"Kötelesség és létkérdés motiváltan játszani az NB I-ben" - interjú Laczkó Zsolttal

Feltöltve: 2015, február 27 - 17:49 Frissítve: 2015, február 28 - 14:44

Laczkó Zsoltot a Honvéd és az MTK is vitte volna télen, de számára most nem egy esetleges klubváltás a legfontosabb, hanem hogy a tavaszt végigjátszva minél előkelőbb helyezéshez segítse klubját, az ősz egyik meglepetését okozó Kecskemétet. A válogatott játékos szerint a Ferencváros támadójátéka a legjobb lehet tavasszal az NB I-ben, de úgy véli, a péntek este rajtoló szezon végén akkor is a Videoton ünnepelhet majd, ha esetleg kisebb hullámvölgybe kerül, mert túl nagy az előnye ahhoz, hogy elvesztegesse. Saját csapatát a 7-8. hely környékére várja, szerinte nem kérdés, hogy mindenkinek motiváltnak kell lennie a klubjánál, az MTK-t nagyon veszélyes gárdának tartja, és nem értett egyet teljesen a pécsi Robert Jarni nemrég tett kritikus nyilatkozatával. Interjú.

Azt mondta valaki a klubtól, hogy a KTE talán legfontosabb meccse jön a rajton a Lombard ellen.
- Annyiban így van ez, hogyha tudunk nyerni, akkor óriási lépést teszünk a bentmaradás felé, ami annak függvényében kiemelendő, hogy a szezon előtt sokan a KTE-t gondolták az egyik kiesőnek. Érdekes meccs lesz egyébként, mert a Pápa teljesen átalakult, nem tudni, valójában milyenek, de nem hiszem, hogy támadni jönnek. Ami ilyenkor a gondot okozhatja, hogy egy kiesőjelölt elleni meccset hajlamos lehet az ember könnyebben venni. Magam részéről ezért is kezdenék inkább nagyobb csapat ellen, abból a szempontból biztosan jobb lenne a Fradival, Vidivel, Diósgyőrrel vagy az Újpesttel kezdeni egyből, hogy olyankor biztosan készen állnának a fejek, nem kellene senkit motiválni.

A KTE az ősz egyik üde színfoltja volt, amely a hétvégén ezek szerint bebiztosíthatja a bentmaradását, ugyanakkor az nem tűnik reálisnak, hogy sokat lépjen előre a tabellán. Nehéz így tűzben maradni?
- Szerintem mindenkinek lehetősége van - és egyben kötelessége - egyedi motivációt találni. A fiataloknak például egyben létkérdés is, hogy jól teljesítsenek, mert ha valaki fel akarja hívni magára a figyelmet, esetleg továbbkerülni, annak itt a remek lehetőség.

Neked mi a motivációd? Esetleg az, hogy nyáron leigazoljon egy erősebb klub?
- Nekem egyrészt nem mindegy, hogy a 7. vagy 13. helyen zárunk. Most is volt érdeklődés irántam, de nem volt feltétlenül szempont az, hogy új klubba igazoljak. Voltak megkeresések, ami ahhoz képest, hogy keveset játszottam a tavalyi évben, jól esett. A Honvéddal és az MTK-val konkrét beszélgetésig is eljutottunk, Kelet-Európából is volt puhatolózás, de végül maradtam. Most az a legfontosabb, hogy végigjátsszam a tavaszt, folyamatosan játékban legyek, a nevem mellett pedig ne 5-6 lejátszott meccs legyen a szezonban, hanem ennél jóval több, hiszen egy játékosnál talán az első paraméter az, amit megnéznek mondjuk a megfigyelők, hogy hány mérkőzést játszott. Végigcsináltam egy remek felkészülést, amire az utolsó két félszezon előtt nem volt lehetőségem. Most nem lesznek fizikális problémáim, mert dolgoztam eleget érte.

Mi igaz abból, hogy nyártól a Diósgyőr kívánságlistáján is szerepelsz?
- Erről egyelőre nem tudok mit mondani.

Télen játszottatok volt csapatod, a Ferencváros ellen is, ahol egy szép gólpasszt jegyezhettél. Mit vársz tavasszal a Fraditól?
- Komolyan erősödtek előrefelé, szerintem ebben az állapotában a Fradi az a csapat, amelyik az egész NB I-ben előrejátékban a legerősebb lehet. Az új igazolások minőséget hoztak, Hajnal, Gera, Böde, Lamah és a többiek a hazai bajnokság legerősebb támadósorát alkothatják, óriási a variációs lehetősége a stábnak. Ha a tabellán sokat szeretnének előrelépni, akkor a védekezést még stabilizálni kell, ezt az egymás elleni meccsen is éreztem, hogy ott megfogható a csapat. A bajnoki címet egyébként a Videoton már csak akkor veszítheti el, ha valamit borzasztóan elront tavasszal, mert még egy kisebb hullámvölgy is belefér. A többi bajnokaspiráns ugyanis gyengébb őszt produkált, túl nagy a hátrányuk. A legközelebb hozzájuk az MTK áll, amit egyébként én érdekesnek tartok, hogy róluk általában mindenki elfeledkezik, a legtöbbször legyintenek rájuk, ha az esélyekről van szó. Pedig ők egy kimondottan veszélyes csapat.

És milyen lesz a Kecskemét?
- Bár elvesztettünk egy jó támadót Balázs Zsolt személyében, de 7-8. hely reális lehet tőlünk. Az első 4 meccsünk kimondottan fontos lesz, de okos, szervezett játékkal ez a csapat bárkivel pariban tud lenni. Nekünk abban kell fejlődnünk, hogy a mögöttünk álló együttesek ellen megfelelően teljesítsünk, akkor, amikor nekünk kell szervezni a játékot. A szervezettség és az elképzelés megvan, a döntéseinken múlik majd, eredménnyel párosul-e mindez. A KTE azért is értékes színfoltja az NB I-nek, mert nálunk mindig van fiatal, aki játszik, sőt, akár több is, ez sok helyen nem jellemző. Olvastam Robert Jarni nyilatkozatát, aki picit kritizálta a hazai állapotokat. Lehet, abban van igazsága, hogy nem úgy készül mindenki Magyarországon, ahogy kellene, de azt nem osztom, hogy ne lennének olyan fiatal játékosok, akikből lehetnének jó futballisták. Szerintem vannak, de az, hogy mit hoznak ki belőlük, kizárólag az elvégzett munkán múlik. (Fotó: kesport.hu)

Mokány Lajos

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON