Miriuta: "El kell hinni, hogy legyőzhető a Fradi" - Szivics bunkerfutballt vár

Feltöltve: 2015, március 7 - 12:59 Frissítve: 2015, március 7 - 18:52

Thomas Doll, a Ferencváros mestere szerint nyílt mérkőzést játszik csapata a Győri ETO-val szombaton délután az NB I-ben. A vendégeket irányító Vasile Miriuta amondó, az a legfontosabb, hogy elhiggyék, legyőzhető az FTC. Szivics Tomiszláv kecskeméti bunkerfutballt jár, Robert Jarni BL-döntőben vezeti csapatát a Haladás ellen, Mátyus János pedig megígérte, hogy nem adják fel előre a Videoton elleni összecsapást. Beharangozó.

TABELLA: Az NB I állása itt!


FERENCVÁROS – GYŐRI ETO, 14 óra

Thomas Doll (Ferencváros): – Én is hallottam, hogy legendás Fradi-tavaszok voltak régebben, mi is reménykedünk valami ilyesmiben. Már az őszi szezonban is egy nehéz meccset játszottunk az ETO ellen, és bár 1-0-ra győztünk, köszönetet mondhatunk Dibusz Dénesnek, mert hatalmas volt rajtunk a nyomás. Az ETO-nak nagyon gyors a csapata, ha elveszítjük a labdát, azonnal felívelik azt a támadóknak, úgyhogy vigyáznunk kell, hogy a saját stadionunkban ne fussunk bele egy kontrába, illetve ne játszunk úgy, mint a Csákvár ellen a 20. perc után, mintegy 17 percen át. Két jó csapat játszik szombaton, nyílt meccs lesz, bízom benne, hogy nagyon jól teszik majd a dolgukat a játékosok. A felkészülés során sokat gyakoroltunk sok támadási variációt. Mi is tudjuk, hogy könnyebben meg kellene lőni a másodikat az első gól után, amivel gondjaink voltak eddig, mert különben az ellenfél bármikor kiegyenlíthet. Tisztább fejek, jobb koncentráció kell a kapu előtt, ami pozitívum, hogy a helyzeteink megvoltak, megvannak ehhez.

Vasile Miriuta (Győri ETO): – Nagyon jó csapat a Ferencváros, akik győzelemmel kezdték a szezont, míg mi sajnos csak döntetlennel, de a Videoton elleni második félidőben nyújtott teljesítményünkre természetesen építeni lehet. El kell hinni az egész csapatnak, hogy legyőzhető a Fradi, csak pozitívan szabad hozzáállni a meccshez. Sokat várok a csapatjátéktól, de fontos az is, hogy az egyéniségek is érvényesüljenek, így a kulcsembereknek jól kell teljesíteni, csak ekkor tudunk a Ferencváros fölé nőni. De ennek az az alapja, hogy megbízható egységes csapatjátékra van szükség, amikor mindenki pontosan teszi a dolgát. Szeretnénk a korábban látott agresszív játékunkat nyújtani, szeretnénk sok labdát szerezni, menni fogunk előre, hisz nincs mitől félnünk. Bízom abban, hogy többen elkísérik a csapatot majd Budapestre. Nagyon fontos számunkra, hogy megfeleljünk a közönség elvárásainak is, hiszen a Videoton elleni szurkolás sokat jelentett számunkra, éppen ezért nem kaphatunk ki az Üllői úton, és ha minden jól alakul, akkor az év első győzelmét éppen szombaton fogjuk aratni. (Forrás és fotó: eto.hu)

A csakfoci.hu élőben közvetíti az összecsapást!


KECSKEMÉT – DIÓSGYŐR, 16 óra

Vladan Savic (a Kecskemét kapitánya): – Az önbizalmunknak nem tett rosszat ez a siker, egy kis levegőhöz is jutottunk vele. A többieken is azt látom, hogy nagy lökést adott a győzelem, mindenki nagyon várja már a szombatot, tudva, hogy a Diósgyőr milyen erőt képvisel. Nekünk picit talán könnyebb a helyzetünk, mert nyugodtabban készülhetünk, és saját közönségünk előtt játszhatunk. A Diósgyőr nagy reményekkel, esélyesként ment Szombathelyre, és a helyzetek alapján nyerhettek is volna, ám ez végül nem sikerült. (kecskemetite.hu)

Szivics Tomiszláv (Diósgyőr): – A szokásos nehéz meccsre számítok, mert a Kecskemét masszív csapat, a többi együttestől eltérő taktikával játszanak, de hozzák az eredményeket. 5 védővel, 3 vagy 4 középpályással állnak fel, gyakran 1 csatárral. Bunkerfocit játszanak, de eredményesek, ehhez kell megtalálni a kulcsot. Meg kell őket bontani és több gólt kell rúgnunk, mint amennyit kapunk. (dvtk.eu)

A csakfoci.hu élőben közvetíti az összecsapást!


PMFC-MATIAS – HALADÁS, 16 óra

Robert Jarni (Pécs): – A kupamérkőzés után felkészülten várjuk a szombati bajnokinkat. Feltérképeztük a Szombathely erősségeit és gyengeségeit, mindent megteszünk a győzelem érdekében. Teljesen mindegy, ki az ellenfél, igyekszünk a játékosok számára érzékeltetni, hogy minden mérkőzés döntő fontossággal bír. Minden meccsre úgy kell kimennünk, mintha BL-döntőt játszanánk. Kemény összecsapásra számítok, de azt nem lehet megjósolni, kinek mennyi helyzete lesz. Az fog döntetni, hogy melyik csapat tud jobban alkalmazkodni a rá nehezedő nyomáshoz. Aki pszichésen rendben lesz és meg tudja valósítani az edzésen gyakoroltakat, az győzni fog. Amennyiben ez a Haladás lesz, természetesen gratulálunk majd nekik. De ne így legyen, hiszen nyerni szeretnénk itthon. Már csak azért is, mert a mérkőzésre kilátogató szurkolóink is megérdemlik a csapattal való közös ünneplést. (pmfc.hu)

Szentes Lázár (Haladás): – Ami a Pécset illeti, láttuk az újpesti és a székesfehérvári meccsüket is, ősz óta annyiban változott a stílusuk, hogy jóval masszívabban, hatékonyabban védekeznek. Nagy dolognak tartom kétgólos újpesti sikerüket, ám ne feledjük, a végén már kettős emberelőnyben futballoztak. Arra számítok, hogy ellenünk - hazai pályán - támadnak majd. Tudjuk, hogy nehéz meccs lesz, azonban nyerni megyünk Pécsre, hiszen aki begyűjti a három pontot, komoly lépéselőnybe kerül. Az esetleges döntetlennel a jelenlegi állapot konzerválódna, vereségre nem is gondolunk. Katona, Rocchi, Dudás sérült, Petrucci szerződését pedig továbbra sem bontotta fel a román szövetség. Többen - például Schimmer, Fehér, Iszlai, Halmosi - kisebb sérüléssel bajlódtak a héten, de minden bizonnyal valamennyien pályára léphetnek. (haladas.hu)

A csakfoci.hu élőben közvetíti az összecsapást!


LOMBARD PÁPA – DUNAÚJVÁROS, 16 óra

Lengyel Ferenc (Lombard Pápa): – A jelenlegi Dunaújváros egy nagyon összerakott, veszélyes társaság. Télen is jól igazoltak, a keretükben több minőségi játékos található. Mindemellett úgy vélem, hazai pályán mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, és a célunk nem is lehet más, mint a győzelem megszerzése. Ezenkívül úgy gondolom, a kecskeméti vereség után néhány helyen szükséges változtatni a csapaton. (veol.hu)

Dobos Barna (Dunaújváros): – A Pápa elleni találkozó természetesen sokban fog különbözni a Ferencváros meccshez képest, hiszen Lengyel Feriék és mi is a bennmaradásért küzdünk. Nagyon fontos lesz számunkra, hogy pontot, pontokat hozzunk haza, hiszen ezzel megkönnyíthetnénk a jövőbeni feladatainkat. A stabilitásnak meg kell maradnia, a hibáinkat ki kell javítanunk, valamint támadásban hatékonyabbnak kell lennünk. Veszélyt kell okozzunk a Pápa kapujára és gólt, gólokat kell elérnünk. Sajnos nem számíthatunk Rafa Wolfe játékára, aki az elmúlt héten sérült meg. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem kell műteni. Bízom abban, hogy hamarosan ismét számíthatunk rá. A hétvégi kezdőcsapatot még nem tudom megmondani, hiszen az a heti munka, valamint annak alapján dől el, hogy milyen játékrendszerben lépünk majd pályára. (dpase.hu)

A csakfoci.hu élőben közvetíti az összecsapást!


VIDEOTON – NYÍREGYHÁZA, 18.30

Joan Carrillo (Videoton): – A télen a Nyíregyháza sok új játékost igazolt annak érdekében, hogy megerősödjön a csapat. Sikerült minőségi labdarúgókat igazolniuk, elég ha arra gondolunk, hogy két játékos is a szlovák Slovan Bratislava csapatától érkezett. Úgy gondolom, az elsődleges céljuk az lehet, hogy a védelmüket megszilárdítsák. Igen komolyan készültünk a Nyíregyháza elleni bajnokinkra is. Ellenfelünk elsősorban kontratámadásokból lehet veszélyes, úgyhogy erre nagyon oda kell figyelnünk. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, az első perctől az utolsóig végig koncentráltan kell futballoznunk. Szerencsére ezúttal sem sérülés, sem eltiltás nem nehezíti a dolgunkat. (vidi.hu)

Mátyus János (Nyíregyháza): – A Honvéd elleni találkozó nagyon fontos volt számunkra. A kiesés elleni harcban egy riválisról van szó, akit így sikerült magunk mögött tartani, és két tavaszi meccsel a hátunk mögött talán már kijelenthetem: jó úton haladunk. A Honvéd ellen nemcsak az eredmény, a játék is megfelelő volt, hiszen irányítottuk a találkozót. A következő ellenfél, a Videoton elleni egy teljesen más mérkőzés lesz. Magyarország legjobb csapatához utazunk, és nem mi vagyunk az esélyesek. De megígérhetem, hogy nem fogunk feltartott kézzel a pályára vonulni. Küzdeni, harcolni fogunk végig. Mivel elég későn kezdődik a mérkőzés, úgy döntöttünk, csak aznap utazunk el. Tatán tartunk majd egy csendes pihenőt a keretnek ebéd után, és onnan indulunk tovább Székesfehérvárra. (nyiregyhazaspartacus.hu)

A csakfoci.hu élőben közvetíti az összecsapást!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON