Csődvédelmet kért az ETO - Miriuta már volt nehéz helyzetben Győrben

Feltöltve: 2015, március 13 - 19:27 Frissítve: 2015, március 13 - 20:09

A Győri ETO FC hivatalos honlapján jelentette be egy rövid közleményben, hogy csődvédelmet kért maga ellen, az ismert körülmények miatt. A honlapnak nyilatkozott a vezetőedző Miriuta László, aki elmondta, volt már nehéz helyzetben Győrben, a hétfői mérkőzéssel kapcsolatban pedig arra kérte a drukkereket, jöjjenek ki minél többen a Lombard Pápa ellen.

A Győri ETO FC az alábbi közleményt jelentette meg az eto.hu-n:

"A Győri ETO FC Kft. a közvélemény előtt ismert okok miatt a mai napon csődvédelmet kért. A héten kialakult helyzet kapcsán partnereinkkel már felvettük a kapcsolatot, és folyamatosan tárgyalunk a klub jövőjéről."

Közben a honlapnak nyilatkozott a vezetőedző, Miriuta László, amit a közleményhez hasonlóan teljes formájában közlünk.

A megfelelő ritmusban készül a Lombard Pápa elleni összecsapásra a Győri ETO FC. Miriuta László vezetőedző a pénteki edzés után válaszolt kérdéseinkre.

- Természetesen foglalkoztunk a kialakult helyzettel az öltözőben, hiszen mindannyiunkat érinthet a probléma. Azt kértem a játékosoktól, hogy csináljuk tovább azt a munkát, amit januárban közösen elkezdtünk. Megértették, hogy fontos ebben a helyzetben az összefogás, hogy a mi játékunk és a mi hozzáállásunk kint van a kirakatban, így nekünk úgy kell teljesíteni, ahogyan azt a szurkolóink elvárják. A többi nem rajtunk múlik, de mi arra készülünk, hogy játszani fogunk most is, jövő héten is, áprilisban is és májusban is, és így tovább.

Mennyire befolyásolta a heti munkát az, hogy napról napra ez volt a fő téma a televízióban és az újságokban?

- Az első nap volt nehéz, kedden, amikor szabadnapja volt mindenkinek. Nyilván olvasták a játékosok is a híreket, és senki nem hitte el, hogy ez megtörténhet. Aztán szerdán volt ez a beszélgetés, és mondhatom: mindenki a feladatra koncentrál. Tudjuk a dolgunkat, nekünk csak a sporttal kell foglalkozni, és nem is kívánjuk kommentálni a helyzetet. Jól kell játszanunk, ez a csapat érdeke, nem tehetünk mást.

Mi a helyzet a sérültekkel, hiszen a Ferencváros ellen nem mindenki volt hadra fogható.

- Most is lesznek hiányzók, ez biztos. Se Kamenár, se Rudolf, se Kvilitaia nincs olyan állapotban, hogy hétfőn pályára léphessen. A többiek azonban rendben vannak, így bizakodó vagyok a Pápa meccs előtt. Nyernünk kell, és nyerni is fogunk.

Üzensz valamit a szurkolóknak?

- Voltam itt nehéz helyzetben játékosként, küzdöttünk a bennmaradásért, ami az utolsó fordulóban jött össze. Akkor is azt mondtam, amit most mondok: egy klub sorsa nagyban függ a szurkolók szeretetétől. Én azt kérem az ETO drukkerektől, hogy jöjjenek ki hétfőn este a stadionba, és segítsék a csapatot. Tudom, hogy a győriek szeretik a focit, ez fogja nekünk a legnagyobb erőt adni a folytatásra. (Fotó és forrás: eto.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON