Felfordulás az NB I-ben: minden ötödik játékost lecseréltek a klubok

Feltöltve: 2015, március 2 - 13:39 Frissítve: 2015, március 2 - 16:17

Két kiesés ellen küzdő csapat támaszkodott a legnagyobb mértékben a télen igazolt játékosokra az OTP Bank Liga első tavaszi fordulójában. A másik véglet a Debrecen, amely 100 százalékában az őszi együttessel vette fel a harcot Felcsúton. A Ferencváros és a Győri ETO egyaránt az összes új szerzeményét már az idei rajton bevetette. Összességében a lehetséges játékpercek durván 20 százaléka jutott az újaknak, azaz minden ötödik labdarúgót cseréltek le a klubok az őszhöz képest.

Több csapat kerete is jelentősen átalakult a télen az OTP Bank Ligában, így az ősszel megszokott csapatokhoz képest a mezőny nagy részénél akadtak változások az első teljes tavaszi hétvégén. A Nyíregyháza vetette be a legtöbb új arcot, szám szerint hatot, a piros-kékek és a Lombard Pápa egyaránt 4-4 szerzeménynek adott lehetőséget a kezdőben.

A Ferencvárosnál és a Győri ETO-nál az összes téli igazolás már az első adandó alkalommal bemutatkozatott. Vasile Miriuta mind az öt (!) új játékosát használta hosszabb-rövidebb idő erejéig a Videoton elleni idénynyitón.

A télen jelentős átalakuláson átesett Haladás egyelőre még csak óvatosan nyúlt a friss futballistákhoz, és Kispesten is csak egy került be a kezdőcsapatba a kilenc télen megszerzett légiósból (plusz két visszatért magyar fiatal).

A Vidi és a Loki található a lista végén. A fehérváriaknak nem volt sok okuk változtatni az ősszel szárnyaló csapaton (azért egy-két korábbi peremember szóhoz jutott a kezdőben), a DVSC pedig nem nagyon igazolt a télen, és a hétvégén is a régiekre alapozott.

Összességében a lehetséges játékpercek nagyjából 20 százalékát kapták a 18. fordulóban azok a labdarúgók, akik télen váltottak. (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)


Az új igazolások játékpercei az első fordulóban

395 Nyíregyháza (4 kezdő + 2 cserejátékos)
347 Lombard Pápa (4+1)
320 Győri ETO (3+2)
251 Pécs (3)
236 Honvéd (3+2)
229 Ferencváros (3)
225 Puskás (2+1)
206 Dunaújváros (3)
180 Haladás (2+1)
111 Diósgyőr (1+1)
110 Paks (1+1)
90 MTK (1)
90 Kecskemét (1)
74 Újpest (1+1)
10 Videoton (0+1)
0 DVSC

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON