"Ojótól joggal várhatunk többet" - Kovács megmagyarázta az Újpest átigazolásait

Feltöltve: 2015, február 17 - 10:24 Frissítve: 2015, február 17 - 10:24

Nagyon biztatónak ítéli Kovács Zoltán, az Újpest sportigazgatója a Slovantól megszerzett Hudák Dávid első megmozdulásait, és Nemanja Andric-csal sem csak fél évre tervez. A fiatal Mihajlo Perovictól a klubvezető nem várja el, hogy megoldja a csatárgondokat, Kim Ojótól már sokkal inkább.

Újpesten az illetékesek többször elmondták, hogy az őszi keret minőségét tekintve nem volt rossz, létszámában viszont szűkösnek bizonyult. Télen ugyanakkor nem érkeztek tömegével a játékosok a Megyeri útra. Ennek okairól Kovács Zoltán sportigazgató beszélt az ujpestfc.hu-nak.

– Abban állapodtunk meg Nebojsa Vignjevic-csel, hogy csak azért nem igazolunk játékosokat, hogy elmondhassuk, egy szép bő keretet alakítottunk ki a tavaszi szezonra. Ha igazolunk valakit, akkor annak a játékosnak a megfelelő minőséget kell képviselnie képességek és egyéb tulajdonságok szempontjából is. A felkészülés elején a csapatunkhoz érkezett játékosok nem tudtak volna sem azonnal, sem idővel a csapat erősségévé válni megítélésünk szerint, az élet pedig majd bebizonyítja, hogy igazunk volt-e, vagy sem – mondta.

Az egykori kiváló támadó elmondta, a montenegrói Mihajlo Perovictól fiatal kora miatt még nem várhatják, hogy megoldja az ősszel látott csatárgondokat, őt a benne rejlő potenciál miatt szerződtették. Kabát Péter visszatérésétől sokat vár Kovács, de van, akitől még többet.

– Ha már a csatárposztról beszélünk, ne menjünk el Kim Ojo mellett. Tőle joggal várhatunk el többet, mint a fiatal játékosoktól, egy végigdolgozott alapozás után reméljük, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket – fogalmazott.

Perovic mellett a másik két érkezőről is külön beszélt a sportigazgató.

– Hudák Dávidban komoly potenciál van, amit reméljük, már tavasszal bebizonyít. Mindenesetre az első benyomások pozitívak vele kapcsolatban. Én sosem kérem a játékosokat, hogy nyilatkozzák azt, hogy gyerekkoruk óta Újpest szurkolók, mert nem ez számít. Nem ezzel kell magát valakinek megszerettetnie a szurkolókkal, hanem a teljesítményével, a személyiségével. Nem szeretem, ha egy edzőmeccs után már a címert csókolgatja egy játékos, mert ez hamis illúziót kelthet az emberekben. Hudák Dávid a magyar válogatottságról beszél és megtisztelve érzi magát, hogy Magyarországon játszhat, és ki akarja harcolni a helyét az Újpestben. Ha valaki büszke a magyarságára, az nagyon nagy dolog. De talán a mi szempontunkból még többet jelent az, hogy igen bíztatóan mutatkozott be. Bár van némi erőnléti lemaradása a többiekkel szemben, azzal a mentalitással, ahogy ő hozzááll a munkához, nagyon hamar le fogja küzdeni lemaradását. Nemanja Andricot már régóta figyelem, és Nebojsa Vignjevicnek is vannak róla személyes tapasztalatai. Örülünk, hogy hozzánk került, arról nem is beszélve, hogy ha ő is és mi is elégedettek leszünk a közös munkával, akkor nyártól akár itt is tarthatjuk, hiszen lejár a szerződése. Andricon is látszik, hogy nagyon motivált. Az ő esetében is egy tapasztalt, profi játékosról van szó, tőle azt várjuk, hogy azonnali erősítést jelentsen. Ami kettőjüket illeti, élvonalbeli tapasztalattal rendelkeznek, biztos vagyok benne, hogy Andric el fogja viselni a rá nehezedő nyomást, hiszen egy komoly futballistáról van szó – nyilatkozta. (Fotó: ujpestfc.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON