NB I: A Szpari jogászokat vet be, hogy ne kelljen ifistákkal kiállni

Feltöltve: 2015, február 17 - 12:58 Frissítve: 2015, február 17 - 15:36

A Nyíregyháza ma délután vezetőségi ülést tart, amelyen a klub tulajdonosai, vezetői és jogászai megvizsgálják, milyen lehetőségük lehet arra, hogy ne február 21-én kelljen lejátszaniuk a pálya használhatatlansága miatt tavaly decemberről elhalasztott Paks elleni idegenbeli bajnokit. Az MLSZ Versenyszabályzata szerint ugyanis csak abban az esetben szerepelhetnének az új szerzemények, ha a téli átigazolási szezont követően, vagyis február 23-a után kerülne sor a mérkőzésre.

Az MLSZ Versenybizottsága tegnap döntött arról, hogy a tavaly decemberről elhalasztott Paks – Nyíregyháza bajnoki mérkőzést a korábban kitűzött időpontban, vagyis február 21-én kell megrendezni. Ez pedig azt jelenti, hogy a két érintett csapatnál a télen érkezett játékosok nem léphetnek pályára a találkozón. Mindez főleg a Nyíregyházát érinti érzékenyen, hiszen a Szparitól 11 futballista távozott és 8 új játékost szerződtettek.

– Ma délután vezetőségi ülést tartunk, melyen a tulajdonos, a vezetőség és a klubjogász megpróbál egy olyan megoldást találni, ami ahhoz vezethet, hogy mégse kelljen most szombaton játszanunk – mondta Brekk János a tulajdonos képviseletében a csakfoci.hu-nak. – A Pakssal közösen már korábban beadtunk egy kérelmet a mérkőzés elhalasztására, de az MLSZ arra hivatkozva, hogy nem lát okot az időpont módosítására, elutasította a kérelmünket. Szeretném megjegyezni, hogy Haraszti Zsolt, a Paks ügyvezetője végig rendkívül sportszerű volt, ő is szerette volna, ha később játszunk. Számunkra azért is érthetetlen ez a döntés, mert a Nyíregyháza Spartacus teljes mértékben vétlen az ügyben, mégis minket büntetnek azzal, hogy az új szerzeményeink nem léphetnek pályára.

Honlapunk megkereste Mátyus Jánost, a Szpari vezetőedzőjét is.

– Döbbenetes számomra, hogy mindez megtörténhetett, nem fogok azonban panaszkodni. Ha nem változik az időpont, akkor ki fogunk állni 21-én, más kérdés, hogy milyen sportértéke lesz így a mérkőzésnek. Alig valamivel több, mint egy csapatra való játékosom szerepelhetne szombaton, de megoldjuk. A Nyíregyháza benn fog maradni az NB I-ben.

A Szpari gondjait súlyosbítja, hogy Törtei Tamás játéka sérülés miatt kérdéses, Mohamadou Abdouraman pedig eltiltás miatt nem szerepelhet. Az őszi bővebb alapcsapatból így még 11 játékos sem áll jelenleg a stáb rendelkezésére. (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON