Nagy összeveszésekkel indult a magyar futballtavasz

Feltöltve: 2015, március 4 - 14:30 Frissítve: 2015, március 4 - 16:07

Háborúzástól, balhéktól, verbális csatározásoktól volt hangos a magyar labdarúgás a futballtavasz első heteiben. A sportág szereplői több fronton indították meg hadműveleteiket, amelyekből nem hiányoztak az indulatok, a kemény szavak sem. Edző edzővel, edző tulajdonossal, tulajdonos szurkolóval, játékos a klubjával és játékos az egykori egyesületével - nagyjából minden típusú szereplő mindenkivel összeveszett mostanában. Körkép.


Mátyus János vs. George F. Hemingway

A Nyíregyháza mestere azzal vádolta meg a Honvéd tulajdonosát, hogy az az NB I-es bizottság vezetőjeként "elintézte", hogy ne halaszthassák el a Paks elleni meccset, erősen tartalékos csapattal kelljen kiállniuk. Mátyus előbb rejtélyesen angolul üzent ("We meet soon, my team is ready to fight, Mister"), nem nevesítve a címzettet, később viszont egyértelművé tette, kinek szánta szavait. Hemingway válaszul lebohócozta a trénert, és azt is megemlítette, a pro licenchez nem adnak sem észt, sem tisztességet. Viszontválaszában Mátyus ismét elővette az angolt, és csak annyit mondott, "All the best, Mister", vagyis "Minden jót, Uram". Közben a Szpari 2-0-ra megverte a Honvédot, de a pályán történtekről kevesebb szó esett.


Roderick Duchatelet vs. Újpest-szurkolók

Újpesten kezdődött a legviharosabban a tavasz. Már a Pécs elleni meccs előtt viharokat kavart, hogy a klub "megfenyegette" a szurkolókat, hogy maga zárja be a stadiont, ha még egyszer büntetést ró ki a lilákra az MLSZ a lelátói rendzavarások miatt. (Kiderült aztán, hogy erre nincs lehetőség.) Válaszul az ultrák békülékeny hangot ütöttek meg, alkut ajánlottak Roderick Duchatelet-nek. Felszólítottak mindenkit, hogy sportszerűen szurkoljon a PMFC ellen, cserében azt kérték, hogy az üzletember álljon egy olyan kezdeményezés élére, amely segíti az MLSZ intézkedései ellen folytatott küzdelmüket. A mérkőzésen aztán a gyenge produkció hatására elmaradt a béke. Többen bemásztak a VIP-páholyba, ahol többek között Duchatelet és felesége foglalt helyet. A belgáknak el kellett menekülniük helyükről. A belga jelezte, kitiltják a létesítményből a rendbontókat. Nem sokkal később aztán, más ügyben, a stadionban elvégzett munkálatok kapcsán a klub köszönetét fejezte ki drukkereinek. Újpesten tehát rövid időn belül a fenyegetés, a békülékeny hangnem, a balhé, a menekülés, a büntetés és a köszönetnyilvánítás is megvolt a tulajdonos és a drukkerek viszonylatában.


Bognár György vs. Zoran Szpisljak

Az NB II-ben sem múlt el az első két hét balhé nélkül. Két edző esett egymásnak verbálisan. Miután a Csákvár a meccset 9 emberrel befejezve pontot rabolt (0-0) Békéscsabáról, Bognár György vezetőedző keményen támadta a játékvezetőt, mondván annak értékelhetetlen teljesítményéből már csak az hiányzott, hogy maga álljon oda a befújt tizenegyeshez. Az MLSZ 200 ezer forintra megbüntette a szakembert, de a történetnek itt még nem volt vége. A csabaiak edzője, Zoran Szpisljak nyilatkozatában megemlítette azt is, hogy igazságtalannak érzi Bognár bíráskodást illető kritikáját, és a csákváriak szakvezetője előbb nézze vissza a felvételeket, utána alkosson véleményt. Erre reagálva Bognár a következőket mondta: "Egy edzőkollégával szívesen leülnék megvitatni a történteket, de Zoran Szpisljakkal nincs miről beszélnem."


Julian Jenner vs. Diósgyőr

Az ősz közepén szerződtetett holland légiós közösségi felületén bírálta klubját, amiért az szerinte nem segíti a kellő mértékben rehabilitációját sérülése után. A klub képviseletében Szivics Tomiszláv azt felelte, hibát követtek el, amikor leigazolták a hollandot, és az eddig semmit nem mutatott meg magából. Jenner és a munkaadója között már azelőtt feszültség alakult ki, hogy a holland érdemben labdába rúgott volna az együttesben.


Koman Vladimir vs. Haladás-szurkolók

Éppen ott mutatkozott be a középpályás a DVTK játékosaként az élvonalban, ahol gyerekként futballozott, és ahonnan Olaszországba szerződött. Miután a Haladás vezetése a meccs előtt arról is beszélt, hogy nem nagyon volt esélyük Koman szerződtetésére, mert bár próbálkoztak ezzel, a labdarúgó szóba sem állt velük, a mérkőzésen folyamatosan fütyülték, ellenségként kezelték Szombathelyen a játékost. A válogatott futballistát kellemetlen meglepetésként érte mindez: elmondta, ha nem tisztelik a klub részéről, akkor ő sem fog tiszteletet mutatni. Eseménydúsra sikerült Koman életének első NB I-es mérkőzése. Azóta Illés Béla magyarázkodni kényszerült az ügyet kiváló nyilatkozata miatt.


Csertői Aurél vs. Andó-Szabó Sándor játékvezető

Az első tavaszi forduló első mérkőzése meghozta az idény első komolyabb bírózását, Csertői Aurél kelt ki magából Andó-Szabó Sándor ténykedése miatt. A paksiak mestere elmondta, egy kiállítást és egy tizenegyest is elfelejtett megítélni a javukra a sporttárs az MTK otthonában elveszített találkozón, amivel belenyúlt a mérkőzésbe. A szakember annyiban finomította mondandóját, hogy nem állítja, hogy "elcsalták az összecsapást". (Fotó: vidi.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON