Quaestor-csőd: Ez történt ma délelőtt a Győri ETO-nál

Feltöltve: 2015, március 11 - 16:13 Frissítve: 2015, március 11 - 19:37

A csakfoci.hu információi szerint Ökrös András, a Győri ETO ügyvezető igazgatója a mai napon Győr város önkormányzatával tárgyalt a klub jövőjével kapcsolatban. Mint ismert, a Quaestor-csoport egyik fontos cége öncsődöt jelentett, és mivel a vállalatcsoport az ETO 85 százalékos tulajdonosa, nem lehet tudni, hogy mi lesz a csapattal. A város mellett az Audi is segíthet a klubnak. A csapatnak tegnap nem volt edzése, ma találkozott először a keret.

Egyelőre még csak nem is sejthető, hogy milyen mértékben érintheti a győri klubot a Quaestor Financial Hrurira csődje, az azonban szinte biztosra vehető, hogy valamilyen szinten kihatással lesz a klub későbbi működésére. Bár a klub részéről teljes nyilatkozatstop van az ügyben, értesüléseink szerint a háttérben már megkezdődtek az egyeztetések a lehetséges kiútról.

Honlapunk úgy tudja, hogy az ETO vezetése az önkormányzat segítségét kéri. Információink szerint Ökrös András, a győriek ügyvezetője ma délelőtt a polgármesteri hivatalban járt, ahol a város elöljáróival tárgyalt a megoldásról. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen egyezség születhet a felek között, de a város mellett az eddig is a támogatók között lévő Audi szintén segítő kezet nyújthat a nehéz helyzetbe került egyesületnek.

Könnyen lehet, hogy a Quaestornak értékesítenie kell a stadiont és az ahhoz kapcsolódó komplexumokat is.

A Quaestor cégcsoport 2001-ben vásárolta meg az egykori Rába Rt. tulajdonában lévő győri stadiont és a hozzá tartozó több hektáros területet, valamint az akkorra a csőd szélére került, első osztályban szereplő labdarúgócsapatot. 2005-ben kezdődött el a stadion újjáépítése, amely 2009-re fejeződött be.

Az MFB-től 17 milliárdos kölcsönt kapott a Quaestor a fejlesztésekre és összesen 30 milliárdból készült el a stadion, az ETO Park és 2012-re 3,5 milliárdból az ETO Hotel. Az MFB 2012-ben a legproblémásabb hitelügyletek közé sorolta az ETO Park-projektet.

A játékosok egyébként ma kaphatnak először tájékoztatást arról, mi várható a klubnál, hiszen tegnap nem volt edzés a Győri ETO-nál, így az ügy kirobbanásának napján a vezetőknek nem kellett bemenni az öltözőbe tájékoztatni a csapat tagjait a kialakult helyzetről.

A klub a közeljövőben várhatóan közleményt ad ki a kialakult helyzetről. (Fotó: magyarfutball.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON