Hemingway: "Mátyus egy egyszerű bohóc" - elmondta, miért rúgta ki Cordellát

Feltöltve: 2015, március 2 - 09:57 Frissítve: 2015, március 2 - 16:22

Mátyus János egy egyszerű bohóc - többek között így reagált George F. Hemingway kispesti tulajdonos a Digi Sport stúdiójában arra, hogy a Nyíregyháza mestere azzal vádolta, ő intézte el, hogy ne halaszthassák el a Paks elleni meccset. A Honvéd első embere azt is hozzátette, tisztában van vele, hogy a pro licenccel sem észt, sem tisztességet nem osztogatnak. Az üzletember Fabio Cordella eltávolítását az olasz egyik nyilatkozatával indokolta.

Mint ismert, a Nyíregyházát irányító Mátyus János korábban nyilatkozataiban üzent George F. Hemingway kispesti tulajdonosnak, mivel szerinte az NB I-es bizottság vezetőjeként az intézte el, hogy csapata, amely rivális a kiesés elleni harcban, ne halaszthassa el a Paks elleni, február 21-re kiírt bajnokit.

A Honvéd első embere most a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában felelt a trénernek.

– Megkaptam Mátyus János bohócüzenetét, de későn. Szerdán jöttem vissza Magyarországra, addig nem is értettem meg, hogy nekem üzent. Hallottam aztán, hogy itt volt, ebben a műsorban, meg máshol is, és evidenssé tette, hogy nekem szánta. A magyar labdarúgásnak sokat ártanak az ilyen figurák. (…) Amit állított, hazugság. Amikor valaki, mint ez a bohóc ember ilyet tesz, annak két oka lehet. Egyébként szerintem ő is bohócnak nevezi magát, hiszen úgy hallottam, egy nyilatkozatában azt mondta, hogy cirkuszt akart kreálni. Szóval helyes, hogy ezzel a jelzővel illetjük. Tehát két ok lehet. Az egyik, hogy aljas indokból elkövetett hazugságról van szó, aminek az a célja, hogy lejárassa a magyar labdarúgást. Vagy pedig bohóckodik. Én nem hiszem, hogy ez az ember aljas indokból cselekedett volna. Szerintem egy egyszerű bohóc. Ha mondták neki, amit állított, akkor is meg kellett volna néznie, hogy igaz-e. Ha valaki azt mondja, hogy ön megölte a szomszédját, mielőtt megvádolom, azért megnézem, hogy vannak-e erre utaló jelek… Tudom, hogy ennek a figurának is van pro licence, és azt is, hogy ehhez a képesítéshez nem osztanak sem észt, sem tisztességet. Szerintem viszont annak, aki pro licenccel rendelkezik, kötelessége felelősségteljesen nyilatkozni. Hiszek a szólásszabadságban, de vigyázni kell az embereknek, hogy az ilyen figurák nyilatkozataiból mi igaz és mi nem. Ha egy ilyen ember ilyeneket mond, akkor át kell gondolni, hogyan osztogatják ezeket a licenceket – fogalmazott.

Arra a felvetésre, hogy az elmondottak alapján José Mourinho sem járna jól vele, Hemingway annyit mondott, hogy megválogatja, hogy kiket alkalmaz. (A Nyíregyháza a hétvégén 2-0-ra legyőzte hazai pályán a Honvédot. A tulajdonos a meccs kapcsán elismerte, hogy megérdemelt hazai siker született.)

A beszélgetés során az ellentmondásos megítélésű olasz nemzetközi igazgató, Fabio Cordella távozása is szóba került. Hemingway a következőket mondta arról, miért küldte el.

– Egy okból. Az edzőváltás után azt nyilatkozta, hogy Csábi József jó ember, de gyenge edző. Ilyet nem mondhat egy edzőre. A magyar labdarúgásban nincs szükség olyan emberekre, akik tisztességtelenül viselkednek. (Fotó: honvedfc.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON