de a helyzet nem új számomra. Olaszországban dolgoztam hasonló helyzetben lévő együtteseknél – fogalmazott.

Rossi kérdésre viccesen hozzátette, azért alkotnak jó csapatot Cosimo Inguscióval, mert ő szenvedélyesebb, hevesebb típus, de ha valakibe dühében bele akar rúgni, akkor higgadtabb segítője leállítja.

George F. Hemingway tulajdonos így felelt honlapunk azt firtató kérdésére, miért cserélt edzőt ilyen szokatlan időpontban:

– Akkor cserélek edzőt, amikor úgy gondolom, hogy az aktuális szakember nem fogja tudni teljesíteni a jövőben, amit kellene. Soha nem érdekel, hogy szimpatikus-e az illető. Volt olyan edzőnk, aki szimpatikus volt, és olyan is, akit kifejezetten unszimpatikusnak találtam. Ez nem játszott szerepet soha sem a döntésemben. Nem muszáj az aktuális edzőnek egyetértenie velem. Marco Rossival kimondottan jó viszonyt ápoltunk, egy olyan dolog történt, ami nem az ő szakmaiságát kérdőjelezi meg. Én úgy éreztem, hogy nem volt helyes dolog, amit akkor tett, és úgy gondolom, ezt ő is belátta később. Amikor nem jöttek az eredmények, akkor távozott, de vele szerintem különösen jó volt a kapcsolatom. Elfogyasztottam pár edzőt 8 év alatt, de ha az eredmények jönnek, akkor sok mindent hajlandó vagyok elkönyvelni. Ha nem, akkor érzékenyebb vagyok… (Fotó: MTI, Illyés Tibor)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON